Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Δεν ήταν σεισμός!!!ήταν το 7ο αστέρι που μας έπεσε! δεν πειραζει Πανάθα μου,γιατι Εσύ μου έχεις χαρίσει Αστέρια Πολλά!

Δεν μπορεί να αρχίσεις να μιλάς για ένα τέτοιο παιχνίδι και να μην ξεκινήσεις με το ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτή τη μεγάλη ομάδα…
Μία ανάσα λοιπόν και ένα μεγάλο «Μπράβο» στον Αργύρη Πεδουλάκη και στους παίκτες του.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τρία σημεία που πρέπει να βασιστεί κανείς και τα οποία είχαν ίσο μερίδιο ευθύνης στην ήττα που βγάζει τον Παναθηναϊκό από το Final Four.

Κεφάλαιο Α’… Διαιτησία
Είναι απλά μαθηματικά… Όσο ο Διαμαντίδης είναι στο παρκέ, το σκορ είναι 39-39. Όσο ήταν έξω… 25-14. Και δεν είναι μόνο τα δύο αστεία φάουλ που έδωσαν στον Διαμαντίδη στα πρώτα έξι λεπτά.
Ήταν πως υπήρχαν φάσεις που φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να βάλουν τους πράσινους μέσα στο παιχνίδι. Το φάουλ στον Ούκιτς στο τρίποντο, το σπρώξιμο στον Γκιστ, η καρπαζιά στον Διαμαντίδη. Όλα δείχνουν την διαφορά αντιμετώπισης που είχαν οι δύο ομάδες.
Ήταν επαγγελματικό… σφάξιμο, όπως λένε πολλοί, γιατί στο τέλος, η Μπαρτσελόνα έχει κάνει περισσότερα φάουλ από τον Παναθηναϊκό (20-17). Αλλά φάνηκε ξεκάθαρα όταν δείχνεις πως δεν σέβεσαι μία ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού και έναν παίκτη που λέγεται Διαμαντίδης και είναι διαφήμιση που βρίσκεται στην Ευρώπη και παίζει για την Ευρωλίγκα.
Αλλά ας πάμε και σε αγωνιστικά ζητήματα…

Κεφάλαιο Β’… Τα τρίποντα
Το καμπανάκι είχε χτυπήσει στο τέταρτο ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς σουτέρ… Ο Παναθηναϊκός –το ξέρουμε όλοι- οφείλει μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του στα σουτ από την περιφέρεια.
Αλλά σε έναν τελικό, γιατί τελικός ήταν το πέμπτο ματς, δεν μπορεί να έχεις 6% στα τρίποντα. Και μάλιστα σε σουτ που έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις.
Οι πράσινοι αδίκησαν τον εαυτό τους και μαζί και ο Αργύρης Πεδουλάκης που δεν σταμάτησε τα πολλά σουτ από νωρίς.
Εξάλλου, με τον Τόμιτς σε κακή μέρα, τον Ουάλας να τραυματίζεται και να αναγκάζει τον Πασκουάλ να παίζει αρκετή ώρα με τον Τοντόροβιτς, οι Λάσμε και Σχορτσιανίτης θα μπορούσαν να είχαν κάνει πάρτι.
Βέβαια εδώ μπαίνει και το θέμα… Τι έκανε ο Σχορτσιανίτης, όχι μόνο σήμερα… αλλά γενικά στην σειρά. Και αυτό ήταν ένα συνολικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό.
Και εμένα μου αρέσει να τον βλέπω να ορμάει στην άμυνα και να βουτάει για την μπάλα, αλλά οι πράσινοι από τον Σόφο θέλουν και πόντους…

Κεφάλαιο Γ’… Τα αμυντικά ριμπάουντ
Η μπάλα για έναν μπασκετμπολίστα είναι η γυναίκα του… Είναι η καλύτερη γκόμενα που είχε ποτέ… Ε δεν γίνεται να την αφήνεις ρε φίλε να στην πασπατεύει άλλος συνέχεια. Οι πράσινοι δεν έδειξαν τον τσαμπουκά και τα… (καταλάβατε τι) για να μαζέψουν τις μπάλες και να καθαρίσουν τις φάσεις.
Η Μπαρτσελόνα με συνεχόμενες επιθέσεις τους κρατούσε σε συνεχή άμυνα και στο τέλος μέτρησαν δέκα περισσότερα σουτ. Δέκα περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν… Ε οι πέντε από αυτές ουσιαστικά μας κάνουν και τους 11 πόντους.

Εδώ το ερώτημα που μπορεί να έχει κάποιος είναι γιατί δεν έπαιξε περισσότερο ο Τσαρτσαρής, που σε 13’ μάζεψε 4 ριμπάουντς και ήταν ο δεύτερος της σε ριμπάουντς της ομάδας του. Εκτός από αυτό ήταν ο μόνος ψύχραιμος όταν ο Διαμαντίδης βγήκε με φάουλ νωρίς στο παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε ένα ματς με κόντρα διαιτησία και τους Γκιστ, Ούκιτς, Σόφο και Μπράμος σε κακή μέρα… Δεν γίνονται τόσο εύκολα θαύματα και μπορεί να μας μένει η πίκρα για τα σφυρίγματα, αλλά οι πράσινοι δεν ήταν καλύτεροι από την Μπαρτσελόνα για να περάσουν…
Είναι νωρίς όμως ακόμα και το μέλλον τους ανήκει. Εμείς τους πιστεύουμε… Ας το πιστέψουν και οι ίδιοι.


Μπάσκετ Γυναικών:Πρώτες και στην κοινωνική αλληλεγγύη οι «πράσινες»

Η αγωνιστική δράση μπορεί να ολοκληρώθηκε αλλά η κοινωνική δράση δεν σταματά ποτέ για τον Παναθηναϊκό. Έτσι, οι Πρωταθλήτριες της ομάδας μπάσκετ γυναικών επισκέφτηκαν χτες το πρωί το ΠΙΚΠΑ Βούλας, δίνοντας απλόχερα χαρά, αγάπη και φροντίδα σε παιδάκια που την έχουν ανάγκη.
Οι Πρωταθλήτριες μοίρασαν δώρα και αναμνηστικά του Τριφυλλιού ενώ συνομίλησαν και αφιέρωσαν πολύ χρόνο στα μικρά παιδιά, τα οποία με τη σειρά τους έδειχναν απολαμβάνουν κάθε στιγμή.