Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τζάμπα ήττα...ελπίδες για αξιόμαχη πορεία!

Ο Γιάννης Αναστασίου έπαιξε για πρώτη φορά με δύο αμυντικά χαφ βάζοντας τον Μέντες δίπλα στον Λαγό σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Καπίνο ήταν στο τέρμα, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνη και Νάνο στην άμυνα, τον Κλωναρίδη αριστερά, τον Ζέκα δεξιά και τον Πράνιτς πίσω από τον Μπεργκ.

Ο παοκ έχοντας την ώθηση και από την γεμάτη Τούμπα μπήκε πιο δυνατά και είχε μια καλή στιγμή στο 8ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος προσπάθησε να επωφεληθεί από λάθος του Καπίνο που δεν μπλόκαρε τη μπάλα, αλλά το σουτ από πλάγια θέση έφυγε κόρνερ μετά τη παρέμβαση του γκολκίπερ των πρασίνων. Καλή στιγμή για τον Δικέφαλο στο 19', μετά από σέντρα του Λάζαρ, αλλά η κεφαλιά του Αθανασιάδη ήταν αδύναμη και ο Καπίνο μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι στο 20λεπτο και έκανε την πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του παοκ, με σέντρα του Νάνο και κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, που κατέληξε στην αγκαλιά του Χακόμπο. Δύο λεπτά αργότερα, οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Ζέκα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σουηδός με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του παοκ βάζοντας μπροστά στο σκορ το Τριφύλλι... 0-1.

Στο 24ο λεπτό ο Κλωναρίδης που έχει δεχθεί ένα μαρκάρισμα από το δεκάλεπτο ζητάει αλλαγή και αποχωρεί από το γήπεδο με τον Ντίνα να τον αντικαθιστά. Ο παοκ προσπάθησε να ισοφαρίσει και στο 25' διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε κεφαλιά του Βίτορ από κόρνερ του Νίνη που φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Ρισβάνη. Το πέναλτι δεν δόθηκε εκεί, αλλά δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Σαλπιγγίδης πέφτει στο έδαφος ύστερα από τράβηγμα του Ρισβάνη. Περισσότερο το κερδίζει ο διεθνής φορ, παρά το κάνει ο νεαρός αμυντικός, αλλά η ουσία είναι ότι ο Στοχ από την άσπρη βούλα νίκησε τον Καπίνο και ισοφάρισε 1-1 για τον Δικέφαλο.

Ο Παναθηναϊκός καθόταν πίσω δίνοντας χώρο στον παοκ και έψαχνε την κόντρα για να απειλήσει. Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή έκανε κάποιες φάσεις, όχι όμως κάτι που χρίζει αναφοράς κι έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ σκόραρε και πήρε κεφάλι στο σκορ με το... κεφάλι του Κλάους! Ο Λίνο στο 47' έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Σίλντενφελντ έχασε τον Αθανασιάδη, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο κάνοντας το 2-1 για τον παοκ.

Ακολούθησε ένα δυνατό σουτ του Στοχ στο 50', με τον Καπίνο να μένει... άγαλμα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 54' συρτό σουτ του Σαλπιγγίδη μπλόκαρε ο γκολκίπερ των πρασίνων. Ο παοκ ελέγχει το ματς και στο 56' έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, όταν από λάθος του Σίλντενφελντ ο Αθανασιάδης βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού είπε "όχι" αποκρούοντας. Στην κόντρα επίθεση ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να "αγγίξει" το 2-2, με τον Ζέκα να βγάζει κάθετη στον Μπεργκ, ο οποίος απέναντι από τον Χακόμπο, δεν κατάφερε να τον νικήσει με τον γκολκίπερ του παοκ να κρατάει το 2-1 υπέρ της ομάδας του!

Το ματς είχε πάρει... φωτιά, με τον Αναστασίου να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Ατζαγκούν αντί του Μέντες, ζητώντας το γκολ που θα δώσει θετικό αποτέλεσμα στους πράσινους. Μετά από ώρα ο παοκ έχασε διπλή ευκαιρία στο 69', όταν ο Στοχ έβγαλε την κάθετη για τον Σαλπιγγίδη που έφυγε στην πλάτη της πράσινης άμυνας, όμως ο Καπίνο απέκρουσε το πλασέ του, με τον γκολκίπερ των πρασίνων να παίρνει τη... μπουκιά από το στόμα και του Αθανασιάδη, που πήρε το ριμπάουντ! Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον παοκ στο 75' με τον Στοχ να βγαίνει σε θέση βολής, αλλά ο Καπίνο είπε εκ νέου "όχι".

Στο 76' ο Στέφενς έβαλε τον Κωνσταντινίδη αντί του Σαλπιγγίδη και ο Αναστασίου στο 78' τον Φιγκερόα αντί του Ντίνα. Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 79', όταν ο Πράνιτς έκανε το φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Τριανταφυλλόπουλο που σούταρε, ο Βίτορ έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω από την αριστερή γωνία του Χακόμπο και κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή του παοκ, οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κίτσιου, αλλά ο Μπεργκ που το εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα άουτ σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό!

Οι πράσινοι πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο μήπως και ισοφαρίσουν, αλλά ο παοκ κράτησε το υπέρ του σκορ, με τους παίκτες του να κάνουν και τις... απαραίτητες καθυστερήσεις, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Θάνου και τον Δικέφαλο να παίρνει τη νίκη στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής.

παοκ (Χουμπ Στέφενς):
Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (79' Λούκας), Στοχ, Αθανασιάδης (88' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ (58' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (24' Ντίνας, 77' Φιγκερόα), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Πράνιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!