Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Με τρεις ακόμα μεταγραφές θα την είχε κάνει ΚοΛατσιό!!!!!!!!!

Ο Θανάσης Ντίνας ήταν... όλα τα λεφτά στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Καταπληκτική εμφάνιση από τον νεαρό άσο, ο οποίος είχε και δοκάρι. Στο 0-0 έμειναν οι δύο ομάδες, με τους Σίλντενφελντ και Μπεργκ να κάνουν το ντεμπούτο τους με το τριφύλλι, το οποίο άφησε καλές εντυπώσεις στην επιστροφή του στην ιστορική έδρα της Λεωφόρου.

Καμία σχέση με τα προηγούμενα φιλικά δεν είχε η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Ιδιαίτερα στο πρώτο 15λεπτο, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά τους αντιπάλους του και το κατάφεραν, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να κάνουν εκείνοι παιχνίδι.

Σίλντεφελντ και Κουτρουμπής είχαν καλή συνεργασία στο κέντρο της άμυνας, ο Ζέκα αγωνιζόταν με το γνωστό του πάθος, ο Μπαϊράμι στηρίχθηκε στην ταχύτητά του και οι Ντίνας - Μαρινάκης ξεχώρισαν με το απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο που έπαιζαν.

Από την άλλη, η Λάτσιο, η οποία... ξεμύτισε μετά το 20', στήριζε την ανάπτυξη του παιχνιδιού τους στα δύο εξτρέμ, Καντρέβα και Λούλιτς και έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές. Μια στο 20', με τον Φλόκαρι να στέλνει τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση και μία στο 38', με τον Καπίνο να αποκρούει με τα πόδια σουτ του Λούλιτς.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κλείσει το ημίχρονο με ένα γκολ, αλλά στο 42' ο Μαρκέτι έσωσε την εστία του σε επικίνδυνο σουτ του Καρέλη και στο 43' ο Μπαϊράμι έκανε λάθος επιλογή, παρότι βρέθηκε σε θέση για σουτ.

Στην επανάληψη, η είσοδος του Ερνάνες έδωσε ζωντάνια στην επίθεση της Λάτσιο, η οποία έγινε απειλητική τρεις φορές μέσα σε 7 λεπτά, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Ντίαζ, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Νάνο.

Στο 58' ο Μάρκους Μπεργκ -στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού- αντικατέστησε τον Νίκο Καρέλη, ωστόσο έδειξε να του λείπουν παιχνίδια. Όχι όμως και στον Ντίνα, από τις ενέργειες του οποίου προήλθαν οι δύο ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 82'.

Μελανό σημείο του αγώνα, η αναίτια "βροχή" από μπουκαλάκια στον τερματοφύλακα της Λάτσιο, Μαρκέτι, από τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Θύρα 13 και είχε ως αποτέλεσμα την 5λεπτη διακοπή του αγώνα. Το γεγονός καταδίκασε ο Γιάννης Αναστασίου, δεδομένης και της ανακοίνωσης της ΠΑΕ που ζητούσε από τους φιλάθλους να προστατέψουν την ομάδα...

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6': Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Καρέλη να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κλέψιμο και ασίστ του Ζέκα
10': Καλή μπαλιά του Ντίνα στον Καρέλη, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού καθυστερεί και ο Λούλιτς διώχνει σε κόρνερ
13': Αδύναμο σουτ του Αμπεϊντ, δεν ανησυχεί ο Μαρκέτι
20': Πρώτη φάση για την Λάτσιο, με την κεφαλιά του Φλόκαρι να περνάει ψηλά άουτ
23': Μεγάλη ευκαιρία για την Λάτσιο, με τον Φλόκαρι να αστοχεί με κεφαλιά εξ επαφής
33': Ο Κουτρουμπής προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Εντερσον
36': Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Νάνο, η μπάλα στην αγκαλιά του Μαρκέτι
38': Ο Καπίνο σώζει με τα πόδια την εστία του σε σουτ του Λούλιτς
42': Ωραίο σουτ του Καρέλη, ο Μαρκέτι απομακρύνει
43': Ο Μπαϊράμι χάνει μεγάλη ευκαιρία. Αντί να σουτάρει, προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Καρέλη, με αποτέλεσμα να τον κόψουν οι Ιταλοί
48': Ο Νάνο διώχνει πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Ντίαζ
53': Σουτ του Ερνάνες, σε ετοιμότητα ο Καπίνο
53': Νέο σουτ του Ερνάνες, η μπάλα περνάει δίπλα από το δοκάρι του Καπίνο
70': Ευκαιρία για τη Λάτσιο, με τον Φλόκαρι να σουτάρει λίγο άουτ
75': Ο Αντρέ Ντίας σώζει το γκολ για τη Λάτσιο προ του Μπεργκ
82': Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό σε σουτ του Ντίνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο (73' Κοτσόλης), Μαρινάκης (81' Σπυρόπουλος), Σίλντενφελντ (81' Ρισβάνης), Κουτρουμπής (46' Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μέντεζ (77' Λαγός), Αμπεϊντ (74' Δώνης), Ζέκα, Μπαϊράμι, Καρέλης (58' Μπεργκ), Ντίνας (85' Μουζακίτης).

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι (67' Μπισάρι), Γκονσάλβες (83' Ρότσι), Μπίλια, Χονοράτο, Λούλιτς, Μπιάβα, Λεντέσμα (56' Γκονζάλες), Ράντου, Κόμκο, Καντρέβα (46' Ερνάνες), Φλοκάρι