Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο Μαυρίας έχει όλα τα φόντα να γίνει ο νέος Σαραβάκος!

 Όσο κι αν τα οικονομικά του Παναθηναϊκού δεν αντέχουν… τελεσίγραφα και βέτο, από τη στιγμή που ο… Θεός, δεν ήθελε να μετακομίσει ο Μαυρίας στη Σάντερλαντ, ο Αλαφούζος πρέπει να κάνει τα αδύνατα-δυνατά ώστε ο «μικρός» να γίνει ο νέος ηγέτης του τριφυλλιού. Ή στο πιο ξεκάθαρο, ο νέος Παναθηναϊκός να χτιστεί γύρω από τον Χάρη. Με κάθε θυσία. Οικονομική εννοείται.

Κι αν οι… άλλοι οπαδοί ξετρελαίνονται με μεταγραφές αεροδρομίου, θεωρώ πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ξέρουν πως ο Μαυρίας- έτσι όπως εξελίχτηκε η ιστορία- είναι μια ΜΕΓΑΛΗ μεταγραφή. Ή τουλάχιστον αυτή με τη μεγαλύτερη προοπτική. Κι εξηγούμαι: Ο Μαυρίας έχει τη στόφα να γίνει ο νέος Σαραβάκος. Με ότι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό και τους Παναθηναϊκούς. Να γίνει με δυο λόγια ο παίκτης που θα εμπνέει τον κόσμο και θα εμπνέεται απ’αυτόν. Η αιχμή του δόρατος. Όχι ο «σταρ» αλλά το ΑΣΤΕΡΙ της ομάδας. Ο αρχηγός.
Για να συμβεί όμως αυτό, απαιτείται πέρα από δουλειά- τόσο από τον μικρό, όσο και από τον Παναθηναϊκό- και διάρκεια. Κι αυτό είναι θέμα Αλαφούζου. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αν αυτό είναι εφικτό (γιατί στην τσέπη του δεν είμαστε) πρέπει να ξεχάσει ότι ο Μαυρίας… πωλείται. Εκτός φυσικά κι αν τα λεφτά είναι… εξωπραγματικά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο Μαυρίας πρέπει να όχι απλά να παραμείνει αλλά να αξιοποιηθεί στο έπακρο ώστε ο Παναθηναϊκός να βρει τον ηγέτη της επόμενης μέρας από… σήμερα. Το νέο του Σαραβάκο… Κι ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό τα κοινά μεταξύ των δύο είναι πολλά περισσότερα από το «7» στην πλάτη… Μεγάλη η θυσία αλλά μεγαλύτερος ο στόχος! Και φαντάζομαι ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού το ξέρει καλύτερα από τον καθένα… Θα το κατάλαβε δε ακόμη καλύτερα από την απήχηση που είχε η επιστροφή του Σαραβάκου στην ομάδα. Ο κόσμος και οι ομάδες έχουν ανάγκη από ηγέτες. Και δυστυχώς αυτοί που έχουν τέτοια στόφα σπανίζουν και ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα… Είναι αυτό που λένε «ηγέτης δεν γίνεσαι, γεννιέσαι»…


Όταν ο Παναθηναϊκός φορούσε ριγωτή εμφάνιση κατα το παρελθόν!

Με αφορμή την επικείμενη παρουσίαση της νέας φανέλας η οποία θα είναι με οριζόντιες ρίγες σας θυμίζουμε τις ανάλογες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στο παρελθόν.
Η adidas σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει μια εμφάνιση εντελώς διαφορετική από αυτές που μας είχαν συνηθίσει.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει η πρώτη εμφάνιση των πράσινων θα έχει έντονες ρίγες και θα μοιάζει με εκείνη της Σέλτικ. Τέτοια εμφάνιση δεν είχαν ξανά οι πράσινοι στο παρελθόν όμως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Τριφύλλι θα έχει φανέλα με οριζόντιες ρίγες.
Ας θυμηθούμε ορισμένες από τις εμφανίσεις των πράσινων με οριζόντιες ρίγες. 

Οι προπολεμικές
Σε αυτή την περίοδο συναντάμε τον Παναθηναϊκό για τρεις χρονιές να φορά εμφανίσεις με κάθετες ρίγες.
Η πρώτη ήταν το 1930 όταν οι πράσινοι είχαν επικρατήσει με 8-2 επί του Ολυμπιακού. Οι επόμενες δύο ήταν το το 1934 και το 1936
Η εμφάνιση του 1934

 Η εμφάνιση του 1936

Οι τέσσερις εμφανίσεις του 1968
Η επόμενη φορά που συναντάμε τους πράσινους με κάθετες ρίγες είναι το 1968. Το Τριφύλλι εκείνη την περίοδο είχε τέσσερις φανέλες με τις δύο από αυτές να είναι με ρίγες.
Για την ακρίβεια η μία είχε κάθετες ρίγες, ενώ η άλλη οριζόντιες.
 
 Από εκεί και πέρα υπήρξαν κάποιες χρονιές που οι πράσινοι είχαν κάθετες ρίγες με πιο χαρακτηριστική την εμφάνιση του 1993 και του 1995, ενώ το 1994 οι ρίγες ήταν διαγώνιες.

πηγή