Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Εξάστερος: «Αγγαρεία» στο παγωμένο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός τα… χρειάστηκε, αλλά υπέταξε τον Απόλλωνα Πατρών στο άδειο ΟΑΚΑ με 81-73 και ολοκλήρωσε νικηφόρα τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Κάτι το «παγωμένο» λόγω της τιμωρίας ΟΑΚΑ, κάτι η απουσία κινήτρου στους αγώνες με τους «μικρούς» της Α1 και ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Νίκου Βετούλα, που εμφανίστηκε χωρίς άγχος, καθότι δεν είχε τίποτα να χάσει, αλλά με μαχητικό πνεύμα και τον Ρόναλντ Ρος να… βγάζει μάτια! Ο νεοφερμένος Αμερικανός γκαρντ έκανε ιδανικό ντεμπούτο στην Α1 κι έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τους Πατρινούς στον δεύτερο γύρο, σκοράροντας 14 πόντους.

Οσο για τους «πράσινους», το μυαλό… έτρεχε στον αγώνα με την Αναντολού Εφές την Παρασκετυή (17/1) για την Ευρωλίγκα κι έτσι για να έρθει η νίκη χρειάστηκε ένα καλό τέταρτο δεκάλεπτο και οι… βασικοί, καθώς στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Απόλλων είχε μειώσει στο καλάθι (55-53), έχοντας επιστρέψει από το +19 των νταμπλούχων (48-29 στο 23.30’’), με τους Γουίλσον και Λιανό να ηγούνται της αντεπίθεσης.

Ο Διαμαντίδης, ο οποίος προσωρινά είχε αποσυρθεί στον πάγκο, επιστρατεύθηκε και ο Λάσμε ήταν όπως στη Βιτόρια ο «πολιορκητικός κριός», μαζί με τους Μπράμο και Φώτση, ώστε η διαφορά να αγγίξει ξανά διψήφια επίπεδα (67-58). Όμως οι Πατρινοί δεν τα παράτησαν έως το φινάλε, αφού εξαιτίας τεχνικής ποινής που δέχτηκε ο Διαμαντίδης μείωσαν σε 78-73 (38’) προτού έρθει το τρίποντο του Μπράμου για το τελικό 81-73. Ετσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 12ο ροζ φύλλο σε 13 αγώνες στον πρώτο γύρο, με τον Απόλλωνα από την άλλη να ολοκληρώνει με ρεκόρ 4-9 το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 35-26, 55-50, 81-73.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 15(2), Κάρι 9(1), Μπατίστ, Φώτσης 10(2), Ούκιτς 4, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς 2, Ματσιούλις 9.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Ρος 14, Αργυρόπουλος 9(1), Ντάνιελ 3, Γουίλσον 16(2), Λιανός 15(2), Οικονομόπουλος 2, Πελεκούδας, Μολφέτας 2, Νιφόρας, Μπολντς 12(1).

Βόλεϊ Ανδρών: Ναι μωρή αρρώστια! Με τέτοια ψυχή μπορείς!

Βλέποντας τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη όχι απλά να πραγματοποιούν την καλύτερη εμφάνισή τους φέτος, αλλά κυρίως να παίζουν με ψυχή, πραγματικά δεν ήξερα τι να κάνω. Να χαρώ για την πρώτη νίκη ή να εξοργιστώ για τα ματς που χάθηκαν επειδή η ομάδα δεν έπαιξε ψυχωμένα; Η αλήθεια είναι πως το δεύτερο επικρατούσε, αλλά αμέσως στο μυαλό ήρθε μόνο μία σκέψη. Δεν υπάρχει χρόνος για γκρίνια, δεν υπάρχει χρόνος για αρνητικές σκέψεις.

Αυτή την στιγμή η ομάδα δίνει την δική της μεγάλη μάχη και ναι μεν έγιναν λάθη, ναι μεν στα περισσότερα παιχνίδια θα μπορούσε η απόδοση να είναι όπως η σημερινή, όμως όλα θα πρέπει να μείνουν στην άκρη και όλοι να παλέψουμε για να μην έρθει η ντροπή του υποβιβασμού. Σήμερα στην Κυψέλη σημασία δεν είχε μόνο η νίκη. Είχε το γέλιο που επέστρεψε και που είχε χαθεί για πολλούς αγώνες, είχε η διάθεση, είχε η ψυχή και κυρίως είχε η αισιοδοξία που έκανε και πάλι την εμφάνισή της και που τόσο πολύ την είχαμε όλοι ανάγκη.

Εννοείται πως κανείς δεν λέει πως πλέον τα πράγματα έγιναν εύκολα, πως η ομάδα σώθηκε και άλλα που ναι μεν είναι ωραία, αλλά δυστυχώς δεν ισχύουν. Ο δρόμος παραμένει μακρύς και δύσβατος. Και είναι πιο δύσβατος από την στιγμή που δεν βρίσκεται η λύση με τον Ντονά και ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν μπορεί να κάνει κάποια αλλαγή που θα ήθελε. Από την άλλη όμως αν στα επόμενα ματς οι Καριπίδης, Μπέλος, Μουρ, Αμορόζο και Γκάλιτς, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά εμφανιστούν τόσο ψυχωμένοι, δεν θα φανεί το πρόβλημα που έχει η ομάδα με την απαγόρευση μεταγραφών.

Ξαναλέμε όμως πως όχι απλά τίποτα δεν τελείωσε, αλλά όλα τώρα αρχίζουν και για να γίνουν καλύτερα χρειάζεται μια μεγάλη νίκη με τον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι να μοιάζει ιδανικός για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας. Ο κόσμος θα είναι και πάλι εκεί και αν είναι εκεί και η μαχητική ψυχή που εμφανίστηκε στην Κυψέλη όλα μπορούν να συμβούν. Και θα συμβούν γιατί όσο και να θέλουν να το ξεχάσουν κάποιοι, αυτή η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και μπορεί οι λάθος οικονομικά χειρισμοί να την έφεραν σε άσχημη θέση, όμως παραμένει και θα παραμείνει ένα τεράστιο μέγεθος.

Από εδώ και πέρα ρε μάγκες ένα πράγμα χρειάζεται, να δείχνετε αυτή την μαχητική ψυχή σε κάθε αγώνα και αν το κάνετε, που είμαι σίγουρος πως θα το κάνετε, όλα θα πάνε καλά. Κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει πίσω και να ασχοληθεί με τα λάθη που έγιναν, αλλά μόνο μπροστά και την σωτηρία. Στο χέρι σας είναι να γράψετε ιστορία και να διώξετε μια και καλή αυτή την αρνητική αύρα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο τμήμα. Αν το πιστέψετε μπορείτε και θα δείτε πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά, γιατί ξαναλέω πως Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή αλλά στις πράξεις και όχι στα λόγια...

ΥΓ: Ο Φράγκος μετά από νίκη (δυστυχώς κόντρα στον Παναθηναϊκό) το είχε πει και όπως όλα δείχνουν είχε απόλυτο δίκιο. Τελικά ο Καλμαζίδης θα πρέπει να τα έχει μεγάλα (αυτό είχε πει ο Έλληνας διεθνής). Ο νεαρός προπονητής έχει καταφέρει να βάλει τάξη και κυρίως έχει κάνει τους παίκτες να παίζουν και για πάρτη του και αυτό το λένε οι ίδιοι. Μιλώντας μαζί του, του είχα πει πως αν καταφέρει να σώσει την ομάδα θα γράψει ιστορία και είμαι σίγουρος πως μπορεί να το πετύχει γιατί δουλεύει σκληρά και το ξέρει το άτιμο το βόλεϊ...

ΥΓ1: Για τον κόσμο τι να πούμε ρε παιδιά. Τι και αν υπήρχε απογοήτευση από τα προηγούμενα άσχημα ματς και τραγικά αποτελέσματα; Στα δύσκολα οι φίλοι της ομάδας ήταν εκεί. Έκαναν το δικό του πάρτι, ανάγκασαν τους παίκτες της Παναχαϊκής να λένε πως δεν μπορούν να ακούσουν τις οδηγίες από τις βολές και έδειξαν για ακόμα μία φορά πως παρά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, αυτό το τμήμα θα παραμείνει στις καρδιές του. Με τέτοιο κόσμο μόνο αισιοδοξία για το μέλλον μπορεί να υπάρχει, μόνο αισιοδοξία.

ΥΓ2: Πραγματικά δεν γίνεται να ξέχασαν το βόλεϊ οι Μπέλος και Καριπίδης. Μιλάμε για δύο από τους καλύτερους παίκτες του περσινού πρωταθλήματος. Φαίνεται πως το θέμα ήταν ψυχολογικό και αν η σημερινή τους εμφάνιση ήταν και το δικό τους ξεκίνημα, τότε οι δύο μεταγραφές έγιναν και ήταν και σημαντικές...

ΥΓ3: Έχω ξαναπεί πως ως εργαζόμενος εννοείται πως θέλω ο καθένας να παίρνει αυτό που δικαιούται. Ωστόσο στην περίπτωση του Ντονά, είναι ξεκάθαρο πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε αυτό που έπρεπε και μπράβο της. Αν δεχόταν τον εκβιασμό και έδινε όλα τα λεφτά που χρωστούσε, τότε δεν θα μπορούσε να ζητήσει από άλλους παίκτες διακανονισμό και ψαλίδι. Πολλά μπράβο στην διοίκηση που από την αρχή της χρονιάς έχει δώσει τα πάντα για να πετύχει το θαύμα και πραγματικά αυτή η ομάδα αξίζει να μείνει και γι' αυτά τα παιδιά που όχι απλά δεν άφησαν το καράβι όταν φαινόταν πως βούλιαζε, αλλά ανέβηκαν επάνω και τα δίνουν όλα για να το σώσουν, χωρίς να ξεφεύγουν από το μότο Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλα και όλους...

Βόλεϊ Ανδρών: Υπάρχει ακόμα σφυγμός!

 
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των ουραγών, αφού επικράτησε με 3-1 σετ επί της Παναχαϊκής στο κλειστό της Κυψέλης. Εξαιρετικός ο Γκάλιτς. Πάλεψε για τους Αχαιούς ο Γκοτς.
Στο πράσινο έκατσε τελικά η μπίλια στο μεγάλο ντέρμπι της ουράς με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την νίκη.

Το "τριφύλλι" ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια πήρε τη νίκη με 3-1 σετ επί της Παναχαϊκής στο κλειστό της Κυψέλης.
Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Καλμαζίδη ξεκίνησαν δυνατά από την αρχή και άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά.

Η Παναχαϊκή σε κανένα σημείο του σετ δεν έδειξε ικανή να μπει στο παιχνίδι και έκανε πολλά λάθη. Το σερβίς των πράσινων δημιούργησε πολλά προβλήματα, Γκάλιτς και Καριπίδης ήταν εξαιρετικοί επιθετικά και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ με 25-11.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο σετ. Η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 3-5. Ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του ανατροπή και προηγήθηκε με 11-7. Σε εκείνο το σημείο μπήκε στο γήπεδο ο Ανδρέας Πεφάνης. Ο έμπειρος ακραίος βοήθησε σημαντικά σε υποδοχή και επίθεση και οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα επί μέρους 11-4 για να προηγηθούν με 18-15.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε και σε αυτό το σερί με ένα δικό του 3-0. Τελικά όμως η Παναχαϊκή με πρωταγωνιστές τους Νίκο Ρουμελιώτη και Στέφεν Γκοτς πήρε το σετ με 22-25.

Το κρίσιμο ήταν το τρίτο το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες.  Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που από τα μισά του σετ και με όπλο το σερβίς του Αμορόσο κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα.
Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 21-17 αλλά η Παναχαϊκή αντέδρασε. Με όπλο το σερβίς του Γκοτς κατάφερε να γυρίσει το σετ και να φέρει το σετ στα ίσα (23-23). Τελικά, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πήρε το σετ με 26-24 με τους Πατρινούς να διαμαρτύρονται για τη φάση όπου ο Πάνος Ρουμελιώτης χρεώθηκε με παράβαση.
Στο τέταρτο σετ η Παναχαϊκή είχε αδειάσει ψυχολογικά. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάρα πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 8-0. Ο Γκοτς συνέχισε να παλεύει μόνος του, αλλά δεν ήταν αρκετό. Οι παίκτες του Καλμαζίδη κατέκτησαν το σετ με 25-19, πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και κοιτούν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.
Τα σετ: 25-11, 22-25, 26-24, 25-19
*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 5 άσσους, 54 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων και της Παναχαϊκής προήλθαν από 2 άσσους, 50 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 15π (10/20 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ, 73% υπ - 50% άριστες), Στιβαχτής 3 (3/3 επ), Αμορόσο 8 (5/8 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μούρ 11 (7/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Μπέλλος 17 (14/25 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Καριπίδης 14 (14/17 επ, 39% υπ - 39% άριστες) / Κουρούπης (λ, 44% υπ - 33% άριστες), Καπίρης, Μαδούρας 1 (1/1 επ), Πολυχρονιάδης (100% υπ - 33% άριστες)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
(Γιώργος Λυκούδης): Γκότς 22π (18/31 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 44% υπ - 28% άριστες), Σαρικεΐσογλου 3 (3/13 επ), Λιβαθηνός 2 (2/2 επ), Ρουμελιώτης Νίκος 14 (14/28 επ), Ρουμελιώτης Παναγιώτης 8 (7/12 επ, 1 μπλοκ), Βλαχοστάθης 4 (3/6 επ, 1 μπλοκ) / Βασιλάκος (λ, 88% υπ - 56% άριστες), Χριστιάς, Μαυραγάνης, Πεφάνης.

«Είναι μόνο μία νίκη»
Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Χρήστος Μπέλος δήλωσε: «Μία νίκη είναι και τίποτα περισσότερο. Δεν κάναμε τίποτα ακόμα. Δείξαμε πόσο πολύ θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι κάτω να σηκώνεις κεφάλι. Ελπίζω να βελτιωθούμε και να. Είναι πολύ κοντά τα παιχνίδια και να πάμε δυνατά στο Βραχάτι για να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει»

«Συγχαρητήρια και συνεχίζουμε»
Ο Γιάννης Καλμαζίδης ήταν λακωνικός μετά το τέλος του αγώνα: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια».

«Δεν είχαμε ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση»
Ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης δήλωσε: «Όταν παίζεις σε μια ξένη έδρα πρέπει να κρατάς την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωσή σου, κάτι που εμείς δεν κάναμε. Για την φάση στο 24, θέλω να πως ότι ήταν τραβηγμένη, αλλά προτιμώ να κοιτάξω την ομάδα μου και πώς θα βελτιωθεί. Ο διαιτητής μπορεί να κάνει ένα λάθος που μπορεί να σταθεί μοιραίο για την ομάδα μας, αλλά εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε. Η συνέχεια είναι δύσκολη και πρέπει να ανταπεξέλθουμε»


Εξάστερος: Πρόβα εν όψει Εφές στο άδειο ΟΑΚΑ

Στο ΟΑΚΑ ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Basket League ΟΠΑΠ, εκεί που τη Δευτέρα 13/1 στις 19:15 ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Απόλλων Πάτρας. Τηλεοπτική μετάδοση από τη Δημόσια Τηλεόραση.
Το παιχνίδι είναι κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας του Παναθηναϊκού.

Ο εκ των συνεργατών του Αργύρη Πεδουλάκη, Γιώργος Βόβορας αναφέρει για την αναμέτρηση πως: «Ο Απόλλων Πάτρας προέρχεται από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. Προχώρησε σε κάποιες αλλαγές, θα παρουσιάσει κάποια καινούρια πρόσωπα και θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί γενικότερα βελτιωμένος στο παρκέ. Όσο για εμάς; Θα πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση που υπάρχει από το ταξίδι και τα συνεχόμενα παιχνίδια. Έχουμε σημαντικά παιχνίδι μπροστά μας, αλλά το μυαλό μας είναι στον αυριανό αγώνα, όπου θέλουμε να "κερδίσουμε" χρόνο για κάποιους παίκτες, να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε βελτίωση, όπως έχει γίνει στους τελευταίους αγώνες. Το ζητούμενο είναι να βγούμε στο παρκέ με ενέργεια και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Μάικ Μπατίστ υποστηρίζει: «Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια μαχητική ομάδα αντιμετωπίζοντας τον Απόλλωνα Πάτρας. Και το παιχνίδι θα έχει σίγουρα την ιδιομορφία της άδειας εξέδρας, καθώς θα παίξουμε χωρίς φιλάθλους. Εμείς θα πρέπει να διαχειριστούμε σε πρώτη φάση την κούραση που υπάρχει μετά από ένα δυνατό παιχνίδι και το γεγονός ότι προερχόμαστε και θα συνεχίσουμε με μια σειρά σημαντικών αγώνων. Το γεγονός ότι έχει χάσει κάποια συνεχόμενα παιχνίδια δεν σημαίνει τίποτα. Σεβόμαστε την Πάτρα, όπως σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο».

Ως παιχνίδι με χαρακτηριστικά προετοιμασίας βλέπει την αναμέτρηση ο τεχνικός των Πατρινών, Νίκος Βετούλας, που σχολιάζει: «Είναι ένα παιχνίδι που έχει για εμάς τα χαρακτηριστικά, κυρίως, της προετοιμασίας για τον επόμενο αγώνα. Ελπίζουμε να έχουμε μαζί μας και το νέο μας παίκτη, τον Ρος, για να εγκλιματιστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα στην ομάδα μας. Θα προσπαθήσουμε να δούμε το παιχνίδι σαν μια δυνατή προετοιμασία, ώστε να μας βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Ενώ ο Γιάννης Μολφέτας αναφέρει πως: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουμε πόσο δυνατή ομάδα είναι ο αντίπαλός μας και πόσο δύσκολο είναι να «χτυπήσουμε» αυτό το παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πρέπει να δώσουμε το 100% σε άμυνα και επίθεση, προκειμένου να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί».

 source ©

Βόλεϊ Ανδρών: Ρε πως τα φέρνει η ζωή να παίζουμε ντέρμπι επιβίωσης κόντρα στην παναχαϊκή!

Ο Παναθηναϊκός δίνει σήμερα στις 5μ.μ  τον κρισιμότερο αγώνα του στη φετινή Volleyleague κόντρα στην Παναχαϊκή στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη. Η αναμέτρηση αυτή θα ολοκληρώσει τη 12η αγωνιστική και θα μεταδοθεί από τη Nova.

Οι «πράσινοι» με σύμμαχο τον κόσμο θέλουν να σπάσουν το ρόδι και να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα που θα τους διατηρήσει σε τροχιά πλέι άουτ με στόχο την παραμονή τους στην Α1.Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για το Τριφύλλι που θα τα δώσει όλα για το θετικό αποτέλεσμα. 

Το ενδεχόμενο ήττας θα είναι καταδικαστικό και θα φέρει στην επιφάνεια της μη συμμετοχή του Παναθηναϊκού ακόμα και στα πλέι άουτ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Πιστεύω πως όλα τα παιδιά είναι αφοσιωμένα στη δουλειά που κάνουμε. Υπήρξε μια μεγάλη διακοπή τα Χριστούγεννα και ελπίζω αυτή η μίνι προετοιμασία να μας βοηθησε. Ξέρουμε τη κρισιμότητα του παιχνιδιού ελπίζω να καταφέρουμε τη θέληση και την πίεση που έχει το παιχνίδι. Το παιχνίδι θα κριθεί σε πολλούς τομείς. Η Παναχαϊκή έχει αλλάξει αρκετά κομμάτια από τον πρώτο γύρο. Έχει φέρει δύο καινούριους ακραίους και έχει αλλάξει τον πασαδόρο και παίζει διαφορετικά από ότι ξεκίνησε. Ο κόσμος ξέρουμε ότι θα έρθει και θα μας στηρίξει, όπως κάνει σε κάθε ματς. Τους θέλουμε δίπλα μας για να τα καταφέρουμε».
 
Η Παναχαϊκή ολοκλήρωσε την Κυριακή το μεσημέρι την προετοιμασία της με προπόνηση στο γυμναστήριο του Απόλλωνα Πατρών.

Μικροπρόβλημα είχε τις τελευταίες ημέρες με τη μέση του ο Καναδός Στιβ Γκοτς αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την συμμετοχή του στον αγώνα. Mάλιστα ο Καναδός θα κάνει ντεμπούτο στους αγώνες της Παναχαϊκής. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή στην αποστολή του Στάθη Ντονά.

Επίσης από τα πρόσωπα του αγώνα είναι ο πασαδόρος της Παναχαϊκής Γιάννης Λιβαθηνός που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Η Παναχαϊκή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε νικήσει με 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα και έχει αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να σημειώσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

«Ξεχωριστό ματς»

O προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης είπε: «Σίγουρα είναι ένα ξεχωριστό ματς για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλα περιθώρια και θα τα δώσει όλα. Κι εμείς θέλουμε τη νίκη. Δεν είναι τελικός παραμονής διότι έχουμε μπροστά μας έναν γύρο. Οι δύο ομάδες είναι κοντά αγωνιστικά. Πρέπει να κρατήσουμε την τακτική που έχουμε σχεδιάσει. Την περίοδο των εορτών κάναμε σκληρή προετοιμασία. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου».

Σχετικά με τον Στάθη Ντονά ο Λυκούδης είπε: «Είναι ένα λεπτό θέμα και θα το χειριστούμε ανάλλογα. Δεν πάμε για να προκαλέσουμε αλλά για να παίξουμε βόλεϊ. Πιο σημαντικό είναι το πρόβλημα του τραυματισμού του Μένιου Ρουμελιώτη και λίμπερο θα έχουμε τον Βασιλάκο».

Δεύτερη φορά

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Παναχαϊκή στην Κυψέλη θα είναι μόλις η δεύτερη στην ιστορία των δύο ομάδων και η πρώτη στην έδρα του τριφυλλιού. Στον πρώτο αγώνα στην Πάτρα η Παναχαϊκή νίκησε 3-1 σετ.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014
Γυμναστήριο Πανελληνίου 17.00 (Novasports-3): Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βουδούρης. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Οικονόμου Μ, Ράντσιου. Γραμματεία: Λιάκου