Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ατζαγκούν τον έσπρωξε, ο Μπεργκ τον λύτρωσε!

 Με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 65' ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική της Super League
Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός, που έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση του ΟΦΗ. Η ομάδα του Αναστασίου φανέρωσε για ακόμα μία φορά αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, αλλά ο Ατζαγκούν φρόντισε να την σπρώξει στη νίκη, την οποία επικύρωσε στο 65' ο Μπεργκ με άψογο πλασέ. Οι πράσινοι, που έμειναν κι αυτοί με δέκα στο 85' (δεύτερη κίτρινη ο Ρισβάνης), εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα από το 46' (αποβολή του Σβασίγια) και επέστρεψαν στις νίκες μετά την πρεμιέρα, φτάνοντας τους 8 βαθμούς. Ο ΟΦΗ από την άλλη λύγισε παίζοντας με παίκτη λιγότερο και δίχως να σημειώσει γκολ για τέταρτο ματς γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, μένοντας χαμηλά στη βαθμολογία.

Χωρίς γκολ και με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το α' μέρος. Με ένα ιδιόμορφο σχήμα χωρίς δεξί χαφ και με τον Ατζαγκούν σε ελεύθερο ρόλο ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος και με πολλή ενέργεια στο παιχνίδι του. Ο ΟΦΗ όμως είχε τους τρόπους να ανταπεξέλθει και σιγά σιγά έριχνε το ρυθμό του αγώνα, φέρνοντάς τον στα μέτρα του.

Ουσιαστικά στο α' μέρος δεν καταγράφηκε καμία μεγάλη ευκαιρία με τους πράσινους να προσπαθούν να απειλήσουν με σέντρες, τις οποίες καθάριζε ο Δασκαλάκης. Ο Ατζαγκούν και ο Μαρινάκης ήταν κινητικοί και οι κορυφαίοι για το Τριφύλλι, αλλά δεν είχαν βοήθεις, καθώς ο Πράνιτς κυμάνθηκε σε ρηχά νερά, ενώ ο Μπεργκ δεν τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή. Οι κρητικοί προσπάθησαν με αντεπιθέσεις, αλλά ούτε αυτοί κατάφεραν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Καπίνο.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά από λάθος του Σβασίγια, που αναγκάστηκε να γκρεμίσει τον Μπεργκ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή. Οι πράσινοι έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και για ένα τέταρτο έδωσαν καλό ρυθμό στο ματς, δίχως όμως να βρίσκουν τους διαδρόμους στην καλά οργανωμένη κρητική άμυνα.

Και ενώ ο ΟΦΗ κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό, μίλησε η κλάση του Μπεργκ. Ο Ατζαγκούν άνοιξε ωραία στον σουηδό, αυτός έπαιξε το 1-2 με τον Αμπεϊντ και με άψογο πλασέ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Δασκαλάκη, λυτρώνοντας τον Παναθηναϊκό στο 65'. Εστω και με δέκα, οι κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Αναστασίου με Σίλντενφελντ και Μέντες φρόντισε να θωρακίσει την άμυνά του. Ακόμα και όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία στο 85' λόγω αποβολής του Ρισβάνη, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το μηδέν και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη μετά την πρεμιέρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!