Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Βόλεϊ Ανδρών: Με προσοχή και αυτοσυγκέντρωση!

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται το απόγευμα της Τετάρτης στη μάχη των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Κύζικο Νέας Περάμου στις 8μ.μ. Το Τριφύλλι που μετρά τρεις σερί νίκες στους τελευταίους αγώνες θέλει να πάρει το εισιτήριο για τους "8" του θεσμού, αντιμετωπίζοντας με προσοχή μια μαχητική ομάδα που αγωνίζεται στην Α2.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε για την αυριανή αναμέτρηση: «Όλα είναι στο δικό μας χέρι, αλλά πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο με την απόδοση μας τη διαφορά που έχουμε λογικά από τον αντίπαλο μας». Ο έμπειρος κόουτς που παρακολούθησε το τελευταίο παιχνίδι του Κύζικου με τον Πανερυθραϊκό, χαρακτηρίζοντας την ομάδα της Νέας Περάμου «ως ένα σύνολο με έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έχουν μαχητικό πνεύμα και θα μπουν να παίξουν ελεύθερα χωρίς άγχος. Γι’ αυτό το λόγο εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και αποφασιστικοί».

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα:
17.30, Χανίων, ΣΦΠ Χανίων ΑΟ Κηφισιάς, Αγγελίδης - Καρπουζάς
19.00, Ορεστιάδας, ΑΟ Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ, Μπαντιανίδης – Παπαδόπουλος Ι.
20.00, Ν. Περάμου, Κύζικος – Παναθηναϊκός, Κουτσούλας - Τσιμπινός
20.30, Καρδίτσας, ΣΠΑ Καρδίτσας - Νίκη Αιγινίου, Θεμελής – Παπαγεωργίου Αχ.

source ©

Λαϊκή απαίτηση: Διαλύστε το ολυμπιακό παράρτημα του Βόλου!

Mε επιθετικούς προσανατολισμούς, προκειμένου να... καθαρίσει από νωρίς, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ολυμπιακό Βόλου στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου (18:00, OTE Sport 3).

Τόσο ο προπονητής, Γιάννης Αναστασίου, όσο και ο αρχηγός Ζέκα, ξεκαθάρισαν ότι το Κύπελλο αποτελεί έναν σημαντικό, όσο και απτό στόχο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την Κούπα και στόχος φυσικά στο πρώτο ματς με τον ολυμπιακό Βόλου είναι ένα σκορ που θα κάνει πιο εύκολο το έργο των παικτών στη ρεβάνς.

 Αυτό είναι άλλωστε κάτι που τόσο ο Αναστασίου, όσο και ο Νταμπίζας προσπαθούν να περάσουν στους παίκτες και κυρίως στους ξένους τις τελευταίες ώρες. Ότι ο ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μια... τυπική ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, αλλά ικανή να κάνει τη ζημιά.

Έτσι, ο «Ολλανδός» αναμένεται να διατηρήσει στην 11άδα τους περισσότερους παίκτες που λογίζονται ως βασικοί. Ο Αμπέντ με τους Πράνιτς και Ζέκα θα παραμείνουν στη μεσαία γραμμή και στην κορυφή, στο πλάι του Μπεργκ, αναμένεται να επιστρέψει ο Νίκος Καρέλης στη θέση του Κλωναρίδη. Από εκεί και πέρα, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ θα πάρει θέση βασικού στην άμυνα έπειτα από περίπου 25 μέρες και παρτενέρ του θα είναι ο Κουτρουμπής, με πλάγια μπακ τλοους Σπυρόπουλο και Ρισβάνη.

 Ο Αναστασίου άφησε εκτός τον Ρισβάνη, προκειμένου να πάρει ανάσες, αλλά και τον Μέντες, τον οποίο θέλει πανέτοιμο για το ματς στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Στόχος του Αναστασίου είναι να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα και να «πνιγεί» ο αντίπαλος από το πρέσινγκ, προκειμένου να μπει ένα γρήγορο γκολ και να γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

Από την πλευρά του, ο ολυμπιακός Βόλου θα παραταχθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό χωρίς έναν εκ των βασικών του αμυντικό, τον Δημήτρη Αρβανίτη, ο οποίος έπαθε ίωση και έμεινε εκτός αποστολής, μαζί με τον τραυματία Ηλία Ιωάννου. Η αναχώρηση της αποστολής έγινε με την... παρουσία του κόσμου, ο οποίος θέλησε να ντοπάρει ψυχολογικά την ομάδα.

Οι Βολιώτες προέρχονται από τη μεγάλη νίκη-ανατροπή επί του ΑΟΧ και ο Μάριο Μπρέσκα έδωσε το σύνθημα ενόψει Παναθηναϊκού, αναπολώντας τις στιγμές που οι δύο ομάδες συναντιόνταν στη Σούπερ Λιγκ! Το τελευταίο ματς τους με τον Παναθηναϊκό, άλλωστε, ήταν στις 18 Μαΐου του 2011 για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, με τους «πράσινους» να επικρατούν με 3-0

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Καπίνο, Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Αμπεΐντ, Ατζαγκούν, Λαγός, Αναστασόπουλος, Πράνιτς, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης, Μπαϊράμι και Μπεργκ.

Η αποστολή του ολυμπιακού Βόλου: Γκίτκος, Γεωργίου, Καπετάνος, Ρόκας, Κωστούλας, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Καρράς, Γκούρμα, Ολίσε, Μπρέσκα, Πινδώνης, Μελίσσης, Δεινόπαπας, Κόμνος, Κολομήτρας, Νικολιάς, Κριστόνμπαλ, Κατσίκης

source ©