Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πρώτα ο Βαζέχα, μετά οι άλλοι...

Σαν χθές, το 1998, ο Κριστόφ Βαζέχα έφτασε το 181 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ξεπερνώντας τον Αντώνη Αντωνιάδη. Το ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ DEVOTION θυμάται τα θαύματα του καλύτερου ξένου επιθετικού στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Με 244 γκολ σε 403 αναμετρήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και άλλα 24 γκολ σε 63 ευρωπαϊκούς αγώνες του Παναθηναϊκού, είναι εύκολο να καταλάβει και ο πλέον... άμπαλος το λόγο για τον οποίο η φράση που συνόδευε τον Βαζέχα στην καριέρα του ήταν το: "θέλει μισή ευκαιρία για να σου βάλει γκολ".Είναι 2ος σκόρερ όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από τον Μαύρο που έχει βάλει μόλις... 261 γκολ, ενώ στις 25 Ιανουαρίου το 1998, στο γήπεδο της Ριζούπολης, εκεί δηλαδή που έπαιξε και τον πρώτο αγώνα της καριέρας του στην Ελλάδα, σκόραρε στο 5-2 του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα, και έφτασε τα 181 γκολ, ξεπερνώντας τα 180 του "Ψηλού". Για την ιστορία, σε εκείνον τον αγώνα, ο Βαζέχα έβαλε 2 γκολ και άλλα 2 ο Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, ενώ το κερασάκι στην πράσινη τούρτα έβαλε ο πιο... ζουμερός παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο ένας και μοναδικός Φρανκ Στράντλι, που είχε κάνει πλούσιους τους ψήστες στο Μοναστηράκι. Για να δοθεί ακόμα πιο... πράσινος πανηγυρικός τόνος στην αναμέτρηση, τα δύο γκολ του Απόλλωνα τα έβαλε ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

Όσο για τον Βαζέχα... Απολαύστε τον!

Με λένε Quincy Owusu-Abeyie!!!

Η ‘‘ροπαλιά’’ ήρθε από την Γκάνα! Ο Κουίνσι Οβούσου Αμπέγιε, με μια εμφάνιση που δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση, πέτυχε το τέρμα που έκρινε τη συνάντηση. Το άξιζε ο Γκανέζος αυτό το γκολ με την εν γένει παρουσία του στο ματς, όπου ήταν ανά πάσα στιγμή κίνδυνος-θάνατος για την εστία των Περιστεριωτών.
Το 1-0 δεν είναι απλά μια νίκη απέναντι στον 5ο της κατάταξης. Σε συνδυασμό με την ανεκδιήγητη γκέλα του «Μαριδακικού», δίνει στο "Τριφύλλι" αέρα δύο βαθμών, έχοντας και ένα ματς λιγότερο! Την Τετάρτη δηλαδή πάμε στο +5 και μετά… adios amigos!


Το τρίτο σερί εντός έδρας νικηφόρο αποτέλεσμα, με το ίδιο σκορ (1-0) μόνο τυχαίο δεν χαρακτηρίζεται. Η αμυντική λειτουργία για ακόμη μια βραδιά ενήργησε άκρως ικανοποιητικά, ο Ορέστης Καρνέζης ήταν εκεί που έπρεπε όταν χρειάστηκε, η κάλυψη των χαφ στα μετόπισθεν ήταν ιδανική αλλά και το αρνητικό της γραμμής κρούσης, είναι χαρακτηριστικά που μέχρι το τέλος της σεζόν θα συντροφεύουν τον Παναθηναϊκό.