Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ;;;


Όπου υπάρχει καπνός λένε υπάρχει και φωτιά. Ίσχυε και στην περίπτωση Σπανούλη, ισχύει και στο φλερτ Παναθηναϊκού-Σχορτσιανίτη!
Η απόφαση του Νίκολα Πέκοβιτς να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ και τη Μινεσότα, σίγουρα δεν έπιασε εξ απήνης τον Παναθηναϊκό. Επίσης σίγουρο είναι πως οι πρωταθλητές δεν κάθονταν –άπραγοι- να περιμένουν πότε θα επισημοποιηθεί η συνεργασία του Μαυροβούνιου. Η άφιξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Ελλάδα, την 1η Ιουλίου, για μια νέα συζήτηση με τα αφεντικά της πράσινης ΚΑΕ, απέδειξε πως είχαν γνώση οι φύλακες. Μαζί και εναλλακτικές. Σε εκείνη τη συνάντηση αναφέρθηκε και το όνομα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, με τους καθ’ ύλην αρμόδιους να επισημαίνουν ότι δεδομένων των οικονομικών συνθηκών –και της εξοντωτικής φορολογίας-, τα συμβόλαια της ομάδας δεν θα είναι προκλητικά –για… την παγκόσμια οικονομία-, αλλά θα γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται, ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κορυφή της Ελλάδας και να διεκδικήσει την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο «Ζοτς» εγγυήθηκε πως με το ποσό που συμφώνησαν να δαπανηθεί για το ρόστερ της σεζόν 2010-2011 (και ουδόλως ευκαταφρόνητα–αντιθέτως είναι ισόποσο με εκείνο των προηγούμενων χρόνων που φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ), είναι υπεραρκετό για να δημιουργήσει σύνολο αντάξιο της ιστορίας και των όσων έχουν επιτύχει οι «πράσινοι» την τελευταία 11ετία. Ολοι δε, συμφώνησαν πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, όπως δεν υπάρχει και λόγος να μπουν στη λογική υπερτίμησης. Για παράδειγμα, να δώσουν ρήτρες της τάξεως του 1.000.000 ευρώ –συν άλλα τόσα για ετήσιο μισθό- για να πάρουν παίκτες, τη στιγμή που μπορούν να βρουν καλύτερους ελεύθερους, σε ρεαλιστικές τιμές.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος έφυγε την 1η Ιουλίου για τις ΗΠΑ και τους Κλίπερς και σήμερα θα τον συναντήσει εκεί ο Αμερικανός εκπρόσωπος του, Νταν Φέγκαν, για να μιλήσει με τη διοίκηση της ομάδας του Λος Αντζελες, που έχει τα δικαιώματα του «Σόφο» από το 2003. Ο 25χρονος σέντερ είναι ενθουσιασμένος με όσα ζει στην «πόλη των αγγέλων», παρ’ όλα αυτά δεν έχει αποφασίσει πως το ΝΒΑ είναι το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Εντός του προσεχούς 48ωρου θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το τι διατίθεται να του δώσουν οι Κλίπερς, που θα περιμένουν την απόφαση του ΛεΜπρον Τζέιμς (αναμένεται την Πέμπτη, ημέρα που βάσει των κανονισμών του ΝΒΑ μπορούν να αρχίσουν οι υπογραφές συμβολαίων). Εάν ο «Βασιλιάς» προτιμήσει άλλους, ο «Σόφο» μπορεί να λάβει πρόταση έως και 6 εκάτ. δολ. για δυο χρόνια.

Ο Σχορτσιανίτης έχει ειδοποιηθεί πως ακόμα και αν τελικά οι Κλίπερς δεν είναι αυτό που θέλει για την καριέρα του, υπάρχουν εναλλακτικές στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, για ποσό που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ –το χρόνο. Μάλιστα, άνθρωπος του περιβάλλοντος του διαβεβαίωσε πως πριν καν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, δήλωνε τη δυσαρέσκεια του για την άρνηση του ολυμπιακού να τον καλέσει έστω σε ένα ραντεβού καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 2009-2010, ενώ σκεφτόταν το επόμενο βήμα του, ομολόγησε πως τον απασχολούσε και η προοπτική να ντυθεί στα «πράσινα».

Στο μυαλό του Big Sofo τριγυρνά η ιδέα που στροβιλίζεται και στο μυαλό του V Span. Δύο υποθέσεις που δεν είναι ίδιες αλλά αποδεικνύουν πως οι μπασκετμπολίστες μπορεί για εγωιστικούς, οικονομικούς ή αγωνιστικούς λόγους να σκέφτονται ο καθένας μια... συνταρακτική αλλαγή περιβάλλοντος.

Ο Παναθηναϊκός πάντα περιμένει τον Σπανούλη και ο ολυμπιακός πάντα περιμένει τον Σχορτσιανίτη. Αυτή τη στιγμή όμως, οι πιθανότητες να τους ξαναδούμε με τις φανέλες που φορούσαν πέρυσι μοιάζουν λιγοστές, η κάθε περίπτωση για τον δικό της λόγο.

Για τον Σχορτσιανίτη η προοπτική μιας συνεργασίας με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποτελεί το βήμα προς την εκτόξευση που δεν έκανε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια. Και για τον Παναθηναϊκό αποτελεί την ιδανική λύση, άπαξ και είναι Έλληνας και συγκεντρώνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά από αυτά που είχε και ο Πέκοβιτς. Δηλαδή της επιθετικής δημιουργίας, το παιχνίδι ένας εναντίον ενός και τον όγκο που δίνει στην ρακέτα. Υστερεί στα ριμπάουντ όπως και ο Πέκοβιτς, υστερεί στην άμυνα όπως και ο Πέκοβιτς.

Επίσημες διαπραγματεύσεις και ξεκάθαρες προτάσεις δεν έχουν γίνει, αν και το οικονομικό δεν θα ήταν το πρωτεύων ζήτημα στην όλη υπόθεση. Εκείνο που μένει να δούμε τις επόμενες ώρες είναι το συμβόλαιο που θα προσφερθεί στον Σόφο από τους Κλίπερς και αν αυτή θα είναι η ηχηρή απάντηση του Παναθηναϊκού στην πρόθεση του
ολυμπιακού να ντύσει τον Σπανούλη στα κόκκινα...

ΠΑΨΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΙΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ Π@ΥΤ@ΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ"



ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ 40 ΗΜΕΡΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ,ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΝΑ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΙΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΩΛΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΩΛΟΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΣΑΣ! ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ! ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ! ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ!ΒΑΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΥΑΛΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ...

->ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ<- span="span">