Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

SEBASTIAN LETO ON FIRE!!!


Τα εύκολα δύσκολα έκανε στο φινάλε ο Παναθηναϊκός που νίκησε με 3-2 την αεκ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με τον Λέτο να πετυχαίνει δύο γκολ. Από την πρώτη θέση πάει στο Καραϊσκάκη το "τριφύλλι", άργησε να αντιδράσει η ένωση.

Επιβλητικός κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 μετά το ντέρμπι με τον παοκ στην Τούμπα και επί της αεκ. Με "πρώτο βιολί" και σκόρερ δύο γκολ τον Λέτο η ομάδα του Φερέιρα πήρε μια ακόμα νίκη αν και στο τέλος έκανε τα εύκολα δύσκολα.

Μετά το 3-0 του Κατσουράνη στο 53', οι "πράσινοι" σπαταλούσαν τις ευκαιρίες που τους δίνονταν με την αεκ να μειώνει με τους Μπέλεκ και Λεονάρντο να δίνουν στο φινάλε διαφορετική εικόνα στο ματς ενώ οι "κιτρινόμαυροι" είχαν και δύο δοκάρια με τους Κάλα και Λεονάρντο.

Με την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε με εργοτέλη και παοκ παρουσιάστηκε και πάλι ο Παναθηναϊκός από τον Φερέιρα, αφού δικαίως έκρινε πως δεν πρέπει να αλλαχθεί με βάση την εικόνα που έδειχνε. Ο Καπίνος κάτω από τα δοκάρια με τους Μαρίνο και Σπυρόπουλο στα άκρα ενώ αμυντικό "δίδυμο" ήταν οι Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ. Αμυντικά χάφ οι Σιμάο και Κατσουράνης με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 τους Κλέιτον και Λέτο.

Ο Κωστένογλου από την πλευρά του είχε κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Λοκομοτίβ και προτίμησε τις αγωνιστικές λύσεις που είχε παρουσιάσει στο ματς πρωταθλήματος με τον Αρη. Γκολκίπερ ήταν ο Αραμπατζής με τους Καράμπελα και Κοντοέ στα άκρα ενώ προτιμήθηκαν οι Μανωλάς και Κάλα για "δίδυμο" στο κέντρο. Στην μεσαία γραμμή ο Μάκος είχε στήριγμα τους Καφέ με τους Λεονάρντο αριστερά και Μπέλεκ δεξιά ενώ στην επίθεση ήταν ο Λυμπερόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο ανέβασε την απόδοσή του και μετά από ένα σουτ του Κλέιτον (9') έγινε απόλυτος κυρίαρχος του ματς για περίπου 20 λεπτά, τα οποία ήταν αρκετά όπως φάνηκε για να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Αν και οι φιλοξενούμενοι στο 10' απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Λυμπερόπουλο από διαγώνια να απειλεί ωστόσο δέχθηκαν το γκολ στο 16'μετά από μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Κατσουράνη και τον πρώτο σκόρερ του Παναθηναϊκού Σεμπαστιάν Λέτο να ευστοχεί και να βάζει "φωτιά" στην εξέδρα.

Το ημίωρο του ματς συμπληρώθηκε με τον ιδανικό τρόπο για τους γηπεδούχους που αξιοποίησαν στο έπακρο την θετική τους παρουσία και τις αδυναμίες των "κιτρινόμαυρων" και μετά από ένα συνολικό συνδιασμό των Μαρίνο, Κουίνσι με τον Γκανέζο να "σερβίρει" στον Λέτο και εκείνος με πλασέ να διπλασιάζει τα γκολ των γηπεδούχων και τα προσωπικά του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Κωστένογλου να στέκονται άτυχοι όταν μια κεφαλιά του Καλά να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καπίνο αλλά και ένα σουτ του Λεονάρντο να περνάει μόλις άουτ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και πάλι δυναμικά το ματς και μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ στο 53' με τον Κουίνσι να σουτάρει πρώτα και τον Αραμπατζή να σκοράρει και εν συνεχεία τον Κατσουράνη να παίρνει το ριμπάουντ και με δυνατό βολέ να αυξάνει το δείκτη του σκορ σε 3-0, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει απο το ματς, ο πρόεδρος της αεκ Σταύρος Αδαμίδης και για τον λόγο αυτό έχασε το γκολ της ομάδας τους στο 62'.

Οι παίκτες του Κωστένογλου εκμεταλλεύθηκαν ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας και μετά από σέντρα του Βάργκας και ένα στραβοπάτημα του Σιμάο (έπεσε) ο Καφές με κεφαλιά έστρωσε στον Μπέλεκ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Καπίνο. Ο Κωστένογλου ζήτησε μετά το 3-1 να πιέσουν και άλλο τον αντίπαλό τους ενώ από τον πάγκο έριξε στο ματς τους Λαγό και Χοσέ Κάρλος. Η απάντηση του Φερέιρα στην σκακιέρα του ματς ήταν ο Καραγκούνης για να κρατήσει την μπάλα και να προσφέρει ηρεμία στην ομάδα του κάτι που έκανε.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν τους χώρους να βγουν σε αντεπιθέσεις και έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Λέτο, Ζέκα, Κατσουράνης και Κουίνσι έκαναν το κάτι παραπάνω ενώ όποτε χρειάστηκε ο Αραμπατζής σταμάτησε τα σουτ των "πράσινων".

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να αντιδράσουν ακόμα περισσότερο και στο 89' με τον Λεονάρντο σε μια αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων να μειώσουν σε 3-2 και να δώσουν σασπένς στα τελευταία λεπτά.

Συγκολινιστικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο φινάλε χειροκρότησε τους νικητές και ζήτησε νίκη επί του "αιωνίου" αντιπάλου στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Το κλειδί της αναμέτρησης

Το τέταρτο του ματς (15-30) με τους πράσινους να έχουν εξαιρετική εικόνα στο ματς και να το "καθαρίζουν" με δύο γκολ του Λέτο που οδηγεί την ομάδα του από νίκη σε νίκη διατηρώντας την στην κορυφή της βαθμολογίας.