Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Εξάστερος:Απίστευτη ταλαιπωρία στους -10 βαθμούς

Πολλά προβλήματα συνάντησε η αποστολή του Παναθηναϊκού με το που έφτασε στην Ρωσία με τον απίστευτο παγετό να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή των «πράσινων»

Εδώ και μερικές ώρες η αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκεται στον τελικό της προορισμό. Στο Κράσνονταρ. Οι «πράσινοι» αναχώρησαν το πρωί από την Βιέννη, όπου διανυκτέρευσαν και πλέον βρίσκονται επι… ρωσικού εδάφους. Τα προβλήματα, όμως, για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του είναι πολλά, αφού οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή δυσκολεύουν αφάνταστα την ζωή των «πράσινων».

Τα δύσκολα για τους παίκτες και τους προπονητές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με το που… πάτησαν το πόδι τους στο Κράσνονταρ. Ο υδράργυρος έδειχνε 10 βαθμούς υπό του μηδενός με την χιονόπτωση να είναι σφοδρή. Το, κάτι περισσότερο από, τσουχτερό κρύο ήταν αισθητό από όλους ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα κατά την διάρκεια του ελέγχου που έγινε στην ομάδα στο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο στο Κράσνονταρ είναι πάρα πολύ παλιό με αποτέλεσμα οι παίκτες του «τριφυλλιού» να είναι για πάνω από μισή ώρα σε μια αίθουσα από ελενίτ και να «μαζεύουν» όλο το κρύο.

Και αφού ξεπέρασαν την… γραφειοκρατία των Ρώσων στην συνέχεια «έφαγαν» και την ρωσική… κίνηση στους δρόμους. Και αυτήν την φορά η κίνηση ήταν ακόμα χειρότερη λόγω της χιονόπτωσης με αποτέλεσμα το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή να παραμείνει για αρκετή ώρα στους δρόμους της πόλης.
Μετά από την σημερινή «παγωμένη»… Οδύσσεια η ομάδα του Παναθηναϊκού έφτασε στο ξενοδοχείο αλλά δεν είχε την δυνατότητα για ανάσες, χαλάρωση και ξεκούραση αφού ήταν ώρα για προπόνηση. Ο Αργύρης Πεδουλάκης προπόνησε τους παίκτες του χωρίς να χάσει χρόνο, έτσι ώστε να προλάβουν κιόλας να μην περάσει άλλο η ώρα και πέσει ακόμα περισσότερο ο υδράργυρος.

Βόλεϊ Ανδρών: Tελευταίο χαρτί του ΠΑΟ τα cojones του «Καλμαζίδη»


Όταν είσαι προπονητής κι έχεις κάνει 9 σερί ήττες, γνωρίζεις πολύ καλά τη μοίρα σου, όπως και να σε λένε. Είναι σωστό και δίκαιο. Όλη η ομάδα δεν γίνεται να αλλάξει. Διορθωτικές κινήσεις δεν αρκούν. Είναι πολύ βαρύ το σχεδόν μηδενικό σερί (καμία νίκη και ένας μόλις βαθμός). Άρα είναι αναπόφευκτο ένα ισχυρό σοκ. Αλλαγή προπονητή. 

Εδώ που τα λέμε ο Γιάννης Λάιος θα έπρεπε να παραιτηθεί λίγο νωρίτερα. Σύμφωνοι δεν είναι ρίψασπις, αλλά τα αποτελέσματα τον έχουν καταδικάσει εδώ και καιρό. Ο Λάιος είναι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού βόλεϊ και δεν του αξίζουν απομακρύνσεις. Εντούτοις, φοβούμαι ότι έχει μια εικόνα για το σύγχρονο βόλεϊ που δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο γήπεδο από τους υπάρχοντες αθλητές. 

Δεν μπορούν να υλοποιήσουν το δικό του όραμα. Θα διαλυθούν σαν playmobile. Νομίζω ότι ο δάσκαλος (και το γράφω, εννοώντας απολύτως ότι είναι ΔΑΣΚΑΛΟΣ) απαιτεί λαθεμένα από τους αθλητές να μπουν στα δικά του «παπούτσια» σκέψης και αγωνιστικής ταυτότητας. Εδώ πρέπει να γίνει το αντίθετο για να λειτουργήσει. Εκείνος να δει μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Δεν εκτίμησε σωστά το ταβάνι του υλικού του και δεν το επέλεξε σωστά. 

Πολύ περισσότερο σ’ ένα ρόστερ που δεν είναι δα και για πρωταθλητισμό. Σ’ ένα ρόστερ που προσπάθησε να δώσει έμφαση στο δίπολο μπλοκ-άμυνα, αλλά δεν είχε τον ογκόλιθο διαγώνιο που θα καθάριζε την μπουγάδα. Όχι ότι τα υπόλοιπα λειτούργησαν.

 Λέμε τώρα. Πάντως, η ιστορία και το όνομα του Λάιου δεν άξιζαν αυτόν τον διασυρμό κι είναι κρίμα. Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ανέλαβε μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή, σε μια σεζόν που ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε ήδη να αγωνίζεται στην Α2. Εν πάση περιπτώσει είναι στην Volleylague και με αυτά τα δεδομένα συζητάμε.

Εποχή Καλμαζίδη αρχίζει στους πράσινους, στην απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν την κατηγορία. Ο «Κάλμα» έχει διαπρέψει στον πάγκο του Ολυμπιακού με τα τρομερά μωρά του, κατακτώντας το νταμπλ και κάνοντας μαγικά κοουτσαρίσματα. 

Έχει μάλιστα ρίξει στο καναβάτσο τον σημερινό προκάτοχό του Γιάννη Λάιο, σ’ εκείνες τις ανεπανάληπτες ανατροπές από βέβαιο θάνατο του κατ’ επανάληψη 3-2 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά. Τότε που ο Φράγκος αυθορμήτως δήλωνε ότι η ομάδα νίκησε στον ημιτελικό χάρη στα «αρχίδια» (ευθαρσώς και δικαίως το δήλωσε, εγώ απλώς το αναπαράγω, γιατί αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του πρωταθλήματος) του Καλμαζίδη.

 Ο Γιάννης λοιπόν επιδεικνύει σήμερα , σχεδόν τρία χρόνια μετά, την ίδια τόλμη, αναλαμβάνοντας μια αποστολή θανάτου. Στα σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει πράγματα στο ρόστερ και να προσπαθήσει με ψυχολογικά τρικ να πείσει τους παίκτες του ότι μπορούν να σώσουν την κατηγορία. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού (για να τα λέμε όλα) έκανε την καλύτερη επιλογή.

 Ο Καλμαζίδης είναι σπουδαίος προπονητής. Αν κάποιος είχε κάποιες ενστάσεις θα επικεντρωνόταν μόνο στο ερυθρόλευκο παρελθόν του (αδίκως, γιατί ο αθλητισμός είναι επαγγελματικός, έστω στα χαρτιά) και στην απότομη μετάβαση από τις γυναίκες (ομοσπονδιακός στο ασθενές φύλλο είναι) στους άνδρες. Εδώ η ένσταση έχει μια κάποια βάση, αλλά νομίζω ότι ο «Σουηδός» δεν έχει ξεχάσει να προπονεί και να κατευθύνει στο ανδρικό βόλεϊ. Σαν το ποδήλατο και το σεξ είναι αυτά τα πράγματα. Δεν ξεχνιούνται. Δε μιλάμε δα για καμιά τεράστια περίοδο αποχής.

Πιστεύω πολύ στην προπονητική διάνοια του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού. Τον έχω αποθεώσει για το θάρρος του να αλλάζει πράγματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, διαβάζοντας τέλεια την εξέλιξή τους. Είναι προπονητάρα! Ως εκ τούτου αποτελεί το τελευταίο και πολύ δυνατό χαρτί των πράσινων για να σώσουν την παρτίδα και να ανατρέψουν τα δεδομένα. 

Φυσικά δεν θα γράψω ότι είναι εγγύηση, διότι δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, θα πρέπει να γίνει λίγο ως πολύ Χουντίνι για να ανατρέψει ο Παναθηναϊκός την εις βάρος του κατάσταση και να μείνει στη Volleyleague, είτε μέσα από τα πλέι-άουτ, είτε κανονικά κάτι που θα συνιστά τεράστιο θαύμα. Στον πρώτο του αγώνα μάλιστα ο Καλμαζίδης θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στου Ρέντη. Εδώ κι αν υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Και ως προς την υποδοχή (από κόκκινους αντιπάλους, αλλά και πράσινους) , αλλά και ως προς το αποτέλεσμα.

Πως τα φέρνει η ζωή. Τη δεύτερη μάχη επιβίωσης (την πιο ουσιαστική) θα τη δώσει με αντίπαλο τον Άρη στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Στον Άρη θα αγωνίζεται το πολυτιμότερο εργαλείο του στο ερυθρόλευκο νταμπλ, ο τρελό-Ντεσπέιν που αλλάζει τα δεδομένα της κατηγορίας για ακόμα μια φορά. Δεν φαντάζομαι να έχετε ξεχάσει αυτόν τον απίθανο (όσο και μουρλό) Κουβανό που έπαιρνε μαζί του το πρωτάθλημα όπου πήγαινε. Όχι ότι θα το κάνει στον Άρη, αλλά σίγουρα η ομάδα θα ανέβει πολύ επίπεδο και σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι ανάμεσα σε αυτές που θα κινδυνεύσουν.

Ο Καλμαζίδης θα δώσει τη μάχη του με την Παναχαϊκή και τη Νίκη Αιγινίου. Ο Παμβοχαϊκός δεν πέφτει. Για τους υπόλοιπους ούτε συζήτηση.

Αν ήμουν Καλμαζίδης, δεν το χω καθαρό αν θα αναλάμβανα αυτό το πάρα πολύ δύσκολο (στα όρια του ακατόρθωτου) έργο.

Αλλά είπαμε ο Γιάννης έχει cojones , όπως σωστά είχε επισημάνει ο αδελφός Φράγκος!

Καλή τύχη κόουτς!

Στίβος: Δέκα έφυγαν Δύο ήρθαν

Δέκα αθλητές μεταξύ των οποίων η Μαγδαληνή Κομότογλου και ο Γιάννης Πρώτος, αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό, ενώ μετεγγράφηκαν δύο.

Τη μεταγραφική κίνηση του τμήματος στίβου του Παναθηναϊκού, όπως και όλων των σωματείων γνωστοποίησε ο ΣΕΓΑΣ, με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να προβαίνει στην απόκτηση δύο και στην αποδέσμευση δέκα αθλητών!

Συγκεκριμένα στα «πράσινα» θα αγωνίζονται το 2014 οι Λουκάς Κιμπέζης (από Ολυμπιάδα Κηφισιάς) και Παναγιώτης Γεωργούλας (από Τρίτων Θες/νίκης). Ενώ από το «τριφύλλι» αποχώρησαν οι Αλέξανδρος Πανταζίδης (ΠΑΟ Θέρσιππος Περιστερίου), Ζαχαρούλα Τζώρτζη (ΓΑΣ Χολαργού), Αιμίλιος Σακελλαριάδης (Μεσσηνιακό ΓΣ), Μαγδαληνή Κομότογλου (Παννελλήνιος ΓΣ), Χρήστος Κουτούλιας (Πανιώνιο ΓΣΣ), Γιάννης Πρώτος (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009), Παναγιώτης Κουρτέσης (ΑΣΕ Δούκα), Δανάη Ψαθοπούλου (ΓΣ Χαλανδρίου), Ανδρέας Περιβολάρης (ΓΣ Ερμής Ελευσίνας), ενώ και ο Κώστας Δρόσος θα αγωνίζεται στον ΓΑΣ Ιλισσός από το νέο έτος.

Βόλεϊ Ανδρών: Ο Γιάννης Καλμαζίδης στο τιμόνι του Παναθηναϊκού!

Όπως σας γράφαμε και χθες ο Γιάννης Καλμαζίδης θα ήταν ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν σήμερα την συνεργασία με τον νεαρό τεχνικό, που έκανε την πρώτη του προπόνηση.

Όπως σας είχαμε γράψει από χθες μόλις έγινε γνωστή η λύση συνεργασίας με τον Γιάννη Λάιο, οι «πράσινοι» είχαν συμφωνήσει με τον Γιάννη Καλμαζίδη για να τον αντικαταστήσει στον πάγκο. Αυτό και έγινε, με τον νεαρό προπονητή να ανακοινώνεται και να κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση στο κλειστό της Λεωφόρου.

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού» έχει ως εξής: «Ο Παναθηναϊκός Α.Ο ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή, Γιάννη Καλμαζίδη. Ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε να αναλάβει τα ηνία της ομάδας σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή για το Τριφύλλι και παρουσιάστηκε στη σημερινή προπόνηση στην ομάδα.

Ενώπιον των παικτών, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Ηλίας Μιχαλαριάς και η διοίκηση του ΤΑΑ καλωσόρισαν τον Γιάννη Καλμαζίδη. Αμέσως μετά, είχε την πρώτη του ομιλία με τους «πράσινους» και ακολούθησε η προπόνηση».

«Μου αρέσουν τα δύσκολα»

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο 'Ελληνας κόουτς ανέφερε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά μου αρέσουν τα δύσκολα. Σίγουρα είναι μια πρόκληση για μένα. Θα δω την ομάδα, θα δουλέψουμε πολύ, με στόχο να πάνε καλύτερα τα πράγματα» ενώ για το ντέρμπι «αιωνίων» που έρχεται, ο κόουτς αρκέστηκε να πει: «Έτσι τα έφερε η ζωή αλλά δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός είναι άλλες δέκα ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και κοιτάζουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι».