Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

«Ανεγκέφαλος μετέφερε τον Παναθηναϊκό από τη Λεωφόρο στο Βοτανικό»

 Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας αναφερόμενος στο γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού, ως καλεσμένος του Κυριάκου Θωμαΐδη στην εκπομπή «Δίκη».

Ο κ. Ντάσκας υποστήριξε πως ένας «ανεγκέφαλος» μετέφερε τον Παναθηναϊκό από τη Λεωφόρο στο Βοτανικό για να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Ακολούθως ανέπτυξε εν συντομία την αντιστασιακή δράση του Συλλόγου στα χρόνια της κατοχής και τους λόγους που η Λεωφόρος αποτελεί ένα «μηνυματικού χαρακτήρα» γήπεδο.

Απομαγνητοφώνηση των λεγομένων του κ. Ντάσκα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ:

«Ένας άφρων, ανεγκέφαλος αποφάσισε κάποια στιγμή να καταργήσει τα μηνυματικού χαρακτήρα γήπεδα της χώρας. Πήγε ένας ανεγκέφαλος και κατεδάφισε τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη δημιουργία του '30. Άλλος ανεγκέφαλος μετέφερε τον Παναθηναϊκό από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο Βοτανικό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κι εγώ δεν ξέρω ποιων και να φάνε το καταπέτασμα.

Χωρίς να γνωρίζει ή να λέει στον κόσμο ότι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο γήπεδο αυτό ήταν ραδιόφωνα αντιστασιακά, πως η πρώτη σημαία το 1944, πριν την απελευθέρωση, η ελληνική σημαία σηκώθηκε για πρώτη φορά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο γήπεδο.

Εκεί μέσα το '42 ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ για να βοηθήσουν βασανισμένους και άλλους που ήταν στο «Σωτηρία», το νοσοκομείο, και πήγαν οι Γερμανοί και είπαν εμείς θα βάλουμε αυστριακό διαιτητή. Και πήγε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και αυτός της ΑΕΚ, ο Μοιρόπουλος, και είπαν εμείς δεν παίζουμε εδώ. Και είχαν τα ραδιοφωνάκια μέσα, τα τρανζιστοράκια, και ακούγαν BBC, και από εκεί ξεκίνησε διαδήλωση, σε γερμανική κατοχή, και έφτασαν μέχρι την Ομόνοια.

Και φτάσανε οι πολιτικές ηγεσίες και άλλοι, αυτοί που παίζουν τα συμφέροντά τους, να λένε "θα καταργήσουμε αυτά τα γήπεδα, και το Καραϊσκάκης, τη Φιλαδέφλεια" (...)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!