Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών:"Πράσινη" από… Τζάκι

Η καλεσμένη μας έρχεται από την Αμερική και δεν έχει καμία σχέση με την γνωστή Τζάκι (Κένεντι). Είναι η Τζάκι Γέμελος, Ελληνοαμερικανίδα μπασκετμπολίστρια του Παναθηναϊκού.
"Πράσινη" από… Τζάκι
Αρκεί να την ακούσει κανείς να μιλά για την Ελλάδα, για να σκεφτεί πως όταν επιστρέψει στο Λος Άντζελες, θα είναι η πιο καλή διαφημίστρια για τη χώρα μας.

- Από το Λος Άντζελες στην Αθήνα, πόσο μεγάλη ήταν η απόσταση, στην πράξη;
"Δεν ήταν δύσκολο για μένα να προσαρμοστώ. Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι -ίσως- η μοναδική χώρα που θα μπορούσα να ζήσω και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ. Υπάρχουν, άλλωστε, αρκετά κοινά στοιχεία με το Λος Άντζελες, όπως είναι ο καιρός και οι παραλίες".

- Τί γνωρίζεις για την Ελλάδα;
"Ο πατέρας μου είχε αγωνιστεί στον Σπόρτιγκ στο παρελθόν και έχω πολλούς συγγενείς στην Ελλάδα, η καταγωγή μας είναι από την Χίο. Μιλούσαμε πάντα για την Ελλάδα, μεγάλωσα με την ελληνική κουλτούρα και το να είμαι εδώ είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα και την οικογένειά μου".

- Είχες σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν να φύγεις μακριά από το σπίτι σου για να ακολουθήσεις αυτό που αγαπάς;
"Όχι και δεν ήξερα αν θα μπορούσα να το κάνω. Όταν, όμως, ήρθε η πρόταση από την Ελλάδα, ήταν όλα διαφορετικά. Εδώ νιώθω πολύ καλά, είμαι ο εαυτός μου και είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα, που επέλεξα να κάνω, για την καριέρα μου".

- Γνώριζες τί είναι ο Παναθηναϊκός;
"Είχα ακούσει κάποια πράγματα, όμως έμαθα πολύ περισσότερα -είναι αλήθεια πως "διάβασα" αρκετά πριν έρθω- για την ομάδα, την ιστορία της, τον κόσμο και τους τίτλους που έχει κατακτήσει".

- Το όνομα του Παναθηναϊκού, έκανε πιο εύκολη την απόφασή σου;
"Όταν άρχισα να διαβάζω και να μαθαίνω περισσότερα πράγματα για τον σύλλογο εντυπωσιάστηκα από την ιστορία του, από τη δυναμική και από την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος. Είναι συγκλονιστική η στήριξη που έχει από τους φιλάθλους του και είναι αυτό που ζητά κάθε παίκτρια για να μπορεί να αγωνιστεί".

- Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και στο αμερικανικό μπάσκετ;
"Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά ήδη. Στην Αμερική είναι πιο σκληρό, θέλει περισσότερη φυσική κατάσταση, περισσότερη δύναμη. Ίσως και το γεγονός πως οι παίκτριες ασχολούνται μόνο με το μπάσκετ να τις βοηθά περισσότερο. Στην Ευρώπη, είναι αναγκασμένες να μοιράζονται το μπάσκετ και με άλλη δουλειά, οπότε αυτό είναι δυσκολότερο".

- Εσύ προσαρμόστηκες εύκολα;
"Χρειάστηκα λίγο χρόνο, είναι σαν να μαθαίνω κάποια πράγματα από την αρχή, αλλά έχω πολύ όρεξη και με τη βοήθεια των συμπαικτριών μου και των προπονητών μου, μπήκα στους ρυθμούς της ομάδας".

- Πώς σε υποδέχτηκαν στην ομάδα;
"Ήταν όλες και όλοι τέλειοι. Το κλίμα είναι εκπληκτικό, κάθε μία από τις συμπαίκτριές μου είναι υπέροχη, είναι -πραγματικά- μοναδικοί άνθρωποι. Η οργάνωση είναι εξαιρετική και γνωρίζουμε πως υπάρχουν πάντα άνθρωποι από τη διοίκηση για να μας βοηθήσουν".

- Κατάγεσαι από την Ελλάδα, έχεις γεννηθεί και έχεις μεγαλώσει στην Αμερική, αισθάνεσαι Ελληνίδα;
"Όσο περισσότερο ζω εδώ, τόσο περισσότερο νιώθω Ελληνίδα. Θέλω να γνωρίσω τα πάντα, να γευτώ και να μάθω κάθε τι ελληνικό. Σκοπός μου είναι να γυρίσω στο Λος Άντζελες στο τέλος της σεζόν και να… εντυπωσιάσω την οικογένειά μου με αυτά που θα έχω μάθει".

- Θα ήθελες να μείνεις για πολλά χρόνια στην Ελλάδα;
"Θέλω πρώτα να τελειώσει με επιτυχία αυτή η σεζόν και, ναι, θα ήθελα μετά να παραμείνω στη χώρα".

- Πώς αντιμετώπισε η οικογένειά σου αυτή την πρόκληση;
"Είναι όλοι πολύ ενθουσιασμένοι. Χάρηκαν με την πρόταση που μου έγινε και περιμένουν να έρθουν στο γήπεδο για να με δουν. Όταν μάλιστα είπα στον πατέρα μου πως θα μπορούσα να ζήσω εδώ, έκανε σκέψεις για το δικό μας σπίτι".

- Πώς αντέδρασαν όταν τους είπες ότι θα αφιερώσεις τη ζωή σου στο μπάσκετ;
"Από τη στιγμή που είχε ασχοληθεί και ο μπαμπάς μου με αυτό, ήταν κάτι που το αγαπούσαμε ως οικογένεια. Δεν ήταν ξένο προς εμάς, δεν είχαν αντίρρηση. Με στήριξαν πολύ, τους αρέσει να με βλέπουν να παίζω".

- Ο πατέρας σου ήταν ο κύριος λόγος που ασχολήθηκες με το άθλημα;
"Οι πρώτες επιρροές ήταν από αυτόν, αγαπούσε το μπάσκετ και μέσα από αυτόν το αγάπησα κι εγώ, αλλά ο βασικός υπεύθυνος μάλλον πρέπει να ήταν ο Μαρκ Πέιν. Μεγάλωσα παίζοντας διαρκώς μπάσκετ μαζί του και έμαθα πολλά πράγματα από αυτόν".

- Τί σου αρέσει να κάνεις περισσότερο στο παιχνίδι;
"Να πασάρω και να κάνω τρανζίσιον, δεν λέω όχι βέβαια και στα σουτ".

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου με τον Παναθηναϊκό;
"Πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα και πάλεψε για το κύπελλο. Έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος πρέπει να είναι πολύ ψηλά. Αυτό που θέλω φέτος, είναι να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε και τους δύο τίτλους".

- Ποιά ήταν η καλύτερη και ποιά η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου;
"Η στιγμή που έγινα ντραφτ από τους Μινεσότα ήταν σίγουρα η καλύτερη, όσο για τη χειρότερη, ήταν οι τραυματισμοί μου".

- Όταν γυρίσεις στην Αμερική, αν σε ρωτήσουν για την Ελλάδα, τί θα τους απαντήσεις;
"Ότι είναι το πιο αγαπημένο μου μέρος σε όλο τον κόσμο. Κανείς δεν γνωρίζει τι είναι στ' αλήθεια η Ελλάδα, αν δεν τη ζήσει από κοντά".

Βόλεϊ Ανδρών>>>Λάιος: «Το βόλεϊ είναι… καψούρα»!

 Λιτός και περιεκτικός ήταν ο Γιάννης Λάιος μιλώντας κατά την βράβευσή του από τον Σ.Ε.Π.ΠΕ!
Ο τεχνικός της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Προπονητών Πετοσφαίρισης για την προσφορά του στο άθλημα όλα αυτά τα χρόνια και μίλησε για το βόλεϊ, ενώ δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τους νέους τεχνικούς. 
 
Αναλυτικά όσα είπε
«Το βόλεϊ είναι χαρά, γίνεται συνήθεια, γίνεται πάθος και μετά μετατρέπεται σε… καψούρα», τόνισε αρχικά, ενώ απευθυνόμενος στους επίδοξους προπονητές είπε: «Να βρίσκεστε σε διαρκή αναζήτηση για να εξελιχθείτε»!

Μπάσκετ Γυναικών:Νίκη χωρίς Γέμελος

 
Τον γηπεδούχο, Κρόνο Αγίου Δημητρίου, νίκησε με 63-49 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο φιλικό των Πρωταθλητριών στο τουρνουά.
Η Γιασεμή Σαμαντούρα, προστάτευσε την Τζάκι Γέμελος, η οποία δεν αγωνίστηκε καν, αλλά και τις Τούλα Καλέντζου και Νταϊάνα Ντέλβα, που έπαιξαν μόνο λίγα λεπτά. Σήμερα στις 6μ.μ. οι… μισές «πράσινες» θα παίξουν με τον Ίκαρο Καλλιθέας την 3η ημέρα του τουρνουά του Κρόνου , καθώς τρεις ώρες νωρίτερα οι υπόλοιπες θα αγωνιστούν στο τουρνουά που διοργανώνει ο Ερασιτέχνη στη Λεωφόρο κατά την «Ημέρα για τον Στρατηγό».

Μιλώντας στην «Πράσινη» η τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Προφυλάξαμε τη Γέμελος για προληπτικούς λόγους, ενώ έπαιξαν λίγη ώρα η Ντέλβα και η Καλέντζου, για να μην επιβαρυνθούν και να δοκιμάσουμε και άλλα πράγματα. Κάναμε κάποια τεστ και είδαμε αυτά που χρειάζεται να βελτιώσουμε και πρέπει να δουλέψουμε μέσα στις προπονήσεις για να είμαστε έτοιμες τη νέα χρονιά».

Ενώ για την σημερινή γιορτή του Ερασιτέχνη η Γιασεμή Σαμαντούρα τόνισε: «Πιστεύω πως θα είναι μια ωραία γιορτή, όπου ελπίζω ο κόσμος να ευχαριστηθεί τα παιχνίδια. Θα είναι ευχάριστο για εμάς και όλους τους αθλητές γενικά να ξαναπαίξουμε μπροστά στον κόσμο, κάτι που το περιμέναμε εδώ και καιρό».

Dominique Wilkins:«Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι πιο φανατικοί στον κόσμο»

 Ο Ντομινίκ Ουίλκινς βρέθηκε στην Ισπανία και μιλώντας σε δημοσιογράφους θυμήθηκε την «καθαρή τάπα του Βράνκοβιτς στον Μοντέρο», «τους πιο φανατικούς οπαδούς στον κόσμο» και τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού επί Μάλκοβιτς, από τον οποίο δεν έχει και τόσο θετικές αναμνήσεις.

«Κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα. Κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα και η τάπα στον Μοντέρο ήταν καθαρή. Ήταν μια μεγάλη τάπα από τον Βράνκοβιτς. Θυμάμαι ήρθε η μπάλα στα χέρια μου, την πέταξα στον αέρα και φώναξα «Game over». Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα το αεροδρόμιο πήρε φωτιά. Ο κόσμος ήταν εκστασιασμένος. Είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί του κόσμου. Μια μέρα είχα πάει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είχε 80.000 θεατές το γήπεδο και στην εξέδρα είδα δύο εξηντάρηδες να διαπληκτίζονται. Κανείς δεν έβλεπε τον αγώνα. Πήγα να δω ποδόσφαιρο και είδα μποξ. Είναι τρέλα. Όμως ήταν ωραία εμπειρία», δήλωσε στους Ισπανούς ο Ουίλκινς.

Ο Αμερικανός σούπερ σταρ αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς που καθόταν εκείνη την εποχή στον πάγκο του Παναθηναϊκού: «Δεν έπαιξα καλά στην Ελλάδα. Ο Μάλκοβιτς ήθελε να κάνουμε 20 πάσες πριν σουτάρουμε. Έτσι δεν έπαιζε κανένας καλά. Του έλεγα πως είμαι 37 ετών και δεν μπορώ να κάνω δύο προπονήσεις τη μέρα. Μπορώ να κάνω μία και καλή προπόνηση, αλλά όχι δύο. Κι εκείνος έλεγε στην ομάδα "ο Ντομινίκ είναι μ…ας, αλλά τον χρειαζόμαστε"».

Τοξοβολία: Μετάλλιο με το «καλημέρα»!

 Με τον τοξοβόλο του Παναθηναϊκού Ανδρέα Κουκουζέλη να κατακτά την 3η θέση στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Α΄ αγωνιστικής κατηγορίας ανοιχτού χώρου στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου Αττικής, φαίνεται πως ακόμα ένα τμήμα του Τριφυλλιού μπήκε «ζεστό» ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Καλά πλασαρίσματα και για τους υπόλοιπους «πράσινους» τοξότες, γεγονός ιδαίτερα ενθαρρυντικό ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά:

Α΄Νέων Ανδρών (βέλη 72, συμμετοχές 5)
3ος Κουκουζέλης Ανδρέας
4ος Κωνσταντόπουλος Δημήτριος
5ος Δούκας Σπύρος
Α΄ Ανδρών (βέλη 72, συμμετοχές 35)
11ος Μπλάνης Φώτης 538
25ος Χρονόπουλος Γρηγόρης 484

Πανέτοιμοι για το δυο στα δυο οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού(Κ17)

Οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού(Κ17) ολοκλήρωσαν χωρίς ουσιαστικά προβλήματα την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής με τον Απόλλων Σμύρνης.
 
Μετά την νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στον ΟΦΗ οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζουν στην 2η αγωνιστική τον Απόλλων Σμύρνης σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Κυριακή το μεσημέρι στις 1.30μ.μ. στα Νταμάρια στον Χολαργό. 

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το Σάββατο το μεσημέρι χωρίς ουσιαστικά προβλήματα και σε σχέση με την 18άδα της πρώτης αγωνιστικής θα υπάρχει μόνο μια αλλαγή.
Συγκεκριμένα ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Τριφυλλιού, ο Οικονομόπουλος, έμεινε εκτός λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Βαλμάς. 

Έτσι η 18άδα που επέλεξε ο Κώστας Φραντζέσκος αποτελείται από τους Βασίλα, Ξενόπουλο, Μπαλατσούρα, Χρησικό, Σερβιλάκη, Βάλμας, Μίγγο, Λάμπρου, Τουρούκη, Χατζηγιοβάννη, Παπανικολάου, Μεράι, Ρούμπο, Πίσπα, Θεοχάρη, Σάμιο, Κουντουριώτη και Ζήκο.

Στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα και οι Σίμος, Καραμίντζας και Στρατήγης αλλά επειδή είναι ακόμα πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους πράσινους έμειναν εκτός αποστολής. 
Οικονομόπουλος τραυματίας 

Το βραβείο του MVP της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ πήρε δικαιότατα ο Μάρκους Μπεργκ καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού.

 Ο Σουηδός στράικερ με μία υπέροχη ενέργεια σκόραρε στο 65' και ήταν αυτός που χάρισε τους τρεις βαθμούς στο «τριφύλλι». Γι' αυτόν τον λόγο οι δημοσιογράφοι τον ανέδειξαν πολυτιμότερο παίκτη της δεύτερης νίκης του Παναθηναϊκού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην πρώτη νίκη των «πράσινων» στη σεζόν με τον Παναιτωλικό, ο Μπεργκ είχε βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Βόλεϊ Ανδρών:Νίκη για τους άνδρες με 3-1 τον Οδυσσέα

 Έσπασε το.. ρόδι ο Παναθηναϊκός που πήρε την πρώτη του νίκη στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-1 (23-25, 25-19, 25-23, 25-16) του Οδυσσέα Αμαρουσίου ενώ κέρδισαν και ένα πέμπτο σετ με 15-6.

Χωρίς τους Αμορόσο και Καριπίδη, το Τριφύλλι έδειξε καλά στοιχεία και αντέδρασε μετά την απώλεια του πρώτου σετ. Καπίρης, Μπέλος και Μουρ τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων το ματς.
Αποκαλυπτήρια στον... κόσμο έχει την Κυριακή, η αντρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού στην ημέρα που διοργανώνει ο Ερασιτέχνης στον Τάφο του Ινδού και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην γενικού αρχηγού, Δημήτρη Μούρτο.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Κηφισιά στις 17.15 ενώ στις 21.00 θα μεταβούν μαζί με όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Συλλόγου στον Κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13 και θα παρουσιαστούν στον κόσμο της ομάδας.

Παναθηναϊκός-Οδυσσέας Αμαρουσίου 3-1
Τα σετ: 23-25, 25-19, 25-23, 25-16
Παναθηναϊκός (Λάιος): Στιβαχτής 3, Πενόλιο 13, Μουρ 12, Μπέλος 16, Μανιόπουλος 4, Μαδούρας 6, Κουρούπης (λ. 69%), Λιόντας 2, Καπίρης 17, Πολυχρονιάδης 1

«Ημέρα μνήμης για τον Στρατηγό» και παρουσίαση των 14 τμημάτων στον Κεντρικό

 Ημέρα μνήμης σήμερα με τρία φιλικά παιχνίδια στη Λεωφόρο και παρουσίαση και των 14 τμημάτων του Ερασιτέχνη στον Κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13.

Ο Ερασιτέχνης έχει διοργανώσει για σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου την «Ημέρα μνήμης για τον Στρατηγό», θέλοντας έτσι να τιμήσει την προσφορά του εκλιπόντα γενικού αρχηγού του Συλλόγου, Δημήτρη Μούρτου. Η ημέρα αυτή περιλαμβάνει την διεξαγωγή τριών φιλικών αναμετρήσεων των ομάδων μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ αντρών και βόλεϊ γυναικών του «τριφυλλιού», ενώ η είσοδος στο κλειστό της Λεωφόρου για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που θα έχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να δει από κοντά τα τρία αγωνιστικά σύνολα, θα είναι ελεύθερη.

Η… σέντρα θα γίνει στις 3μ.μ. με την φιλική αναμέτρηση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού» κόντρα στον Αμύντα, με τις… μισές Πρωταθλήτριες να πηγαίνουν να αγωνιστούν στο φιλικό τουρνουά του Κρόνου.

Τη… σκυτάλη θα πάρει η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Γιάννη Λάιου, που στις 5:15μ.μ. αντιμετωπίζει την Κηφισιά. Ενώ την αγωνιστική «αυλαία» κλείνει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Γιώργου Ρούση που στις 7:30μ.μ. υποδέχεται το Μαρκόπουλο.

Αμέσως μετά το πέρας της διοργάνωσης στον «Τάφο του Ινδού», οι τρεις ομάδες αλλά και εκπρόσωποι όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη θα μεταβούν στον Κεντρικό Σύνδεσμο της Θύρας 13, όπου και θα γίνει επίσημη παρουσίαση.

Ο Ατζαγκούν τον έσπρωξε, ο Μπεργκ τον λύτρωσε!

 Με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 65' ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική της Super League
Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός, που έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση του ΟΦΗ. Η ομάδα του Αναστασίου φανέρωσε για ακόμα μία φορά αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, αλλά ο Ατζαγκούν φρόντισε να την σπρώξει στη νίκη, την οποία επικύρωσε στο 65' ο Μπεργκ με άψογο πλασέ. Οι πράσινοι, που έμειναν κι αυτοί με δέκα στο 85' (δεύτερη κίτρινη ο Ρισβάνης), εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα από το 46' (αποβολή του Σβασίγια) και επέστρεψαν στις νίκες μετά την πρεμιέρα, φτάνοντας τους 8 βαθμούς. Ο ΟΦΗ από την άλλη λύγισε παίζοντας με παίκτη λιγότερο και δίχως να σημειώσει γκολ για τέταρτο ματς γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, μένοντας χαμηλά στη βαθμολογία.

Χωρίς γκολ και με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το α' μέρος. Με ένα ιδιόμορφο σχήμα χωρίς δεξί χαφ και με τον Ατζαγκούν σε ελεύθερο ρόλο ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος και με πολλή ενέργεια στο παιχνίδι του. Ο ΟΦΗ όμως είχε τους τρόπους να ανταπεξέλθει και σιγά σιγά έριχνε το ρυθμό του αγώνα, φέρνοντάς τον στα μέτρα του.

Ουσιαστικά στο α' μέρος δεν καταγράφηκε καμία μεγάλη ευκαιρία με τους πράσινους να προσπαθούν να απειλήσουν με σέντρες, τις οποίες καθάριζε ο Δασκαλάκης. Ο Ατζαγκούν και ο Μαρινάκης ήταν κινητικοί και οι κορυφαίοι για το Τριφύλλι, αλλά δεν είχαν βοήθεις, καθώς ο Πράνιτς κυμάνθηκε σε ρηχά νερά, ενώ ο Μπεργκ δεν τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή. Οι κρητικοί προσπάθησαν με αντεπιθέσεις, αλλά ούτε αυτοί κατάφεραν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Καπίνο.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά από λάθος του Σβασίγια, που αναγκάστηκε να γκρεμίσει τον Μπεργκ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή. Οι πράσινοι έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και για ένα τέταρτο έδωσαν καλό ρυθμό στο ματς, δίχως όμως να βρίσκουν τους διαδρόμους στην καλά οργανωμένη κρητική άμυνα.

Και ενώ ο ΟΦΗ κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό, μίλησε η κλάση του Μπεργκ. Ο Ατζαγκούν άνοιξε ωραία στον σουηδό, αυτός έπαιξε το 1-2 με τον Αμπεϊντ και με άψογο πλασέ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Δασκαλάκη, λυτρώνοντας τον Παναθηναϊκό στο 65'. Εστω και με δέκα, οι κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Αναστασίου με Σίλντενφελντ και Μέντες φρόντισε να θωρακίσει την άμυνά του. Ακόμα και όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία στο 85' λόγω αποβολής του Ρισβάνη, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το μηδέν και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη μετά την πρεμιέρα.