Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Βλέπει Αστέρα από σήμερα...

Στον Παναθηναϊκό καλούνται να αφήσουν πίσω τους το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, και όλα όσα έγιναν σ’ αυτό, και να επικεντρωθούν στο δύσκολο ματς που ακολουθεί με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Το «τριφύλλι» έφτασε στο… παρά πέντε από το να πάρει τη νίκη σε μια εχθρική έδρα, στην οποία έγιναν ξανά έκτροπα όπως και πέρσι, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και τα λάθη του διαιτητή Κουτσιαύτη και του βοηθού Κωσταρά. Μπορεί ο δεύτερος να αναγνώρισε ότι έκανε λάθος στη φάση του καταλογισμού του πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ, αυτό ωστόσο δεν… χρυσώνει το χάπι για τον Παναθηναϊκό που έχασε δυο βαθμούς, τόσο από τα λάθη των διαιτητών όσο κι από τη δική του κακή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο.

Η παθητική στάση της ομάδας σε όλο το δεύτερο 45λεπτο σαφώς και προβληματίζει τον Αναστασίου και τους συνεργάτες του, χρόνος όμως για μεμψιμοιρία δεν υπάρχει. Για τον Παναθηναϊκό ακολουθεί ντέρμπι… πεντάδας με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη και οι «πράσινοι» καλούνται να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για μια ακόμα εκτός έδρας πρόκληση. Το «τριφύλλι» θα έχει ξανά απουσίες, όμως, θα έχει και επιστροφές.

Ο Ζέκα εξέτισε και θα είναι δεδομένα στην ενδεκάδα, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει αρκετά από τα στοιχεία που του έλειψαν στο «Γεντί Κουλέ» για να πάρει τη νίκη. Ο Πορτογάλος μπορεί να προσδώσει περισσότερα πράγματα τόσο στα «τρεξίματα» στη μεσαία γραμμή όσο και στη δημιουργία, ενώ λογικά θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα ο Μέντες. Το δεδομένο είναι πως θα απουσιάσει ξανά ο τραυματίας Ντάνιελ Πράνιτς, αλλά και ο Σπύρος Ρισβάνης που αποβλήθηκε απέναντι στους Κρητικούς.

source ©

Καπίνο: «Να μας σέβονται»

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τόνισε πως μερίδα οπαδών δεν σέβεται καν την ανθρώπινη υπόσταση των ποδοσφαιριστών των αντιπάλων ομάδων, με αφορμή το αντικείμενο που τον χτύπησε στο πρόσωπο στην έδρα του ΟΦΗ.

«Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να σεβαστούν τον Παναθηναϊκό, να σεβαστούν ότι είμαστε άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Καπίνο αναφορικά με τον τραυματισμό του μετά την επίτευξη του γκολ του Κλωναρίδη και εξήγησε πως «Δεν αναφέρομαι σε όλο τον κόσμο του ΟΦΗ, πρόκειται για μια καταπληκτική έδρα με πολύ καλή ατμόσφαιρα, αλλά υπάρχουν κάποιοι που δεν σέβονται ούτε το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι. Δεν γίνεται να παίζουμε ποδόσφαιρο και να φοβόμαστε μην μας έρθει τίποτα στο κεφάλι. Πέρσι έγιναν τα ίδια με τον Χάρη (σ.σ. Μαυρία), τον είχαν χτυπήσει, είδαμε απίστευτα πράγματα, φέτος δέχθηκα εγώ έναν αναπτήρα στο μάτι. Τι να πω. Ξαναλέω, αν δεν μπορούν να σεβαστούν τον Παναθηναϊκό, ας σεβαστούν ότι είμαστε άνθρωποι κι από αυτό βγάζουμε το ψωμί μας, δεν γίνεται να φοβόμαστε μην μας έρθει τίποτα στο κεφάλι».

Όσο για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς, επεσήμανε: «Καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο να παίξουμε αρκετά καλά, βγήκαμε όπως θέλαμε στην κόντρα, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε. Κλειστήκαμε πίσω αρκετά, ο ΟΦΗ βρήκε την ευκαιρία και μας πίεσε με αποτέλεσμα να μας ισοφαρίσει. Θεωρώ πως κάποιες αποφάσεις του διαιτητή επηρέασαν το παιχνίδι, δεν μπορούσαμε να βγούμε μπροστά όπως θέλαμε».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω εγώ το τι έφταιξε και τι δεν πήγε καλά. Ο προπονητής θα το κρίνει. Σημασία έχει ότι δεν χάσαμε, πρέπει τώρα να συνεχίσουμε γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια και πως θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τη δική του απόδοση και το πέναλτι που λίγο έλειψε να αποκρούσει, είπε: «Από τη στιγμή που δεν το πιάνεις και μπαίνει το γκολ, τι να συζητήσουμε; Δεν μπορείς να πεις τίποτα. Δεν ειμαι εγώ ο ειδικός να κρίνω την απόδοσή μου, αυτό θα το κρίνουν άλλοι».

Τέλος, για τη συνέχεια, τόνισε: «Το θετικό είναι πως σήμερα πήραμε έναν βαθμό, είμαστε μέσα στο θεσμό του Κυπέλλου που είναι μεγάλος στόχος για εμάς. Το ιδανικό είναι να πλασαριστούμε καλά στα πλέι οφ και να πάρουμε το Κύπελλο. Έχουμε ένα ντέρμπι με τον Αστέρα Τρίπολης, εμείς όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε σοβαρά, σαν να είναι ντέρμπι. Πρέπει να πάμε εκεί, σε μια καλή έδρα και μια πολύ καλή ομάδα, και να κυνηγήσουμε τη νίκη γιατί αυτός είναι ο σημαντικός στόχος για τον Παναθηναϊκό σε κάθε αγώνα».

source ©

Οργή για Κουτσιαύτη!

Οργισμένοι είναι στον Παναθηναϊκό με τη συμπεριφορά του διαιτητή Κουτσιαύτη στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Κρήτη καθώς πέρα από τα λάθη του που διαμόρφωσαν αποτέλεσμα, δεν κατέγραψε στο φύλλο αγώνα το αντικείμενο που χτύπησε τον Καπίνο!

«Πυρ και μανία» είναι στον Παναθηναϊκό με όλα όσα έγιναν στην Κρήτη και στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Πέρα από τα παράπονα που είχαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» για τη διαιτησία του ρέφερι από την Άρτα, κυρίως για τις αποφάσεις του δεύτερου ημιχρόνου με το αποκορύφωμα το οφσάιντ που… μετατράπηκε σε πέναλτι και αποβολή του Ρισβάνη, με το οποίο οι Κρητικοί ισοφάρισαν και πήραν τον βαθμό, οι «πράσινοι» ήταν έξαλλοι και με τη μη αναγραφή των όσων έγιναν στο γήπεδο, στο φύλλο αγώνα.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στον Παναθηναϊκό, με αφορμή τον τραυματισμό του Καπίνο από αντικείμενο «Για δεύτερη συνεχή χρονιά χτυπήθηκε παίκτης μας σε αυτό το γήπεδο. Πέρσι ήταν ο Μαυρίας που δέχτηκε σφαλιάρα από οπαδό, φέτος ο Καπίνο έφαγε αναπτήρα στο μάτι. Κατά τα άλλα στη Λεωφόρο με το παραμικρό διακόπτονται οι αγώνες και καλούν σε απολογία τον Παναθηναϊκό. Το ακόμη πιο σοβαρό στην ιστορία αυτή είναι ότι στο φα ο διαιτητής ΔΕΝ έγραψε για τον τραυματισμό του Καπίνο, απλά ανέφερε γενικώς ότι έπεσαν αντικείμενα».

Όσο για τις αποφάσεις του Κουτσιαύτη, στο «τριφύλλι» σχολίαζαν πως: «Φαίνεται ότι σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Από το 0-1 και μετά τόσο ο Κουτσιαύτης όσο και ο Κωσταράς σφύριζαν… 100-0 με αποκορύφωμα τη φάση του πέναλτι και της αποβολής που έχει ξεκινήσει από καθαρή θέση οφσάιντ. Είχαν προηγηθεί αρκετές ακόμη προειδοποιητικές βολές από το συγκεκριμένο δίδυμο»


source ©

Τον έζωσαν τα...φίδια

ΟΦΗ και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με δύο γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσουν * Καλύτεροι σε γενικές γραμμές οι Κρητικοί

Με παράπονα και από τις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ». Κρητικοί και «πράσινοι» πήραν από ένα βαθμό μετά το τελικό 1-1, αλλά οι γηπεδούχοι δικαιούνται να φωνάζουν για το γκολ με το οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ και οι φιλοξενούμενοι γι’ αυτό με το οποίο ισοφαρίστηκαν.

Το φάουλ του Μπεργκ πάνω στον Ζε Εντουάρντο στο ξεκίνημα της φάσης του 39’ δεν δόθηκε ποτέ απο τον Κουτσιαύτη και ο Κλωναρίδης ολοκλήρωσε την αντεπίθεση των «πράσινων» με ιδανικό τρόπο για το 0-1. Από θέση οφσάιντ ξεκινά στο 84’ ο Ροβίθης, ο οποίος στη συνέχεια ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Ρισβάνη (που βλέπει και κόκκινη κάρτα) για να διαμορφώσει με πέναλτι ο Ζε Εντουάρντο το τελικό 1-1.

Καλύτερος ο ΟΦΗ, φουλ αμυντικά οι «πράσινοι»

Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ήταν κακό από πλευράς θεάματος, είχε καλό ρυθμό μόνο στο ξεκίνημα και έναν ΟΦΗ να είναι ανώτερος και να δημιουργεί ευκαιρίες. Τα αγωνιστικά προβλήματα υποχρεώσαν τον Γιάννη Αναστασίου να παρατάξει την ομάδα του με τέσσερα στόπερ στην αρχική ενδεκάδα (χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ ο Τριανταφυλλόπουλος και ως αμυντικός μέσος ο Κουτρουμπής) και αυτό είχε αποτέλεσμα στο «Γεντί Κουλέ» να εμφανιστεί ένας Παναθηναϊκός πολύ αμυντικογενής με προβλήματα στην ανάπτυξη.

Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, όμως στο πρώτο 45λεπτο απείλησαν ελάχιστα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, στη μοναδική καλή αντεπίθεση (ανεξάρτητα από το ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει καν η φάση) που έβγαλαν οι «πράσινοι».

Το γεγονός αυτό έκανε τους φιλοξενούμενους να κλειστούν ακόμα περισσότερο στην επανάληψη προσπαθώντας να κρατήσουν το προβάδισμα. Δύο καλές ευκαιρίες του Παπάζογλου (52’ και 59’) μάλλον ανησύχησαν τον Γιάννη Αναστασίου, καθώς έβγαλε από το ματς τον Αμπέντ και έβαλε ακόμα έναν αμυντικογενή ποδοσφαιριστή (Μέντες), οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα έβγαιναν στην επίθεση με μεγαλύτερη «λύσσα» και τελικά δικαιώθηκαν.

Το γκολ με πέναλτι του Ζε Εντουάρντο έβαλε... φωτιά στο «Γεντί Κουλέ», οι Κρητικοί προσπάθησαν στα λεπτά που απέμεναν να εκμεταλλευτούν και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Ρισβάνη, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής ο Κουτσιαύτης (Άρτας) με βοηθούς τους Κωσταρά (Αιτ/νίας) και Ποντίκη (Πρέβεζας).

Κίτρινες: 39’ Μπούρμπος - 37’ Καρέλης, 52’ Αμπέντ, 73’ Λαγός, 75’ Μέντες, 79’ Μπαϊράμι.

Κόκκινη: 84’ Ρισβάνης.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Τριποτσέρης (81’ Στάθης), Ζόρο, Μιλιάζες, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κάλαϊτζιτς (65’ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (74’ Μπανούσης), Περογαμβράκης, Παπάζογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Λαγός, Αμπέντ (62’ Μέντες), Κλωναρίδης (89’ Χουχούμης), Καρέλης (62’ Μπαϊράμι), Μπεργκ.

source ©