Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ιταλικό σέξ με γυαλιά 3D!

Τη νίκη με 73-57 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο! Οι «πράσινοι» που έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ, δεν απειλήθηκαν ποτέ από τους φιλοξενούμενους και έφτασαν σε μία εύκολη νίκη.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μπήκαν δυνατά από την αρχή και άρχισαν σιγά σιγά να χτίζουν διαφορά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκείνοι πάτησαν κι άλλο το γκάζι και κατάφεραν να κάνουν ποδαρικό, μπαίνοντας με το δεξί στις υποχρεώσεις τους για το Top 16 της Euroleague.

Το ματς:

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και κατάφερε από νωρίς να πάρει μικρό προβάδισμα στο σκορ. Η Αρμάνι από τη μεριά της προσπάθησε να απειλήσει με σουτ τριών πόντων, όμως ήταν άστοχη. Με το σκορ στο 15-12 ο Μπάνκι κάλεσε τάιμ άουτ στα 3’:15’’. Το μόνο «μελανό» σημείο μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν τα άχημα ποσοστά των παικτών του Πεδουλάκη στις βολές, μιας και είχαν ¼. Στα 2’:01’’ πριν το τέλος της περιόδου, ο Γκιστ με τρίποντό του ανέβασε τη διαφορά στους 8 κάνοντας το 20-12. Οι φιλοξενούμενοι κάλεσαν και πάλι τάιμ άουτ, μιας και δεν μπορούσαν να μειώσουν στα 1’:35’’, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 20-14.

Στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» έπεσαν κάπως, ωστόσο κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά στους 9 πόντους. Αυτή η διαφορά τους κρατούσε συντροφιά για μεγάλο χρονικό διάστημα της 2ης περιόδου, όμως στα 5’:34’’ πριν το ημίχρονο, ο Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ, μιας και είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να διασπάσουν τη ζώνη της Αρμάνι Μιλάνο. Οι γηπεδούχοι κινδύνεψαν μόνο όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 5 με τον Λάνγκφορντ, ο οποίος έκανε το 30-25. Φτωχό σε σκοράρισμα από εκεί και έπειτα το δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να γράφει 38-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Αρμάνι μπήκε για να μπορέσει να μειώσει κάπως τη διαφορά, όμως από νωρίς το «τριφύλλι» της έκοψε την όρεξη! Ο Διαμαντίδης έκανε το 41-31 ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους. Η απάντηση ήταν άμεση, αλλά ο Γκιστ με νέο του τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +12 κάνοντας το 49-37. Τέλος, ο Ούκιτς έγραψε το 52-37 κάνοντας το +15, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 52-40.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα πράγματα απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα… Οι Φώτσης, Ούκιτς και Κάρι με τα τρίποντά τους έκαναν το 62-42 και ανέβασαν τη διαφορά στους 20, ενώ η Αρμάνι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να μειώνει λίγο από τις βολές. Εκεί οι φιλοξενούμενοι είχαν για εκφραστές τους, τους Λάνγκφορντ και Τζέρελς. Ακόμη κι όταν τη μείωναν όμως, οι παίκτες του Πεδουλάκη, με τρίποντη «βόμβα» τους διέλυαν! Στα 7’:16’’ ο Μπάνκι πήρε ένα τάιμ άουτ για να μπορέσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Κάτι ουσιαστικό δεν άλλαξε και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 73-57.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 38-31, 52-40, 73-57

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Κάρι 10, Μπατίστ 1, Φώτσης 10, Ούκιτς 11, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5. 

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε 14, Τζίλι, Μέλι 5, Χάκετ 3, Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 11, Σάμιουελς, Ουάλας 2, Λαουάλ 7, Μος 6, Τζέρελς 9.