Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Βόλεϊ Ανδρών: Ανακοίνωση>>>«Δεν ανεχόμαστε διαιτητές με ζωηρή φαντασία»

 Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή και εμείς την ΕΝΤΙΜΗ μάχη για το Σύλλογο είμαστε αποφασισμένοι να τη δώσουμε σε όλα τα επίπεδα.

Κάναμε υπομονή ως την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος volleyleague χωρίς να μιλήσουμε για τα διαιτητικά λάθη (ή «λάθη») εις βάρος μας, αλλά ως εδώ και μη παρέκει. Ίσως, τελικά, ήταν αφέλεια που σε ένδειξη καλής θέλησης δεν βγάλαμε ανακοίνωση από την 1η κιόλας αγωνιστική, όταν το παιχνίδι μας στην Πάτρα κρίθηκε από σειρά εσφαλμένων διαιτητικών αποφάσεων, με αποκορύφωμα την τελευταία φάση στην οποία καταδικαστήκαμε σε ήττα από «φιλέ» που δεν είδε κανείς, ούτε στο γήπεδο ούτε στο βίντεο, παρά μόνο οι δυο διαιτητές. Κι έτσι το κακό συνεχίστηκε, από αγωνιστική σε αγωνιστική, και φτάσαμε ως το παιχνίδι στη Λαμία, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε εκτός από την τοπική ομάδα και τους… τοπικούς επόπτες, οι οποίοι έδιναν κυριολεκτικά ό,τι ήθελαν προφανώς για να μην δυσαρεστήσουν τους συντοπίτες τους! 

Επί τη ευκαιρία, να εξηγήσουμε στους φιλάθλους τι συμβαίνει με τους επόπτες στα εκτός έδρας παιχνίδια: Σε κάθε πόλη, ορίζονται επόπτες που κατοικούν εκεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αντικειμενικότητά τους και την ισονομία στο πρωτάθλημα. Προφανώς, βέβαια, στους εντός έδρας αγώνες μας, οι επόπτες ανήκουν στον σύνδεσμο Αθηνών όπου κατά τα λεγόμενά τους θέλουν κι επιδιώκουν την αμεροληψία, η οποία πάντως αποβαίνει εις βάρος μας.

Ως εδώ λοιπόν. Δεν θα ανεχτούμε ούτε άλλους διαιτητές με ζωηρή φαντασία, ούτε άλλους επόπτες που θέλουν να γίνουν τοπικοί ήρωες. Και μην βιαστεί κανείς να πει την ανοησία «είναι τελευταίοι και τα ρίχνουν στη διαιτησία». Προφανώς η ομάδα μας έχει κι άλλα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίσουμε, μέσα στην οικογένειά μας. Αλλά τα αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να μην τον σέβεται και να τον αδικεί. Όταν έχουμε χάσει ήδη 9 σετ με οριακή διαφορά, είναι προφανές ότι το κάθε λάθος (ή «λάθος») της διαιτησίας μετράει. Ένα λάθος (ή «λάθος») μπορεί να κρίνει τον νικητή χωρίς να αφήνει περιθώριο αντίδρασης, αναφέραμε παραδείγματα και στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων τα βίντεο των αγώνων.

Για να μην μακρηγορούμε, τα πράγματα είναι απλά: Από εδώ κι εμπρός, όπως απαιτούμε από την ομάδα μας σε όλους τους αγώνες να δώσει μάχη για κάθε πόντο, έτσι απαιτούμε κι από τη διαιτησία να μην μας αδικήσει σε ούτε έναν πόντο.
πηγή

Κοντά στην επιστροφή ο Ιμπραήμ Σισοκό???

 Σας είχα γράψει παλιότερα σε ένα υστερόγραφο, πως ο Ιμπραήμ Σισοκό θα ήταν μια καλή και φτηνή λύση, ώστε να ενισχύσει ο Παναθηναϊκός τα επιθετικά άκρα του. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά….. δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα ας θυμηθούμε τον Ιμπραήμ, τώρα που έχει παροπλιστεί ο Ντίνας και είναι τραυματίας ο Μπαϊράμι!!!

Η απόφαση τόσο του Σισοκό όσο και της Σεντ Ετιέν, είναι να λύσουν το συμβόλαιο δανεισμού του από την Βόλσφμπουργκ τον Γενάρη. Επίσης είναι δεδομένη η άρνηση του Σισοκό να επιστρέψει στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να οδεύει προς λύση το συμβόλαιό του με την Βόλσφμπουργκ και να μένει ελεύθερος και ωραίος στην ηλικία των 23!!!

Το πέρασμα του Σισοκό από τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά επιτυχημένο ή αποτυχημένο……. Σίγουρα μπορεί να πει πως ήταν ενδιαφέρον. Ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια προσόντα αλλά και σκαμπανεβάσματα που δυστυχώς ήταν απόρροια όλων όσων συνέβησαν σε μια ομάδα που άλλαξε σε μια χρονιά 4 προπονητές και έχοντας μία διοίκηση που πλήρωνε τους ποδοσφαιριστές όποτε το θυμόταν!!!

Ο Αναστασίου τον ποδοσφαιριστή δεν τον έζησε (σίγουρα ξέρει τις δυνατότητές του), αλλά τον έζησε ο Βονόρτας που είναι στην ομάδα και μπορεί να εκφράσει την άποψή του για τον ποδοσφαιριστή Σισοκό. Κάνει ή δεν κάνει? Είναι επένδυση η απόκτησή του ως ελεύθερου στην ηλικία των 23 χρονών? Αξίζει ένα συμβόλαιο τριετίας ή τετραετίας με απολαβές τις τάξεις των 200-300.000 ευρώ (έπαιρνε 350.000 το 2012 και οι Μέντες-Μπαϊράμι παίρνουν κάπου εκεί)?

Αν σε όλα αυτά ο προπονητής και η διοίκηση απαντά θετικά, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που κωλυσιεργούμε παρακολουθώντας αγώνες του Ηρακλή Ψαχνών και κάνοντας ταξίδια επιμόρφωσης στην Αγγλία………. όταν τα οικονομικά μας δεδομένα δεν επιτρέπουν να κοιτάμε καν αυτές τις «αγορές»!!!

Σύμφωνα με έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες ο Σισοκό επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στην Ελλάδα, αν είναι μάλιστα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού πετά τη σκούφια του. Η επιστροφή Φιγκερόα, αλλά και η συνέπεια της ΠΑΕ στις καταβολές των χρημάτων που του οφείλει, τον έχουν κάνει να αναθεωρήσει το συναίσθημα ανασφάλειας που είχε και τον οδήγησε στην Σεντ Ετιέν!!!

Παράλληλα όμως δεν είναι αρνητικός σε άλλες προτάσεις που θα έρθουν ΚΑΙ από την Ελλάδα (ως ελεύθερος θα επανέλθει ο ΠΑΟΚ), όσο δεν υπάρχει καμιά ΕΠΙΣΗΜΗ προσέγγιση από την πλευρά του Παναθηναϊκού, γιατί ανεπίσημα έχει προσεγγιστεί!!!

Από τον άνθρωπο (στέλεχος της διοίκησης)  όμως που έχει μιλήσει, δεν έχει ακούσει τίποτα σχετικά με τους όρους να επιστρέψει (διάρκεια συμβολαίου και χρήματα). Είναι ακόμα σε στάδιο φιλολογικής συζήτησης.Ελπίζουμε αυτό το ανεπίσημο ενδιαφέρον να μετατραπεί άμεσα σε επίσημο με όρους που θα συμφέρουν πρωτίστως την ομάδα μας και στη συνέχεια τον ποδοσφαιριστή ώστε να επιτευχθεί συμφωνία!!!

Δεν είμαστε εμείς που θα καθοδηγήσουμε τη διοίκηση ή τον προπονητή ποιον παίκτη θα αποκτήσει, αυτό το προνόμιο το αφήνουμε στους δημοσιογράφους, το κάνουν καλά επί χρόνια…… απλά επειδή ως φίλαθλοι μας άρεσε ο Ιμπραήμ, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει η σκέψη απόκτησης του παίκτη ή όχι. Ο παίκτης όπως πληροφορούμαστε ΘΕΛΕΙ…… η διοίκηση και ο προπονητής ΘΕΛΟΥΝ? Εμείς πάντως ως φίλαθλοι ΘΕΛΟΥΜΕ έναν φαντεζί παίκτη στην ηλικία των 23 χρόνων και ελεύθερο που δεν επιβαρύνει τα ταμεία της ομάδας…….

Αν απαντηθεί αυτό το ερώτημα και είναι θετική η απάντηση, είναι θέμα χρόνου να δούμε τον Σισοκό ΞΑΝΑ στα πράσινα……

Σκοποβολή: Τέταρτη θέση και καλή εμφάνιση ο Κρανάς

Πραγματοποιήθηκε χθες  ο ενδέκατος από τους 15 αγώνες που διοργανώνει ο “ΖΕΥΣ” για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013 στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα. Συνολικά συμμετείχαν 23 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 7 διαφορετικούς συλλόγους.
 
Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από 8 αθλητές και μαζί με την ομάδα του ΖΕΥΣ ήταν οι 2 πολυπληθέστερες ομάδες που αγωνίστηκαν με έξι αθλητές στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών, μία συμμετοχή στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών και μία συμμετοχή στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών.

Στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών ο  Δημήτρης Κρανάς πραγματοποίησε μία εκπληκτική εμφάνιση με επίδοση 556/600 και κατεγάγη 4ος ενώ ο  Γιάννης Καμπούρης με επίδοση 554/600 κατετάγη 6ος. Ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Κατσίρης έκανε επίδοση 550/600. Ο Θοδωρής Λουκόπουλος με επίδοση 530/600 κατέλαβε την 11η θέση, ξεκινώντας άσχημα τον αγώνα, αλλά η εμπειρία του τον βοήθησε να ανακάμψει μετά και να φτάσει λίγο χαμηλότερα από τα συνήθη νούμερά του. Ο Φώτης Λιακώνης, με 517/600 κατετάγη 13ος μένοντας και αυτός στα συνήθη νούμερά του και τέλος ο Τίτος Καρρέρ, στάθηκε άτυχος και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει άλλη μία καλή εμφάνιση.

Στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών ο Νίκος Κόκκινος κατέλαβε τη 2η θέση με επίδοση 549/600.
Στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών η  Βιργινία Βουισδάκη, η μόνη γυναικεία συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο χθεσινό αγώνα, κατέλαβε τη 3η θέση με επίδοση 336/600.
 
Την επόμενη Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Σκοπευτικός Όμιλος Αποφοίτων ΑΣΟΕΕ, διοργανώνει αγώνες αεροβόλων Α’ κατηγορίας στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα.
 

Εξάστερος: My name is Gist....James Gist!!!

 Ο Παναθηναϊκός ανεβάζοντας κατακόρυφα απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε με 80-72 την Λιέτουβος Ρίτας. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Γκιστ και Ματσιούλις. Σημαντική βοήθεια και από Διαμαντίδη.

Έπαιξε με την… φωτιά, στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ και λίγο έλειψε να… καεί. Οι «πράσινοι» πήραν μια τεράστια νίκη κόντρα στην Λιέτουβος Ρίτας με 80-72, αφού κατάφεραν να ανατρέψουν το -13 του ημιχρόνου.

Εκπληκτική παρουσία από τον Τζέιμς Γκιστ που τελείωσε τον αγώνα με… (προσωπικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα μετά τους 19 που είχε από τον αγώνα Παρτιζάν-Εφές), αλλά και τον Μάικ Μπατίστ ο οποίος ανήμερα των 36ων γενεθλίων του απέδειξε πως όσο παλιώνει τόσο… γκαζώνει.

Το μεγαλύτερο «όπλο» όμως για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν ήταν άλλο από τον κόσμο της ομάδας ο οποίος παρέδωσε ένα ακόμα… ρεσιτάλ εξέδρας, δίνοντας το σύνθημα για να.. γυρίσει το ματς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ξεκάθαρη πρόθεση του Παναθηναϊκού να «χτυπήσει» την Λιέτουβος κοντά στο καλάθι. Αυτό γινόταν είτε με την μπάλα να περνάει στα χέρια των Μαυροκεφαλίδη και Γκιστ, είτε με τις προσπάθειες του Γιόνας Ματσιούλις στο χαμηλό post.

Στα πρώτα δύο λεπτά οι «πράσινοι» είχαν μείνει στο… μηδέν, λόγω των χαμένων εύκολων ευκαιριών (με αποκορύφωμα το άστοχο κάρφωμα του Γκιστ στον αιφνιδιασμό), αλλά και οι Λιθουανοί ήταν στο μηδέν λόγω της πολύ καλής ομαδικής άμυνας των παικτών του Πεδουλάκη.

Έψαχνε ρυθμό και… λύσεις

Ο Παλάσιο έκανε την αρχή (0-2) με τον Μαυροκεφαλίδη να τον.. ακολουθεί και τους δύο παίκτες να είναι οι μόνοι που είχαν σκοράρει μέχρι το 3-4 στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γέλοβατς είχε αρχίσει να γίνεται απειλητικός για τον Παναθηναϊκό, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να αποσύρει από το ματς τον Μαυροκεφαλίδη και να περνάει στην θέση του τον Φώτση και τον Γκιστ στο «5».

Παράλληλα στο παρκέ πέρασε στην θέση του Κάρι και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Στα πρώτα πέντε λεπτά του ματς ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 9-8 και τον Γιόνας Ματσιούλις να σκοράρει 4 συνεχόμενους πόντους, αλλά οι Γέλοβιτς και Γκετσεβίσιους έδωσε προβάδισμα στην ομάδα τους με 9-13. Ο εορτάζων, Μάικ Μπατίστ πάταγε παρκέ και χωρίς να χάσει χρόνο σε ένα από τα κλασικά πικ εντ ρολ με τον Διαμαντίδη έκανε το 11-13.

Ένα λεπτό πριν από το τέλος του δεκαλέπτου και ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω με δύο πόντους, 13-15, ο Μπατίστ έπαιξε πολύ καλή άμυνα στον Τέπιτς, ο Διαμαντίδης έκλεψε την μπάλα και ο πρώην παίκτης του «τριφυλλιού» υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ. Με μια βολή του Διαμαντίδη και ένα καλάθι από τον Νίκο Παππά οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά με 16-15.

Τους πήρε παραμάζωμα ο Γκιστ

Χρειάστηκε να περάσουν 21 λεπτά αγώνα και 8 σουτ τριών πόντων για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο από τα 6.75. Η αρχή έγινε με τον Διαμαντίδη που μείωσε σε 28-38 και σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα της Λιέτουβος ήρθε και ο Γκιστ και με δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο μείωσε ακόμα περισσότερο, 31-38, με τον Μπάουερμαν να καλέι άμεσα τάιμ άουτ για να κόψει τον ρυθμό του «τριφυλλιού». Ο Γκιστ είχε αρχίσει και «ζεσταινότανε» για τα καλά και με νέο τρίποντο έκανε το 34-40 και οι «πράσινοι» έπαιρναν και την άμυνα.

Ο Γκιστ είχε πάρει φόρα και με δίποντο αυτήν την φορά απάντησε στο τρίποντο του Κουκ, 36-43 και το γήπεδο στο… πόδι. Οι «πράσινοι» παρά το καλό τους ξεκίνημα έδειχναν να τα έχουν.. χαμένα και ο Σειμπούτις με νέο τρίποντο έκανε το 36-46. Ο Γκιστ όμως ήταν όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό και με 12 πόντους ήδη στο δεκάλεπτο μάζεψε μόνος του την διαφορά σε 40-46.

Ο Γκιστ συνεχίζει να… εκθέτει τους πάντες και τα πάντα και συνεχίζει ακάθεκτος. Κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και 42-46, τάπα στην άμυνα και ο Φώτσης με σουτ τριών πόντων στο ανοιχτό γήπεδο κάνει το 45-46 και βάζει.. φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Ο Μάικ Μπατίστ κάνει πλάκα σε όλους και στα 36 του χρόνια βουτάει σαν… έφηβος για να σώσει την μπάλα, ο Ματσιούλις την καρφώνει και δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 47-46, ενώ ο Μπατίστ με ένα ακόμα κλέψιμο δίνει την δυνατότητα στον Φώτση να κάνει το 50-46 με ένα τεράστιο τρίποντο. Είναι χαρακτηριστικό πως το επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν για τον Παναθηναϊκό 25-8.

Θρίλερ μέχρι το τέλος

Ο Μάικ συνέχιζε να θυμίζει τον παλιό καλό Μπατίστ και μετά από εντυπωσιακή τάπα, πέτυχε και ένα πολύ όμορφο δίποντο και έγραψε το 52-46, με το σερί του Παναθηναϊκού να φτάνει το 16-0. Στην συνέχεια οι Λιθουανοί έβαλαν τέλος στο σερί του «τριφυλλιού» και με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους έκανε το 52-49. Ο Ούκιτς έδωσε μεγάλη ανάσα με τρίποντο στην ομάδα του, 55-50, αλλά η ευκαιρία να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η διαφορά χάθηκε ύστερα από λάθος του Ματσιούλις.

Οι διαιτητές μάλιστα ανακάλυψαν και φάουλ του Ματσιούλις στον Γκετσεβίτσιους, δωρίζοντας στον Λιθουανό τρεις βολές στο 33’. Με δύο στις τρεις ο Γκετσεβίτσιους «έγραψε» το 55-52. Ο Ούκιτς συντηρούσε το προβάδισμα της ομάδας του, 57-52 και ο Πεδουλάκης έριχνε και πάλι στην «μάχη» τον Γκιστ αποσύροντας τον εξαιρετικό, αλλά κουρασμένο Μπατίστ.

Η Λιέτουβος προσπαθεί να αντιδράσει και με σερί 0-4 μειώνει στον πόντο, 57-56. Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού και ο Γκιστ ούρλιαζε παρών. Με φοβερές άμυνες και συνεχόμενους πόντους στην επίθεση, έκανε το 65-60 και έγερνε την πλάστιγγα προς την μεριά της ομάδας του, με τον Ραμέλ Κάρι να δίνει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση. Ο Γκιστ συνέχιζε το… εντυπωσιακό του βιολί, 67-62, αλλά ο Σονγκάιλα κράταγε την ομάδα του στο ματς, 67-64.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 72-64 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των "πράσινων" και μείωσαν σε 75-72 με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους, 22 δεύτερα πριν την λήξη, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε το 77-72 και έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες. Με τον Γκιστ να τελειώνει το ματς όπως του άρμοζε. Βάζοντας και πάλι την υπογραφή του.

Δεκάλεπτα: 16-18, 25-38, 50-46, 80-72

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι 6, Μπατίστ 4, Φώτσης 9, Ούκιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 24, Παππάς 2, Γιανκοβιτς, Πινγκ, Ματσιούλις 14

Λιέτουβος Ρίτας (Μπάουερμαν): Τέπιτς 6, Μπαμπράουσκας, Παλάσιος 6, Σειμπούτις 15, Γλυνιαδάκης 2 , Γκετσεβίτσιους 17, Όρελικ, Λιντέκα, Κουκ 3, Σονγκάιλα 4, Γέλοβατς 19, Νταμπράουσκας