Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Χύσαμε όλοι.. δάκρυα χαράς!!!

Ενας άριστα διαβασμένος και στημένος Παναθηναϊκός έκανε... πάρτι στο Καραϊσκάκη, κερδίζοντας με 3-0 τον ολυμπιακό, που είχε μείνει στις... δάφνες της νίκης του επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Οι πράσινοι πήραν την... παρθενιά των μέχρι σήμερα αήττητων ερυθρολεύκων στο πρωτάθλημα, που μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν από απόψε και μαθηματικά τον τίτλο. Το Τριφύλλι, όμως είχε διαφορετική άποψη και με γκολ των Πράνιτς, Μπεργκ και Αμπέιντ πήρε πανάξια τη νίκη.

 Ο Ολαϊτάν αποχώρησε με πρόβλημα στον αυχένα στο 30ό λεπτό. Τραυματίστηκε ο Αναστασίου από ποτήρι κόκα κόλα. Διακοπή μετά το 0-3 από αντικείμενα που πέταγαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί. Χαμένο πέναλτι ο Τσόρι από τον απογοητευτικό ολυμπιακό.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον ολυμπιακό με την ίδια ακριβώς σύνθεση που ξεκίνησε στο παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ την περασμένη Τρίτη. Ο Ρομπέρτο ήταν στην εστία με τους Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο, Χολέμπας στην άμυνα, τους Μανιάτη-Εντινγκά αμυντικά χαφ, τον Κάμπελ δεξιά, τον Πέρες αριστερά και τον Τσόρι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολαϊτάν.

Από την άλλη πλευρά ο Αναστασίου παρέταξε τους πράσινους με ενισχυμένο κέντρο και παράταξη 4-3-2-1. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Νάνο στην άμυνα, τριπλέτα στην μεσαία γραμμή τους Λαγό (αμυντικό χαφ), Ζέκα (δεξιά) και Πράνιτς (αριστερά), τον Αμπεϊντ με τον Ατζαγκούν να αλλάζουν πλευρές πίσω από τον Μπεργκ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από πλευράς ολυμπιακού στο 19ο λεπτό με τον Χολέμπας να πιάνει μακρινό σουτ, αλλά ο Καπίνο ήταν σταθερός. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε και δικαίως για οφσάιντ στον Μπεργκ, ο οποίος καλυπτόταν όταν δέχθηκε την μπάλα και έφευγε στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας...

Οι Πειραιώτες στο 23' είχαν την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Ολαϊτάν. Ο Πέρες έβγαλε στον Νιγηριανό σε περίοπτη θέση, όμως απέναντι από τον Καπίνο έχασε το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία για να σκοράρει, αφού ο γκολκίπερ των πρασίνων βγήκε και καπάκωσε την μπάλα.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ολαϊτάν έχασε τις αισθήσεις και έπεσε μόνος του στο έδαφος χτυπώντας στον αυχένα. Για λίγα λεπτά "πάγωσαν" άπαντες στο Καραϊσκάκη βλέποντας τον επιθετικό του ολυμπιακού να μην αντιδρά και εσπευσμένα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έφυγε από το γήπεδο πηγαίνοντας κατευθείαν στο νοσοκομείο για να βγάλει εξετάσεις. Στη θέση του στην ενδεκάδα πέρασε ο Βαλντές.

Οι πράσινοι έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο ματς στο 42', όταν ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή  μετά από προσπάθεια του Πράνιτς, αλλά το σουτ του Σουηδού επιθετικού κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή, καθώς τρία λεπτά αργότερα είχαμε το 0-1. Ο Πράνιτς έβγαλε στον Μπεργκ, αυτός μπήκε από αριστερά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον άξονα για τον επερχόμενο Κροάτη που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρομπέρτο για το 0-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο Αβρααμ πέρασε στη θέση του Μαρκάνο στο 46ο λεπτό και έβαλε σωτήρια την προβολή ένα λεπτό αργότερα σε τετ α τετ του Μπεργκ, που ήταν έτοιμος για να πετύχει το 0-2! Ο ολυμπιακός προσπάθησε να "απαντήσει" στο 59', όταν ο Τσόρι έκανε τη σέντρα με τον Βαλντές να βάζει την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια άουτ. Ο Μίτσελ έπαιξε και το τελευταίο του χαρτί στο 67', όταν πέρασε τον Φουστέρ αντί του Σαλίνο.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε στο 68' το 0-2 με γκολ του Μπεργκ! Από μπαλιά του Ζέκα, ο Σουηδός νίκησε τον Αβραάμ και πλασάροντας εύστοχα τον Ρομπέρτο έβαλε μπροστά δύο τέρματα τους πράσινους. Στο 75' ο Αμπέιντ μπήκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση, αλλά σούταρε ψηλά άουτ!

Ο Μπεργκ άφησε τη θέση του στο 76' στον Πέτριτς και δύο λεπτά αργότερα είχαμε πέναλτι σε σπρώξιμο του Κουτρουμπή στον Βαλντέζ. Δευτερόλεπτα πριν είχε προηγηθεί σπρώξιμο στον Τριανταφυλλόπουλο, που θα μπορούσε να δοθεί φάουλ. Εκείνη τη στιγμή ο Αναστασίου δέχθηκε ποτήρι με κόκα κόλα στο πρόσωπό και έπεσε στο έδαφος. Το ματς διακόπηκε, ο Μίτσελ πήγε γρήγορα να δει τον προπονητή του Τριφυλλιού και μετά από λίγο σηκώθηκε και συνεχίστηκε το παιχνίδι.

Με την επανέναρξη του αγώνα ο Τσόρι στήθηκε στην άσπρη βούλα απέναντι στον Καπίνο, αλλά εκτέλεσε το πέναλτι ψηλά πάνω από τα δοκάρια σ' ένα Καραϊσκάκη που πραγματικά είχε "παγώσει"!


 Στο 86' ο Καρέλης πέρασε στη θέση του Ατζαγκούν και τρία λεπτά αργότερα ο Αμπέιντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 0-3 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (67' Φουστέρ), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο (λ.τρ. Παπαδόπουλος), Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρεζ, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν (35' λ.τρ. Βαλντέζ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Λαγός (90+4' Μαρινάκης), Αμπέιντ, Ατζαγκούν (87' Καρέλης), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ (77' Πέτριτς).

Μπεργκ: Το πιστεύαμε ότι θα νικήσουμε και τα καταφέραμε

Ο Μάρκους Μπεργκ που έδωσε την ασίστ για το 1-0 και πέτυχε το 2-0 του Παναθηναϊκού, τόνισε αμέσως μετά το ντέρμπι πως οι πράσινοι πίστευαν εξ αρχής ότι θα νικήσουν και τα κατάφεραν με σκληρή δουλειά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπεργκ:

"Πήραμε μια μεγάλη νίκη. Όλη η ομάδα πίστευε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε και τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά. Φεύγουμε ευτυχισμένοι, με τους τρεις βαθμούς στις βαλίτσες μας, έχοντας κάνει τη δουλειά μας σωστά".

Για τις εκτός έδρας εμφανίσεις του Παναθηναϊκού: "Όταν παίζουμε στο γήπεδό μας οι περισσότερες ομάδες παίζουν πολύ αμυντικά, κάτι λογικό. Πιστεύω πως μπορούμε να σκοράρουμε περισσότερο στη Λεωφόρο από ότι έχουμε καταφέρει έως τώρα. Βρήκαμε χώρους σήμερα για να παίξουμε στην κόντρα επίθεση και το πετύχαμε".

Σχετικά με το γκολ που σημείωσε: "Ήταν μια κίνηση που είχαμε συζητήσει με τους συμπαίκτες μου και με τον προπονητή. Προσπαθήσαμε να περάσουμε τη μπάλα στο σημείο που την πήρα και τελικά τελείωσα τη φάση. Βρήκα χώρο και την κατάλληλη στιγμή σούταρα".

Για τις φετινές εμφανίσεις του: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την έως τώρα παρουσία μου. Θέλω να βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα μου, πάντως αισθάνομαι ήδη πολύ καλύτερα στον Παναθηναϊκό".

Πράνιτς: Δεν παίζουν μπάλα τα λεφτά, αλλά η ψυχή και η καρδιά

Ο Ντάνιελ Πράνιτς που άνοιξε το δρόμο του Παναθηναϊκού για τη νίκη στο Καραϊσκάκη αφιέρωσε το τρίποντο στον κόσμο του Τριφυλλιού και τόνισε πως δεν παίζουν τα λεφτά μπάλα, αλλά η καρδιά και η ψυχή!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πράνιτς:

"Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ακόμα δεν το πιστεύουμε. Όλα πήγαν καλά για εμάς. Η καρδιά και η ψυχή παίζει μπάλα και όχι τα χρήματα. Πήραμε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους χώρους και κρατήσαμε το μηδέν. Ο Ολυμπιακός θα ανοιγόταν και εκμεταλλευτήκαμε τους κενούς χώρους. Ήμασταν εξαιρετικοί στην τακτική.

Είναι από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας μου. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Είχε καιρό να κερδίσει ο Παναθηναϊκός σε αυτή την έδρα. Δείξαμε πως ήμασταν εξαιρετικοί και μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Όπως λέμε πάντα πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Αρχικά θα απολαύσουμε τη νίκη και από αύριο θα σκεφτούμε τη συνέχεια. Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ του είχε δώσει δύναμη. Θα πάρει το πρωτάθλημα λογικά. Για εμάς όμως ήταν ξεχωριστό το παιχνίδι. Δείξαμε πως έχουμε μέλλον. Μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι".

Αναστασίου: Μόνο ο Παναθηναϊκός υπήρχε μέσα στο γήπεδο
Ο Γιάννης Αναστασίου μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη, τονίζοντας πως μόνο μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Οσο για το αντικείμενο που δέχθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού ανέφερε πως χάθηκε ο πολιτισμός!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:
«Ήρθαμε σήμερα στο Καραϊσκάκη με απώτερο σκοπό τη νίκη όπως σε κάθε ματς. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες στο ματς. Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Δείξαμε πως έχουμε ποιότητα ως ομάδα. Εγκλωβίσαμε τον Ολυμπιακό και φανερώσαμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε αντίπαλο».

Ερωτηθείς για την κατάστασή του αλλά και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάζει σταθερότητα, σημείωσε: «Καλά είμαι. Ζαλίζομαι λίγο. Βλέποντας την ατμόσφαιρα της Τρίτης και σήμερα τι να πω. Χάθηκε ο πολιτισμός. Κρίμα. Το σημαντικό για εμάς είναι πως θέλουμε να έχουμε ένα σταθερό σχήμα. Στα μεγάλα παιχνίδια ήμαστε εκεί. Προσπαθούμε να έχουμε σταθερότητα και στα μικρά παιχνίδια».

Σχετικά με το αν ήταν έκπληξη για εκείνον η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Όχι δεν ήταν έκπληξη για μένα. Περίμενα μία αλλαγή. Τον Φουστέρ. Μετά από ένα ματς ίσως να μην έχει λογική όμως πριν έχει».

Όσο για το αν περίμενε τέτοια εμφάνιση και αυτό το σκορ, δήλωσε: «Εγώ ξέρω και το πίστευα και το έλεγα στα παιδιά πως εδώ μπορούμε να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε πολύ και τα καταφέραμε. Δεν μας υποτίμησε ο Ολυμπιακός. Σήμερα όμως δείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα και το θέλαμε πιο πολύ».

Αναφορικά με τις φάσεις που δημιούργησαν οι «πράσινοι», και το τι σημαίνει γι’ αυτόν η νίκη, τόνισε: «Όπως ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο δεν έκανε πολλές ευκαιρίες και κέρδισε στο τέλος έτσι σήμερα εμείς νικήσαμε αν και δεν κάναμε μεγάλο αριθμό ευκαιριών. Αυτά τα στοιχεία είναι που διακρίνουν μία μεγάλη ομάδα (σ.σ. καλή φυσική κατάσταση, τρεξίματα, ετοιμότητα και πάθος). Εμάς η προετοιμασία μας άρχισε την Πέμπτη όπως και του Ολυμπιακού. Είχαμε 3 μέρες. Δουλέψαμε και συγκεντρωθήκαμε. Σε μία ομάδα επιπέδου Champions League δεν υπάρχει δικαιολογία για κούραση. Τουλάχιστον αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας και έτσι πιστεύουμε εμείς. Δεν δώσαμε κάποια απάντηση. Ήταν νίκη αυτοπεποίθησης κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο. Η ήττα του πρώτου γύρου μας πόνεσε. Η ομάδα δημιουργείται για να μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο».

source ©

Βόλεϊ Ανδρών: Όταν έγινε Κυπελλούχος για 4η φορά μετα απο 22 χρόνια


Κύπελλο Ελλάδας πετοσφαίρισης ανδρών 2006-2007. Η τελική φάση διεξήχθει σε μορφή Φάιναλ 8, στην οποία πήραν μέρος οι ομάδες που κατέλαβαν τις Θέσεις 1-8 στο τέλος του 1ου γύρου της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.


 Η τελική φάση διεξήχθη στην Πάτρα, στο γυμναστήριο «Τόφαλος» 28 Φεβρουαρίου με 3 Μαρτίου 2007. Το τρόπαιο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. MVP αναδείχθηκε ο Αμαράλ Ντάντε.



Αγώνες


Προημιτελικοί


Ημ/νία
Σκορ
Σετ
28/2 Ηρακλής 3−1 ΑΕΚ 25-23, 23-25, 25-23, 25-15
Παναθηναϊκός 3−0 Πανελλήνιος 25-18, 25-16, 25-21
1/3 Λαμία 3−2 ΠΑΟΚ 25-22, 22-25, 25-22, 17-25, 15-10
ολυμπιακός 3−1 ΕΑ Πατρών 25-22, 25-18, 23-25, 26-24

 

Ημιτελικοί


Ημ/νία
Σκορ
Σετ
2/3 Λαμία 3−0 ολυμπιακός 25-21, 25-21, 25-18
Παναθηναϊκός 3−1 Ηρακλής 25-23, 22-25, 25-21, 25-15




Τελικός


Πάτρα, Γυμναστήριο Τόφαλος, 3 Μαρτίου 2007


Σκορ
Σετ
600px Verde con trifoglio Verde su cerchio Bianco.pngΠαναθηναϊκός              3-0      
600px Blu LamiaVC (Strisce Orizzontali).png
  Λαμία
25-17, 25-21, 26-24

  • Διαιτητές: Αντωνούλης, Καραμπέτσος.
  • Συνθέσεις:


600px Verde con trifoglio Verde su cerchio Bianco.png Παναθηναϊκός (Ντος Σάντος): Ανδρεάδης 4, Μαρσέλο 3, Γκόμεζ 11, Πανταλέων 8, Ντάντε 9 (1 άσος), Μπάεφ 12 / Στεφάνου (λ.- 69% υποδοχή), Λάππας, Γκιρτζίκης. Δεν έπαιξαν: Προύσαλης, Κουρούπης, Αγκάμεζ.


600px Blu LamiaVC (Strisce Orizzontali).png Λαμία (Ανδρεόπουλος): Κυριακίδης 4π., Βιαφάρα 9 (1 άσος), Μπαρούτοφ 19 (2 άσοι), Λιβαθηνός 2 (1 άσος), Παπαθωμόπουλος 1, Παπάζογλου 4, Μουνιόθ (λ, 73%), Τιτόπουλος, Κρέτσης