Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ντρού Νίκολας:«Κανέναν δεν αγάπησα όπως τον Παναθηναϊκό!»

Ο Νίκολας θυμάται με νοσταλγία τις κορυφαίες στιγμές που έζησε στον Παναθηναϊκό και μοιράζεται τη χαρά των τίτλων που κέρδισε…
Ο Ντρου Νίκολας μιλάει στο Onsports και θυμάται με νοσταλγία κορυφαίες στιγμές που έζησε στον Παναθηναϊκό, μοιράζεται τη χαρά των τίτλων που κατέκτησε με το «τριφύλλι» και στέλνει το δικό του... ευχαριστώ στους καλύτερους οπαδούς του κόσμου!

Ο Αμερικανός γκαρντ παραδέχεται ότι στους νταμπλούχους Ελλάδας πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του και μαζί τους βίωσε στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ο 32χρονος άσος κάνει λόγο για μια ομάδα – οικογένεια που όλα τα μέλη της είναι ενωμένα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, κάτι που, όπως λέει, δεν το συναντάς συχνά σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ντρου, ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τον Παναθηναϊκό;
«Εξαιρετικές. Τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Τα τρία χρόνια που ήμουν εκεί πέρασα πολύ καλά. Κερδίσαμε την Ευρωλίγκα δύο φορές και το ελληνικό πρωτάθλημα όλες τις σεζόν. Οπότε τα συναισθήματα είναι σίγουρα καλά».

Ποια στιγμή σου με τον Παναθηναϊκό δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
«Θα πω αυτή που έρχεται στο μυαλό μου πρώτη. Η άμυνα που έπαιξα στον Ραμούνας Σισκάουσκας στον τελικό της Ευρωλίγκας του 2009. Έβλεπα την μπάλα να είναι στον αέρα και ήλπιζα να μην μπει μέσα. Βγήκε έξω και άρχισα να πανηγυρίζω για τον πρώτο μου τίτλο με τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση».

Από όλα όσα λες μπορώ να καταλάβω ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που αγάπησες περισσότερο. Ισχύει αυτό;
«Σίγουρα. Αυτό δεν είναι έλλειψη σεβασμού προς τις άλλες ομάδες, με τις οποίες αγωνίστηκα, αλλά όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό ένιωσα σαν οικογένεια. Όλοι ενδιαφέρονται πραγματικά ο ένας για τον άλλον. Από τις στιγμές που ήμασταν στο γυμναστήριο μέχρι αργά, τις ατέλειωτες ώρες που περάσαμε στο παρκέ, όλα... Η διοίκηση ήταν καταπληκτική. Δεν μπορώ να πω ότι είχα στενή επαφή με τους κ. Γιαννακόπουλους, αλλά κάθε φορά που θα τους έβλεπα θα τους χαιρετούσα και εκείνοι το ίδιο. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έδωσαν σε μένα και στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω ότι με εκτιμούν εξίσου, γιατί κάθε φορά που φορούσα αυτή τη φανέλα έπαιζα όσο πιο δυνατά μπορούσα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που δεν μπορείς ποτέ να αντικαταστήσεις. Για μένα ήταν ιδιαίτερο γιατί σε επαγγελματικό επίπεδο πολλές φορές οι ομάδες και οι συμπαίκτες αποχωρίζονται εύκολα μόλις τελειώσει η προπόνηση. Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό ήμασταν ενωμένοι τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου».
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο άρθρο με τίτλο: «Νίκολας στο Onsports: «Κανέναν δεν αγάπησα όπως τον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)».

Αλαφούζος ο χαμογελαστός Απατεώνας!

 Το μεγαλύτερο σκάνδαλο πλιάτσικου δημόσιας περιουσίας στη Ρουμανία, φαίνεται να ανασκαλεύουν Ρουμάνοι εισαγγελείς. Πώς φέρεται να εμπλέκεται εταιρεία συμφερόντων Αλαφούζου.
Στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον γνωστό εφοπλιστή έχουν από πολλούς κατηγορηθεί από την πρώτη στιγμή ως οι ανεπίσημοι πρεσβευτές του μνημονίου. Η έναρξη του εφιάλτη που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή σύμφωνα με κάποιους προωθήθηκε και από την Καθημερινή και το ΣΚΑΪ, τα οποία επιδοκίμασαν δια συνεργατών τους την έντονα αμφισβητούμενη πολιτική των μνημονίων.

Ποιος θα ξεχάσει ότι μέσα του συγκροτήματος έφταναν στο σημείο να παρουσιάζουν τον αγγελιαφόρο της πτώχευσης,

Ρουμπινί ως... νομπελίστα;
Αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μία μεροληπτική ενημέρωση, εάν συγχρόνως δεν οδηγούσαν δισεκατομμύρια στις τσέπες «επενδυτών» που όλως τυχαίως γνώριζαν εκ των προτέρων τις δηλώσεις περί τιτανικού, «εμπλουτισμένες» με τις βαρύγδουπες πομφόλυγες του καταστροφολόγου Ρουμπινί που μετέδιδαν και τα μέσα του κυρίου Αλαφούζου.

Μπορεί πλέον ο Ρουμπινί να παραδέχθηκε επισήμως ότι έκανε λάθος, τα χαμένα δισεκατομμύρια του Ελληνικού λαού, όμως, παρέμειναν στις τσέπες όλων όσοι άνοιγαν σαμπάνιες κάθε φορά που μέσα, όπως και ο ΣΚΑΪ, εκθείαζαν τους διάφορους Ρουμπινήδες, δίνοντάς τους μάλιστα και το χρίσμα του «νομπελίστα», ώστε η «αυθεντία» τους να αποκτά «βαρύτητα».

Εάν πάρουμε την πιθανότητα το συγκρότημα του Φαλήρου να «πείσθηκε» από τον ρήτορα Γιώργο Παπανδρέου και τον υπόδικο Παπακωνσταντίνου, ίσως υπάρχει ακόμη μία εξήγηση που το συγκρότημα Αλαφούζου φέρεται να αγκάλιασε αυτό το κατά πολλούς ολέθριο μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας προς όφελος ντόπιων, αλλά και ξένων εταιρειών: Ο κύριος Αλαφούζος φέρεται από μέσα και πηγές αυτών να συμμετείχε σε παρόμοιες κερδοσκοπικές κινήσεις με εταιρεία συμφερόντων του στην Ρουμανία στο περιθώριο του μεγαλύτερου σκανδάλου που έχει φανεί ότι ανακινείται από τους εκεί εισαγγελείς.
Είναι ένα σκάνδαλο αντίστοιχο της Siemens σε μέγεθος, με έντονο άρωμα... μνημονίου!

Ένα σκάνδαλο που προετοιμάστηκε κατάλληλα με δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων που κατηγορούσαν εταιρεία συμφερόντων του ρουμανικού δημοσίου ως «ζημιογόνο» που έπρεπε άμεσα να «ιδιωτικοποιηθεί», ώστε ο ρουμανικός λαός να μην την πληρώνει... Επανάληψη αυτού που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα δηλαδή.

Το σκάνδαλο
Σύμφωνα με πληροφορίες του TVXS, όσον αφορά στη "ρουμάνικη υπόθεση", μιλάνε σε γενικές γραμμές για ένα σκάνδαλο στις αρχές της δεκαετίας του '90, που έχει να κάνει με 30 καράβια της ρουμάνικης κρατικής εταιρίας Petromin.

Εφτά από αυτά τα καράβια (δεξαμενόπλοια) ανέλαβε να συντηρήσει ο συνεργαζόμενος Αλαφούζος μέσω της ναυτιλιακής του εταιρίας Ermis (λιβερικής σημαίας) παίρνοντας ένα υπέρογκο και, εντέλει, ανεξόφλητο δάνειο.

Στο τέλος κατάφερε σύμφωνα με το ανωτέρω μέσο αξιοπερίεργα με την αγαστή συνεργασία αξιωματούχων να αρπάξει τα πλοία σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή, ζημιώνοντας έτσι το ρουμάνικο κράτος αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται ο πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου, που τότε ήταν Υπουργός Μεταφορών (ο Μπασέσκου επισκέφθηκε μάλιστα τον Φεβρουάριο του 1994 τον Αλαφούζο στην Αθήνα), το δεξί του χέρι Κάλιν Μαρινέσκου (υφυπουργός), μια εταιρεία Minerva που μεταμορφώθηκε σε "Ποσειδώνας" και πλήθος άλλων ονομάτων διευθυντών, αξιωματικών, καπεταναίων κ.ο.κ..

79 κατηγορούμενοι στο σύνολο.
Στα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Newsbomb, φιγουράρει και το όνομα συνεργάτιδας του κυρίου Αλαφούζου στα ναυτιλιακά. Συνεργάτιδα που παρευρίσκεται στο πλευρό του ακόμα και σήμερα, σε πολλές εκδηλώσεις «διεθνούς ενδιαφέροντος».

Ακολούθησαν συλλήψεις και δίκες επί δικών για 17 ολόκληρα χρόνια, με τον Μπασέσκου να ξεγλιστράει και τον Μαρινέσκου να καταδικάζεται σε 12 χρόνια φυλακή.
Οι κατηγορίες που εκδικάζονταν στο δικαστήριο της Κωνστάντσα ήταν η κατάχρηση εξουσίας, απάτη, παραποίηση στοιχείων/πλαστογραφία και παραβιάσεις της ρουμάνικης νομοθεσίας σχετικά με τις εξαγωγές (στην προκειμένη, η παράνομη πώληση και αλλαγή σημαίας των πλοίων).

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα και διαιωνίζεται με τον φάκελο του Αλαφούζου να παραμένει κλειστός (έως και σήμερα), ενώ τα κόμματα στη Ρουμανία λέγεται πως πιέζουν να ανοίξει. Πράγμα που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες φαίνεται να επιτυγχάνουν, παρά την αντίδραση των εκεί αντίστοιχων μέσων που ψελλίζουν κάτι περί «ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου».
Όπως άλλωστε συμβαίνει και εδώ, όταν η συζήτηση έρχεται στην αναγκαιότητα σύστασης εξεταστικής για το μνημόνιο, που γνωστά σε όλους μέσα υπερασπίστηκαν με σθένος.
Ποιος, όμως, φοβάται την δικαιοσύνη;

«Ανεγκέφαλος μετέφερε τον Παναθηναϊκό από τη Λεωφόρο στο Βοτανικό»

 Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας αναφερόμενος στο γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού, ως καλεσμένος του Κυριάκου Θωμαΐδη στην εκπομπή «Δίκη».

Ο κ. Ντάσκας υποστήριξε πως ένας «ανεγκέφαλος» μετέφερε τον Παναθηναϊκό από τη Λεωφόρο στο Βοτανικό για να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Ακολούθως ανέπτυξε εν συντομία την αντιστασιακή δράση του Συλλόγου στα χρόνια της κατοχής και τους λόγους που η Λεωφόρος αποτελεί ένα «μηνυματικού χαρακτήρα» γήπεδο.

Απομαγνητοφώνηση των λεγομένων του κ. Ντάσκα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ:

«Ένας άφρων, ανεγκέφαλος αποφάσισε κάποια στιγμή να καταργήσει τα μηνυματικού χαρακτήρα γήπεδα της χώρας. Πήγε ένας ανεγκέφαλος και κατεδάφισε τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη δημιουργία του '30. Άλλος ανεγκέφαλος μετέφερε τον Παναθηναϊκό από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο Βοτανικό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κι εγώ δεν ξέρω ποιων και να φάνε το καταπέτασμα.

Χωρίς να γνωρίζει ή να λέει στον κόσμο ότι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο γήπεδο αυτό ήταν ραδιόφωνα αντιστασιακά, πως η πρώτη σημαία το 1944, πριν την απελευθέρωση, η ελληνική σημαία σηκώθηκε για πρώτη φορά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο γήπεδο.

Εκεί μέσα το '42 ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ για να βοηθήσουν βασανισμένους και άλλους που ήταν στο «Σωτηρία», το νοσοκομείο, και πήγαν οι Γερμανοί και είπαν εμείς θα βάλουμε αυστριακό διαιτητή. Και πήγε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και αυτός της ΑΕΚ, ο Μοιρόπουλος, και είπαν εμείς δεν παίζουμε εδώ. Και είχαν τα ραδιοφωνάκια μέσα, τα τρανζιστοράκια, και ακούγαν BBC, και από εκεί ξεκίνησε διαδήλωση, σε γερμανική κατοχή, και έφτασαν μέχρι την Ομόνοια.

Και φτάσανε οι πολιτικές ηγεσίες και άλλοι, αυτοί που παίζουν τα συμφέροντά τους, να λένε "θα καταργήσουμε αυτά τα γήπεδα, και το Καραϊσκάκης, τη Φιλαδέφλεια" (...)».

Μπάσκετ Γυναικών:Ετοιμάζονται οι Πρωταθλήτριες!

 Εργομετρικά και... ψυχολογικά! Από εργομετρικές εξετάσεις πέρασε σήμερα το πρωί η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τριφυλλιού στον Τάφο του Ινδού ενώ όπως φανερώνει και η φωτό που δημοσιεύτηκε στο Instagram oι Πρωταθλήτριές μας συμπλήρωσαν και το ερωτηματολόγιο που αφορούσε το ψυχολογικό μέρος των εξετάσεων!

Κληρώνει για τις Πρωταθλήτριες!
Για αύριο (30/8, 12.00) έχει προγραμματιστεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων των Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών  & Κυπέλλων Ελλάδας 2013-14. 

Πριν από την εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση βράβευσης των ομάδων που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2012-13.
 

Τζάκι Γέμελος:«WIN IT ALL»

 Καλημέρα Αδέρφια, Καλημέρα Πανάθα!
 
Στις πρώτες της δηλώσεις στο panathinaikos1908.gr, η Τζάκι Γέμελος ανέφερε το λόγο που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα της στο Τριφύλλι: «Επέλεξα τον Παναθηναϊκό για πολλούς λόγους. Κατά το παρελθόν έχουν περάσει φίλοι να αγωνιστούν στην Ελλάδα και όλοι μου διηγούνταν τα καλύτερα για τις ομάδες υψηλού επιπέδου όπως ο Παναθηναϊκός. Όχι μόνο επειδή θα αγωνιστώ στην πρωταθλήτρια ομάδα αλλά κυρίως γιατί οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού με προσέγγισαν με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, το ρόστερ της ομάδας είναι εξαιρετικό ενώ όταν έμαθα ότι σε αυτό θα είναι η Νταϊάνα Ντέλβα χάρηκα πολύ».  

Στη συνέχεια, η Ελληνοαμερικανίδα άσος ανέφερε: «Είμαι ευτυχισμένη που θα αγωνιστώ στην Ελλάδα. Αυτό ήταν το νούμερο ένα μέρος που ήθελα να παίξω στο εξωτερικό, επειδή είμαι και Ελληνίδα ενώ ο πατέρας μου στα νιάτα του έπαιξε στην Αθήνα στον Σπόρτινγκ. Η οικογένειά μου είναι ενθουσιασμένη και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν να με παρακολουθήσουν να αγωνίζομαι γιατί ξέρουν για τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η ιδανική κατάσταση για τον εαυτό μου».

Ερωτηθείσα για το τι γνωρίζει για το Σύλλογό μας, η Τζάκι έδειξε πλήρως ενημερωμένη: «Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει εκπληκτικούς οπαδούς. Πιστούς οπαδούς κάτι που κάθε μεγάλη ομάδα χρειάζεται, επειδή συντελούν και εκείνοι στην επιτυχία. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Πρωτάθλημα στο γυναικείο μπάσκετ αλλά και το νταμπλ στο αντρικό. Και ξέρω ότι αυτή η ομάδα έχει μια μεγάλες αθλήτριες που είναι πρόθυμες να επαναλάβουν την επιτυχία αυτή και ακόμα μεγαλύτερη. Υπάρχουν τόσα μεγάλα πράγματα στην ιστορία του Συλλόγου».

Κλείνοντας με το στόχο που έχει θέσει η ίδια για τη νέα σεζόν, η Γέμελος ήταν αφοπλιστική: «Οι στόχοι είναι απλοί. Σκληρή δουλειά και υγεία για να τα κερδίσουμε όλα. WIN IT ALL! Αυτό»!