Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Στίβος: «Πράσινο» χρώμα στον 31o Κλασικό Μαραθώνιο!

Την Κυριακή 10/11 θα πραγματοποιηθεί ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος, μια ημέρα που χιλιάδες άνθρωποι θα «πλημμυρίσουν» τους δρόμους της Αθήνας, και θα τρέξουν με μοναδικό στόχο να απολαύσουν τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τον Παναθηναϊκό θα εκπροσωπήσουν τέσσερις αθλητές οι: Πούλιος Κωνσταντίνος,  Ράντος Ιωάννης, Τζαναβάρας Παύλος και Γεωργούλιας Παναγιώτης.

Πούλιος: «Να φέρω μια πρωτιά για τον Παναθηναϊκό»

Η προετοιμασία για τον αγώνα έχει ολοκληρωθεί και οι αθλητές είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να πετύχουν τους στόχους τους. Γι’ αυτούς τους στόχους μίλησε στο panathinaikos1908.gr ο Κωνσταντίνος Πούλιος: «Τρέχω στον Κλασικό μαραθώνιο, στα 42 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα διεξάγεται και το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι η πρωτιά και για τον Σύλλογο αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Με ενδιαφέρει η πρωτιά και όχι τόσο ο χρόνος ή η διαφορά από τους συναθλητές μου. Ήταν δύσκολη η προετοιμασία λόγω χρημάτων και εργασίας τα περασμένα χρόνια αλλά πλέον με στηρίζει η διοίκηση και ηθικά αλλά και οικονομικά. Βλέπω με άλλο μάτι τους αγώνες με τους ανθρώπους αυτούς να με στηρίζουν. Μέχρι τώρα είμαι ο ταχύτερος Έλληνας και ο στόχος είναι να παραμείνω. Θέλω να αγωνιστώ και το 2014 στο Πανευρωπαϊκό και να το αποδείξω αυτό και εκεί. Ευελπιστώ να μην έχω τραυματισμούς. Να φέρω μια πρωτιά για τον Παναθηναϊκό και για τον μένα και για τους ανθρώπους που με στηρίζουν. Καλή επιτυχία σε όλους με έναν καλό αγώνα για αύριο με ευ αγωνίζεσθαι. Ο καθένας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να μην έχουμε τραυματισμούς γιατί σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές έχουμε σοβαρά ατυχήματα. Καλό τερματισμό σε όλους».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Τζαναβάρας τόνισε: «Για τον αγώνα της Κυριακής θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία. Εγώ έχω ολοκληρώσει την προετοιμασία και βρίσκομαι στο στάδιο της χαλάρωσης πριν τον αγώνα της Κυριακής. Στόχος μου είναι οι 2 ώρες και 35 λεπτά ο οποίος στόχος υπολογίζω πως θα με βάλει μέσα στους βαθμούς για να βοηθήσω τον σύλλογό μου τον Παναθηναϊκό αφού βαθμούς παίρνουν οι 12 πρώτοι. Ελπίζω οι καιρικές συνθήκες να είναι καλές ώστε να βοηθήσουν εμάς τους αθλητές και να επιτρέψουν στους παρευρισκόμενους θεατές να απολαύσουν τον αγώνα».

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ         ΕΠΙΔΟΣΗ                  ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΟΡΙΩΝ
Πούλιος Κωνσταντίνος            2.17’.12’’                  Μαραθώνιος Βερολίνου
Ράντος Ιωάννης                        2.58’.00’’                  Μαραθώνιος Αθήνας
Τζαναβάρας Παύλος                2.45’.00’’             Μαραθώνιος Αθήβνα & Βελιγραδίου
Γεωργούλιας Παναγιώτης       3.40’.00’’                   Χ.Ο
 
Η διαδρομή

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013. Στις 08.00 στη Λεωφόρο Αμαλίας(Ύψος Αλέας Ζαππείου) θα δοθεί η εκκίνηση στον Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων  WIND. Μια ώρα αργότερα, στις 09.00 θα ξεκινήσουν από την Ιστορική Αφετηρία οι δρομείς του Μαραθωνίου Δρόμου αλλά και όσοι έχουν επιλέξει το Δυναμικό Βάδισμα. 

Στις 09.05 επίσης στη Λεωφόρο Αμαλίας(Ύψος Αλέας Ζαππείου) θα ακούσουν την πιστολιά του αφέτη οι συμμετέχοντες του Αγώνα 10 χιλιομέτρων  WIND.  Από τις 09.15 κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής θα ξεκινήσουν οι Αγώνες Δρόμου Παιδιών των διαφόρων Δήμων που διασχίζουν οι μαραθωνοδρόμοι. Στις 09.20 επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής θα δοθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου Special Olympics Hellas 1000μ. και στις 10.45 από το ίδιο σημείο ο Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1000μ.

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου: 
08.00 Αθήνα-Λεωφόρος Αμαλίας(Ύψος Αλέας Ζαππείου).
Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων  WIND
09.00 Μαραθώνας-Εγκατάσταση Ιστορικής Αφετηρίας Μαραθωνίου
Κλασικός Μαραθώνιος Δρόμος, Δυναμικό Βάδισμα
09.05 Αθήνα-Λεωφόρος Αμαλίας(Ύψος Αλέας Ζαππείου).
Αγώνας Δρόμου 10 χιλιομέτρων  WIND
09.15 Δήμοι Μαραθώνιας Διαδρομής
Αγώνες Δρόμου Παιδιών των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής
09.20 Αθήνα-Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας (Ύψος Βουλής)
Αγώνας Δρόμου Special Olympics Hellas 1000μ
10.45 Αθήνα-Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας (Ύψος Βουλής)
Αγώνας Δρόμου παιδιών 1000μ.
 

Δυσκολεύεται τον Νοέμβριο Ο Παναθηναϊκός στο Κλεάνθης Βικελίδης...

Ο Παναθηναϊκός θέλει να σπάσει την αρνητική παράδοση που αρχίζει να δημιουργείται στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Άρη και θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο διπλό στην Θεσσαλονίκη μετά από 3 χρόνια.

Στις 24 Ιανουαρίου του 1960 αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά Άρης και Παναθηναϊκός στην Θεσσαλονίκη, από τότε έχει... κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 53 φορές με γηπεδούχους τους Θεσσαλονικείς και ο απολογισμός είναι 18 νίκες ο Άρης, 19 ο Παναθηναϊκός και 16 ισοπαλίες.

Σε σύνολο 106 αγώνων, ο Παναθηναϊκός έχει την ''μερίδα του λέοντος'' καθώς έχει εκμεταλλευθεί τις εντός έδρας αναμετρήσεις. Το τριφύλλι συνολικά μετράει 59 νίκες, ο Άρης έχει 22 ενώ 25 ματς έληξαν ισόπαλα.

Δυσκολεύεται τον Νοέμβριο
Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που βάση αποτελεσμάτων δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό, καθώς σε 6 αγώνες εκτός έδρας έχει νικήσει μόλις μία φορά. Αυτό συνέβη το μακρινό 1973 (4 Νοεμβρίου), με τους πράσινους να επικρατούν με 2-0. 

Τον Νοέμβριο ο Άρης συνολικά, ως γηπεδούχος, μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Εντός και εκτός έδρας τον Νοέμβριο, Άρης και Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί 10 φορές. Ο Παναθηναϊκός έχει 5 νίκες, ο Άρης 3, ενώ υπάρχουν και 2 ισοπαλίες.

Μια φορά στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ξανά 9 Νοεμβρίου, Άρης και Παναθηναϊκός. Αυτό συνέβη το 2003, με γηπεδούχο όμως τον Παναθηναϊκό στο ''Απόστολος Νικολαΐδης''. Οι πράσινοι είχαν επικρατήσει 1-0 με πέναλτι του Άγγελου Μπασινά στο 9ο λεπτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους παίκτες που είχαν αγωνιστεί σ' εκείνο το παιχνίδι δεν υπάρχει κανένας πλέον στο ρόστερ των δύο ομάδων.

Αγώνες Νοεμβρίου με γηπεδούχο τον Άρη
28/11/04 Αρης - Παναθηναϊκός 1-1
29/11/87 Αρης - Παναθηναϊκός 2-0
04/11/84 Αρης - Παναθηναϊκός 2-1
21/11/76 Αρης - Παναθηναϊκός 2-1
04/11/73 Αρης - Παναθηναϊκός 0-2
01/11/64 Αρης - Παναθηναϊκός 2-2

Αγώνες Νοεμβρίου με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
09/11/03 Παναθηναϊκός - Αρης 1-0
18/11/01 Παναθηναϊκός - Αρης 2-1
10/11/68 Παναθηναϊκός - Αρης 1-0
08/11/86 Παναθηναϊκός - Αρης 2-0

Οι μεγαλύτερες νίκες
Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες επί του Άρη. Η πρώτη ήταν στις 21 Ιανουαρίου του 1962 με τους Πράσινους να επικρατούν με 5-2 και η δεύτερη ήταν στις 18 Φεβρουαρίου του 1990 με το Τριφύλλι να κάνει επίδειξη δύναμης και πήρε τη νίκη με 4-1.

Όσον αφορά τον Άρη, στις 8 Ιουνίου του 1975 επικράτησε με σκορ 5-3 και στις 4 Δεκεμβρίου του 2011 επιβλήθηκε με 3-1.

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στην Θεσσαλονίκη ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2010, με τους Πράσινους να παίρνουν τη νίκη με 1-0, με πέναλτι του Τζιμπρίλ Σισέ στο 43ο λεπτό. 

 πηγή
 

Βόλεϊ Ανδρών: Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (5η αγωνιστική, 9/11, 18.30)

 Αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες θα γίνει στο γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη όπου θα αναμετρηθούν (18.30) ο ουραγός της βαθμολογίας Παναθηναϊκός και ο πρωτοπόρος και μόνος αήττητος στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-14 Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι «πράσινοι» με τη βοήθεια των οπαδών τους θα αναζητήσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα ώστε να ανακάμψουν βαθμολογικά.
 
Ο Παναθηναϊκός στην ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στο Αιγίνιο έδειξε βελτίωση σε πολλούς τομείς και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Λάιος περιμένει ακόμα περισσότερα πράγματα από τους παίκτες του και κυρίως να κάνουν κατάθεση ψυχής αλλά ικανοτήτων.
 
«Άλλος ένας τελικός»
 
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Λάιος δήλωσε για τον αγώνα:
 
«Είναι άλλος ένας τελικός για την ομάδα μου. Ο Εθνικός είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος και το έχει αποδείξει. Επιπλέον έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Πιέζει πολύ στο σερβίς και έχει πολύ καλό μπλοκ στα άκρα. Πρέπει να σταματήσουμε τους Ράιτς, Μιγιαΐλοβιτς. Με τον ΠΑΟΚ δείξαμε σημάδια βελτίωσης αλλά δεν ήταν αρκετά. Πρέπει να πιεστούμε κι άλλο. Δουλέψαμε πολλές εναλλακτικές λύσεις αλλά περιμένω να κρατήσουμε την υποδοχή μας κυρίως στα σερβίς των Μιγιαΐλοβιτς, Ράιτς και μετά να πάμε σε μπλοκ - άμυνα. Βασική προϋπόθεση είναι να τελειώσουμε αποτελεσματικά τις κόντρα επιθέσεις».
 
«Μην επαναπαυθούμε»
 
Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης περιμένουν τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο να κάνει την πρώτη του προπόνηση. Ο έμπειρος πασαδόρος πέρασε γαστρεντερίτιδα κι έμεινε εκτός προπονήσεων μία εβδομάδα για να μην κολλήσει τους συμπαίκτες του.Θα ακολουθήσει όμως την αποστολή στην Αθήνα κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου αγωνίστηκε 7 χρόνια (1997-2003).
 
Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε:
 
«Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε ούτε από το αήττητο μας ούτε από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει και θα ρισκάρει. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ο αγώνας θέλει μεγάλη προσοχή. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με μεγάλη σοβαρότητα. Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο και έτσι όπως είναι το εφετινό πρωτάθλημα είναι εύκολο να πάθεις ζημιές. Έχουμε το πρόβλημα με τον Σιδηρόπουλο. Θα ακολουθήσει την αποστολή αλλά δεν έχει κάνει καθόλου προπονήσεις».
 
Τρεις συνεχόμενες νίκες
 
H αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι η 21η από το 2002 οπότε και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία. Στις 20 αναμετρήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 11 χρόνια ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες με 17-3, ενώ και οι τρεις νίκες που έχει σημειώσει η ακρτική ομάδα είναι στους τελευταίους ισάριθμους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός σε 10 εντός έδρας αγώνες έχει ηττηθεί μόνο μία φορά, ενώ η τελευταία νίκη των «πρασίνων» επί του Εθνικού ήταν  στις 4 Ιανουαρίου 2012 στο Μετς με 3-1 σετ.
 
H βαθμολογία: ΕΔΩ
 
 
Κυψέλη Γυμναστήριο Πανελληνίου 18.30: Παναθηναϊκός – Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Μουλά Λ.-Παπαδογούλας, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Επόπτες: Χαμπιλού, Καντλή, Γραμματεία: Λαζάρογλου
 
Η ιστορία των αναμετρήσεων Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
2013-14

Volleyleague 16η Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός
09/11/2013: Volleyleague Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ.
2012-13
16/01/2013: Volleyleague 12η Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 3-1 (25-14, 23-25, 25-21, 25-20)
15/10/2012: Volleyleague Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 0-3 (24-26, 38-40, 18-25)
2011-12
17/03/2012: Volleyleague 21η Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 3-1 (26-24, 26-28, 25-20, 25-17)
04/01/2012: Volleyleague 10η Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 3-1 (22-25, 25-19, 25-19, 25-14)
2010-11
12/03/2011: Volleyleague 19η Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 3-0 (25-18, 25-16, 25-16)
17/12/2010: Volleyleague Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 0-3 (19-25, 20-25, 19-25)
2008-09
14/02/2009: Volleyleague 16η Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 3-0 (25-11, 27-25, 25-16)
09/11/2008: Volleyleague Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 0-3 (18-25, 20-25, 13-25)
2007-08
19/01/2008: Volleyleague 14η Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 3-0 (25-14, 25-18, 25-12)
06/10/2007: Volleyleague Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 1-3 (26-28, 19-25, 25-21, 22-25)
2006-07
28/03/2007: Volleyleague 21η Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 3-0 (25-16, 25-14, 25-08)
13/01/2007: Volleyleague 10η Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 0-3 (14-25, 26-28, 23-25)
2005-06
05/03/2006: Volleyleague 20η Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 3-1 (24-26, 26-24, 25-20, 25-14)
03/12/2005: Volleyleague Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 0-3 (18-25, 23-25, 20-25)
2004-05
22/01/2005: Volleyleague 12η Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 3-0 (25-18, 25-18, 25-22)
30/10/2004: Volleyleague Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 0-3 (20-25, 13-25, 25-27)
2003-04
11/02/2004: Volleyleague 21η Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 3-1 (25-17, 25-20, 23-25, 25-17)
19/11/2003: Volleyleague 10η Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 1-3 (25-22, 21-25, 19-25, 20-25)
2002-03
05/03/2003: Volleyleague 22η Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός 3-0 (25-23, 25-23, 25-21)
21/12/2022: Volleyleague 11η Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ. 3-0 (25-18, 25-17, 25-18)