Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Έκανε… κουρέλι την Αρμάνι!

Εξαιρετικός ο Παναθηναϊκός, διέλυσε με 78-57 την Αρμάνι Μιλάνο και ξεκίνησε εντυπωσιακά στο Top 16 της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο «Μεντιολάνιουμ Φόρουμ» της Ιταλίας με 78-57 και έβαλε γερές βάσεις στην πρεμιέρα του «Top 16» της Euroleague για πρωτιά στον έβδομο όμιλο και πρόκριση στα play-offs.
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο απέναντι στους γηπεδούχους και… πίκρανε τους παλιούς γνώριμους Νίκολας και Φώτση.
Κορυφαίοι για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς οι Ντέιβιντ Λόγκαν με 12 και Ρομέιν Σάτο με 11 πόντους.
Ο Αντώνης Φώτσης... γλίτωσε από τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Αρμάνι, καθώς ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων (10π.).

Άμυνα που… μασάει σίδερα…
Αποφασισμένος να μην αφήσει ούτε… ανάσα στην Αρμάνι Μιλάνο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, είχαν άμυνα που… έλιωνε σίδερα και … ζόριζε πολύ αυτούς του Σκαριόλο που έφτασαν στα 6 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο. Το τρίποντο του Διαμαντίδη ήταν απλά η αρχή, καθώς οι Περπέρογλου και Μπατίστ συνέχισαν να φορτώνουν το καλάθι των Ιταλών. Οι τελευταίοι οδηγήθηκαν σε άσχημες επιθέσεις από το «τριφύλλι» που έκλεισε στο +14 (10-24).
Το τάιμ-άουτ του Ομπράντοβιτς μετά από 3,5 λεπτά στη δεύτερη περίοδο χωρίς καλάθι, «αφύπνισε» τους Πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ η Αρμάνι είχε μειώσει σε 28-18 αρκετά γρήγορα. Άμεσα οι «πράσινοι» έκαναν ένα σερί 9-0 και έκοψαν την… φορά των αντιπάλων τους. Ο Νίκολας μάζεψε σε 23-37, όμως το τρίτο φάουλ του Μπορούση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ρακέτα της Αρμάνι. Ο πολύ μαχητικός Σάτο έδωσε μια επιπλέον λύση με εννιά πόντους, ενώ τα 12 ριμπάουντ του Παναθηναϊκού δυσκόλευαν περισσότερο τους γηπεδούχους μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (23-43).
…Επίθεση που «καίει»
Το… πάρτι του Εξάστερου, άρχισε στο τρίτο δεκάλεπτο. Παρά το τρίτο φάουλ του Μπατίστ, ο οποίος προφυλάχθηκε από τον Ζοτς στον αγώνα, το «τριφύλλι» πάτησε… γκάζι. Ο Λόγκαν ήταν ο κορυφαίος σε εκείνο το σημείο και η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +28 (30-58) για τους φιλοξενούμενους. Η άμυνα συνέχισε να είναι φοβερή. Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Κουκ ήταν να μειώσει (33-58).
Η απόσταση έφτασε στο +29 με το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο (33-62) όμως όπως ήταν φυσικό, το «τριφύλλι χαλάρωσε. Αυτό έδωσε την δυνατότητα να μειώσει η Αρμάνι, από την στιγμή που και η άμυνα των «πρασίνων» δεν ασκούσε την ίδια πίεση. Οι αποδοκιμασίες των οπαδών της Αρμάνι δεν αποφεύχθηκαν παρά το… ροκάνισμα από τους παίκτες της.
Τα δεκάλεπτα: 10-24, 23-43, 33-58, 57-78

Αρμάνι Μιλάνο
 (Σκαριόλο): Τζιακέτι 4, Μαντσινέλι , Φώτσης 10, Κουκ 6 (1), Νίκολας 5 (1), Ρόκα 8, Φιλόι 6, Μπουρούσης 6, Μέλι 2, Αμάτο, Τζεντίλε 7, Ραντόσεβιτς.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4 (7 ριμπάουντ), Περπέρογλου 6 (2), Μπατίστ 10, Λόγκαν 12, Σάτο 11 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Βουγιούκας 8, Καλάθης 5, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 6.