Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών>>>Αναστασία Σλούκα:"Ubi concordia, ibi victoria"


Η πρωταθλήτρια Αναστασία Σλούκα μετρά αντίστροφα για την έναρξη της νέας σεζόν.
Νέα, ταλαντούχα με όρεξη για διάκριση και αγάπη για το μπάσκετ. Πριν λίγους μήνες κατέκτησε τον τίτλο, φορώντας τη φανέλα με το "τριφύλλι" και τώρα βιώνει τη σημασία του να είσαι μέλος του Παναθηναϊκού, αφού το δύσκολο κομμάτι είναι να παραμείνεις στην κορυφή.
- Μας χωρίζει μια εβδομάδα από το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς. Πώς είναι αυτή η προσμονή από τη θέση των πρωταθλητριών;
"Το να έχεις πίσω σου την κατάκτηση του πρωταθλήματος προσθέτει άγχος, ευθύνη, και θέτει ως βασικό στόχο τη διατήρηση της κορυφής".
- Πώς βιώσατε πέρυσι την πορεία προς τον τίτλο;
"Λέγαμε ότι πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και αυτό κάναμε. Δεν ήταν από την αρχή σκοπός μας το πρωτάθλημα, στη συνέχεια όμως, και βλέποντας πως η απόδοση της ομάδας ανέβαινε σταδιακά, αυξήθηκαν και οι απαιτήσεις μας".

- Η απώλεια του κυπέλλου σάς φρέναρε τα σχέδια;
"Βασικός μας στόχος ήταν να περάσουμε στο φάιναλ φορ και αν μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω θα ήμασταν ευχαριστημένες. Άλλωστε, εκείνη τη χρονική στιγμή η ομάδα δεν ήταν πλήρης, λόγω τραυματισμών. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο, αλλά -όπως αποδείχθηκε στην πορεία- αυτό δεν μας επηρέασε".
- Ποιο ήταν το ιδιαίτερο στοιχείο που σας οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;
"Ήταν η ομαδικότητα και το δέσιμο που είχαμε. Η δουλειά που έγινε για το τμήμα απ' όλους. Η κοινή προσπάθεια για το καλύτερο, η προσφορά της διοίκησης, των φιλάθλων, πράγματα πρωτόγνωρα, τουλάχιστον για εμένα".
- Υπήρχε κάποιο μυστικό σύνθημα που σας έδινε δύναμη;
"Ubi concordia, ibi victoria (που σημαίνει "όπου ενότητα, εκεί νίκη"). Αυτό μας ακολούθησε από το φάιναλ φορ του κυπέλλου, έως την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με την ενότητα παραμείναμε δυνατές και συγκεντρωμένες μέχρι το τέλος, παρά την απώλεια του κυπέλλου".
- Ποιοί είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν;
"Να παραμείνουμε στην κορυφή. Η ομάδα φέτος έχει ενισχυθεί με αξιόλογες παίκτριες και θα διεκδικήσουμε και αυτό που χάσαμε πέρυσι, δηλαδή το κύπελλο".
- Η παρουσία της Γιασεμή Σαμαντούρα στον πάγκο, πόσο σημαντική είναι;
"Απόλυτα καθοριστική! Έχει εμπειρία, έχει γνώσεις και όταν μια προπονήτρια καταφέρνει, παρά τις όποιες διαφωνίες, να κρατήσει μια ομάδα ενωμένη τότε είναι πάρα πολύ καλή στη δουλειά της. Η Γιασεμή το κάνει αυτό".
- Ποια άλλα στοιχεία θα πρέπει να έχει ένας προπονητής εκτός από τεχνική κατάρτιση;
"Να έχει γνώσεις ψυχολογίας, ιδίως όταν αναφερόμαστε στο γυναικείο μπάσκετ, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις καλύτερα".
- Προτιμάς γυναίκα προπονήτρια, ή άντρα προπονητή;
"Θεωρώ πως με τη γυναίκα τα πράγματα είναι καλύτερα. Γνωρίζει τις ανάγκες μας και ως αθλήτριες, αλλά και ως γυναίκες".
- Η διττή ιδιότητα των φιλάθλων, πώς "περνάει" σε σας;
"Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν αποδείξει πως αγαπούν την ομάδα, τη στηρίζουν έμπρακτα εδώ και χρόνια. Πλέον το διοικητικό κομμάτι ανήκει σε αυτούς και προσπαθούν -και από αυτό το πόστο- να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Αυτό που θέλουν από εμάς είναι να τιμήσουμε τη φανέλα και να παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα".

- Ποια αθλήτρια ξεχωρίζεις για την παρουσία της στον Παναθηναϊκό;
"Δεν υπάρχει άλλη από την Τούλα Καλέντζου. Είναι τα πάντα για την ομάδα, εντός και εκτός γηπέδου. Λειτουργεί γι' αυτή, παίζει γι' αυτή και μας βοηθάει όλες, με όποιον τρόπο μπορεί. Για μένα είναι πρότυπο".
- Τί σε έκανε να αγαπήσεις το μπάσκετ;
"Ο αδερφός μου. Όταν είχε ξεκινήσει αυτός τις προπονήσεις πήγαινα κι εγώ μαζί με τον πατέρα μου να τον δούμε. Καθώς τον παρακολουθούσα άρχισα ν' αγαπώ το άθλημα, μου άρεσε που παίζαμε κι οι τρεις μας".
- Εσύ στον Παναθηναϊκό και ο αδερφός σου (Κώστας) στον Ολυμπιακό. Μετά τον Τζωρτζ και την Ορθούλα Παπαδάκου, είσαστε το δεύτερο… "ζευγάρι" που του συμβαίνει αυτό. Πώς το ζείτε;
"Όταν ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό, θυμάμαι, πως ζήτησα τη γνώμη του. Μου είχε πει ότι αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα και εφόσον ήταν η καλύτερη πρόταση για την καριέρα μου να την ακολουθήσω. Ήταν σύμφωνος με αυτό".
- Οι γονείς σας τί λένε;
"Θέλουν να μας βλέπουν και τους δύο να παίζουμε καλά, να νικάμε, όπου και αν είμαστε".

- Έχετε έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση;
"Όχι, γιατί ο καθένας από μας είναι προσηλωμένος στην ομάδα του, είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και στον σύλλογο που εκπροσωπεί".
- Φέτος αγωνίστηκες με την Εθνική Νέων Γυναικών. Θα ήθελες να έρθει κλήση και για την Εθνική γυναικών;
"Η συμμετοχή στην Εθνική είναι όνειρο για κάθε παίκτρια. Είναι ένας στόχος που έχω θέσει για το μέλλον κι ελπίζω κάποια στιγμή να υλοποιηθεί".

- Πριν από λίγες ημέρες είδαμε τον Νίκο Γκάλη να εισέρχεται στον κόσμο των Social Media και αμέσως ακολούθησε ιντερνετικός πανικός. Πιστεύεις πως η εικόνα αθλητών όπως ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Χριστοδούλου, επηρεάζει ακόμα και τώρα τα νέα παιδιά;
"Επηρεάζει και θα επηρεάζει για πολλά χρόνια. Αυτοί έφεραν το μπάσκετ στη χώρα μας και θα αποτελούν πρότυπα και έμπνευση για κάθε αθλητή".
- Θα ήθελες να αφήσεις το στίγμα σου στον χώρο;
"Ως αθλήτρια προσπαθείς πάντα να κάνεις το καλύτερο για την ομάδα σου. Όταν έρθει η στιγμή που θα σταματήσεις, θέλεις να σε θυμούνται και να αποτελείς πρότυπο για τις επόμενες γενιές, είναι όμως λίγες οι περιπτώσεις των αθλητών και αθλητριών που το έχουν καταφέρει αυτό".

Εξάστερος:Τηλεοπτική η πρεμιέρα στην Κρήτη!

 Η «ΔΤ» θα μεταδώσει το πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αύριο στις 4:00μ.μ. κόντρα στο Ρέθυμνο, για το Κύπελλο.

Από εικόνα θα συνοδεύεται το πρώτο επίσημο φετινό ματς του Παναθηναϊκού, προς ικανοποίηση των οπαδών του Εξάστερου! Κι αυτό γιατί, ο αγώνας με αντίπαλο το Ρέθυμνο, στην Κρήτη για το Κύπελλο θα μεταδοθεί από την Δημόσια Τηλεόραση, αύριο στις 4 το απόγευμα.

Έτσι, λοιπόν, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά τις προσπάθειες των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»!

Μπάσκετ Γυναικών:Στις 22/12 με Πρωτέα

 Την ημερομηνία που ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ομάδα από την Βούλα, για τους «8» του Κυπέλλου ανακοίνωσε η ΕΟΚ.

Μετά την νίκη επί του Σπόρτιγκ με 76-35 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τον Πρωτέα Βούλας, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ματς το οποίο θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης…

Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Ιπποκράτης Κω - Κρόνος Αγίου Δημητρίου
Πρωτέας Βούλας-Παναθηναϊκός
Τερψιθέα Γλυφάδας-Ίκαρος Καλλ.
Άρης-Ελληνικό/Σούρμενα

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Μετάλλιο στην Κάρυστο για τον Μπλάνη

Μεγάλες επιδόσεις για τη διπλή εκπροσώπηση του Τριφυλλιού στον αγώνα της Καρύστου με τον τον Φώτη Μπλάνη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο για τον Παναθηναϊκό στην Α΄ Ανδρών μετά από πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη κατηγορία. Έβδομος κατετάγη ο Γρηγόρης Χρονόπουλος, 

Ο αγώνας ήταν Α΄& Β΄ αγωνιστικής κατηγορίας κλειστού χώρου 2Χ18μ. κατηγοριών Ανδρών – Γυναικών / Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών / Εφήβων – Νεανίδων ολυμπιακού & σύνθετου τόξου, και πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Καρύστου, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.

Τα αποτελέσματα για τους τοξότες του Παναθηναϊκού:

Α΄ Ανδρών ολυμπιακού τόξου (βέλη 60-2Χ18μ.)
3ος Μπλάνης Φώτης 272+268=540
7ος Χρονόπουλος Γρηγόρης 237+253=490
 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Καλή προσπάθεια από τον Δημητρόπουλο

Στην Καλαμάτα διοργανώθηκε την Κυριακή (6/10) απο τον ποδηλατικό όμιλο "Ευκλής Καλαμάτας" ο αγώνας ΜΤΒ απόστασης 72km, η χωμάτινη διαδρομή στον Ταύγετο.

Σε μια καλή διοργάνωση και ένα δύσκολο αγώνα, ο Γιώργος Δημητρόπουλος του Παναθηναϊκού δοκίμασε τις δυνάμεις του, σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα για τον ίδιο, τα πήγε περίφημα.

Λίγο πριν την εκκίνηση η διαδρομή μειώθηκε σε 65km περίπου και ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με βασικότερο πρόβλημα την πυκνή ομίχλη και τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω της συνεχόμεης ανηφορικής διαδρομής για 34km.

Παρ'ολα αυτά ο "πράσινος" αθλητής πάλεψε τον αγώνα μέχρι το τέλος κερδίζοντας την 10η θέση στην κατηγορία Αντρών και την 17η στην γενική.
 

Μπάσκετ Νεανίδων: ΠΕΥΚΗ ΑΟ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ 43-77

Το δύο στα δύο έκανε η ομάδα νεανίδων του Παναθηναϊκού ΑΟ που επικράτησε της Πεύκης εκτός έδρας με 77-43. Οι παίκτριες του Τριφυλλιού με κορυφαία την Ε.Χριστινάκη με 22 πόντους έδειξαν τη δυναμή τους τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα και δεν άφησαν περιθώρια στις αντιπάλους τους να πλησιάσουν στο σκορ.
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ: Κορακίτη 5, Γαλατσάτου 9(1), Κακούρη 3, Ιθακησίου, Βελούδη 4, Καραμπεσίνη 2, Γεωργίου 2, Χριστινάκη 22, Μαθιανάκη 4, Κατσιμάρδου 12, Μαυράκη 2, Τζάρου 12.
 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-18, 23-36, 33-54, 43-77.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ 43- 77
ΓΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡΙΚΟΥ - ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 55- 48
ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 54- 58
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ημ/νία-Ωρα-Γήπεδο-Αγώνας
13/10/13 18:30 ΑΠ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ - ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ
13/10/13 20:00 ΕΡΓΑΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ - ΓΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡΙΚΟΥ
13/10/13 20:30 Μ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
12/10/13 21:15 ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΚΛ.Β_ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - ΜΕΛΑΣ ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
 -                                                     ΜΙΚΤΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ
 

Μπάσκετ Κορασίδων: ΓΣ ΩΡΩΠΟΥ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο 17-53

 Μια ακόμα εύκολη νίκη σημείωσαν το Σάββατο (5/10) οι κορασίδες του Παναθηναϊκού ΑΟ που επικράτησαν 53-17 εκτός έδρας της ομάδας του ΓΣ Ωρωπού για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ.

Οι μικρές "πράσινες" πήραν κεφάλι στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο και δεν έδωσαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ: Βασιλάκη 14, Φάρου 10, Κακούρη 10, Βελούδη 8, Φρίμα 5, Λυκούδη 2, Κολοκοτρώνη 2, Αναστασίου 2.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής: 

ΓΣ ΩΡΩΠΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ                                 17- 53
ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ ΑΣΚΗ                              48- 35
ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ                                  50- 31
ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΔΥΤ.ΠΡΟΑΣΤ. - ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑ     43- 35
ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ - ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ                         22- 41
ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ - ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ                              43- 34
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ημ/νία-Ωρα-Γήπεδο-Αγώνας
12/10/13  19:15 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Β ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ ΑΣΚΗ - ΓΣ ΩΡΩΠΟΥ
12/10/13  20:00 ΕΡΓΑΝΗΣ           ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ
12/10/13 18:00 Μ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ   ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
12/10/13 14:30 ΑΓ.ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΛ. ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΔΥΤ.ΠΡΟΑΣΤ.
12/10/13 19:45 ΠΕΥΚΗΣ              ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ - ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ
12/10/13 18:30 ΑΠ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ - ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ
 

Βόλεϊ Ανδρών:Κηφισιά – Παναθηναϊκός 3-0

 Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι του στο Λιγκ Καπ, 3-0 σετ από την Κηφισιά.

Οι «πράσινοι» έδειξαν πως χρειάζονται ακόμα δουλειά και χρόνο για να στρώσουν, αφού αρκετοί από τους σημαντικούς παίκτες της ομάδας, όπως οι Αμορόσο και Καριπίδης, έχασαν ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας.

Η ομάδα του Γιάννη Λάιου πήγαινε πόντο-πόντο με την Κηφισιά στις αρχές του πρώτου σετ, όμως οι γηπεδούχοι με σερί πόντων έχτισαν στα μέσα του σετ διαφορά ασφαλείας και «καθάρισαν με 25-15.

Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο σετ, με τους «πράσινους» να μπαίνουν δυνατά, αλλά να παθαίνουν «μπλακ-άουτ» μετά το 12-12. Η Κηφισιά που είχε σε καλή μέρα επιθετικά τον Γιοβάνοβιτς και λειτουργούσε εξαιρετικά και στο μπλοκ πήρε το σετ με 25-18. Ίδιο ήταν το σκορ και στο τρίτο και τελευταίο σετ, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ.

Τα σετ:
25-15, 25-18, 25-18

Τζάμπα ήττα...ελπίδες για αξιόμαχη πορεία!

Ο Γιάννης Αναστασίου έπαιξε για πρώτη φορά με δύο αμυντικά χαφ βάζοντας τον Μέντες δίπλα στον Λαγό σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Καπίνο ήταν στο τέρμα, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνη και Νάνο στην άμυνα, τον Κλωναρίδη αριστερά, τον Ζέκα δεξιά και τον Πράνιτς πίσω από τον Μπεργκ.

Ο παοκ έχοντας την ώθηση και από την γεμάτη Τούμπα μπήκε πιο δυνατά και είχε μια καλή στιγμή στο 8ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος προσπάθησε να επωφεληθεί από λάθος του Καπίνο που δεν μπλόκαρε τη μπάλα, αλλά το σουτ από πλάγια θέση έφυγε κόρνερ μετά τη παρέμβαση του γκολκίπερ των πρασίνων. Καλή στιγμή για τον Δικέφαλο στο 19', μετά από σέντρα του Λάζαρ, αλλά η κεφαλιά του Αθανασιάδη ήταν αδύναμη και ο Καπίνο μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι στο 20λεπτο και έκανε την πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του παοκ, με σέντρα του Νάνο και κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, που κατέληξε στην αγκαλιά του Χακόμπο. Δύο λεπτά αργότερα, οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Ζέκα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σουηδός με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του παοκ βάζοντας μπροστά στο σκορ το Τριφύλλι... 0-1.

Στο 24ο λεπτό ο Κλωναρίδης που έχει δεχθεί ένα μαρκάρισμα από το δεκάλεπτο ζητάει αλλαγή και αποχωρεί από το γήπεδο με τον Ντίνα να τον αντικαθιστά. Ο παοκ προσπάθησε να ισοφαρίσει και στο 25' διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε κεφαλιά του Βίτορ από κόρνερ του Νίνη που φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Ρισβάνη. Το πέναλτι δεν δόθηκε εκεί, αλλά δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Σαλπιγγίδης πέφτει στο έδαφος ύστερα από τράβηγμα του Ρισβάνη. Περισσότερο το κερδίζει ο διεθνής φορ, παρά το κάνει ο νεαρός αμυντικός, αλλά η ουσία είναι ότι ο Στοχ από την άσπρη βούλα νίκησε τον Καπίνο και ισοφάρισε 1-1 για τον Δικέφαλο.

Ο Παναθηναϊκός καθόταν πίσω δίνοντας χώρο στον παοκ και έψαχνε την κόντρα για να απειλήσει. Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή έκανε κάποιες φάσεις, όχι όμως κάτι που χρίζει αναφοράς κι έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ σκόραρε και πήρε κεφάλι στο σκορ με το... κεφάλι του Κλάους! Ο Λίνο στο 47' έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Σίλντενφελντ έχασε τον Αθανασιάδη, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο κάνοντας το 2-1 για τον παοκ.

Ακολούθησε ένα δυνατό σουτ του Στοχ στο 50', με τον Καπίνο να μένει... άγαλμα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 54' συρτό σουτ του Σαλπιγγίδη μπλόκαρε ο γκολκίπερ των πρασίνων. Ο παοκ ελέγχει το ματς και στο 56' έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, όταν από λάθος του Σίλντενφελντ ο Αθανασιάδης βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού είπε "όχι" αποκρούοντας. Στην κόντρα επίθεση ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να "αγγίξει" το 2-2, με τον Ζέκα να βγάζει κάθετη στον Μπεργκ, ο οποίος απέναντι από τον Χακόμπο, δεν κατάφερε να τον νικήσει με τον γκολκίπερ του παοκ να κρατάει το 2-1 υπέρ της ομάδας του!

Το ματς είχε πάρει... φωτιά, με τον Αναστασίου να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Ατζαγκούν αντί του Μέντες, ζητώντας το γκολ που θα δώσει θετικό αποτέλεσμα στους πράσινους. Μετά από ώρα ο παοκ έχασε διπλή ευκαιρία στο 69', όταν ο Στοχ έβγαλε την κάθετη για τον Σαλπιγγίδη που έφυγε στην πλάτη της πράσινης άμυνας, όμως ο Καπίνο απέκρουσε το πλασέ του, με τον γκολκίπερ των πρασίνων να παίρνει τη... μπουκιά από το στόμα και του Αθανασιάδη, που πήρε το ριμπάουντ! Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον παοκ στο 75' με τον Στοχ να βγαίνει σε θέση βολής, αλλά ο Καπίνο είπε εκ νέου "όχι".

Στο 76' ο Στέφενς έβαλε τον Κωνσταντινίδη αντί του Σαλπιγγίδη και ο Αναστασίου στο 78' τον Φιγκερόα αντί του Ντίνα. Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 79', όταν ο Πράνιτς έκανε το φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Τριανταφυλλόπουλο που σούταρε, ο Βίτορ έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω από την αριστερή γωνία του Χακόμπο και κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή του παοκ, οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κίτσιου, αλλά ο Μπεργκ που το εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα άουτ σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό!

Οι πράσινοι πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο μήπως και ισοφαρίσουν, αλλά ο παοκ κράτησε το υπέρ του σκορ, με τους παίκτες του να κάνουν και τις... απαραίτητες καθυστερήσεις, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Θάνου και τον Δικέφαλο να παίρνει τη νίκη στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής.

παοκ (Χουμπ Στέφενς):
Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (79' Λούκας), Στοχ, Αθανασιάδης (88' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ (58' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (24' Ντίνας, 77' Φιγκερόα), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς.

Το Δέκατο Τέταρτο Πρωτάθλημα του Εξάστερου!

 Το "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ DEVOTION" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 33 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε την απόλυτη κυριαρχία του στο ελληνικό μπάσκετ με τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο του. Παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ακολούθησε την πεπατημένη. Με 20 νίκες και 2 ήττες (1627-1384) κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα Ελλάδας, έχοντας και πάλι στην πεντάδα των σκόρερ έναν δικό του παίκτη, τον Απόστολο Κόντο στη δεύτερη θέση (478π.)

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Κόντος, Κέφαλος, Κοκολάκης, Κορωναίος, Παπάζογλου, Παπαντωνίου, Ιορδανίδης, Σήγκας, Δημαράς, Χουσέας, Παυλίδης, Μπόγδανος, Στ. Κόντος, Μπατής, Καμπουράκης, Σπηλιόπουλος. Προπονητής: Ρ. Ντουκσάιρ

Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών 1974-1975
Πρωταθλητής: Παναθηναϊκός
Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Βαθμοί Νίκες Ήττες
1 Παναθηναϊκός 42 20 2
2 Ολυμπιακός 41 19 3
3 ΑΕΚ 38 16 6
4 ΠΑΟΚ 35 13 9
5 Πανιώνιος 34 12 10
6 Πανελλήνιος 33 11 11
7 Σπόρτιγκ 31 9 13
8 Άρης 30 8 14
9 ΧΑΝΘ 30 8 14
10 Μαρούσι 29 7 15
11 Δημόκριτος 27 5 17
12 Παγκράτι 24 2 20