Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Γυναικείο Μπάσκετ:Αριστέα Μαγκλάρα:«Είναι ευλογία να παίζεις στον Παναθηναϊκό»

 Η πλέι μέικερ της πρωταθλήτριας ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, Αριστέα Μαγκλάρα, μιλάει στην ιστοσελίδα της SportDay για τη φετινή επιτυχία του «τριφυλλιού», τη σχέση της ομάδας με τον κόσμο και αποκαλύπτει το δεύτερο της πάθος μετά τον αθλητισμό.
 
Η χρονιά ολοκληρώθηκε για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του ΠΑΟ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι όχι μόνο αυτό! Με το μπάσκετ που έπαιξαν οι «πράσινες» κέρδισαν την αναγνώριση του κόσμου, τον σεβασμό των αντιπάλων και έδειξαν ότι και τα… θηλυκά μπορούν να προσφέρουν θέαμα. Η Αριστέα Μαγκλάρα, στην καλύτερή της σεζόν, συνέβαλλε τα μέγιστα στο να έρθει αυτό το αποτέλεσμα για το «τριφύλλι». Καθοδήγησε με μαεστρία την ομάδα από τη θέση της πλέι μέικερ και ήταν από τις πολυτιμότερες της σεζόν, δίχως αμφιβολία.Με «όπλο» την εμπειρία της, το μυαλό και την ταχύτητα, βοήθησε την ομάδα της να παίξει το καλύτερο μπάσκετ για φέτος.
 
Ποιο το μυστικό της επιτυχίας, γιατί «στον Τάφο δεν γίνεται να χάσουμε» και γιατί δεν έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα, παρά την εξαιρετική της παρουσία.Τι σημαίνει το μπάσκετ γι’ αυτήν, ποιο είναι το δεύτερο μεγάλο πάθος της και γιατί αφιερώνει στον εαυτό της το «συνέχεια στα όρια»! Διαβάστε τη συνέντευξη μιας εκ των κορυφαίων αθλητριών μπάσκετ της Ελλάδας.
 
«Γι’ αυτό το πήραμε»
  
Η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό και την Αριστέα Μαγκλάρα ήταν εντυπωσιακή. Πρωτάθλημα, έπειτα από 8 χρόνια, μόλις μια ήττα σε όλη τη σεζόν και μπάσκετ που θα ζήλευαν και άνδρες. Να τι λέει η κορυφαία πλέι μέικερ του πρωταθλήματος για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.
 
-Αριστέα, μια χρονιά απολύτως επιτυχημένη για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε. Κατακτήσατε το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά έπειτα από 8 χρόνια. Πως θα περιέγραφες της σεζόν; 
 
«Ναι, ήταν μια απίστευτη σεζόν. Νομίζω ότι ήταν μια συνέχεια της περσινής χρονιά, όπου κάναμε μια εκπληκτική πορεία. Διατηρήθηκε ο κορμός της ομάδας, ήρθαν και κάποιες προσωπικότητες και γίναμε καλύτερη ως ομάδα. Ειδικά μετά τα Χριστούγεννα, παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και φτάσαμε δικαίως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχαμε μια φανταστική πορεία με μόνο μια ήττα. Η χρονιά πήγε πολύ καλά, με μια κακή παρένθεση αυτή του Κυπέλλου (σ.σ. ήττα στον ημιτελικό από τον Πρωτέα).  Γενικά, όμως, θεωρώ ότι τα όσα ζήσαμε φέτος, δεν περιγράφονται».
 
-Ποιο ήταν το «κλειδί» για την επιτυχία που είχε ο Παναθηναϊκός; Τι ήταν, δηλαδή, αυτό που σας ώθησε, περισσότερο απ όλα, στην κορυφή; 
 
«Νομίζω ότι το παν είναι η “υγεία” που είχε η ομάδα σε όλη τη χρονιά. Σε δύσκολες εποχές, ειδικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, το τμήμα μας ήταν “υγιέστατο” σε όλα του.  Από τον πρόεδρο, που ήταν ο αναγεννητής του τμήματος και εγγύηση για εμάς. μέχρι το προπονητικό τιμ, τις παίκτριες, τους ανθρώπους που τρέχουν για την ομάδα και φυσικά τον κόσμο, που ήταν φανταστικός.  Είχαμε τρομερή χημεία με τον κόσμο. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα».
 
-Ισχύει αυτό που λένε όσοι γνωρίζουν από κοντά την ομάδα ότι είστε μια παρέα και αυτό βγαίνει στο παρκέ;
 
«Αυτό δεν το συζητώ. Όπως είπα και πριν στην ομάδα φέτος υπήρχε “υγεία”. Το κλίμα με όλες τις κοπέλες είναι εξαιρετικό, κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου κι αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα. Οι μικρές με τις μεγάλες «δέσαμε». Εγώ και η Τούλα Καλέντζου, που είμαστε  οι πιο μεγάλες, βοηθήσαμε τις μικρές και όλο αυτό βγήκε στο γήπεδο. Αυτά μετρούν πολύ στον αθλητισμό». 
 
Ο κόσμος και το παιχνίδι με τον Αθηναϊκό
 
Η Μαγκλάρα αναφέρεται ιδιαιτέρως στην παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού που σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι γέμιζε το κλειστό της Λεωφόρου. Παράλληλα, κάνει λόγο για το ματς της χρονιάς, που δεν ήταν άλλο απ’ αυτό με τον Αθηναϊκό.
 
-Αναφέρθηκες προηγουμένως στη βοήθεια από τον κόσμο. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού φέτος γέμιζαν τον «Τάφο του Ινδού» σε κάθε παιχνίδι. Πως το έζησες όλο αυτό; 
 
«Ότι και να πω θα είναι λίγο. Σε κάθε ματς το κλειστό είχε τρομερή ατμόσφαιρα και νομίζω ότι εμείς που παίζουμε στον Παναθηναϊκό είμαστε τυχερές, γιατί αυτό δεν γίνεται σε κανένα άλλο γήπεδο. Είναι ευλογία να παίζεις στον Παναθηναϊκό.  Μπορεί να μην άφησαν τον κόσμο να έρθει εκτός, αλλά εντός με τέτοια παρουσία, δεν γινόταν να χάσουμε παιχνίδι. Ηταν καταπληκτικοί και τους ευχαριστούμε».
 
-Υπάρχει κάποιο παιχνίδι που ξεχώρισες στη φετινή σεζόν για κάποιο λόγο;
 
«Εκτός από τον τελικό, το παιχνίδι με τον Αθηναϊκό ήταν το πιο ξεχωριστό. Τρομερή ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο, μεγάλη εμφάνιση από εμάς και νίκη με 28 πόντους.  Δεν περίμενε κανείς τέτοιο πράγμα. Βέβαια, παίξαμε διαστημικό μπάσκετ, όλα μας πήγαν πολύ καλά και είναι ένα ματς που θα το θυμάμαι. Ηταν απίστευτα»!
 
Η Σαμαντούρα και η συνέχεια
 
Ξεχωριστό ρόλο στα όσα πέτυχε το «τριφύλλι», σύμφωνα με την γκαρντ της ομάδας, έχει η προπονήτρια, Γιασεμή Σαμαντούρα… 
 
-Θεωρείσαι από τις πολυτιμότερες παίκτριες για τον Παναθηναϊκό φέτος. Εσύ πως κρίνεις την απόδοση που είχες;
 
«Εγώ φέτος το χάρηκα. Μου άρεσε πολύ το κλίμα στην ομάδα, ο κόσμος μου έδωσε ώθηση και φυσικά με βοήθησε πολύ και η Γιασεμή Σαμαντούρα (σ.σ. προπονήτρια), που μου έδωσε ρόλο μέσα στην ομάδα. Πέρυσι, στην αρχή του πρωταθλήματος δεν ήμουν τόσο καλή, γιατί δεν είχα προσαρμοστεί. Τη δεύτερη είχα στόχο, όπως είπα με βοήθησε και η Γιασεμή και αυτό το έβγαλα στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν ήμουν από τις πολυτιμότερες, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ που βοήθησα κι εγώ στο να φτάσουμε στο πρωτάθλημα».
 
-Αναφέρθηκες στην προπονήτριά σας, στη Γιασεμή Σαμαντούρα. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να έχετε στο «τιμόνι» γυναίκα παρά άνδρα; Παίζει ρόλο, κυρίως ψυχολογικό;
 
«Η Γιασεμή είναι μια απαιτητική προπονήτρια, αλλά πέρα απ’ αυτό, το να έχεις μια γυναίκα στον πάγκο, είναι διαφορετικό, όπως είπες κι εσύ στην ψυχολογία. Η γυναικεία ψυχολογία είναι τελείως διαφορετική από του άνδρα. Το γεγονός, επίσης, ότι η Γιασεμή ήταν αθλήτρια, μέτρησε ακόμη περισσότερο στο να μας καταλαβαίνει καλύτερα. Νομίζω ότι μας βοήθησε πάρα πολύ στο να φτάσουμε στους στόχους μας» . 
 
-Για τη νέα χρονιά τι να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό;
 
«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ωστόσο, το δύσκολο πάντα είναι να παραμείνεις στην κορυφή και πιστεύω ότι αν διατηρηθεί ο κορμός, υπάρχει το ίδιο κλίμα με πέρυσι, τότε όχι μόνο θα τα καταφέρουμε ξανά, αλλά ο Παναθηναϊκός θα πάει πολύ ψηλά. Μακάρι όλα αυτά να συνεχιστούν και να μην είναι μια φούσκα που θα σκάσει, όπως γίνεται συνήθως στο μπάσκετ γυναικών. Ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα φόντα να πάει ψηλά. Κι εδώ θέλω να πω ότι χωρίς τη διοίκηση και τον πρόεδρο δεν θα υπήρχε αυτή η ομάδα. Όπως είπα και πριν, ήταν πάντα κοντά μας, μας στήριζε οικονομικά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και όλα αυτά βοήθησαν την ομάδα στο να ασχολείται μόνο με το μπάσκετ και με τίποτα περισσότερο».
 
-Θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου τα όσα πετύχατε φέτος με τον Παναθηναϊκό; 
 
«Κατ’ αρχήν στην οικογένεια μου που με έχει στηρίξει τόσα χρόνια. Στη μητέρα μου που δεν έχει χάσει παιχνίδι 19 χρόνια τώρα. Φυσικά, στον κόσμο της ομάδας, που ήταν συγκλονιστικός, σε όλη την Παναθηναϊκή οικογένεια, στις συμπαίκτριές μου, στην προπονήτριά μου, στον πρόεδρο. Και στους φίλους μου που κι αυτοί με έχουν στηρίξει».
 
«Χειρότεροι από τους άνδρες, εμείς»!
 
Η γυναικεία ψυχολογία, ειδικά στον αθλητισμό, είναι διαφορετική κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η Μαγκλάρα. Η παίκτρια του «τριφυλλιού» μιλάει γι’ αυτό, αλλά και για τις… γυναικείες κόντρες στο παρκέ, που ξεπερνούν τις αντρικές!
 
-Ισχύει ότι εσείς οι γυναίκες βγάζετε περισσότερο πάθος στον αθλητισμό από τους άνδρες;  Αναλογικά με τις δυνάμεις σας πάντα…
 
«Δεν ξέρω αν βγάζουμε περισσότερο πάθος, αλλά θέλω να πω ότι η διαφορά ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο μπάσκετ, δεν είναι τόσο μεγάλη. Πλέον, σε ένα γυναικείο αγώνα και θέαμα βλέπεις και πολλά καλάθια. Η διαφορά είναι ότι εμείς δεν καρφώνουμε (σ.σ. γέλια)! Τώρα, για το πάθος, μπορεί και να ισχύει. Κι αυτό γιατί εμείς οι γυναίκες το βλέπουμε πιο ανταγωνιστικά πολλές φορές μεταξύ μας. Αρα, μπορεί και να ισχύει...».
 
-Κόντρες μεταξύ σας μέσα στο παιχνίδι έχετε;
 
«Πολλές φορές! Νομίζω ότι εκεί είμαστε χειρότερες από τους άνδρες (σ.σ. γέλια)…»
 
Δηλαδή;
 
«Είμαστε πιο ανταγωνιστικές. Ο άνδρας μπορεί να πει κάτι και μετά να το αφήσει. Εμείς το κρατάμε, δεν ξεχνάμε και η λογομαχία μπορεί να γίνει έντονη. Να σου πω την αλήθεια προσπαθώ να συγκρατούμαι σε κάτι τέτοια, αλλά, πίστεψέ με, έχω δει πάρα πολλά 19 χρόνια που παίζω, μέχρι και κοπέλες να πιάνονται στα χέρια. Το ξέρω ότι είναι περίεργο, αλλά γίνονται αυτά στις γυναίκες»!
 
Το… αγοροκόριτσο που «δέθηκε» με το μπάσκετ
 
Η Αριστέα θυμάται τα παιδικά της χρόνια και πως ξεκίνησε το μπάσκετ. Όπως εξηγεί, ήταν… αγοροκόριτσο από μικρή και αυτό την ώθησε στο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό!
 
-Είχες κάποιο ίνδαλμα όταν ήσουν μικρή;
 
«Γενικά μου άρεσε να παρακολουθώ όλα τα αθλήματα από μικρή. Καλά, εννοείται ότι ξεχωρίζω όπως όλοι Μάικλ Τζόρνταν και Νίκο Γκάλη, αλλά από εκεί και πέρα μου άρεσε πολύ από μικρή αν βλέπω όλα τα αθλήματα».
 
-Πως προέκυψε το μπάσκετ για εσένα; Πως έκανες τα πρώτα σου βήματα;
 
«Από μικρή ήμουν αγοροκόριτσο (σ.σ. γέλια)! Στα διαλλείματα στο σχολείο έπαιζα με τα αγόρια ποδόσφαιρο. Ηταν μέσα στο αίμα μου ο αθλητισμός. Νομίζω ότι γεννήθηκα για να αθλούμαι. Επαιζα και μπάσκετ, πάντα με τα αγόρια και στην έκτη δημοτικού με είδε ένας προπονητής στο σχολικό. Ημουν το μοναδικό κορίτσι στην ομάδα των αγοριών! Μάλιστα, φορούσαμε και πράσινα τότε, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο (σ.σ. γέλια)…  Τότε, λοιπόν, πήγα στο Σπόρτινγκ, στα 11 μου. Παράλληλα, έκανα και στίβο, αλλά όταν έπρεπε να σταματήσω να κάνω ένα από τα δυο, με κέρδισε το μπάσκετ». 
 
«Μπάσκετ; Η ζωή μου»!
 
Ζωή χωρίς τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ δεν υπάρχει για την Μαγκλάρα. Το δηλώνει, άλλωστε και η ίδια. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να είναι κοντά στη μεγάλη της αγάπη…
 
-Τι είναι το μπάσκετ για εσένα;
 
«Τα πάντα! Ετσι απλά. Γενικά, ο αθλητισμός είναι τα πάντα για εμένα, ιδιαίτερα το μπάσκετ που μου έχει δώσει και τόσες χαρές. Εντάξει, ο αθλητισμός έχει και τα άσχημά του, όπως είναι οι τραυματισμοί, αλλά αυτά είναι μέσα στη ζωή. Το μπάσκετ είναι λατρεία για εμένα». 
 
-Αρα, λοιπόν, τι θα συμβούλευες τα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Να έχουν τέτοια αγάπη γι’ αυτό που θα κάνουν;
 
«Εννοείται, πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Κι εγώ θα ήθελα το παιδί μου να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, δεν ξέρω, όμως, αν θα ήθελα με τον πρωταθλητισμό. Ο αθλητισμός κάνει καλό σε πολλά και το σημαντικότερο όλων είναι ότι φτιάχνει χαρακτήρα, ειδικά όταν ξεκινάς από μικρός. Ο πρωταθλητισμός έχει και τα αρνητικά του. Ο αθλητισμός, όμως έχει πολλά θετικά. Διαμορφώνει χαρακτήρα, σε κάνει να εγκλιματίζεσαι στο σύνολο, εννοείται ότι γίνεσαι υγιής και αυτό είναι σημαντικό. Απαιτούνται και θυσίες φυσικά, αλλά το παν είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις».
 
-Πως φαντάζεσαι τη ζωή σου μετά τον αθλητισμό;
 
«Δεν γίνεται αυτό! Μόλις σταματήσω το μπάσκετ, θα είμαι κοντά στον αθλητισμό. Ηδη, προχωράω με την προπονητική στην ομάδα και είναι σίγουρο ότι κάτι θα κάνω μετά που θα έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Θα είμαι προπονήτρια; Θα ανοίξω ένα γυμναστήριο; Θα δούμε. Μα να φύγω από τον αθλητισμό, δεν πρόκειται. Δεν υπάρχει περίπτωση»
 
-Σε όλη αυτή την πορεία των 19 χρόνων καριέρας, εκτός από τις όμορφες στιγμές, υπήρξαν άσχημες; Που να σε κάνουν ακόμη και να σκεφτείς να τα παρατήσεις…
 
«Υπήρχαν και άσχημες στιγμές. Κάποιες χρονιές πήγα σε ομάδες χωρίς να βρω ρόλο, για διάφορους λόγους. Υπήρχαν και στιγμές με τραυματισμούς που είχα. Ποτέ δεν είπα, όμως, ότι θα τα παρατήσω. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και δεν θα το παρατούσα για τίποτα και για κανέναν. Επειδή είμαι και εγωίστρια, πεισμώνω στα δύσκολα. Επομένως, οι δυσκολίες και οι αδικίες με δυνάμωναν, κατά κάποιον τρόπο, περισσότερο».
 
-Στην Εθνική γιατί δεν έχει κληθεί; Ειδικά, μετά τη φετινή χρονιά, δεν πιστεύεις ότι το αξίζεις;
 
«Δεν ξέρω με τι κριτήρια επιλέγει η ομοσπονδία. Προφανώς θα είχαν τους λόγους τους. Η αδικία υπάρχει μέσα στη ζωή και πρέπει να πορευόμαστε μαζί. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί δεν με κάλεσαν, αλλά όλα στη ζωή γίνονται για καλό και ίσως αυτό να είναι για καλό μου. Σίγουρα νιώθω μια πικρία, αλλά εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω».
 
Μετά το μπάσκετ, το τραγούδι!
 
Ανακαλύψαμε ένα ακόμη πάθος της Αριστέας, μετά το μπάσκετ. Κι αυτό έχει να κάνει με τη μουσική και το τραγούδι, με την γκαρντ των «πράσινων», μάλιστα, να ετοιμάζεται και για… μουσική εμφάνιση!
 
-Ο αθλητισμός, λοιπόν, είναι το πάθος σου, η αγάπη σου. Τι άλλο αγαπάς, πλην του αθλητισμού;
 
«Μου αρέσει πολύ η μουσική. Πάρα πολύ! Ούτως ή άλλως, στην οικογένειά μου ασχολούνται με τη μουσική και τώρα μπαίνει κι αυτή σιγά σιγά στη ζωή μου. Ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό με τη φωνητική και μπορεί να συνεχίσω και κάτι σε αυτό πιο ενεργά. Εχω ξεκινήσει μαθήματα και μάλιστα σύντομα θα τραγουδήσω σε ένα μαγαζί!» 
 
-Τι μουσική ακούς;
 
«Τα πάντα» 
 
-Στο σπίτι σου, δηλαδή, τι θα βάλεις να ακούσεις;
 
«Πιο πολύ είμαι προς το έντεχνο. Αλλά θα πάω παντού. Μέχρι και στα μπουζούκια. Βέβαια, προτιμώ να πάω σε ένα μπαράκι, πιο ζεστό, να πιω το ποτό μου» 
 
-Αγαπημένοι σου καλλιτέχνες;
 
«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ξεχωρίζω Μποφίλου και Ζουγανέλη! Διαχρονικά, μου αρέσει πολύ η Γλυκερία και η Αρβανιτάκη». 
 
-Υπάρχει κάποιο τραγούδι που σε έχει σημαδέψει ή πιστεύεις ότι ταιριάζει στη ζωή σου;
 
«Ναι, υπάρχει. Το “συνέχεια στα όρια” της Μποφίλιου, νομίζω μου ταιριάζει, ειδικά αυτή την περίοδο». 
 
«Πλούσια χώρα, φτωχή νοοτροπία»
 
Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει και στην οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα και όχι μόνο. Μια κρίση που, φυσικά, έχει μπει για τα καλά στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στον ερασιτεχνικό. 
 
-Με την οικονομική κρίση πόσο εύκολο είναι να επιβιώσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός;
 
«Πάντα ήταν δύσκολα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τώρα είναι δυσκολότερα. Βέβαια, κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό και το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία. Γενικά, τα πράγματα είναι άσχημα για όλους μας. Το τι θα γίνει στο μέλλον, δεν το ξέρω».
 
-Με την πολιτική ασχολείσαι;
 
«Αναλόγως τι εννοείς. Ασχολούμαι με την καθημερινότητα, αλλά όχι τόσο με την πολιτική. Δεν στο κρύβω, βέβαια, ότι θα ήθελα να ξέρω περισσότερα απ’ αυτού…».
 
-Ως νέος άνθρωπος πως βλέπεις όλο αυτό που βιώνει η Ελλάδα; Γιατί πιστεύεις ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο;
 
«Είναι πολλά νομίζω. Από τη διαχείριση των πολιτικών, μέχρι τη νοοτροπία πολλών Ελλήνων και τη μεγαλομανία που τους έπιασε. Ολο αυτό έσκασε! Φταίνε και οι πολιτικοί και ο πολίτης. Είμαστε μια πολύ πλούσια χώρα, μα με φτωχή νοοτροπία. Πρέπει να αλλάξει αυτό, αλλιώς όσες κρίσεις κι αν περάσουν δεν θα γίνει τίποτα».
 
-Εχεις φτάσει στο σημείο να πεις «φτάνει πια, δεν πάει άλλο»;
 
«Εννοείται. Μάλιστα, κατεβαίνω σε πορείες διαμαρτυρίας κάποιες φορές. Βιώνω καθημερινά προβλήματα με την οικογένειά μου. Με τις περικοπές στη σύνταξη του πατέρα μου, για παράδειγμα και με τα όσα γίνονται στον μισθό της μητέρας μου, που δουλεύει σε ιδιωτική επιχείρηση. Γίνεται να μην αγανακτήσεις ; Επαναλαμβάνω, όμως, ότι για να αλλάξει κάτι ριζικά, χρειάζεται άλλη νοοτροπία στον Ελληνα. Αλλιώς, χλωμό…». 
 
Να κλείσουμε με μια ευχή για τη νέα σεζόν. Για την ομάδα σου και για εσένα…
 
«Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να κάνει την πολλή καλή δουλειά για πολλά χρόνια. Να έχει τέτοια στήριξη από τον κόσμο και για εμένα υγεία, ευτυχία. Να μπορώ να αντλώ δύναμη και να κάνω όσα θέλω στη ζωή μου». 
 
Στα γρήγορα…

Μπασκετμπολίστας: Μάικλ Τζόρνταν
Αγαπημένο μέρος: Το χωριό μου στη λίμνη Πλαστήρα
Ταινία: Χάτσικο
Χρώμα: Μαύρο
Φαγητό: Κινέζικο
Ποτό: Ουίσκι
Ηθοποιός: Βιν Ντίζελ
Βιβλίο: Μικρός πρίγκηπας
Διακοπές: Νησιά
 

Αλαφούζαλε αφού η ΓΗΠΕΛ είναι τρίχες για σένα να ανοίξεις καλύτερα κομμωτήριο!

 Ήταν

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε τότε  στο ραδιόφωνο της Θύρας 13 και έσκιζε υποτίθεται και το βρακί του να αναλάβει φυσικά ΜΟΝΟ στα λόγια τις ευθύνες που κληρονόμησε απο τον Τζίγγερ απέναντι στην εταιρία φάντασμα την ΓΗΠΕΛ!

Για άλλη μία φορά,και τότε ο Γιάννης Αλαφούζος έριξε ξεκάθαρα την ευθύνη στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και στις διοικήσεις που όριζε από το 2010, για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Ανέφερε το πλεόνασμα που άφησε ο Νίκος Πατέρας στα ταμεία, αλλά και την κακοδιαχείριση που ακολούθησε, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Μπουμσόνγκ, ο οποίος στοίχισε συνολικά στο Τριφύλλι 10 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά για τη ΓΗΠΕΛ:

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύθηκε –για πρώτη φορά- να αναλάβει εγγράφως τις ευθύνες που απορρέουν από τη Διπλή Ανάπλαση, σε περίπτωση που τερματιστεί το πρότζεκτ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ χαρακτήρισε ως «τρίχα» τη ΓΗΠΕΛ και υποστήριξε πως δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή ποτέ δεν εμφανίστηκαν προβλήματα ή αγωγές εξαιτίας της ΓΗΠΕΛ. 

Θα απαντήσετε λοιπόν στον κόσμο του Παναθηναϊκόυ κύριε Λαοπλάνε Αλαφούζαλε σε κάτι απλό:

Για ποιο λόγο να εμφανιστεί το παραμικρό πρόβλημα ή κάποια αγωγή τρίτου, από τη στιγμή που η Διπλή Ανάπλαση τρέχει κανονικά και αφού η ΠΑΕ δεν έχει «προσβάλει» τις συμβάσεις; 

Τι έλεγε τότε ο αναξιόπιστος Αλαφούζαλος:
 
1.«Ευθύνη του Βαρδινογιάννη είναι το γήπεδο. Ευθύνη του Βγενόπουλου είναι ότι ανήγαγε το θέμα ΓΗΠΕΛ ενώ δεν υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω τι στο διάβολο ανάληψη ευθυνών πρέπει να γίνει όταν δεν υπάρχει θέμα. Τρέχουμε να λύσουμε τα βασικά. Να κάνουμε τώρα ιστορική αναδρομή της ΓΗΠΕΛ δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχει καμία απαίτηση. Η ΓΗΠΕΛ είναι μια νεκρή εταιρία. Δεν έχω κανένα δείγμα ότι θα προκύψει. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τρίχες. Ο Βωβός είναι ένας χρεοκοπημένος επιχειρηματίας που δεν υφίσταται. Πλέον είναι η Alpha Bank που μπορεί να κάνει το εμπορικό τους κέντρο. Εάν μας έφτιαχναν ένα γήπεδο και μας το χάριζαν θα κάναμε συζήτηση να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν μας το έχουν πει αυτό. Εάν βρούμε λεφτά για γήπεδο γιατί να πάμε στο Βοτανικό; Να βρούμε περιοχή με καλύτερες προϋποθέσεις. Γι΄ αυτό δεν καταλαβαίνω τη φοβερή σύλληψη περί Βοτανικού. Αν ο κ. Βγενόπουλος βάλει 5 εκατ. ευρώ να έρθει ευχαρίστως να αναλάβει και να βοηθήσω με τη ΓΗΠΕΛ. Αφού δεν έρχεται κανείς».
 
2.«Βάλε ένα χαρτί λευκό να το υπογράψω. Είχα πει θα υπογράψω εάν προκύψει ευθύνη. Ισχύει αυτό. Να σας το υπογράψω. Είμαι πια ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό. Ένα απ’ όσα δεν με έχουν απασχολήσει είναι πρόβλημα με τη ΓΗΠΕΛ. Δεν έχω βρει πρόβλημα με τη ΓΗΠΕΛ».

 Λοιπόν αφού είσαι και πολύ μάγκας ρε Αλαφούζαλε και αφού είναι τρίχες το θεματάκι με την ΓΗΠΕΛ για λύσε το να ξεμπερδεύουμε με όλους αυτούς τους μαλάκες που έχουν μαραζώσει τον Παναθηναϊκό μας εκτός αν είσαι και εσυ μέσα στο σχέδιο εξόντωσης του Παναθηναϊκού που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ανενόχλητος το αφεντικό σου ο Τζίγγερ!