Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αποκάλυψη: Τα πραγματικά γενέθλια του Τάφου του Ινδού!

 
Η ιστορία αλλάζει. Η ερευνητική ομάδα του GreenZone αποκαλύπτει πως ο «Τάφος του Ινδού» άνοιξε τις πύλες του για το κοινό πριν από 53 ακριβώς χρόνια, σαν σήμερα στις 19 Μαρτίου 1960...
Μερικές φορές διαιωνίζονται ιστορικά λάθη, στόμα με στόμα (ή αντιγραφή με αντιγραφή). Η δουλειά του μελετητή είναι τα εντοπίζει και να γράφει ξανά και σωστά την ιστορία.

Μέχρι και σήμερα, το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου, ο «θρυλικός» Τάφος του Ινδού, γιόρταζε τα γενέθλιά του στις 8 Ιανουαρίου και έχει καταγραφεί σε εκατοντάδες αφιερώματα πως τα εγκαίνιά του έγιναν το 1961.

Το GreenZone και ο Ar1stot3lis παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δημοσίευμα των εγκαινίων καθώς και την πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ από το γήπεδο που είναι συνυφασμένο με την Ιστορία του «Συλλόγου του Μεγάλου».

Σε ένα μικρό κομμάτι πάνω αριστερά, στην τελευταία σελίδα του φύλλου της 21ης Μαρτίου 1960, η «Αθλητική Φωνή» παρουσιάζει λεπτομέρειες από τα εγκαίνια του πρώτου κλειστού γηπέδου συλλόγου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, που έγιναν δύο ημέρες πριν την έκδοση της εφημερίδας, δηλαδή στις 19 Μαρτίου 1960.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα, ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ιωάννης Μοάτσος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στη δημιουργία του θρυλικού «Τάφου» ενώ ο επίσης παρευρεθείς στα εγκαίνια, υπουργός Ναυτιλίας και εκ των ιδρυτικών στελεχών του Ολυμπιακού Γεώργιος Ανδριανόπουλος, συνεχάρη τη διοίκηση του Τριφυλλιού, ευχόμενος πλήρη επιτυχία του συλλόγου σε όλους τους τομείς.

Στον αγώνα που επακολούθησε, στο πρώτο δηλαδή ματς του ιστορικού γηπέδου, η εφηβική ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας του Μίλωνα με 94-60.

Το συγκεκριμένο γήπεδο θα φανεί γούρικο στους «πράσινους» έφηβους καθώς, ένα μήνα μετά, θα ανακηρυχτούν πρωταθλητές, μετά τη νίκη τους στον τελικό με 75-65 επί της Νήαρ Ηστ. Αυτός θα είναι και ο πρώτος τίτλος του Τριφυλλιού στον «Τάφο του Ινδού».

Το μικρό αυτό γήπεδο θα φανεί όμως γούρικο και για το σύλλογο γενικότερα, καθώς στα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει εκεί σωρεία τίτλων από το μπάσκετ και το βόλλεϋ, μέχρι την άρση βαρών, την πυγμαχία, την ξιφασκία και το πινγκ-πονγκ.

Ποτέ ξανά ένας...«τάφος» δεν υπήρξε τόσο αγαπημένος και ευχάριστος όσο ο συγκεκριμένος. Ίσως είναι ο μόνος τάφος στον οποίο η ζωή δε σταματά, αλλά αντιθέτως, με το που μπαίνεις μέσα του το όνειρο ξεκινάει, τουλάχιστον για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

«Ξενύχτησα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ,
εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ»..


πηγή:greenzone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!