Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«Αντίο» από τον τελευταίο της «υγείας»

 
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον Σεμπάστιαν Λέτο και ο «τρελοαργεντινός» όπως όλα δείχνουν αποχωρεί ελεύθερος...
  
Τρεις στους πέντε χάθηκαν ως ελεύθεροι. Ο ένας απολύθηκε. Ο άλλος (ξε)πουλήθηκε... Και η ζωή στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται...

Πόσους και πόσους αστέρες έχασε ο Παναθηναϊκός ως ελεύθερους. Λάθος χειρισμοί διοικήσεων έχουν ζημιώσει δεκάδες φορές το Τριφύλλι, με απώλειες παικτών - ηγετών, όχι μόνο αγωνιστικά και από άποψη πρεστίζ, αλλά και οικονομικά, αφού δεν κατόρθωσαν καν να τους πουλήσουν.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, όμως, είναι κάτι παραπάνω από ένας σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς. Είναι κάτι παραπάνω από ένα σημαντικό έμψυχο περιουσιακό στοιχείο που χάθηκε...

Ο Λέτο είναι ο παικταράς που πήγε να πάρει μόνος του ένα πρωτάθλημα κόντρα σε όλους και σε όλα. Είναι ο ντριπλαδόρος που μάγευε στα γήπεδα και σκόρπιζε χαμόγελα στα μικρά παιδάκια που τον χάζευαν και που γέμιζε τις ψυχές τους με Παναθηναϊκή περηφάνια. Είναι ο παίκτης που έκανε τους φίλους του ΟΣΦΠ (και ορισμένους που δηλώνουν φίλοι του Παναθηναϊκού) να βλέπουν εφιάλτες όταν άκουγαν το όνομα Νικόλας Πατέρας, με το κάζο που τους έκανε.

Μα πάνω απ' όλα, ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι ο τελευταίος μίας εποχής γεμάτης υγείας. Μίας εποχής που το γήπεδο γέμιζε ασφυκτικά κάθε εβδομάδα από φιλάθλους όλων των ηλικιών που λαχταρούσαν να δουν τους αστέρες του Παναθηναϊκού να μαγεύουν. Μίας εποχής που ο Παναθηναϊκός είχε όραμα. Που κατέκτησε ένα αντρίκιο νταμπλ και που έκλεψε καρδιές στην Ευρώπη. Μίας εποχής κοντινής που πλέον δείχνει τόσο μα τόσο μακρινή. Ο Λέτο είναι ο παίκτης που κλείνει την πόρτα σε αυτή την εποχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που αρνούμαστε -πάνω απ' όλα για συναισθηματικούς λόγους- να τα πιστέψουμε, μέχρι να βγει επίσημη ανακοίνωση, ο Σεμπάστιαν Λέτο «τελείωσε» από τον Παναθηναϊκό. Έτσι απλά.

Θα βγουν πολλοί και θα πουν πως ο ίδιος επέλεξε να φύγει. Δεν είναι έτσι...

Μία διοίκηση οφείλει να κάνει τα πάντα για να κρατάει στο έμψυχο δυναμικό της παίκτες - ηγέτες με τα χαρίσματα του Λέτο. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν το έκανε.

Φυσικά, τις μεγαλύτερες ευθύνες δεν τις έχει η νυν διοίκηση που παρέλαβε ένα χάος. Τα μεγάλα «εγκλήματα» ξεκίνησαν τον περασμένο χειμώνα. Θα χρειαστεί κάποια στιγμή να ανοίξουμε το κεφάλαιο Λέτο και να ερευνήσουμε πώς κατέληξε από μεγάλος σταρ του Παναθηναϊκού να καταντήσει άλλος ένας παίκτης που χάνεται ως ελεύθερος. Αρχής γενομένης από το ιατρικό επιτελείο που έκανε... ιστορικά λάθη στους χειρισμούς του τραυματισμού του.

Υ.Γ. Το τι συνέβη με τον Λέτο και πόσο μεγάλο πλήγμα είναι η διαφαινόμενη φυγή του για τον Παναθηναϊκό, μπορεί να το αντιληφθεί κανείς διαβάζοντας με τι χαρά υποδέχτηκαν την είδηση του «διαζυγίου» τα (δήθεν) αντικειμενικά ΜΜΕ, αλλά και οι (δήθεν) Παναθηναϊκοί, νοσταλγοί των μαύρων εποχών.



πηγή:http://www.greenzone.gr