Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ Νίκου Νιόπλια!!!


Πανευτυχής για τη νίκη της ομάδας του επί του Ατρομήτου -που ουσιαστικά της δίνει τον τίτλο του πρωταθλητή- εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την πίεση που ένιωθαν οι ποδοσφαιριστές του όλο αυτό το διάστημα και για την κριτική που του ασκήθηκε, ενώ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Γιώργο καραγκούνη, που τον χαρακτήρισε ποδοσφαιριστή-πρότυπο για τους συμπαίκτες του.

«Πρώτα πρώτα θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, όχι τόσο για τη νίκη, αλλά γιατί μετά από κάθε ατυχές αποτέλεσμα κατάφερναν και σήκωναν κεφάλι, όπως αρμόζει σε παίκτες του Παναθηναϊκού», τόνισε αρχικά.

«Όσο για το παιχνίδι πρέπει να παραδεχθούμε πως ήμασταν μουδιασμένοι στην αρχή, λόγω της πίεσης. Στη συνέχεια όμως και μετά το γκολ αισθανθήκαμε καλύτερα και επειδή βρήκαμε τους χώρους στο κέντρο και είμαστε πολύ καλοί στη κόντρα επίθεση, το έργο μας έγινε πιο εύκολο», εξήγησε για το ματς.

Στο σχόλιό του για την πίεση που δέχθηκαν όλο αυτό το διάστημα αυτός και οι ποδοσφαιριστές του, τόνισε: «Αυτά τα ματς για τον Παναθηναϊκό κυρίως, που έχει πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα, η πίεση μεγαλώνει. Δεν μπορούμε να πούμε και πέρσι και πρόπερσι ήμασταν πρωταθλητές. Μπορεί και ο μεγάλος παίκτης να κάνει λάθος όταν δέχεται πίεση. Αυτό το παιχνίδι ήταν κομβικό. Θέλουμε πλέον μόνο μια ισοπαλία».

Αναφορικά με την αντίδραση τους μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χαρακτήρισε πολύ καλό το γεγονός ότι η ομάδα του έκανε καλό παιχνίδι στο κύπελλο με τον ΠΑΣ, ώστε να πάρει και πάλι πάνω της.

«Ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό που έτυχε το κύπελλο μεσοβδόμαδα. Όταν έχεις κακό αποτέλεσμα ψάχνεις γρήγορα να ξεχαστείς. Και με τα Γιάννενα δεν είχαμε διάθεση. Αλλά ξεκινήσαμε καλά, βάλαμε νωρίς γκολ και μόνο στο τέλος οι φίλαθλοι πανηγύρισαν».

Όσον αφορά τις αλλαγές που πραγματοποίησε και στο ερώτημα γιατί δεν τις έκανε πιο νωρίς, δήλωσε: «Δεν θέλουμε να ακυρώνουμε παίκτες με αξία, βγάζοντας τους έξω με τι μια. Μπορεί μια τους κίνηση να αρκεί για να κάνουν τη διαφορά. Δεν γίνεται να κάνουμε τις αλλαγές στο 45' και στο 50'. Ας φέρουμε αυτόν τον προπονητή της Καβάλας, που τις κάνει στο τριάντα».

Τέλος στάθηκε και στην γενική απόδοση και συμπεριφορά του Γιώργου Καραγκούνη, χαρακτηρίζοντάς τον παίκτη-πρότυπο για τους συμπαίκτες του. «Θέλω να τον συγχαρώ. Μόνο έτσι -με τέτοια πρότυπα- θα παραδειγματιστούν παίκτες, όπως ο Νίνης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Ρουκάβινα. Ήταν αρχηγός με όλη τη σημασία της έννοιας».