Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Στην τελική ευθεία ο χώρος μνήμης για τον Ferenc Puskás

 Στην Αθήνα, την εβδομάδα που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβείας της Ουγγαρίας, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Παναθηναϊκού Α.Ο, Ηλία Μιχαλαριά, του αθλητικού συμβούλου του Ούγγρου Πρωθυπουργού, κ. János Jakab και προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ουγγρικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ferenc Puskás, καθώς επίσης και του κ. György Szöllősi, διευθυντή επικοινωνιών της Ουγγρικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ferenc Puskás. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν η Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Αθήνα, κυρία Eszter Sándorfi και ο κ. Νίκος Σακκούλης, πρώην διερμηνέας του Ferenc Puskás, συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος με τον οποίο θα κρατηθεί ζωντανή η μνήμη του παγκοσμίου φήμης Ούγγρου ποδοσφαιριστή και προπονητή του Παναθηναϊκού Ferenc Puskás στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. 

Σχεδιάζεται, λοιπόν, τον Ιούνιο του 2014, στον τόπο των επιτυχιών του Puskás,  στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, να δημιουργηθεί ένας χώρος μνήμης με ανάγλυφη και δίγλωσση αναμνηστική πλάκα στο γήπεδο του Π.Α.Ο., στην πλευρά της πολυσύχναστης Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας μεταξύ της ακαδημίας νέων του Παναθηναϊκού και της ακαδημίας Puskás, αλλά και μια σειρά αφιερωμάτων με έκθεση και προβολή ταινιών ως φόρο τιμής στη μνήμη του θρυλικού αθλητή και προπονητή. 

Η ουγγρική αντιπροσωπεία έκανε επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Κορωπί και είχε συζήτηση και με τον κ. Ιωάννη Σαμαρά, τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας. Ο κ. János Jakab και ο κ. György Szöllősi προσκάλεσαν την ομάδα Κ17 της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός στο παραδοσιακό πασχαλινό κύπελλο Puskás-Suzuki για έβδομη φορά, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2014 στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά της Ακαδημίας Puskás. Τα τελικά του τουρνουά θα διεξαχθούν αυτή την φορά στο καινούριο μίνι γήπεδο της Ακαδημίας. 

Ο Ferenc Puskás διετέλεσε προπονητής του Παναθηναϊκού από το 1970 έως και το 1974 και της ΑΕΚ την περίοδο 1978-1979. Οδήγησε και τις δύο ομάδες στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τον Παναθηναϊκό έκανε λαμπρή πορεία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, το 1971, με τον αποκλεισμό της Jeunesse Esch  (Λουξεμβούργο), της Slovan Bratislava (Τσεχοσλοβακία), της αγγλικής Everton και του Ερυθρού Αστέρα, έφτασε στο τελικό στο Wembley εναντίον του Ajax. Αυτό αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο μεγάλη επιτυχία στο ελληνικό συλλογικό ποδόσφαιρο, την οποία θυμούνται οι φίλαθλοι με ατελείωτη υπερηφάνεια.   

Αφραγκούζο πάρε δρόμο!

Τι και αν μας είχαν δοθεί τρεις παρατάσεις, τι και αν μας διαβεβαίωναν οι κολαούζοι πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τι και αν η ομάδα εξυγιαίνεται μέσω του μνημονίου Αλαφούζου, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να καταθέσουμε εγγυητική!!! Αποτέλεσμα? 100.000 ευρώ πρόστιμο, το μισό συμβόλαιο του killer που ψάχνουν!!!

Με βαριά πρόστιμα, που μάλλον όμως ήταν αναμενόμενα για τις ίδιες από τη στιγμή που δεν κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή που απαιτείτο, τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ και Εργοτέλης.

Σημειώνεται πως Παναθηναϊκός, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ είχαν πληρώσει και πέρσι πρόστιμο για τον ίδιο λόγο (260.000, 100.000, 110.000 και 100.000 ευρώ αντίστοιχα).

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς από την Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ που δεν έχουν καταθέσει ακόμα την εγγυητική επιστολή. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε ανέρχεται στις 100 χιλιάδες ευρώ και αφορά τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ και Εργοτέλη.

Σε ό,τι αφορά στη Football League, προθεσμία για να καταθέσουν εγγυητική επιστολή έλαβαν ως τις 15 Ιανουαρίου οι Νίκη Βόλου, Πιερικός, Αστέρας Μαγούλας, Αχαρναϊκός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναχαϊκή, Καβάλα, ΑΟ Γλυφάδας, Πανηλειακός, Δόξα Δράμας, Κασσιόπη, Βύζας Μεγάρων, Ζάκυνθος, Βατανιακός και Αναγέννηση Γιαννιτσών.