Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Αρετόπουλος και τα Σκιάχτρα με τις πράσινες φανέλες...

 Ο Παναθηναϊκός έχασε 2-1 από τον Πλατανιά, με ένα ακυρωθέν γκολ αλά Καλόπουλος και ένα πέναλτι που θα ζήλευε ο Παπουτσέλης!
Ο Πλατανιάς νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό, με τον Αρετόπουλο και τον βοηθό του Δημητριάδη να δίνουν... ρεσιτάλ, ακυρώνοντας γκολ του Τοτσέ και καταλογίζοντας πέναλτι... εφεύρεση εις βάρος του Βύντρα - Με το twitter, πάντως, δεν πρόκειται οι «πράσινοι» να δουν προκοπή! 

Ο Πλατανιάς έβαλε τέλος στο σερί επιτυχιών του Παναθηναϊκού με τον Ρότσα στον πάγκο του, νίκησε 2-1, αλλά κάποια στιγμή πρέπει ο Παναθηναϊκός να βάλει ένα τέλος στην αντιμετώπισή του από τη διαιτησία, λες και πρόκειται για ερασιτεχνικό σωματείο...
Ο Αρετόπουλος και ο πρώτος βοηθός του Δημητριάδης, υπέπεσαν σε σωρεία λαθών με αποκορύφωμα την ακύρωση τέρματος του Τοτσέ στο 23ο λεπτό, το οποίο ο Δημητριάδης ακύρωσε βλέποντας οφσάιντ σε μια ξεκάθαρη φάση που έδειχνε καλυπτόμενο τον Ισπανό και τον καταλογισμό ενός αστείου πέναλτι στον Βύντρα για «μαρκάρισμα» με τα... μάτια, πάνω στον Κάλαϊτζιτς στο 59ο λεπτό, απ' το οποίο ήρθε το 2-0 των γηπεδούχων.
Το γεγονός και μόνο ότι ακολούθησε μια σωστή απόφαση για το πέναλτι στον Μαυρία απ' το οποίο προήλθε η διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος από τον Τοτσέ στο 70', δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση το τραγικό της απόδοσης για τον Αρετόπουλο και τον βοηθό του που οφείλουν να... ξεκουραστούν για ένα διάστημα από την ΚΕΔ, ως ένδειξη σεβασμού του επαγγέλματος (διότι είναι επαγγελματική η διαιτησία στην Ελλάδα αν δεν κάνουμε λάθος) που ασκούν.

Από την άλλη, καλό θα είναι να σταματήσει και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να αναρωτιέται μέσω... Twitter για όσα βλέπει και βλέπουν όλοι οι οπαδοί του τριφυλλιού και να κοιτάξει να βρει τρόπους αντίδρασης στα συνεχιζόμενα διαιτητικά... όργια εις βάρος της ομάδας του. Αλλωστε, είναι εξουσιοδοτημένος εκ της θέσης που κατέχει για να κινήσει θεσμικά τις απαραίτητες διαδικασίες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Με το... twitter, πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται ποτέ να βρει λύση, αλλά ούτε και το δίκιο του έναντι των κακών διαιτησιών...

Με Λαγό και Φορναρόλι…
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Βιτόλο αλλά και του τραυματία Κουίνσι, ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού τόσο τον Τάσο Λαγό όσο και τον Μπρούνο Φορναρόλι. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν έκανε άλλες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Μάριμπορ, πλην των δυο προαναφερόμενων, διατηρώντας το 4-3-3 για τον Παναθηναϊκό. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ήταν ο Ορέστης Καρνέζης, με τους Σπυρόπουλο, Βελάσκες, Βύντρα και Σεϊταρίδη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήρε καθαρά ανασταλτικό ρόλο ο Λαγός με τους Ζέκα και Σισόκο σε ρόλο εσωτερικών μέσων μπροστά του. Στο αριστερό άκρο κινήθηκε ο Φορναρόλι και στο δεξί ο Μαυρίας, με τον Τοτσέ μοναδικό προωθημένο.
Στον αντίποδα, ο Άγγελος Αναστασιάδης άφησε στον πάγκο τους συνήθως βασικούς Ντόε και Μαραγκουδάκη, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κηπουρό και τους Κανακούδη, Ποτουρίδη, Τζάνη και Αργυρόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή είχαν ανασταλτικό ρόλο οι Κάλαϊτζιτς και Ουκάρ, με τον Αγκιλέρα να κινείται μπροστά τους. Στην τριάδα της επίθεσης συνεργάστηκαν οι Ουντότζι, Μιρτσέτα και Αναστασάκος με τον τελευταίο να είναι στην κορυφή.

«Φάλτσος» Παναθηναϊκός, «φαλτσοσφύριγμα» και Ουκάρ!
Το παιχνίδι στο Μάλεμε ξεκίνησε με τον Πλατανιά να είναι εμφανώς πιο ορεξάτος από την ομάδα του Ρότσα. Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη άκουγαν από το πρώτο λεπτό τον προπονητή τους να ζητάει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας κι όταν αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις εντολές του κατάφεραν να κυριαρχήσουν. Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 13’ όταν ο Μιρτσέτα υποχρέωσε τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 23’ έγινε η φάση που άλλαξε οριστικά τη μορφή του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Ζέκα έκανε εξαιρετική κάθετη στον Τοτσέ, ο Ισπανός έφυγε μόνος του απέναντι στον Κηπουρό και τον πλάρασε εύστοχα, έχοντας υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Η απόφαση του Αρετόπουλου, ο οποίος μάλιστα έδωσε και κίτρινη κάρτα στον Ισπανό, και του βοηθού του ήταν εντελώς λανθασμένη καθώς ο Τοτσέ ήταν καλυμμένος ξεκάθαρα από τους αμυντικούς του Πλατανιά. Το πρόβλημα βέβαια για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν πως δεν πήρε το προβάδισμα στο σκορ αλλά και ότι αυτή η φάση φάνηκε να τον… αποδιοργανώνει εντελώς.
Ο Πλατανιάς πάτησε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε ευκαιρίες κι αφού στο 29’ και το 34’ Ποτουρίδης και Μιρτσέτα δεν βρήκαν το στόχο, ήρθε στο 38’ ο Ουκάρ για να δώσει προβάδισμα στους Κρητικούς. Ο Γάλλος πήρε βαθιά μπαλιά από την άμυνα και εκθέτοντας με το κοντρόλ και την εκτέλεσή του τον Βελάσκες, έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πλατανιά, ο οποίος θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ πριν εκπνεύσουν τα πρώτα 45’ στα Περβόλια, αν ο Μιρτσέτα στο 40’ σημάδευε καλύτερα στο σουτ που επιχείρησε…

Το πέναλτι… ανακάλυψη και η αφύπνιση του Παναθηναϊκού
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός φάνηκε πως ήθελε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει γρήγορα το παιχνίδι, ωστόσο τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και η κακή ανασταλτική λειτουργία των «πράσινων» επέτρεψαν στον Πλατανιά να γίνει εκ νέου απειλητικός και να φτάσει κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Ουντότζι στο 54’ αλλά και τον Αγκιλέρα στο 57’ οι οποίοι δεν βρήκαν το στόχο.
Ότι δεν κατάφεραν ωστόσο μόνοι τους οι παίκτες του Αναστασιάδη, το κατάφεραν με… τη βοήθεια του Αρετόπουλου ο οποίος στο 59’ καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι όταν ο Κάλαϊτζιτς… έπεσε δίπλα από τον Βύντρα στη μεγάλη περιοχή! Ο Αναστασάκος ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε για το 2-0 των Κρητικών, ενώ οι «πράσινοι»… ξύπνησαν μετά το δεύτερο γκολ του Πλατανιά και με τις αλλαγές του Ρότσα προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς.
Αυτό έγινε εν μέρει με το πέναλτι που καταλογίστηκε – σωστά – στο 70’ σε μαρκάρισμα του Τζάνη στον Μαυρία κι εκτέλεσε εύστοχα ο Τοτσέ, όμως δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να μπορέσουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Βελάσκες στην καλύτερη ευκαιρία δεν κατάφερε να βρει τον στόχο και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ζέκα στο 85’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μηδενίζοντας τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για «απόδραση» με βαθμό από το Μάλεμε…
Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν περισσότερο διαδικαστικά, αφού οι «πράσινοι» δεν είχαν τη ψυχραιμία να επιτεθούν σωστά, ενώ οι γηπεδούχοι ροκάνιζαν με κάθε τρόπο το χρόνο, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς να πανηγυρίσει μια πολύ μεγάλη νίκη, ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει την πρώτη του ήττα με τον Ρότσα στον πάγκο και να φωνάζει, απόλυτα δικαιολογημένα, για τη διαιτησία του Αρετόπουλου…



Μπάσκετ Γυναικών:Τερψιθέα-Παναθηναϊκός 47-55

 
Νικηφόρα πέρασε από την έδρα της Τερψιθέας ο Παναθηναϊκός με 55-47 και κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα. Οι παίκτριες της Γιασεμή Σιαμαντούρα ήταν ανώτερες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κατάφεραν να φθάσουν σε μία ακόμη νίκη που τις διατηρεί ζωντανές στο κυνήγι του τίτλου. Ειδικά μετά την ήττα του Αθηναϊκού από το Ελληνικό στο Κλειστό της Εργάνης.Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ αν και ο Παναθηναϊκός διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα. Η μεγαλύτερη διαφορά, όμως, για τις πράσινες δεν ξεπέρασε ποτέ τους οκτώ πόντους (11-19, 20-28). Κορυφαία για τις πράσινες, στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η Καλέντζου με 12 πόντους με τέσσερα τρίποντα.Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και έστειλε τη διαφορά ακόμα και στους 18 πόντους (30-48, 30'). Το μόνο που κατάφερε η Τερψιθέα να μειώσει το σκορ στο τέλος του αγώνα όταν πια οι πράσινες είχαν κατεβάσει... ταχύτητα.
Τα δεκάλεπτα: 11-17, 24-29, 30-48, 47-55
 

«Κούρεμα» σε Toché και Boumsong!


 Συζητήσεις με τον Τοτσέ και τον μάνατζέρ του θα ξεκινήσουν -σύμφωνα με πληροφορίες- μέσα στο επόμενο διάστημα οι «πράσινοι», προκειμένου να μειώσει τις απολαβές του.

Ο Ισπανός επιθετικός αμείβεται με 550.000 ευρώ τον χρόνο και το συμβόλαιό του πλέον κρίνεται πολύ «βαρύ» για τον ούτως ή άλλως... στριμωγμένο «πράσινο» προϋπολογισμό. Δεν αποκλείεται δε μέχρι τις γιορτές να γίνουν παρόμοιες συζητήσεις και με άλλους υψηλόμισθους.

Τα λένε και με Μπουμσόνγκ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει επαφή των διοικούντων την «πράσινη» ΠΑΕ και με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θέλουν να συζητήσουν με τον Γάλλο αμυντικό το θέμα των συνεχόμενων τραυματισμών του και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να του προταθεί νέα μείωση των απολαβών του.
Το θέμα βεβαίως είναι εάν θα δεχθεί ο «Μπουμ» δεύτερο... ψαλίδι μέσα σε λίγους μήνες, αφού το καλοκαίρι έριξε τα χρήματά του κατά 25%. Το ενδεχόμενο λύσης της συνεργασίας με τον 33χρονο στόπερ προς το παρόν πάντως φαντάζει πολύ δύσκολο.

Διπλό και στα Χανιά Παναθηναϊκέ!

 Ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Βίκτορ Βιτόλο αποτελούσε εδώ και μέρες τη μεγαλύτερη «σπαζοκεφαλιά» για τον Χουάν Ρότσα εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Πλατανιά στα Περιβόλια (5.15 μ.μ.)

Ο 58χρονος τεχνικός δείχνει να βρίσκεται ακόμη σε δίλημμα, έχοντας στην άκρη του μυαλού του είτε να «μετακινήσει» τον Λουκά Βύντρα από το κέντρο της «πράσινης» άμυνας στον άξονα (θέση στην οποία είχε παίξει και πριν από ενάμιση μήνα στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια) είτε να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον νεαρό Τάσο Λαγό, για πρώτη φορά ως μοναδικό καθαρό κόφτη, πίσω από τους Ζέκα και Σισοκό.
Ο Ελληνοαργεντινός τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του στη χθεσινή προπόνηση, θέλοντας να ζυγίσει κι άλλο τα δεδομένα προτού πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Εάν ξεκινήσει στον άξονα ο Βύντρα, τη θέση του στα μετόπισθεν δίπλα στον Βελάσκες θα πάρει ο Τριανταφυλλόπουλος (συνθέτοντας το έβδομο διαφορετικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού από τις αρχές της σεζόν), με τους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο να πιάνουν τα δύο άκρα της άμυνας. Εάν προτιμηθεί τελικά ο Λαγός, ο Βύντρα θα παραμείνει στόπερ, χωρίς να τροποποιηθεί η διάταξη στην άμυνα.

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του τραυματία Κουίνσι, ο Ρότσα σκοπεύει να ξεκινήσει από την αρχή τον Φορναρόλι, πιθανότατα στο δεξιό άκρο, με τον Μαυρία να περνάει αριστερά και να αλλάζει θέσει με τον Ουρουγουανό κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Από εκεί και πέρα, παίζεται και η θέση στην κορυφή της επίθεσης, με τους Πετρόπουλο και Τοτσέ να διεκδικούν φανέλα βασικού με τις ίδιες πιθανότητες. Στη χθεσινή προπόνηση ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μοίρασε τον χρόνο ανάμεσα στους δύο στράικερ (ο «Πετρό» πέτυχε δύο γκολ) και έδειξε πως και γι' αυτή τη θέση θα αποφασίσει την ύστατη ώρα.
Πλην του Σο, εκτός αποστολής έμειναν και οι ανέτοιμοι Χριστοδουλόπουλος (έκανε θεραπεία και από εβδομάδα ανεβάζει στροφές μετά τον τραυματισμό του λίγο πάνω από τον προσαγωγό), Μπουμσόνγκ και Πίντο (έκαναν ατομικό και θα μπουν σε φουλ πρόγραμμα από Δευτέρα), ο τραυματίας Κουίνσι και φυσικά ο Βιτόλο.

Ματς πολλαπλών κινήτρων για Πλατανιά
Στη σκιά του τραγικού συμβάντος του θανάτου σε τροχαίο δυστύχημα του 16χρονου ποδοσφαιριστή της ομάδας κάτω των 17 ετών του Πλατανιά Ζαχαρία Καραντωνάκη θα διεξαχθεί η σημερινή (αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο των Περιβολίων που θα είναι κατάμεστο (τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν την Τετάρτη).
Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, πριν από τη σέντρα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ με άδεια της Super League θα αναρτηθεί πανό που θα γράφει «Ζαχαρία για πάντα στην καρδιά μας».
Οσο για την ενδεκάδα, με δεδομένες τις μόλις τρεις προπονήσεις του Αναστασιάδη, δύσκολα θα υπάρξουν πολλές αλλαγές.
Πλατανιάς (4-2-3-1): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Τζανής, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς, Μαραγκουδάκης, Ουκάρ, Ουντότζι, Αναστασάκος
Παναθηναϊκός (4-3-3): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Ζέκα, Σισοκό, Φορναρόλι, Πετρόπουλος, Μαυρίας

Μπάσκετ Γυναικών:Με σοβαρότητα για νίκη κόντρα στην Τερψιθέα

 Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα (25/11) εκτός έδρας την Τερψιθέα στο κλειστό της Γλυφάδας για την 8η αγωνιστική της Α1. 

Η είδηση ήρθε το.. απόγευμα, όπου το Ελληνικό σταμάτησε το αήττητο του Αθηναϊκού (από το 2008 μετρούσε 105 σερί!), φέρνοντας παράλληλα και αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα. Πλέον, ο Αθηναϊκός βρίσκεται στη δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη μεν αλλά με ένα ματς λιγότερο -αυτό κόντρα στην Τερψιθέα- βρίσκεται το Τριφύλλι. Το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά για τα καλά και ο... Παναθηναϊκός έχει ένα όπλο στη μάχη, που δεν είναι άλλο από τους οπαδούς του που πάνε ΠΑΝΤΟΥ! 

Για αυτόν τον κόσμο θέλει και η Ιωάννα Δίελα τη νίκη σήμερα: «Το παιχνίδι με την Τερψιθέα είναι πολύ σημαντικό για μας. Η νίκη θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Θέλουμε πολύ τη νίκη τόσο για μας όσο και για τους οπαδούς μας που πάντα είναι δίπλα μας, όπου και να παίζουμε».

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω του διαδικτυακού καναλιού live1tv.eu και του site της ΕΟΚ, www.basket.gr

Κυριακή 25/11 (16.00) Τερψιθέα Γλ. - Παναθηναϊκός

Η Βαθμολογία

1. Ελληνικό 16 8-0 566-361*
2. Αθηναϊκός 15 7-1 615-435*
3. Παναθηναϊκός 13 6-1 540-365
4. Άρης 13 5-3 440-473*
5. ΠΑΟΚ 12 5-2 447-385
6. Ίκαρος Καλλιθέας 12 4-4 517-499*
7. Αστέρας Εξαρχείων 11 3-5 472-494
8. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 11 3-5 482-513
9. Τερψιθέα 10 3-4 459-381
10. Ολυμπιακός Βόλου 9 385-475
11. ΔΑΣ Άνω Λιοσίων 8 0-8 344-607*
12. Πανιώνιος 8 0-8 347-626*
*Έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο

Κρίμα και Άδικο....καλό ταξίδι φίλε!

 
Πάνω απο όλα είμαστε άνθρωποι και μετά φίλαθλοι,οπαδοί ή ότι άλλο θελετε..

Θρήνος στην οικογένεια της ΑΕΚ από το χαμό οπαδού της, πηγαίνοντας στο γήπεδο.Ένα τραγικό συμβάν στιγμάτισε τη χθεσινή ημέρα, την οικογένεια της ΑΕΚ. Πριν το  παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ένα οπαδός της ΑΕΚ από το club της ORIGINAL στο Περιστέρι, πηγαίνοντας προς το γήπεδο είχε τροχαίο ατύχημα με μηχανή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Οι οργανωμένοι στο πέταλο, σε ένδειξη πένθους ξεκρέμασαν τα πανό και κράτησαν μόνο εκείνο της ORIGINAL Περιστερίου, κρεμασμένο ανάποδα. Ένας νέος άνθρωπος οπαδός της ΑΕΚ σκοτώθηκε σε δυστύχημα, ερχόμενος στο γήπεδο.Τα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένειά του»