Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο Μαυρίας έχει όλα τα φόντα να γίνει ο νέος Σαραβάκος!

 Όσο κι αν τα οικονομικά του Παναθηναϊκού δεν αντέχουν… τελεσίγραφα και βέτο, από τη στιγμή που ο… Θεός, δεν ήθελε να μετακομίσει ο Μαυρίας στη Σάντερλαντ, ο Αλαφούζος πρέπει να κάνει τα αδύνατα-δυνατά ώστε ο «μικρός» να γίνει ο νέος ηγέτης του τριφυλλιού. Ή στο πιο ξεκάθαρο, ο νέος Παναθηναϊκός να χτιστεί γύρω από τον Χάρη. Με κάθε θυσία. Οικονομική εννοείται.

Κι αν οι… άλλοι οπαδοί ξετρελαίνονται με μεταγραφές αεροδρομίου, θεωρώ πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ξέρουν πως ο Μαυρίας- έτσι όπως εξελίχτηκε η ιστορία- είναι μια ΜΕΓΑΛΗ μεταγραφή. Ή τουλάχιστον αυτή με τη μεγαλύτερη προοπτική. Κι εξηγούμαι: Ο Μαυρίας έχει τη στόφα να γίνει ο νέος Σαραβάκος. Με ότι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό και τους Παναθηναϊκούς. Να γίνει με δυο λόγια ο παίκτης που θα εμπνέει τον κόσμο και θα εμπνέεται απ’αυτόν. Η αιχμή του δόρατος. Όχι ο «σταρ» αλλά το ΑΣΤΕΡΙ της ομάδας. Ο αρχηγός.
Για να συμβεί όμως αυτό, απαιτείται πέρα από δουλειά- τόσο από τον μικρό, όσο και από τον Παναθηναϊκό- και διάρκεια. Κι αυτό είναι θέμα Αλαφούζου. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αν αυτό είναι εφικτό (γιατί στην τσέπη του δεν είμαστε) πρέπει να ξεχάσει ότι ο Μαυρίας… πωλείται. Εκτός φυσικά κι αν τα λεφτά είναι… εξωπραγματικά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο Μαυρίας πρέπει να όχι απλά να παραμείνει αλλά να αξιοποιηθεί στο έπακρο ώστε ο Παναθηναϊκός να βρει τον ηγέτη της επόμενης μέρας από… σήμερα. Το νέο του Σαραβάκο… Κι ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό τα κοινά μεταξύ των δύο είναι πολλά περισσότερα από το «7» στην πλάτη… Μεγάλη η θυσία αλλά μεγαλύτερος ο στόχος! Και φαντάζομαι ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού το ξέρει καλύτερα από τον καθένα… Θα το κατάλαβε δε ακόμη καλύτερα από την απήχηση που είχε η επιστροφή του Σαραβάκου στην ομάδα. Ο κόσμος και οι ομάδες έχουν ανάγκη από ηγέτες. Και δυστυχώς αυτοί που έχουν τέτοια στόφα σπανίζουν και ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα… Είναι αυτό που λένε «ηγέτης δεν γίνεσαι, γεννιέσαι»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!