Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Το «Τανκ» Aleks Marić στα πράσινα!


Γιατί η συμφωνία με τον «Σόφο» δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ; Η απάντηση... λέγεται Άλεξ Μάριτς! Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε με την Παρτιζάν και ο σέντερ-αποκάλυψη της προηγούμενης Ευρωλίγκας βρίσκεται με το... ενάμισι πόδι στους «πράσινους»

Τον περασμένο Απρίλιο, η αποκάλυψη του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς πως ο Παναθηναϊκός έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αλεξ Μάριτς ήρθε να σπάσει τη… μονοτονία στον σέρβικο τύπο.

«Είναι γνωστό από καιρό ότι ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός για τον Μάριτς. Δεν ξέρω όμως τι θα συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Παρτιζάν, φουντώνοντας έτσι τις φήμες που ήθελαν τους «πράσινους» για τον αντικαταστάτη του Νίκολα Πέκοβιτς που φλέρταρε με το ΝΒΑ και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Στις εφημερίδες της Πέμπτης 22/07, ο αθλητικός διευθυντής της Παρτιζάν, Ντράγκαν Τοντόριτς ξεκαθάρισε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας του Βελιγραδίου «θα πρέπει να ξεχάσουν τον Μάριτς, γιατί δεχθήκαμε μία προσφορά που δύσκολα θα μπορέσουμε να αρνηθούμε», αλλάζοντας τις ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί για τον 26χρονο Σέρβο σέντερ!

Συμφωνία στα 800.000 ευρώ

Ο Μάριτς που έβγαλε… μάτια στο πρώτο μισό της Ευρωλίγκας ενώ βοήθησε την Παρτιζάν να προκριθεί στο Final-4 του Παρισιού βρίσκεται μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας τα βρήκαν με την ομάδα του Βελιγραδίου όσον αφορά στο μπάι άουτ του συμβολαίου του (ήταν ένα 1 εκ. ευρώ) και με ένα ποσό που αγγίζει τα 800.000 ευρώ, θα ντύσουν εκτός απροόπτου στα πράσινα τον σέντερ που συμπεριλήφθηκε στην Καλύτερη Πεντάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ανάμεσα στην προσφορά του Παναθηναϊκού και τις απαιτήσεις του παίκτη υπάρχει μια μικρή απόσταση όμως η διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να εντάξει τον παίκτη στο «τριφύλλι» είναι δεδομένη και ακόμα πιο δεδομένη η επιθυμία του παίκτη να τεθεί υπό τις οδηγίες του Ζοτς. Το προπονητικό πρόγραμμα άλλωστε, του Βουγιόσεβιτς και η φιλοσοφία την οποία μεταφέρει στους παίκτες του, αποτελούν τον καλύτερο οδηγό για κάποιον αθλητή που πάει στα χέρια του Ομπράντοβιτς...

Όλα δείχνουν ότι ο Μάριτς θα διαδεχτεί τον Νίκολα Πέκοβιτς στην φροντ λάιν των πρωταθλητών.

Ο 26χρονος σέντερ είχε φέτος 14.6 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1.2 κλεψίματα στην Ευρωλίγκα σε 18 συμμετοχές με την Παρτιζάν, τις εννέα ως βασικός ενώ στα… χάι λάιτ του στη φετινή διοργάνωση συμπεριλαμβάνοντα οι δύο εμφανίσεις του κόντρα στον Ολυμπιακό σε κανονική περίοδο και Final-4!!

Αφηνίασε με τον Ολυμπιακό

Συγκεκριμένα ο Μάριτς είχε 23 πόντους με 8/11 δίποντα, 7/12 βολές και 15 ριμπάουντ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Πειραιώτες για τη regular season. Στον ημιτελικό του Παρισιού πέτυχε 17 πόντους και κατέβασε οκτώ ριμπάουντ, όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα από τους Πειραιώτες.

Και κάτι τελευταίο. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η πλευρά του Ολυμπιακού ξεκίνησε επαφές με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο παραμονής του στο λιμάνι σε νέα βάση… Και το ραντεβού έγινε διότι και η πλευρά του «Σόφο» αντιλήφθηκε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού η απόκτησή του...

Ο Σχορτσιανίτης βρέθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τα βρήκαν χωρίς ιδιαίτερη χρονοτριβή, αλλά ο Άλεξ Μάριτς ήταν ο διακαής πόθος του Ζοτς. Και για τους Γιαννακόπουλους... νόμος είναι η εντολή του Ομπράντοβιτς. Για αυτό και σπεύδουν να την κάνουν πράξη. Μόνο αν στραβώσει κάτι την τελευταία στιγμή στην περίπτωση του Μάριτς θα μπορούσε να επανέλθει στον αφρό το όνομα του Σχορτσιανίτη. Όπως όλα δείχνουν όμως, ο Μάριτς θα υπογράψει στον Παναθηναϊκό, κλείνοντας τις θέσεις των έξι ξένων.

Αυτόματα θα μπορούσε να πει κανείς ότι τελειώνουν και οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Εκτός αν γίνει πράξη το πολύ πιθανό σενάριο που φέρνει τον Σερμαντίνι δανεικό. Τότε θα ανοίξει και πάλι, αργά ή γρήγορα, ο κύκλος του σούτινγκ γκαρντ...

ΤΑΑ ΠΑΟ μόνο... ψάχνει!


Ανήκουστα πράγματα συμβαίνουν στο αντρικό τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Χορηγοί δεν έχουν βρεθεί, η διοίκηση έχει αφήσει μόνο του το τμήμα ενώ ο μόνος που προσπαθεί είναι ο Καζάζης!

Δεν φαίνεται να υπάρχει σωτηρία στο τμήμα βόλεϊ των «πρασίνων» και το χειρότερο είναι ότι όλοι το λένε και η διοίκηση του Ερασιτέχνη, επειδή το... γνωρίζει, κάνει απλά τα στραβά μάτια.

Κανένας ουσιαστικός χορηγός, κανένας μεγαλοπαράγοντας, κανένας «σωτήρας» δεν μπορεί να σώσει ένα ακυβέρνητο καράβι όπως έχει καταντήσει το ΤΑΑ! Η διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο έχει αφήσει αβοήθητο τον Πρόεδρο του ΤΑΑ, Θ. Λιακόπουλο, ο οποίος αν και αργά προσπαθεί να σώσει την παρτίδα χωρίς αποτέλεσμα. Το ερώτημα είναι γιατί δεν βοηθούν όλοι όσοι βρίσκονται στο Δ.Σ αυτό το τμήμα που μαζί με το γυναικείο βόλεϊ είναι τα μόνα ανταγωνιστικά που μπορούν να διεκδηκούν τρόπαιο;!

Ήρωας ο Καζάζης

Ο Στέλιος Καζάζης κάνει ότι μπορεί σε όλους τους τομείς από το σαφάρι φτηνών αλλά καλών αθλητών, από τη στήριξη των παλιών αθλητών, από το γήπεδο μέχρι τη χορηγία και από το να κλείνει παίκτες μέχρι το να δίνει... ελπίδα! Ο προπονητήςτων «πρασίνων» είναι απλήρωτος τόσους μήνες και όμως πραμένει στο «καράβι» σε αντίθεση με τους υπευθύνους που όλο τριγυρνάνε χωρίς νόημα και το μόνο που κάνουν είναι το δείχνουν απαισιόδοξοι! Προσπάθεια... μηδέν!

Βλάσης για Φράγκο!

Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να «αρπάξει» τον Έλληνα διεθνή, Αντρέα Φράγκο από τον Ολυμπιακό με χρήματα που εγγυάται ο πρώην Πρόεδρος του ΤΑΑ, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος και όλα είναι τακτοποιημένα, εκτός του να υπάρξει «κάποιος» για το κάνει!

Εφησυχασμός για Γκενς και Πετρέα

Ο Πρόεδρος του ΤΑΑ, Θ. Λιακόπουλος έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο του Τζόρντι Γκενς, το οποίο είναι έτοιμο να πάει στην ΕΣΑΠ. Παράλληλα, προσπάθησε να δώσει λύση και στο θέμα του Γιώργου Πετρέα αλλά όταν ζήτησε χρήματα από τον Παναθηναϊκό για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, η υπόθεση «κόλλησε». Βέβαια, ο κ. Λιακόπουλος αν και πολύ απογοητευμένος από την όλη κατάσταση αλλά και αντιμετώπιση στο πρόσωπό του, θα κλείσει με δική του επιταγή το θέμα, όπως αρμόζει άλλωστε σε έναν Πρόεδρο! Οι επόμενες μέρες -αν δεν βρεθεί χρηματοδότης- θα είναι ακόμα πιο δύσκολες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων!

ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ Nelson Rivas???



Την Τετάρτη στην Ιταλία η «Corriere dello Sport» έκανε λόγο για έντονο ενδιαφέρον του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ για τον Νέλσον Ρίβας της Ίντερ.

Ο Κολομβιανός κεντρικός αμυντικός έχει τοποθετηθεί στη λίστα των υπό παραχώρηση από τους "νερατζούρι" και σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Παναθηναϊκός έκανε μια διερευνητική επαφή για να μάθει τι ισχύει με την περίπτωση. Ο 28χρονος υπάρχει στην πράσινη λίστα, αλλά όχι σε ψηλή θέση.

Ε'ιναι καλός αμυντικός, έχει ύψος 1,82μ. και μεγάλα προτερήματα του είναι η δύναμη του, η σωματοδομή του οι γρήγορες επεμβάσεις του πάνω στη μπάλα.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟ ΒΕΛΟΣ "Γιώργος Ιωαννίδης"


Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα αγωνίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γιώργος Ιωαννίδης. Ο πρώην αριστερός μπακ του Ηρακλή, πέρασε με επιτυχία το πρωί της Πέμπτης, τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να υπογράψει το νέου του συμβόλαιο και να παρουσιαστεί και επίσημα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, παρουσιάστηκε έτοιμος να δικαιώσει τον Νίκο Νιόπλια, του οποίου ήταν προσωπική επιλογή: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Είναι σημαντικό να σε πιστεύει ένας προπονητής, και να μου το δείχνει. Θέλω να τον ευχαριστήσω, θα δουλέψω σκληρά και να καθιερωθώ. Εύχομαι υγεία σε όλους τους συμπαίκτες μου και να πετύχουμε τους στόχους μας. Μπορώ να παίξω και τις δυο θέσεις, ο προπονητής όμως επιλέγει. Εγώ θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου”, ενώ αναγνώρισε πως έχει μείνει λίγο πίσω, απο πλευράς φυσικής κατάστασης: “Έχω μείνει πίσω χάνοντας αυτές τις δυο εβδομάδες, έχω πάρει πρόγραμμα από τον γυμναστή της ομάδας. Δούλευα μόνος, και φυσικά θέλω ακόμα περισσότερη δουλειά. Θα τα δώσω όλα για να φτάσω στο επίπεδο των συμπαικτών μου”.

Όσο για το αν τον αγχώνει το βάρος της φανέλας, απάντησε: “Δεν θα έλεγα ότι με αγχώνει. Οι ευθύνες είναι περισσότερες, μπορείς να δουλέψεις καλά, υπάρχει πίεση, όχι όμως τόσο ισχυρή σε σημείο να φοβάσαι. Αντίθετα, είναι καλό. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσω τα πάντα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά”, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο έφυγε απο τον Ηρακλή: “«Δεν ήταν και το καλύτερο. Περίμενα με αγωνία πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Είχα μιλήσει με τον προπονητή, μου είπε πως με πιστεύει και όλα τελείωσαν εκεί. Δεν μίλησα με κανέναν άλλο σύλλογο”.

Ο νεαρός αμυντικός, θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής, μαζί με τον Ντάνι Φερνάντες, για την Αυστρία ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στην προετοιμασία.

Ο Νασίφ Μόρις έβαλε ΤΙΣ ΕΛΒΙΕΛΕΝΣ ΤΟΥ και υπόγραψε στον Απόλλων Λεμεσού!!!


Αίσιο τέλος για τον Παναθηναϊκό είχε η μεταγραφή του Νασίφ Μόρις στον Απόλλωνα Λεμεσού με τον Νοτιοαφρικανό αμυντικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους.

Στον Απόλλωνα Λεμεσού θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νασίφ Μόρις, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο κυπριακός σύλλογος. Οι δύο πλευρές τα βρήκαν τόσο στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, όσο και στην χρονική διάρκεια του συμβολαίου και έτσι για τον επόμενο ένα χρόνο θα πορευτούν μαζί.

Μάλιστα για τον Απόλλωνα είναι διπλό το κέρδος αφού από την μία "θωράκισε" την άμυνα της ομάδας του και από την άλλη πρόλαβε και την προθεσμία της ΟΥΕΦΑ για να δηλώσει τον παίκτη στην λίστα των ευρωπαϊκών αγώνων.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα

"H Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενός χρόνου με τον 29χρονο Νοτιαφρικανό ποδοσφαιριστή, Nasief Moris (ημ. γέννησης 16/4/1981 - Ύψος 1.76 - Βάρος 71g).

O Nasief Moris αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας και είναι γνωστός στην Κύπρο από την επιτυχημένη παρουσία του τόσο στον Παναθηναϊκό (2004-2008) όσο και στον Άρη Θεσαλλονίκης (2001-2004). Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 στην ομάδα της χώρας του Santos Cape Town και μετά την επταετή παραμονή του στην Ελλάδα, τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στις ισπανικές Ρεκρεατίβο Ουέλβα και Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Στον Απόλλωνα επέλεξε να αγωνίζεται με την φανέλα Νο. 13. Tο Διοικητικό Συμβούλιο και ολόκληρη η οικογένεια του Απόλλωνα καλωσορίζει τον Nasief Morris στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία".