Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εξάστερος: ¨Ανετο ζέσταμα στα Ιλίσια με το μυαλό στους γαύρους του Βελιγραδίου!

Έκαναν το χρέος τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο κλειστό των Ιλισίων, συνέτριψαν τον Ηλυσιακό με 87-60 και πλέον βλέπουν μπροστά τους μόνο τον «τελικό» της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα, στο ΟΑΚΑ, με στόχο να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague.

Το πρώτο δεκάλεπτο «έκλεισε» στο 14-20, αλλά με την επανέναρξη του αγώνα ο Ηλυσιακός με ένα γρήγορο 4-0 9με καλάθια από τους Στέφενς και Δορκοφίκη) μείωσε σε 18-20. Ο Δορκοφίκης βρήκε τον στόχο και από τα 6,75 με αποτέλεσμα η ομάδα του να μειώσει ακόμα περισσότερο, 21-22 στο 13’, Ο Γκιστ έδινε λύσεις για τον Παναθηναϊκό στην επίθεση, χωρίς όμως να.. γλιτώνει τα λάθη. Ο Σμιθ έκανε το 23-27 και στην συνέχεια ο Καυκής δέχθηκε τεχνική ποινή λόγω των συνεχόμενων διαμαρτυριών προς τους διαιτητές.


Του έδωσε αέρα ο Γιάνκοβιτς

Ο Γιάνκοβιτς ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και με πολύ ωραίο τελείωμα στον αιφνιδιασμό, έκανε το 23-31, παίρνοντας παράλληλα το αντιαθλητικό φάουλ από τον Δορκοφίκη. Ο Στέφενς κρατούσε επιθετικά την ομάδα του, αλλά κάπου εκεί το παιχνίδι για τον Ηλυσιακό έλαβε τέλος. Ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνα του, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο, βρήκε καλάθια από το «ζωγραφιστό» και στο 18΄προηγήθηκε με 27-42, ύστερα από πολύ ωραία προσπάθεια του Ρόκο Ούκιτς. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «κλείσουν» την διαφορά στο ημίχρονο, αλλά ο Νίκος Παππάς με πάρα πολύ όμορφη προσπάθεια έκανε το 32-46 με την λήξη του ημιχρόνου.


Η σίγουρη λύση

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε και στο τρίτο δεκάλεπτο να μην είναι ιδιαίτερα εύστοχος από την περιφέρεια, αλλά πέρασε την μπάλα κοντά στο καλάθι, όπου οι ψηλοί των «πράσινων» δεν είχαν αντίπαλο στα μέτρα τους. Το ένα κάρφωμα διαδεχόταν το άλλο με τους Μπατίστ και Γκιστ να κρέμονται συχνά – πυκνά από το καλάθι του Ηλυσιακού και στο 26’ η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 πόντους (54-35). Οι γηπεδούχοι για να μην δεχτούν άλλα καρφώματα έκαναν φάουλ, αλλά αυτό δεν βοήθησε να μειωθεί η διαφορά. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του κλειστού των Ιλισίων έγραφε 43-66.


Χαλάρωση λόγω Ερυθρού Αστέρα

Από τη στιγμή που «καθάρισαν» το ματς οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έδειχναν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και δεν συνέχισαν με το πόδι στο… γκάζι. Ο κόουτς του «τριφυλλιού» είδε όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε να πετυχαίνουν πόντο, ενώ παράλληλα προφύλαξε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο οποίος βρέθηκε στη δωδεκάδα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ήταν άρρωστος. Την ίδια στιγμή ο προπονητής των γηπεδούχων έδινε χρόνο σε νεαρούς παίκτες του με το τελικό σκορ να αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους.


Δεκάλεπτα: 14-20, 32-46, 43-66,

Ηλυσιακός (Δημήτρης Λιόγας): Καυκής 4 (1), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Σμιθ 6, Χατζής, Δορκοφίκης 7 (1), Στέφενς 19 (1), Βαβάτσικος 2, Ιωάννου, Τζουγκαράκης, Μποτζ 9, Άντερσον 10 (1)

 

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 4 (1), Κάρι 3 (1), Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Ούκιτς 6, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 14 (1), Παππάς 16, Γιάνκοβιτς 19 (2), Ματσιούλις 5 (1)