Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μπάσκετ Κορασίδων: Κρόνος Γέρακα-Παναθηναϊκός 32-65!

Με εντυπωσιακή εμφάνιση τα κορίτσια έκαναν το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών μπάσκετ Κορασίδων ΕΣΚΑ,αποτέλεσμα: Κρόνος Γέρακα-Παναθηναϊκός 32-65 και θα αντιμετωπίσουν το Γαλάτσι με σκορ 1-1 και μειονέκτημα έδρας.

Παναθηναϊκός (Χατζηδάκη): Βελούδη Ανθή 12, Βελούδη Κατερίνα 11, Κατσιμάρδου 17 (1), Παπαγεωργοπούλου 7, Οικονόμου 13, Βασιλάκη 5 (1), Τρούμπα, Περιστέρη, Φωτοπούλου, Κολοκοτρώνη, Πισπίρη, Κακούρη

Σκοποβολή:Πολλές Συμμετοχές και καλές επιδόσεις!

 Έντονη σκοπευτική δραστηριότητα με "πράσινες" παρουσίες περιελάμβανε το Σαββατοκύριακo (16-17.3), με δύο αγώνες Α’Κατηγορίας σε Ελευσίνα και Βύρωνα αντίστοιχα.

Το Σάββατο (16/3) πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στα Αεροβόλα Όπλα που διοργάνωσε ο Σ.Ο.ΕΛ. στο σκοπευτήριο του στην Ελευσίνα. Ο Παναθηναικός εκπροσωπήθηκε από τους,  Γιάννη Καμπούρη, Δημήτρη Κατσίρη και Θοδωρή Λουκόπουλου στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών, ενώ στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών είχαμε τη συμμετοχή  του Νίκου Κόκκινου. Στον αγώνα έλαβαν μέρος συνολικά 77 σκοπευτές και σκοπεύτριες όλων των ηλικιών από 16 διαφορετικούς συλλόγους.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου αγώνα η σταθερή πορεία των Γ. Καμπούρη και Δ. Κατσίρη (9ος με 553/600 και 20ος με 539/600 αντίστοιχα) και η ανοδική πορεία στην οποία βρίσκονται οι Θ. Λουκόπουλος (34ος 487/600)  και Ν. Κόκκινος (8ος 522/600) μετά την επαναδραστηριοποίησή τους.

Την Κυριακή (17/3)  πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Α’ Κατηγορίας στα Αεροβόλα Όπλα που διοργάνωσε ο ΑΟΠΑ στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα.

Ο Παναθηναϊκός με 10 συμμετοχές σε 3 αγωνίσματα είχε τη δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα. Συγκεκριμένα είχαμε τις συμμετοχές των  Δημήτρη Κατσίρη (14ος με 546/600), Γαλατιανό Νίκο(25ος με 513/600),  Θοδωρή Λουκόπουλου (30ος με 499/600) και Λιακώνη Φώτη (34ος με 451/600) στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών, των Νάνσυ Λαζαροπόυλου (8η με 337/400), Πελαγία (10η με 311/400) και Βιργινία (11η με 309/400) Βουϊδάσκη και της Έλενας Μπουζαλά (14η με 298/400) στο αεροβόλο πιστόλι Γυναικών, καθώς και την συμμετοχή του Διονύση Λιβέρη (8ος με 537/600)  και Νίκου Κόκκινου (9ος με 534/600) στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών.

Ξεχώρισαν το ατομικό ρεκόρ του  Δ. Κατσίρη με το οποίο κέρδισε τη συμμετοχή του στους αγώνες Επίλεκτων της Εθνικής Ομάδας, αλλά και η ανοδική  πορεία στην οποία βρίσκονται οι κοπέλες μας Έλενα, Πελαγία και Βιργινία. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Λιακώνη με την πράσινη φανέλα. 
 
 
πηγή:panathinaikos1908.gr

Βόλεϊ Εφήβων Ανδρών:Τα μαγκάκια δεν τα κατάφεραν στον τελικό...

 
Τα μαγκάκια δεν τα κατάφεραν στον τελικό, αλλά πρέπει επιτέλους να προσεχθούν για να αποκτήσει μέλλον το ανδρικό βόλεϊ.
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για δύο σετ, αλλά δεν είχε την ψυχραιμία στο τέλος και έτσι έχασε με 3-0 σετ από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος των Εφήβων.
Το ματς:

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στα πρώτα δύο σετ και κυρίως στο δεύτερο. Εκεί οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο αλλά στο τέλος οι πράσινοι δεν είχαν την ψυχραιμία να τα πάρουν.
Το Τριφύλλι παίζοντας με πάθος και στηριζόμενο επιθετικά στον Θανάση Πρωτοψάλτη, αλλά και στο πολύ καλό του μπλοκ κατάφερνε και ήταν μπροστά στο σκορ. Στο τέλος όμως του πρώτου σετ οι πράσινοι δεν είχαν την ψυχραιμία να τελειώσουν ορισμένες καθοριστικές μπάλες και έτσι ο Εθνικό κατάφερε και γύρισε το σετ με 25-23.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός και η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 21-21. Εκεί το Τριφύλλι πήρε προβάδισμα με 24-21, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό. Με πρωταγωνιστή τον Κουμεντάκη ο Εθνικός έκανε την ανατροπή και πήρε το σετ με 26-24.
Το τρίτο σετ ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα αφού οι πράσινοι είχαν αδειάσει ψυχολογικά και ο Εθνικός το κατέκτησε εύκολα με 25-16.

Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολη 0-3

Τα σετ:
23-25, 24-26, 25-16
 
πηγή:prasinanea.gr

"Ελευσίνια Μυστήρια" προς τιμήν του Θεού Διαμαντίδη!

Ο Παναθηναϊκός με καλύτερη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη από τον Πανελευσινιακό εκτός έδρας με το τελικό 59-77, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο Πανελευσινιακός κατάφερε να ξαφνιάσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο. Το 0-4 (1’10’’), έγινε 12-4 (5’22’’) με ένα σερί 12-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό το μακρινό σουτ, ενώ παράλληλα κέρδισαν μάχες και κοντά στο καλάθι. Μεγάλο τους ατού η δυνατή άμυνα, που οδήγησε τους «πράσινους» σε 9 λάθη στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Το «τριφύλλι» βρέθηκε να κυνηγά και επέστρεψε γρήγορα με πρωταγωνιστή τον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα εύστοχος έξω από τα 6μ75. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα επιμέρους 12-1, για να διαμορφώσει το 13-16 (8’10’’). Χρειάστηκε όμως να περιμένει ως λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου για να ανέβει ως το +6 (28-34, 17’10’’). Κι αυτό ενώ νωρίτερα ο Πανελευσινιακός είχε καταφέρει να πάρει και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης. Το 26-23 (13’), έγινε με ένα νέο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού 28-34 (17’) με ένα 11-2 για τους «πράσινους», που είχαν και τη συμπαράσταση των φίλων τους στην εξέδρα.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε την υπογραφή του Παναθηναϊκού και μόνο. Πολύ καλύτερη άμυνα, δικός του ο ρυθμός στον αγώνα, συνεχίστηκε η υπεροπλία του στα ριμπάουντ (25-12 στο πρώτο ημίχρονο), ενώ βρήκε και τις συνεργασίες που ήθελε στην επίθεση. Παράλληλα, ο Διαμαντίδης συνέχισε το δικό του ρεσιτάλ στα σουτ τριών πόντων (6/7 στο 22’42’’) με τη διαφορά να ανεβαίνει και να φτάνει στο +19 (39-58, 28’32’’) και λίγο αργότερα, στο τέταρτο πια δεκάλεπτο στο +21 (47-68 στο 33’, 49-70 στο 33’40’’). Οι γηπεδούχοι πλησίασαν ως το +13 (57-70, 35’45’’), οι «πράσινοι» έφτασαν και πάλι στο +20 (57-77, 39’) με τον Χάρη Γιαννόπουλο, πριν πέσει η αυλαία με το τελικό 59-77.


Δεκάλεπτα: 18-19, 33-39, 33-39, 59-77

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 5, Παπανικολόπουλος 7, Παπανικολάου 2, Δημάκος 3, Γκίμπσον, Μαγκουνής 15, Λιακόπουλος 3, Δεληγιάννης, Τσιάκος 4, Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης 4, Εζιούκου 14

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 5, Λάσμε 4, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 20 (6/8τρ), Γκιστ 13, Μπανκς 5, Ξανθόπουλος 6 (10 α), Γιαννόπουλος 7, Σκορδίλης

Τιμή στον Παναθηναϊκό
Ο Πανελευσινιακός τίμησε τον Παναθηναϊκό πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς και ο πρόεδρος της ομάδας. Γιάννης Φιλίππου, τίμησαν το «τριφύλλι» για όλες τις διακρίσεις του και για το γεγονός ότι κράτησε ψηλά το ελληνικό μπάσκετ για πολλά χρόνια. Παρέδωσαν στα χέρια του αντιπροέδρου, Μάνου Παπαδόπουλου και του μάνατζερ της ομάδας, Φραγκίσκο Αλβέρτη, ένα ασημένιο αντίγραφο της «Φεύγουσας Κόρης», αρχαίο γλυπτό του 5ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας και ένα δίτομο έργο με την ιστορία της πόλης.

Συνέντευξη Τύπου
Ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και είναι κάπου λογικό και αυτό λόγω της ημέρας, αλλά και των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ένα βασικό στοιχείο για να πάρουμε τη νίκη ήταν η άμυνα. Πιέσαμε και εκεί κάναμε και τη διαφορά, γι’ αυτό κερδίσαμε. Όσο ήμασταν σοβαροί στην άμυνα και συγκεντρωμένοι δεν είχαμε πρόβλημα. Συγχαρητήρια στον Πανελευσινιακό και καλή συνέχεια».

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας, προπονητής του Πανελευσινιακού δήλωσε: «Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι χωρίς άγχος, θέλαμε να το παλέψουμε, να το διασκεδάσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Χάσαμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ, στο τρίτο δεκάλεπτο εγκλωβιστήκαμε στο πέντε εναντίον πέντε και δεν καταφέραμε να βγάλουμε ελεύθερες φάσεις. Η διακοπή έπαιξε το ρόλο της για εμάς, καθώς δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε έναν υψηλό ρυθμό».

Ο Μάικ Μπράμος τόνισε: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Ο Πανελευσινιακός έπαιξε πολύ δυνατά. Ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι για εμάς στο δεύτερο ημίχρονο όμως. Παίξαμε καλύτερα στην επίθεση, είχαμε πιο πολλά ελεύθερα σουτ. Ήταν ένα γενικά δύσκολο παιχνίδι, που έγινε σε καλή ατμόσφαιρα και τώρα βλέπουμε τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Ο Καλίστους Εζιούκου πρόσθεσε: «Είχαμε προβλήματα στα ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις δεύτερες επιθέσεις. Είναι δύσκολο να σκοράρεις ειδικά απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, που είναι η καλύτερη της Ευρώπης. Δεν καταφέραμε να τρέξουμε όπως ίσως θα θέλαμε».


πηγή:paobc.gr

Αποκάλυψη: Τα πραγματικά γενέθλια του Τάφου του Ινδού!

 
Η ιστορία αλλάζει. Η ερευνητική ομάδα του GreenZone αποκαλύπτει πως ο «Τάφος του Ινδού» άνοιξε τις πύλες του για το κοινό πριν από 53 ακριβώς χρόνια, σαν σήμερα στις 19 Μαρτίου 1960...
Μερικές φορές διαιωνίζονται ιστορικά λάθη, στόμα με στόμα (ή αντιγραφή με αντιγραφή). Η δουλειά του μελετητή είναι τα εντοπίζει και να γράφει ξανά και σωστά την ιστορία.

Μέχρι και σήμερα, το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου, ο «θρυλικός» Τάφος του Ινδού, γιόρταζε τα γενέθλιά του στις 8 Ιανουαρίου και έχει καταγραφεί σε εκατοντάδες αφιερώματα πως τα εγκαίνιά του έγιναν το 1961.

Το GreenZone και ο Ar1stot3lis παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δημοσίευμα των εγκαινίων καθώς και την πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ από το γήπεδο που είναι συνυφασμένο με την Ιστορία του «Συλλόγου του Μεγάλου».

Σε ένα μικρό κομμάτι πάνω αριστερά, στην τελευταία σελίδα του φύλλου της 21ης Μαρτίου 1960, η «Αθλητική Φωνή» παρουσιάζει λεπτομέρειες από τα εγκαίνια του πρώτου κλειστού γηπέδου συλλόγου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, που έγιναν δύο ημέρες πριν την έκδοση της εφημερίδας, δηλαδή στις 19 Μαρτίου 1960.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα, ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ιωάννης Μοάτσος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στη δημιουργία του θρυλικού «Τάφου» ενώ ο επίσης παρευρεθείς στα εγκαίνια, υπουργός Ναυτιλίας και εκ των ιδρυτικών στελεχών του Ολυμπιακού Γεώργιος Ανδριανόπουλος, συνεχάρη τη διοίκηση του Τριφυλλιού, ευχόμενος πλήρη επιτυχία του συλλόγου σε όλους τους τομείς.

Στον αγώνα που επακολούθησε, στο πρώτο δηλαδή ματς του ιστορικού γηπέδου, η εφηβική ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας του Μίλωνα με 94-60.

Το συγκεκριμένο γήπεδο θα φανεί γούρικο στους «πράσινους» έφηβους καθώς, ένα μήνα μετά, θα ανακηρυχτούν πρωταθλητές, μετά τη νίκη τους στον τελικό με 75-65 επί της Νήαρ Ηστ. Αυτός θα είναι και ο πρώτος τίτλος του Τριφυλλιού στον «Τάφο του Ινδού».

Το μικρό αυτό γήπεδο θα φανεί όμως γούρικο και για το σύλλογο γενικότερα, καθώς στα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει εκεί σωρεία τίτλων από το μπάσκετ και το βόλλεϋ, μέχρι την άρση βαρών, την πυγμαχία, την ξιφασκία και το πινγκ-πονγκ.

Ποτέ ξανά ένας...«τάφος» δεν υπήρξε τόσο αγαπημένος και ευχάριστος όσο ο συγκεκριμένος. Ίσως είναι ο μόνος τάφος στον οποίο η ζωή δε σταματά, αλλά αντιθέτως, με το που μπαίνεις μέσα του το όνειρο ξεκινάει, τουλάχιστον για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

«Ξενύχτησα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ,
εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ»..


πηγή:greenzone.gr