Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινάει το ταξίδι ο Εξάστερος για να γίνει Επτάστερος

 Η ώρα της ευρωπαϊκής πρεμιέρας για τον Παναθηναϊκό πλησιάζει. Σήμερα (17/10) στις 21.45 οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τη Λιέτουβος Ρίτας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Και θα το πράξουν χωρίς τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος εξαιτίας μιας ίωσης παρέμεινε στην Αθήνα.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Τζέιμς Γκιστ μίλησαν στην Ευρωλίγκα για αυτή την πρώτη φετινή αναμέτρηση στη διοργάνωση.

«Η Ευρωλίγκα αρχίζει και εμείς χρειαζόμαστε αυτά τα δυνατά παιχνίδια που έρχονται, ώστε να καταφέρουμε να βρούμε το ρυθμό μας», τόνισε ο Πεδουλάκης για να προσθέσει: «Πρέπει να γίνουμε ομάδα και για να προσπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που είχαμε με τραυματισμούς και απουσίες, όπως η πλέον πρόσφατη με τον Μάικ Μπράμος, θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο. Οι καθημερινές προπονήσεις, αλλά και κάθε αγώνας, θα μας βοηθήσει για να φτάσουμε εκεί όπου ακριβώς θέλουμε. Είμαστε στην αρχή και χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμη».

Ο Τζέιμς Γκιστ από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι συναρπαστικό το ότι αυτή την Πέμπτη αρχίζει η Ευρωλίγκα για εμάς! Όλες οι ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες και υψηλές προσδοκίες. Ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος για εμάς. Η Λιέτουβος Ρίτας είναι μια σκληρή ομάδα και έχει αφοσιωμένους φίλους. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έφτασε στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας στην προκριματική φάση, επιβάλλοντας το δικό της νόμο, απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Ο αγώνας αυτός θα είναι ένα τεστ για εμάς, για να δούμε αν μπορούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να παλέψουμε για κάθε κατοχή. Και πιστεύω ότι είμαστε ικανοί και για τα δύο».

Η προϊστορία
Παναθηναϊκός και Λιέτουβος Ρίτας έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν και η… ζυγαριά ισορροπεί στη μέση. Οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες.
2000-01 Α’ Φάση Παναθηναϊκός-Λιέτουβος Ρίτας 104-83
2000-01 Α’ φάση Λιέτουβος Ρίτας-Παναθηναϊκός 87-78
2010-11 Top16 Λιέτουβος Ρίτας-Παναθηναϊκός 59-80
2010-11 Top16 Παναθηναϊκός-Λιέτουβος Ρίτας 67-68

Οι αριθμοί
Την πρώτη τους συμμετοχή σε αποστολή για αγώνα της Ευρωλίγκας πραγματοποιούνο Ραμέλ Κάρι, ο Νίκος Παππάς και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέχει μόλις τέσσερις αγώνες από τους 200 στην Ευρωλίγκα. Θα είναι ο 13ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.
Ο Στεφάν Λάσμε απέχει μόλις τρεις τάπες από το να μπει στη λίστα των 10 καλύτερων στην ιστορία της διοργάνωσης. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί στην 11η θέση με τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς με 109 τάπες.
Ο Αντώνης Φώτσης έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα σουτ τριών πόντων σε πέντε συνεχόμενους αγώνες της Ευρωλίγκας και σε εννέα από τους δέκα τελευταίους του. 

«Συγγένειες»
Ο Παναθηναϊκός θα βρει έναν παλιό γνώριμο στη Λιθουανία ως αντίπαλο. Ο λόγος για τον Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στο «τριφύλλι» από το 2009 ως το 2011, όταν ήταν συμπαίκτης με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Αντώνη Φώτση και τον Μάικ Μπατίστ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!