Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ!!!!!!!!!!!


Ρωμαϊκό θρίαμβο έστησε ο Παναθηναϊκός στο Ολίμπικο. Οι "πράσινοι" επιστρέφουν από την «αιώνια πόλη» με μια από τις θεαματικότερες προκρίσεις της ευρωπαϊκής ιστορίας τους και πλέον βάζουν πλώρη για τα προημιτελικά του Europa League περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Σάλτσμπουργκ – Σταντάρ.

Με εμφάνιση βγαλμένη από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 της Ρόμα στο Ολίμπικο και πήρε πανάξια την πρόκριση στους «16» του Europa League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σωτήρης Νίνης, με ένα γκολ και μια ασίστ. Δυο γκολ ο Τζιμπρίλ Σισέ, που έδωσε τη δική του απάντηση στον Ραϊμόν Ντομενέκ για τη μη κλήση του στην εθνική Γαλλίας. Οι Ρίισε και Ντε Ρόσι τα γκολ των «τζιαλορόσι», οι οποίοι βρήκαν τον μπελάς τους από τον Νίνη.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τεράστιας πρόκρισης του Παναθηναϊκού ήταν ο Σωτήρης Νίνης. Στο 40΄ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι κι έδωσε την ευκαιρία στον Σισέ να ισοφαρίσει, τρία λεπτά αργότερα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με ασίστ έβγαλε τετ α τετ τον Γάλλο, που νίκησε για δεύτερη φορά τον Ντόνι. Η ήττα αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας για τους "Ρωμαίους" μετά από 14 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον οι πράσινοι περιμένουν τον αντίπαλο τους στους 16 του Europa League σε μία διοργάνωση που κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός αφού απέκλεισε με άνεση ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.