Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Προς την έξοδο ο Ξανθόπουλος!

 Ο Παναθηναϊκός, όπως φαίνεται, στρέφεται πλέον στον γκαρντ ου θα αποτελέσει τη μια απ΄τις επόμενες δύο μεταγραφές του Τριφυλλιού. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Αρχικά είχε βγει προς τα έξω ότι ο Βασίλης Ξανθόπουλος θα μείνει στην ομάδα, αν δεν βρεθεί κάποιος καλός γκαρντ για τη θέση του 5ου κοντού που αναζητούν οι πράσινοι. Τελευταία, όμως, το σκηνικό δείχνει να αλλάζει. Ο 29χρονος παίκτης φαίνεται να απομακρύνεται από το ΟΑΚΑ.

Στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν προς κάποιες καλές περιπτώσεις γκαρντ, αλλά το όλο θέμα δείχνει να έχει... ψωμί, καθώς έχει αποφασιστεί πως όλες οι περιπτώσεις θα περάσουν από τον πλήρη έλεγχο του Αργύρη Πεδουλάκη. 

Ο Εξάστερος παγκόσμιας ακτινοβολίας!

 Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ίδιο με τα προηγούμενα για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ο οποίος απέχει δύο κινήσεις από την ολοκλήρωσή του, αλλά και την προετοιμασία του, που θα περιλαμβάνει πολλά ταξίδια στο εξωτερικό.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι "πράσινοι" θα μπουν αρκετές φορές στο αεροπλάνο με προορισμό χώρες της Ευρώπης, αλλά και της... Ασίας. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει, το τριφύλλι θα ταξιδέψει στη Ρωσία για το Γκομέλσκι Καπ (κάτι που ουσιαστικά αποκάλυψε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την προ ημερών ανακοίνωσή της), αλλά και στο Καζακστάν στα πλαίσια της αδελφοποίησής του με την Αστάνα (σ.σ.: πρώην ομάδα του Ανδρέα Γλυνιαδάκη).

Αν, μάλιστα, σε αυτά προσθέσουμε και την (αυξημένη) πιθανότητα να γίνει ένα ακόμα ταξίδι στην Κίνα, στα πλαίσια του "ανοίγματος" του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη αγορά, τότε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι "πράσινοι"... επεκτείνονται παγκοσμίως προσπαθώντας να διαφημίσουν τις επιτυχίες τους και, ταυτόχρονα, να έρθουν σε επαφή με νέες αγορές.

Εξάστερος καλεί... Βασιλόπουλο!

 Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μπορεί τα τελευταία 2,5 χρόνια να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και να έχει χάσει πολλές παραστάσεις από τα γήπεδα, όμως η αποθεραπεία του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και από τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει για να παίξει ξανά με την πορτοκαλί μπάλα. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως παρακολουθεί την περίπτωση του άλλοτε διεθνούς φόργουορντ και μάλιστα του δίνει την ευκαιρία να κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του, όντας μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την αποθεραπεία του πρώην αρχηγού του Ολυμπιακού και μάλιστα του πρότεινε να συμμετάσχει στην καλοκαιρινή προετοιμασία και να υπογράψει συμβόλαιο, εφόσον είναι υγιής και σε καλή κατάσταση.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Βασιλόπουλος εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά παράλληλα σκέφτεται και την προοπτική του ΠΑΟΚ, ο οποίος του έχει προτείνει να επιστρέψει και να κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα του.
 Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν το τριφύλλι θα αποτελέσει τη νέα μπασκετική στέγη του Βασιλόπουλου ή αν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα επιλέξει να κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Αδυνατούν να κλείσουν Καστιγιόν, αλλά πιέζουν για Σισσοκό;;;

Την ώρα που η ΠΑΕ, διαπραγματεύεται στην Αθήνα την υπόθεση Καστιγιόν η οποία κολλάει, δημοσιεύματα φέρνουν στο φως, ένα παίκτη επιθυμητό από το κόσμο του Παναθηναϊκού. Τον Ιμπραίμ Σισσοκό.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, δείχνει αδυναμία να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Καστιγιόν. Του εκλεκτού του Αναστασίου, για την επίθεση. Την ίδια ώρα λοιπόν, δημοσιεύματα αναφέρουν πως τόσο ο Σισσοκό, όσο και ο Παναθηναϊκός, πιέζουν την Βόλφσμπουρκ, να δώσει το "ΟΚ" στον παίκτη, προκειμένου να έρθει και να ενσωματωθεί ξανά στο ρόστερ.
Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο, πως και ο παίκτης θέλει να έρθει ξανά στην Ελλάδα μιας και τα έχει βρει σε όλα με τον Παναθηναϊκό. Επιπλέον, ποντάρει στο γεγονός, πως στην Ελλάδα θα παίζει βασικός. Ενώ την ίδια ώρα δεν έχει από αλλού κάποια άλλη πρόταση. Και σαφώς, δεν υπολογίζεται από τους Γερμανούς.

Βόλεϊ Ανδρών: Στιβαχτής η πρώτη μεταγραφή!

Τήν πρώτη του  φετινή μεταγραφή έκανε το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού με σκοπό την ενίσχυση του ρόστερ του.
Συγκεκριμένα απέκτησε τον έμπειρο 33χρονο διεθνή πασαδόρο Κώστα Στιβαχτή! πρώην παίκτη του Παμβροχαϊκού!

Μπάσκετ Γυναικών:Και η Θεολόγου «μέσα»!

Μένει στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ και η Κύπρια ψηλή, στοχεύοντας σε νέες διακρίσεις και τίτλους.
Η Σοφία Θεολόγου θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό έπειτα από εισήγηση της Γιασεμής Σαμαντούρα, με την 25χρονη σέντερ ύψους 1.89μ. να δέχεται χαμογελαστή την παραμονή της και να διψάει για περισσότερους τίτλους, μετά το περσινό Πρωτάθλημα.


Ματιές σε Πιτ Μάικλ, για τη... βόμβα του καλοκαιριού!

Ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός βλέπει την υπόθεση του Πιτ Μάικλ και της ανάρρωσης του, η οποία πάει εξαιρετικά καλά, ενώ συνδέει το κοινό παρελθόν του Αργύρη Πεδουλάκη και του παίκτη στο Περιστέρι.
Οι ισπανοί αναφέρουν πως οι νταμπλούχοι ελλάδος παρακολουθούν στενά τον Πιτ Μάικλ της Μπαρτσελόνα καθώς μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γιόνας Ματσιούλις αναζητούν έναν παίκτη με εμπειρία που αγωνίζεται στη θέση «3″.
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα συνδέει μάλιστα και το γεγονός πως ο παίκτης γνωρίζει άριστα τον προπονητή του Παναθηναϊκού καθώς συνυπήρξαν στο Περιστέρι (2003-04) με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι και ο άνθρωπος που έδωσε ώθηση στην καριέρα του Μάικλ.
Ο παίκτης έχει θεαματική βελτίωση στο θέμα της υγείας του και είναι πιθανό να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Οι ισπανοί μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι θα γνωρίζει σε 15 μέρες.
Επίσης γίνεται αναφορά πως η Μπαρτσελόνα έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Moss της Σιένα, κάτι που αν ισχύει ο Μάικλ αποχωρεί. Να θυμίσουμε πως ο Πιτ Μάικλ είχε υποστεί πνευματική εμβολή τον Μάρτιο και έχασε το υπόλοιπο της σεζόν. Πριν σταματήσει να αγωνίζεται είχε 11,3 πόντους, 3,9 ριμπάουντ, 1,1 κλέψιμο ανά παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και 10,1 πόντους και 4,4 ριμπάουντ στη Liga Endesa.

Το Πέμπτο Πρωτάθλημα του Εξάστερου!

  Το "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ DEVOTION" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 33 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Μετά από δύο χρονιές χωρίς τίτλο (το 1952 δεν έγιναν διοργανώσεις, το 1953 τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Πανελλήνιο) ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και κατέκτησε αήττητος (7-0, 484-332) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Νέοι και παλιοί παίκτες δημιούργησαν μια δυνατή ομάδα, η οποία επιβλήθηκε δύο φορές του Πανελληνίου (70-58, 75-53) στο δρόμο για την κορυφή. 

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Φ. Ματθαίου, Ν. Μήλας, Αλ. Καράλης, Στ. Αρβανίτης, Π. Κουκόπουλος, Στ. Ταβουλάρης, Γιαξίμης, Όβεν, Βαριάς, Κονίδης, Γιαννόπουλος, Σταματίου, Μαλακατές, Κυράνης.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1953-1954

 

Κατάταξη

Θέση Ομάδα
1 Παναθηναϊκός Α.Ο.
2 Πανελλήνιος Γ.Σ.
3 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
4 Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
5 ΕΑ Πατρών
6 ΠΑΟΚ
7 Διαγόρας Ρόδου

Α' φάση

Οι αγώνες διεξήχθησαν στα γήπεδα Τρίτωνα και Πανελληνίου με εισιτήριο 10 δρχ σε δύο ομίλους.
  • Α' όμιλος: Πανελλήνιος ΓΣ, Παναθηναϊκός ΑΟ, ΠΑΟΚ, ΕΑΠ, Διαγόρας
  • Β' όμιλος: Ολυμπιακός ΣΦΠ, ΧΑΝΘ, Τρίτωνας, ΑΕ Χαλκίδας (δεν προσήλθε τελικά)
Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο έπαιξαν στον τελικό γύρο και οι υπόλοιποι για το "κύπελλο της παρηγοριάς".
Α' όμιλος
Ημερομηνία Νικήτρια Σκορ Ηττημένη
30/6 Πανελλήνιος 83−35 Διαγόρας Ρόδου
Παναθηναϊκός 83−54 ΕΑ Πατρών
1/7 Πανελλήνιος 79−63 ΕΑ Πατρών
Παναθηναϊκός 92−41 ΠΑΟΚ
2/7 Πανελλήνιος 83−64 ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός 71−31 Διαγόρας Ρόδου
3/7 ΠΑΟΚ 66−43 Διαγόρας Ρόδου
Παναθηναϊκός 70−58 Πανελλήνιος
4/7 ΠΑΟΚ 69−49 ΕΑ Πατρών
5/7 ΕΑ Πατρών 73−45 Διαγόρας Ρόδου
Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Βαθ. Αγ Ν Η Πόντοι
1 Παναθηναϊκός 12 4 4 0 316−184
2 Πανελλήνιος 10 4 3 1 303−232
3 ΠΑΟΚ 8 4 2 2 240−267
4 ΕΑ Πατρών 6 4 1 3 239−276
5 Διαγόρας Ρόδου 4 4 0 4 154−293
Β' όμιλος
Ημερομηνία Νικήτρια Σκορ Ηττημένη
30/6 Ολυμπιακός 81−66 Τρίτων Αμαρ.
1/7 ΧΑΝΘ 66−63 Τρίτων Αμαρ.
2/7 Ολυμπιακός 52−51 ΧΑΝΘ
Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Βαθ. Αγ Ν Η Πόντοι
1 Ολυμπιακός 6 2 2 0 133−117
2 ΧΑΝΘ 4 2 1 1 117−115
3 Τρίτων 2 2 0 2 129−147

Τελική φάση

Τελική φάση

Ημερομηνία Νικήτρια Σκορ Ηττημένη
4/7 Παναθηναϊκός 56−48 ΧΑΝΘ
Πανελλήνιος 72−63 Ολυμπιακός
5/7 Παναθηναϊκός 75−53 Πανελλήνιος
Ολυμπιακός 74−69 ΧΑΝΘ
6/7 Παναθηναϊκός 39−37 Ολυμπιακός
Πανελλήνιος 80−73 ΧΑΝΘ
ΕΑ Πατρών 63−55 ΠΑΟΚ
Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Βαθ. Αγ Ν Η Πόντοι
1 Παναθηναϊκός 9 3 3 0 170−138
2 Πανελλήνιος 7 3 2 1 205−211
3 Ολυμπιακός 5 3 1 2 174−180
4 ΧΑΝΘ 3 3 0 3 190−210
Σκόρερ
  1. Ματθαίου (ΠΑΟ) 148
  2. Τασούλας (ΕΑΠ) 102
  3. Χρηστέας (ΠΓΣ) 87

Στη τελική ευθεία με Geoffrey Castillion!

Ο Παναθηναϊκός συζητά με τον Τζόφρι Καστιγιόν και οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στη τελική συμφωνία. Που οφείλεται η καθυστέρηση με Μαυρία.
Ο Τζόφρι Καστιγιόν πάτησε Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης και αναμένεται εκτός απροόπτου να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού για την επόμενη τριετία. Ο Ολλανδός στράικερ δεν έχει συμφωνήσει πλήρως με το «τριφύλλι», καθώς απομένει η τελική επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ωστόσο, υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, απλά πρέπει να αποτυπωθεί στο χαρτί η τελική συμφωνία για να πέσουν οι υπογραφές.
Από κει και πέρα, και όσον αφορά τον Χάρη Μαυρία, έχει προκύψει η εξής καθυστέρηση. Οι Αγγλοι έχουν αλλάξει τον γιατρό τους και ο καινούργιος πιάνει δουλειά από την Παρασκευή, καθώς μέχρι τότε απουσιάζει στην Ινδία. Στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει επαφή του Παναθηναϊκού με τους Άγγλους για να φιξαριστεί η ημέρα που ο διεθνής εξτρέμ θα πάει στην Αγγλία για τις υπογραφές. Πάντως, αυτή η εξέλιξη βολεύει τον πιτσιρικά, ο οποίος συνεχίζει την αποκατάσταση του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι απόλυτα έτοιμος

Στα πράσινα ο Νάνο!

 Ο Ισπανός μπακ έμεινε ελεύθερος και έρχεται άμεσα στην Αθήνα για να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό!
Ευχάριστο φινάλε φαίνεται πως έχει το... σίριαλ Νάνο για τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, ο 29χρονος αριστεροπόδαρος μπακ πήρε το χαρτί της ελευθερίας του από την Πονφεραντίνα και πλέον αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει με το «τριφύλλι», καθώς υπάρχει συμφωνία εδώ και αρκετές ημέρες ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ο Νάνο έρχεται για να αποτελέσει δίδυμο στα αριστερό με τον  Χουχούμη, προσδίδοντας την απαιτούμενη εμπειρία. Ο Ίβηρας ποδοσφαιριστής, πάντως, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να φορέσει τα πράσινα και για αυτό υπήρχε λίγο παραπάνω υπομονή από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τον είχαν τσεκάρει αγωνιζόμενο στην Ισπανία. Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν εκείνος που τον είδε από κοντά και άναψε το... πράσινο φως για την απόκτηση του.