Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Πυγμαχία:Στην Καβάλα το «τριφύλλι»

 Το... παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων θα δώσει ο Παναθηναϊκός με τον αθλητή, Παναγιώτη Ζωγράφο.

Ο τεχνικός σύμβουλος του τμήματος πυγμαχίας και προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης μαζί με τον νεαρό πυγμάχο του συλλόγου, Παναγιώτη Ζωγράφο βρίσκονται από την Πέμπτη το απόγευμα στην Καβάλα, ενόψει της διοργάνωσης που ξεκινάει την Παρασκευή.

Σήμερα οι αθλητές θα ζυγιστούν και θα μάθουν τους πρώτους αντιπάλους τους, ενώ από αύριο θα μπουν στη «μάχη». Ο Γιάννης Αϊδινιώτης μιλώντας στην «Πράσινη» για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ανέφερε: «Την Παρασκευή ξεκινάνε οι αγώνες του Παναγιώτη Ζωγράφου, ο οποίος είναι ένα πολύ καλό ταλέντο. Πιστεύω ότι η προετοιμασία που κάναμε θα φανεί στον αγώνα και η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς. Το ηθικό του είναι ανεβασμένο. Όμως στο μποξ όλα κρίνομαι μέσα στο ρινγκ»! 

Το πρώην μέλος της χορευτικής ομάδας «Fan patrol» του Εξάστερου ΙΩΑΝΝΑ ΠΗΛΙΧΟΥ Αποκαλύπτεται:"Ερωτευμένη με… το μπάσκετ!"

 Είναι ηθοποιός, χορεύτρια, μα πάνω απ’ όλα για τους φίλους του μπάσκετ -και ειδικότερα γι’ αυτούς του Παναθηναϊκού- γνωστή και αγαπητή καθότι υπήρξε πριν από μερικά χρόνια μέλος της χορευτικής ομάδας «Fan patrol» στο κλειστό του ΟΑΚΑ! Για την Ιωάννα Πηλιχού, η πορτοκαλί μπάλα αντιπροσωπεύει τον εκρηκτικό της χαρακτήρα!

Πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις καριέρα ηθοποιού;
Ήταν τελείως… αέρινη η σκέψη να γίνω ηθοποιός! Ξέρεις, κάτι του στιλ ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ με την ηθοποιία παράλληλα με ένα σωρό άλλα πράγματα που είχα σκεφτεί! Απλά, κάποια στιγμή είπα «τέλος, θα γίνω ηθοποιός». Τότε ήμουν ήδη φοιτήτρια (σ.σ. έχει κάνει σπουδές στη Θεσσαλονίκη στο Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, καθώς και στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος) και είχα ασχοληθεί με μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Τελείως στο… χαλαρό όμως!

Περισσότερο νιώθεις ηθοποιός ή χορεύτρια;
Θα έλεγα ότι περισσότερο νιώθω ηθοποιός, αλλά δε σου κρύβω ότι και ο χορός μου αρέσει πάρα πολύ. Ο συνδυασμός λόγου και χορού με εκφράζει απόλυτα! 

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια;
Σίγουρα θέλω να παραμείνω στο χώρο της ηθοποιίας και ελπίζω και ο χορός να εξακολουθεί να κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Από ’κει και πέρα εύχομαι να είμαι πλήρης μ’ αυτά που θα έχω κάνει, ευχαριστημένη και πάντα με νέους στόχους μπροστά μου! Εξάλλου έχω σπουδάσει ηθοποιός και είναι κάτι που με εκφράζει και θέλω να κάνω.

Τι είναι πιο δύσκολο; Να χορεύεις στο γήπεδο μπροστά σε 18.000 κόσμο ή να βρίσκεσαι πάνω στο θεατρικό «σανίδι»;
Είναι πολύ πιο δύσκολο να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή παρά στο γήπεδο! Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ είναι πολύ ωραία, ο παλμός και το πάθος που υπάρχει, οι φωνές για την ομάδα, όλα αυτά μου αρέσουν πολύ. Άλλωστε μιλάμε για… την ομάδα μου (σ.σ. γέλια) και πραγματικά απολαμβάνω το όλο σκηνικό! 

Σαφώς υπάρχει άγχος για το αν θα εκτελεστούν σωστά οι χορογραφίες όταν βγαίνουμε έξω στον κόσμο, αλλά στο θέατρο δεν μπορείς να διορθώσεις ενδεχόμενα λάθη. Ακόμα και μπροστά στην κάμερα τα πράγματα είναι πιο εύκολα σε σχέση με το θέατρο, όπου είσαι συνεχώς εκτεθειμένος απέναντι στους θεατές. Σε μια θεατρική σκηνή όλα πρέπει να «πάνε ρολόι» είτε είσαι άρρωστος, είτε πονάς. Οτιδήποτε κι αν σε απασχολεί είσαι υποχρεωμένος να «μαγέψεις» τον κόσμο, να μπορέσεις να «ταξιδέψεις» στο ρόλο που υποδύεσαι. Πράγμα, πίστεψέ με, καθόλου εύκολο!

Ποιο είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που έχεις ακούσει στο γήπεδο;
Εντάξει, μου φωνάζουν διάφορα…

Για πες μου κάτι που… μπορεί να δημοσιευτεί!
Κοίταξε, δε μου έρχεται κάτι συγκεκριμένο σαν ατάκα στο μυαλό μου, αλλά γενικότερα χαίρονται πάρα πολύ που είμαι Παναθηναϊκός.

Τι εννοείς; Έβγαλες ανακοίνωση περί «πράσινων» αισθημάτων;
(γέλια) Στις αρχές με ρωτούσαν αν υποστηρίζω τον Παναθηναϊκό ή βρίσκομαι απλά στην ομάδα. Όταν, λοιπόν, απαντούσα ότι είμαι και Παναθηναϊκός ο κόσμος χαιρόταν!

Γενικά, ποιο είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που σου έχουν κάνει;
Τώρα πρέπει να απαντήσω οπωσδήποτε σ’ αυτό;

Δηλαδή μόνο αηδίες σου λένε; Δε βρέθηκε έστω ένας να σε κερδίσει με τον τρόπο του;
Άσ’ τα να πάνε! Συχνά ακούω πολύ εκνευριστικά πράγματα! Βασικά, αυτό που μου αρέσει και μου το έχουν πει κάποιες φορές είναι ότι παρότι είμαι πολύ δύσκολος άνθρωπος τους μαγεύει ο χαρακτήρας μου. Είναι σημαντικό οι υπόλοιποι να σε αποδέχονται όπως είσαι.

Εκτός από δύσκολη τι άλλο είσαι;
Είμαι ντόμπρα! Δεν κρύβομαι και δεν «κάνω έκπτωση» στον εαυτό μου. Και το ίδιο θέλω κι απ’ όσους βρίσκονται στο πλάι μου. Να μη φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα και αν κάτι δεν τους αρέσει να μου το λένε.

Σε έχουν «πειράξει» ποτέ στο γήπεδο;
Μη φανταστείς τίποτα «τρελό»! Πολλές φορές μου φωνάζουν να πλησιάσω για καμιά φωτογραφία του στιλ «έλα, έλα εδώ», αλλά κι εγώ και οι υπόλοιπες κοπέλες δεν απαντάμε. Αυτός είναι απαράβατος κανόνας. Ακόμα και αν βγάλουμε κάποιες φωτογραφίες με τους φιλάθλους, αυτό γίνεται προς από το τέλος του αγώνα και… εφόσον δεν πρόκειται για ντέρμπι.

Πριν μπεις στο τιμ των «Fan patrol» είχες κάνει κάτι ανάλογο;
Ναι, ήμουν στην ΜΕΝΤ, στη Θεσσαλονίκη. Αλλά οπωσδήποτε δεν ήταν το ίδιο μ’ αυτό στο ΟΑΚΑ! Άλλα τα μεγέθη στην Τούμπα, άλλα εδώ!

Ποια είναι η σχέση που αναπτύσσεις με τον κόσμο όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο;
Θα τη χαρακτήριζα ως ένα βαθμό σχέση «δόσης-ανταπόδοσης», όχι όμως τόσο ουσιαστική, γιατί οι φίλαθλοι βρίσκονται στις εξέδρες για το παιχνίδι και όχι για τη χορευτική ομάδα. Εγώ -όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια- παίρνω ενέργεια από τον κόσμο και ειδικά όταν το γήπεδο είναι γεμάτο γίνομαι ακόμα πιο ζωντανή, πράγμα που με βοηθάει να αποδίδω καλύτερα.

Υπάρχουν φορές που έχεις αισθανθεί ότι ο κόσμος ασχολήθηκε περισσότερο με τη χορευτική ομάδα παρά με τον αγώνα; Σε ένα αδιάφορο ματς για παράδειγμα;
Όχι, η έγνοια στην συντριπτική πλειοψηφία των φίλαθλων είναι στον αγώνα και φυσικά καλά κάνουν! Τώρα αν κάποιοι ήρθαν στο γήπεδο για να μας δουν… τι να πω!
  Ποιο ήταν το κλίμα που αναπτύχθηκε με τους παίκτες;
Δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο. Το πολύ να λέγαμε ένα «γεια». Τα πράγματα ήταν γενικά πολύ αυστηρά και χαίρομαι γι’ αυτό.

Από την άλλη, όμως, σου αρέσει αυτή η «αποστείρωση»; Δεν είναι άσχημο να απέχεις απ’ όσους σε περιτριγυρίζουν;
Κοίταξε να δεις, επειδή τα πράγματα σ’ αυτό το χώρο είναι λίγο παρεξηγημένα και κάποιοι μπορεί να περάσουν στο φλερτ, είναι καλό να υπάρχουν αποστάσεις. Όταν υπάρχουν διαχωρισμοί δεν έχεις κανένα πρόβλημα, είσαι εκεί μόνο γι’ αυτό που κάνεις και απερίσπαστα μπορείς να κάνεις τη δουλεία σου. Στην τελική, δε θέλω να μπω στη διαδικασία να απολογούμαι σε κάποιον γιατί δε θέλω -για παράδειγμα- να του δώσω το τηλέφωνό μου! Μας προστάτευε αυτή η «διαχωριστική γραμμή» με τους παίκτες και τον κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήμασταν «κρύες» απέναντί τους. Αλλά μέχρι εκεί! 

Εσένα πώς σου αρέσει να σε φλερτάρουν;
Με τακτ και διακριτικότητα.

Ποιο είναι το μότο που σε αντιπροσωπεύει;
«Μην το βάλεις κάτω. Μην τα παρατάς ποτέ ό,τι και να συμβαίνει. Μπορεί κάποιες φορές να… ξαποσταίνεις λίγο γιατί κάτι ίσως σε έχει ενοχλήσει, αλλά πρέπει να είσαι σε θέση να συνεχίζεις την πορεία σου». Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν τα παρατάει ποτέ!

Και οι αγαπημένοι σου μπασκετμπολίστες είναι οι…
Χατζηβρέττας, Διαμαντίδης, Σπανούλης. Πολύ καλοί παίκτες όλοι τους.

Σε ποιους απονέμεις το βραβείο ομορφιάς;
Κοίτα, δεν έχω δει κάποιον που να πω «ουάω, αυτός είναι κούκλος!» Υποκειμενικά πάντα και για κάτι που μου «εκπέμπουν» μπορώ να ξεχωρίσω τον Χατζηβρέττα και τον Γιασικεβίτσιους. 

Σαν φίλαθλος έχεις πάει να παρακολουθήσεις κάποιο ματς με την παρέα σου;
Η αλήθεια είναι ότι πριν γίνω μέλος των «Fan patrol» δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με το γήπεδο. Άλλωστε ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να δω αγώνα του Παναθηναϊκού γιατί σπούδαζα στη Θεσσαλονίκη.
Είχα παρακολουθήσει δύο ματς και αυτά όλως τυχαίως ήταν με… τον Ολυμπιακό και στο ποδόσφαιρο! Πάντως, έχω δει αρκετά παιχνίδια του Παναθηναϊκού εκτός δουλειάς. Πήγα, μάλιστα, μόνη μου σε 4ο τελικό των πλέι οφ στο ΣΕΦ!

Το έλεγε η καρδούλα σου, ε;
Αφού να φανταστείς, κάποιοι με αναγνώρισαν και φεύγοντας μετά τη λήξη του αγώνα, μου φώναζαν «τι έγινε; χάσαμε; χάσαμε;»! Εγώ τους απαντούσα ευγενικά «τι να γίνει, συμβαίνουν αυτά», ενώ από μέσα έλεγα «που είναι το αυτοκίνητό μου;»!

Τι είναι για σένα το μπάσκετ;
Μου αρέσει πάρα πολύ! Πωρώνομαι και δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο που το βαριέμαι αφόρητα. Το μπάσκετ έχει γρήγορες εναλλαγές φάσεων, υπάρχει συνεχώς δράση, δεν μπορούν οι παίκτες να… κοιμούνται ή να ανταλλάσσουν πάσες χωρίς νόημα για… δέκα ώρες! Είναι ένα άθλημα δυναμικό που με εκφράζει και με βοηθάει να εκτονώνομαι!
  

Προπονήθηκαν Κουτρουμπής, Καπίνο

 Ο Γιώργος Κουτρουμπής ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση του Παναθηναϊκού της Τετάρτης (16/10). Επέστρεψε στο Κορωπί και ο Στέφανος Καπίνο, αφού τελείωσαν οι υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδος.

Ο μόνος από τους παρόντες που δεν ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης ήταν ο Κώστας Αποστολόπουλος που συνεχίζει τη θεραπεία του.

Κατά τ’ άλλα, στην πρωινή προπόνηση στο προπονητικό κέντρο του Τριφυλλιού οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ακολούθησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Το απόγευμα το πρόγραμμα ξεκίνησε με ζέσταμα, συνεχίστηκε με ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και τουρνουά τεσσάρων ομάδων 4 εναντίον 4 και ολοκληρώθηκε με ταχύτητες.

Την Πέμπτη το «παρών» αναμένεται να δώσουν και οι υπόλοιποι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα οι Καρέλης, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός και Σίλντεντφελντ.

Ξεκινάει το ταξίδι ο Εξάστερος για να γίνει Επτάστερος

 Η ώρα της ευρωπαϊκής πρεμιέρας για τον Παναθηναϊκό πλησιάζει. Σήμερα (17/10) στις 21.45 οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τη Λιέτουβος Ρίτας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Και θα το πράξουν χωρίς τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος εξαιτίας μιας ίωσης παρέμεινε στην Αθήνα.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Τζέιμς Γκιστ μίλησαν στην Ευρωλίγκα για αυτή την πρώτη φετινή αναμέτρηση στη διοργάνωση.

«Η Ευρωλίγκα αρχίζει και εμείς χρειαζόμαστε αυτά τα δυνατά παιχνίδια που έρχονται, ώστε να καταφέρουμε να βρούμε το ρυθμό μας», τόνισε ο Πεδουλάκης για να προσθέσει: «Πρέπει να γίνουμε ομάδα και για να προσπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που είχαμε με τραυματισμούς και απουσίες, όπως η πλέον πρόσφατη με τον Μάικ Μπράμος, θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο. Οι καθημερινές προπονήσεις, αλλά και κάθε αγώνας, θα μας βοηθήσει για να φτάσουμε εκεί όπου ακριβώς θέλουμε. Είμαστε στην αρχή και χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμη».

Ο Τζέιμς Γκιστ από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι συναρπαστικό το ότι αυτή την Πέμπτη αρχίζει η Ευρωλίγκα για εμάς! Όλες οι ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες και υψηλές προσδοκίες. Ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος για εμάς. Η Λιέτουβος Ρίτας είναι μια σκληρή ομάδα και έχει αφοσιωμένους φίλους. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έφτασε στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας στην προκριματική φάση, επιβάλλοντας το δικό της νόμο, απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Ο αγώνας αυτός θα είναι ένα τεστ για εμάς, για να δούμε αν μπορούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να παλέψουμε για κάθε κατοχή. Και πιστεύω ότι είμαστε ικανοί και για τα δύο».

Η προϊστορία
Παναθηναϊκός και Λιέτουβος Ρίτας έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν και η… ζυγαριά ισορροπεί στη μέση. Οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες.
2000-01 Α’ Φάση Παναθηναϊκός-Λιέτουβος Ρίτας 104-83
2000-01 Α’ φάση Λιέτουβος Ρίτας-Παναθηναϊκός 87-78
2010-11 Top16 Λιέτουβος Ρίτας-Παναθηναϊκός 59-80
2010-11 Top16 Παναθηναϊκός-Λιέτουβος Ρίτας 67-68

Οι αριθμοί
Την πρώτη τους συμμετοχή σε αποστολή για αγώνα της Ευρωλίγκας πραγματοποιούνο Ραμέλ Κάρι, ο Νίκος Παππάς και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέχει μόλις τέσσερις αγώνες από τους 200 στην Ευρωλίγκα. Θα είναι ο 13ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.
Ο Στεφάν Λάσμε απέχει μόλις τρεις τάπες από το να μπει στη λίστα των 10 καλύτερων στην ιστορία της διοργάνωσης. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί στην 11η θέση με τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς με 109 τάπες.
Ο Αντώνης Φώτσης έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα σουτ τριών πόντων σε πέντε συνεχόμενους αγώνες της Ευρωλίγκας και σε εννέα από τους δέκα τελευταίους του. 

«Συγγένειες»
Ο Παναθηναϊκός θα βρει έναν παλιό γνώριμο στη Λιθουανία ως αντίπαλο. Ο λόγος για τον Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στο «τριφύλλι» από το 2009 ως το 2011, όταν ήταν συμπαίκτης με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Αντώνη Φώτση και τον Μάικ Μπατίστ. 

Βόλεϊ Ανδρών:Αναβολή στις υποθέσεις Ψάρρα και Μηνούδη


Μπάσκετ Εφήβων Ανδρών: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ- ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΣ 88-44

Με double score κατέκτησε την νίκη η ομάδα εφήβων του Παναθηναϊκού απέναντι στην Κηφισιά στον Τάφο του Ινδού με 88-44 την 5η αγωνιστική.

Οι "πράσινοι" μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν στο σκορ με το ημίχρονο να τελειώνει με 48-24. Οι κορυφαίοι για το Τριφύλλι ήταν οι Διαμαντάκος με 24 πόντους και τον Ναβάρο με 15, με τον πρώτο να κερδίζει την μάχη κάτω από την ρακέτα μη αφήνοντας κανένα ριμπάουντ χαμένο.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 48-24, 65-36, 88-44
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ: Σπυριούνης, Χριστοδούλου 10, Κακαργιάς 5(1), Ερεμπενάζιε 11, Κονταξίου 9(1), Τσούπρος, Μαιντόμπε 3(1), Ταμπιζίβας 4, Μακρυγιάννης 2, Ναβάρο 15(2), Διαμαντάκος 24, Σταυριανόπουλος 5.
 
Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΑ - ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ 72- 66
ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ/ΝΩΝ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ 63- 37
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΚΑΛΑΘ/ΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 70- 54
ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 61- 52
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ - ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 88- 44
ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 63- 52
 

Μπάσκετ Παίδων:ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ - ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ 56-68

Οι παίδες του Παναθηναϊκού γνώρισαν την ήττα από την Τριπλή Κορώνα με 68-56 στο κλειστό της Λεωφόρου για την 5η αγωνιστική της Α’ ΕΣΚΑ.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο και παρά την προσπάθεια δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Πρώτος σκόρερ για το Τριφύλλι με 20π. ο Λιγνός.

Τα δεκάλεπτα: 15-24,  29-39,  46-52,  56-68.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ: Θεοδωράκος 6(1), Σωτηρέλλος 5(1), Μπαϊράμι, Βοντικάκης, Πρωτονοτάριος, Σακελλαρίου, Ιορδάνου 12, Παπαϊωάννου 7(1), Λιγνός 20(3), Ζυγομήτρος 6, Μερτίκας, Γερονίκος.
Τα αποτέλεσμα της αγωνιστικής:
   
ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ 50- 45
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ - ΓE ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 44- 46
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 70- 48
ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ 66- 62
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ - ΑΣΚ ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ 56- 68
ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 43- 57
  
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ημ/νία-Ωρα-Γήπεδο-Αγώνας

22/10/13 20:00 ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ  ΓE ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
22/10/13 20:00 ΔΗΜ.ΒΙΚΕΛΑΣ ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ
22/10/13 20:00 ΠΑΠΑΓΟΥ   ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
22/10/13 20:30 ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ
22/10/13 20:00 ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ
22/10/13 20:00 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΣΚ ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ

Κοριτσάρες απο τον Πλανήτη Κρόνο!

Με το δεξί μπήκε ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 66-53 του Κρόνου με τους πιστούς φίλους της ομάδας να γεμίζουν και την Κυψέλη και να την μετατρέπουν σε «καυτή» έδρα. 

Οι «πράσινες» κυριάρχησαν από την αρχή του παιχνιδιού και στο ημίχρονο πήγαν με ένα +12 (34-22) στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να αντεπιτεθούν και να «απειλήσουν» το Τριφύλλι (46-44 το τρίτο δεκάλεπτο), όμως η ομάδα της Γιασεμής Σαμαντούρα αντέδρασε παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας λύσεις στην επίθεση. Με το τελικό 66-53 και το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου ολοκληρώθηκε ακόμα μια βραδιά «μαγείας» στο κλειστό της Κυψέλη. Πρώτη σκόρερ η Νταϊάνα Ντέλβα με 23π., ακολούθησαν Καλέντζου με 13π. και Μαγκλάρα με 10π.

Σαμαντούρα: «Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι δίπλα μας»

Μοίρασε συγχαρητήρια η προπονήτρια του Τριφυλλιού, Γιασεμή Σαμαντούρα μετά το πέρας της αναμέτρησης: «Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μου για τη νίκη. Η ομάδα ακόμα είναι ανέτοιμη και αυτό το οποίο κρατάμε είναι η προσπάθεια των αθλητριών. Όσες φορές παίζαμε σκληρή άμυνα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ενώ όταν χαλαρώναμε ο αντίπαλος πλησίαζε αρκετά. Βέβαια παίζαμε και μακριά από την έδρα μας και αυτό μας επηρέασε σε ένα βαθμό. Στη συνέχεια θα βελτιωθούμε και στην έδρα μας θα είναι οι εμφανίσεις μας καλύτερες. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που είναι δίπλα μας. Με πολλή και σκληρή δουλειά η εικόνα της ομάδας θα είναι καλύτερη».

Τα δεκάλεπτα:18-11, 34-22, 46-44, 66-53.

Παναθηναϊκός: Μαγκλάρα 10, Καλέντζου 13 (1), Δίελα 8 (2), Κοσμά 6, Ντέλβα 23, Χριστινάκη, Σλούκα 6, Καβάσιλα, Θεολόγου, Χρονοπούλου 2, Πριόνα.

Κρόνος: Σπαθάρου 14 (2), Καλαμπάκου 7, Τσουκαλά 6, Εμμανουηλίδου 5 (1), Χάρι 10, Μίχου 3, Λουκάτου 6, Ναυροζίδου, Κωνσταντίνου, Γούναρη, Μαντά, Μιλωνάκη.1

***Το ματς μέσα από το φακό του Βαγγέλη Στόλη (Part 1):