Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

αεκτζήδες το θυμάστε αυτο:"Γαύροι αδέρφια, μαζί θα το σηκώσουμε στη Ν. Φιλαδέλφεια"

 Επειδή καλό είναι η προπαγάνδα να μην μένει αναπάντητη, ας θυμηθούμε μία από τις ενδοξότερες συμμαχίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου... 
Ξεσηκώθηκαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και τα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης για το οφσάιντ που υποδείχθηκε στον Νίκο Λυμπερόπουλο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό... Η οποία υπόδειξη του επόπτη είναι λανθασμένη και δεν έχουμε πρόβλημα να το παραδεχτούμε, γιατί δεν είμαστε γαύροι...
Τι για κλοπές 10 έως 20 εκατομμυρίων ευρώ ακούσαμε... Τι για σφαγές και γενοκτονίες, ακούσαμε... Ότι μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους, ακούσαμε...
Φυσικά, όταν η διαιτησία έκοβε στον Παναθηναϊκό το δρόμο προς τον τίτλο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, τότε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση... Ούτε κουβέντα για το οφσάιντ γκολ τους ή για το πέναλτι που δεν υποδείχθηκε στο Τριφύλλι...
Τώρα όμως, άγριες και άναρθρες κραυγές... Μέχρι ο Ολυμπιακός μέσω των κύκλων του, έσπευσε να πάρει θέση υπέρ της ΑΕΚ... Βέβαια την Τετάρτη που η ΑΕΚ "έσφαξε" τον ΠΑΟΚ, δεν είπε κουβέντα...
Με αφορμή αυτή την άτυπη, περίεργη ιδιότυπη σύμπλευση απόψεων, το "Παναθηναϊκός Devotion"θυμάται μία από τις ενδοξότερες συμμαχίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου...
Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1992-93 και η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό ενώ την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με την Παναχαϊκή στο Στάδιο Καραϊσκάκη λόγω τιμωρίας. Σε περίπτωση «στραβοπατήματος» της «Ένωσης» το «τριφύλλι» λογικά θα κατακτούσε τον τίλο και θα έκανε τον γύρο του θριάμβου στο Φαληρικό Στάδιο.
Στο Στάδιο Καραϊσκάκη περίπου 15.000 χιλιάδες «πράσινοι» είναι κολλημένοι στα ραδιοφωνάκια τους και περιμένουν το…θαύμα. Στον αντίποδα η εικόνα και τα συνθήματα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση.
Συγκεκριμένα το παρών έδωσαν μόλις 150 «ερυθρόλευκοι» οπαδοί , τους οποίους και προέτρεπαν οι «κιτρινόμαυροι» με το «Γαύροι αδέλφια μαζί θα το σηκώσουμε μέσα στα Φιλαδέλφεια…».
Μόλις στο 5' το σκορ ήταν 2-0 (το 1-0 έγινε στα 20 δευτερόλεπτα και στο 4' ο Καραπιάλης έκανε πέναλτι στον Σαβέφσκι!!!), τελικό αποτέλεσμα 3-1 υπέρ της ΑΕΚ (και δεύτερο πέναλτι στο β' ημίχρονο...) και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους 150 πανηγύρισαν μαζί με το υπόλοιπο γήπεδο…


1992-1993, AEK-Olympiakos 3-1 από dinosauros13
 

Toché και.......Champions League!!!


 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 με γκολ του Τοτσέ στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ και έτσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο Ολυμπιακό στάδιο γράφτηκαν πολλοί... επίλογοι. Κατ' αρχήν ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος 2011-12 με τον Παναθηναϊκό να παίρνει και επίσημα τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, που του δίνει και το δικαίωμα να διεκδικήσει την είσοδό τους στους ομίλους το Τσάμπιονς Λιγκ.
Από κει και πέρα όμως, το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε δύο εμβληματικές του μορφές και ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του, το οποίο έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του εκτός των συνόρων. Ο λόγος φυσικά για τους Τραϊανό Δέλλα, Νίκο Λυμπερόπουλο και Σωτήρη Νίνη.
Ο πρώτος δεν συμπεριλήφθηκε καν στην αποστολή της αεκ και έτσι η τελευταία του συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην πλούσια καριέρα του, τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων, ολοκληρώθηκε με καταγεγγραμμένο ως τελευταίο του παιχνίδι αυτό με τον παοκ και τα  περίπου λεπτά που αγωνίστηκε ως το... φινάλε του.
Τελευταίο ματς όμως και για τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που σε μία περίεργη επιθυμία της μοίρας, φεύγει από τους αγωνιστικούς χώρους μετά από αγώνα των δύο ομάδων την φανέλα των οποίων τίμησε και με το παραπάνω. Μία μοίρα όμως που τον σημάδεψε παράλληλα, καθώς έφυγε με μόλις έναν τίτλο στο ενεργητικό του, το κύπελλο που κατέκτησε πέρσι με την Ενωση.
Το ελληνικό πρωτάθλημα όμως, χάνει όπως όλα δείχνουν και τον Σωτήρη Νίνη, που είναι έτοιμος πλέον να περάσει το Ιόνιο και να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον αποχαιρέτησαν κατά τη στιγμή της αλλαγής του και αυτός φρόντισε να χαιρετήσει όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον πάγκο των πρασίνων.
Πολλοί οι αποχαιρετισμοί, αλλά υπήρξε και μία... πρώτη. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι με την εμφάνιση που θα φοράει την περίοχο 2012-13. Ολοπράσινη, με πιο σκούρο χρώμα και απ' ότι φάνηκε η εμφάνιση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους οπαδούς του. Παράλληλα όμως, αποδείχτηκε και γούρικη, καθώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν και το επιθυμητό.
Κυρίως όμως, γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα του αγώνα και φρόντισε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό. Δεν άφησε στις αρχές την αεκ να πάρει ανάσα, την έκλεισε στα καρέ της, αλλά οι παίκτες του δεν ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Ολα αυτά τουλάχιστον μέχρι το πρώτο ημίωρο.
Σε ένα διάστημα πάντως, που η αεκ έφτασε στο γκολ με τον Λυμπερόπουλο, όμως ο βοηθός είδε οφ σάιντ, τον σημείωσε, ο Κάκος το σφύριξε και το γκολ δεν μέτρησε. Μέχρι το τέλος του πρωτου ηιχρόνου, η αεκ φρόντισε να ισορροπήσει τον αγώνα και να ψάξει για κάτι καλύτερο, όμως δεν τα κατάφερε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν πετύχει γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και έδειξε πως θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, με την αεκ να του δίνει χώρο και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές έχασε και την μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει γκολ, όμως είδε τον Καρνέζη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση και να μην επιτρέπει στον Κάρλος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τελικά μόλις μία φάση για να βρει αποδιοργανωμένη την άμυνα της αεκ και να πετύχει το γκολ που του έδωσε και τη νίκη. Ο Κουίνσι ξεκίνησε από το κέντρο την προσπάθειά του, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Τοτσέ, ο οποίος... εξιλεώθηκε για τις ευκαιρίες που είχε χάσει νωρίτερα στον αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η αεκ γλύτωσε την παραπάνω ταλαιπωρία, καθώς ο παοκ ηττήθηκε στην Τούμπα από τον Ατρόμητο και έμεινε τέταρτος, αντί να την προσπεράσει.