Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τον ήθελε εδώ και χρόνια τον Καρέλη!

 Δεν είναι τωρινό το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Νίκο Καρέλη. Οι «πράσινοι» είχαν ψαχτεί για την περίπτωσή του από την ημέρα που έπαιζε στις Ακαδημίες του Εργοτέλη και είχε κάνει ντεμπούτο το 2008. Σε ηλικία 16 χρονών έγινε ο νεότερος παίκτης, που αγωνίστηκε σε παιχνίδι της Σούπερ Λίγκα.
Στο ξεκίνημά του θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός με καλά τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα, παίζει και στα δύο άκρα και στην κορυφή της επίθεσης(αν χρειαστεί). Η αλήθεια είναι, ότι παρά τις αρχικές προσδοκίες δεν είχε το ξεπέταγμα, που επιθυμούσε. Δοκίμασε πέρυσι να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Ρωσία και την Αμκαρ, έπαιξε σε κάποια ματς, αλλά η προσαρμογή του ήταν αδύνατη και έτσι αποχωρεί και επιστρέφει στην Ελλάδα.
Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να προσαρμοστείς στην Ρωσία, πόσο μάλλον για ένα παιδί, που ακόμα δεν έχει κάνει σταθερά βήματα. Αν τελικά πάνε όλα καλά και ο Παναθηναϊκός τον αποκτήσει, είναι μία καλή επιλογή. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έρχεται με δίψα και κίνητρο, για να παίξει και να καθιερωθεί. Είναι διψασμένος , για να δείξει και όχι κορεσμένος. Αυτό είναι το ένα πολύ καλό που έχει.
Το δεύτερο είναι, ότι έχει στοιχεία, που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός από τους μεσοεπιθετικούς του. Δηλαδή τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα. Η βασική του θέση είναι αριστερά, που υπολογίζεται για βασικός ο Μπαϊράμι, αλλά μπορεί να παίξει και δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης και πίσω από τον επιθετικό. Αρα και βασικός να μην παίξει αρχικά μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική λύση από τον πάγκο.
Είναι και Ελληνας και σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Μπορεί η μεταγραφή του Καρέλη (αν γίνει), να περάσει στα ψιλά , αλλά ίσως αποδειχθεί πιο πολύτιμη απ’ότι υπολογίζουν κάποιοι που δεν τον ξέρουν.

Η Διπλή Ανάπλαση ξεκίνησε ως ένα πρότζεκτ με δίκαια ανταλλάγματα για τον Παναθηναϊκό και έχει καταντήσει εφιάλτης για τον Σύλλογο...

 Από το 2006 μέχρι και σήμερα η ΓΗΠ.ΕΛ θυγατρική εταιρεία της ΠΑΕ δεν έχει λογοδοτήσει σε κανέναν και έχει αφήσει τον Ερασιτέχνη στο σκοτάδι όσο και την ΠΑΕ.

Όσο ο κόσμος «βράζει» με τα αγωνιστικά,και τα ανύπαρκτα μεταγραφικά με την έλλειψη οράματος, με τους Νταμπίζες και με όλα τα θέματα της επικαιρότητας, υπόγεια γίνονται οι ζυμώσεις για να μείνει τελικά «ακέφαλος» ο Παναθηναϊκός. Τότε θα είναι αργά βέβαια για τις «συγγνώμες» αφού θα έχει διαλυθεί ολοκληρωτικά ο Σύλλογος της Αθήνας.

Ο Παναθηναϊκός για να παραδώσει το ιστορικότερο γήπεδο της χώρας και ταυτόχρονα ένα οικόπεδο «φιλέτο» που η αξία του μπορεί να φτάνει και τα 200 εκατ. ευρώ ζητάει τα αυτονόητα. Ζητάει δηλαδή ποδοσφαιρικό γήπεδο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του Παναθηναϊκού, εγκαταστάσεις που να ικανοποιούν ΟΛΑ τα τμήματα του Ερασιτέχνη, κλειστό αθλοπαιδιών, εμπορικές χρήσεις και φυσικά ένα πλάνο βιωσιμότητας που θα στηρίζεται στην «εκτόξευση» του Συλλόγου και όχι στη διάλυσή του, μέσω εξοντωτικών ενοικίων.

Κύριε Αλαφούζαλε μιάς και το θέμα της ΓΗΠ.ΕΛ όπως έχετε ξανατονίσει είναι τρίχες έχετε το ειδικό βάρος να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα του κόσμου του Παναθηναϊκού μας;;;

  1. Με ποιο κριτήριο ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε στο πλάι του τον Γιώργο Καμίνη ως ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας (δεν είναι καν Παναθηναϊκός ο Δήμαρχος). 
  2.  Γιατί η (πρώην) ΓΗΠΕΛ πανηγύριζε όταν πέρασε ο νόμος Μπιρμπίλη;
  3. Γιατί σήμερα δεν λογοδοτεί η θυγατρική εταιρείας της ΠΑΕ, παρόλο που αυτό έχει προαποφασιστεί σε Γενική Συνέλευση;
  4. Γιατί η ΠΑΕ δεν έχει ενεργοποιήσει την αγωγή κατά του Δήμου, ύψους 26 εκατ. ευρώ, και γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει κινηθεί για να διεκδικήσει δικαστικά τη χρησικτησία του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης»;
  5. Είναι τυχαίο που οι ίδιοι που σήμερα ισχυρίζονται πως «δεν κινδυνεύει η Λεωφόρος» είναι αυτοί που φώναζαν πριν λίγους μήνες πως… «πρίγκιπας υπάρχει»;