Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Στίβος>>>Τζαναβάρας: ''Στόχος ο Μαραθώνιος της Αθήνας''

 Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του Παναθηναϊκού, Παύλος Τζαναβάρας, προετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο, όπου στοχεύει στην 6άδα, αν φυσικά οι τοπικοί φορείς του επιτρέψουν να... τρέξει στο στάδιο της Κορίνθου.
Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του Παναθηναϊκού, Παύλος Τζαναβάρας, μίλησε για την προετοιμασία του, εν όψει του Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τους τοπικούς φορείς που δεν του επιτρέπουν, αν και δημότης Κορίνθου, να προπονείται στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου.

Ο έμπειρος αθλητής του Τριφυλλιού ανέφερε αρχικά στην ''Πράσινη'': ''Φέτος η χρόνια ξεκίνησε πολύ καλά προπονητικά. Έτρεξα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού 3 χιλ., αγώνας που ήταν πιο πολύ προετοιμασία για τον ανώμαλο στα Τρίκαλα, όπου μαζί με τον Δρόσο και τον Πούλιο ήρθαμε τρίτοι στο ομαδικό στα 10 χιλ. 
 
Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν, έτρεξα και στα Μέγαρα 10 χιλ. πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου ήμουν ο μοναδικός αθλητής του συλλόγου που τερμάτισε, αν και δεν πήγα καλά από θέση. Επιπρόσθετα συμμετείχα στις 2 Ιουνίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βουνού στα Γρεβενά και τερμάτισε δεύτερος, χάνοντας στο νήμα την πρώτη θέση και την πρόκριση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ορεινού δρόμου.
Το καλοκαίρι έτρεξα πολλούς λαϊκούς αγώνες με επιτυχίες και νίκες, αποκορύφωμα η νίκη μου στο Ζάγκρεμπ στον Ημιμαραθώνιο σε 1,16''.

Ο Παύλος Τζαναβάρας τώρα προετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, στην Κόρινθο, όπου μένει και ανέφερε σχετικά: ''Τώρα έχω στρέψει την προσοχή μου στον Μαραθώνιο της Αθήνας στις 10 Νοεμβρίου, που κλείνει τη σεζόν. Στόχος μου είναι να μπω στην πρώτη εξάδα. Παρ' όλη αυτήν την βαριά προετοιμασία σχεδόν επί 10 μήνες συνεχόμενα προπονήσεις πολλές φορές και 2 φορές την ημέρα, ευτυχώς δεν αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα με τραυματισμούς.

Ωστόσο το μόνο πρόβλημα που έχω είναι με το στάδιο της Κορίνθου, όπου πηγαίνω για χαλάρωμα -συνήθως τρέχω σε ύπαιθρο και σε άσφαλτο- έτσι χρειάζεται να τρέχω και στο χορτάρι για να χαλαρώσουν λίγο τα πόδια μου από τους δρόμους''.

Και εξήγησε: ''Δεν ξέρω τι συμβαίνει όμως ο πρόεδρος του σταδίου, Γιώργος Φιλιππακόπουλος, κάθε φορά που πάω να τρέξω εκεί έχει συνεννοηθεί με τους φύλακες και με φωνάζουν και με βγάζουν έξω. Ο Παναθηναϊκός την άνοιξη είχε στείλει έγγραφο επίσημο στον πρόεδρο του σταδίου για αυτό το θέμα. Τότε είχε βγει ανακοίνωση ότι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη να τρέχουν στο χορτάρι πρέπει να έχουν άδεια και κάποιο χαρτί. 
 
Όμως το δικό μας το πέταξε στα σκουπίδια. Μάλιστα την Παρασκευή έφερε την αστυνομία γιατί εγώ και ένας άλλος αθλητής τρέχαμε εκεί και μας φώναξε να βγούμε έξω. Πρέπει κάτι να γίνει. Δε γίνεται να μου απαγορεύει να προπονούμαι εκεί, είμαι δημότης Κορίνθου και ανήκω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας. Ελπίζω το θέμα να λυθεί το συντομότερο δυνατόν''.

«Nιώθω μεγάλο ρίγος σαν φέρνω στο μυαλό το πρώτο παιχνίδι»

Ο Μιχάλης Βουτσαράς ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού το 1959, στο πρώτο ματς της ομάδας στην Α' εθνική με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο και θυμάται εκείνη την ημέρα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα Goal:

«Nιώθω μεγάλο ρίγος σαν φέρνω στο μυαλό το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην A' Eθνική, εκείνο το μεσημέρι Oκτώβρη του '59. Eίναι αλήθεια πως έχω ζήσει δεκάδες έντονες στιγμές από το '56 όταν πρωτοπήγα στην ομάδα και έπαιξα για πρώτη φορά βασικός, χαζεύοντας την οχλαγωγή του κόσμου στις εξέδρες της Λεωφόρου.

Aυτή όμως ήταν από τις πιο «δυνατές». Tον περιμέναμε καιρό τον συγκεκριμένο αγώνα, τον περίμενε και ο κόσμος από το Kύπελλο Σεπτεμβρίου. Yπήρχε μεγάλη αγωνία απ' όλους μας γιατί θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα γέμιζε το γήπεδο. Tο επίπεδο πλέον με την A' Eθνική ήταν διαφορετικό, πιο ανεβασμένο... Kαι θέλαμε να επιβεβαιώσουμε πως είχαμε μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Aπ' αυτό το ματς άρχισε επί της ουσίας η κυριαρχία του Παναθηναϊκού με 5 πρωταθλήματα σε 6 χρόνια, εκ των οποίων το ένα αήττητο.

Mίας ομάδας που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της A' Eθνικής στο μπαράζ με την AEK μέσα στο Kαραϊσκάκη και στην πορεία γινόταν σταδιακά ολοένα και πιο δυνατή. Πήρε τον Δομάζο, ήρθε ο Λουκανίδης, μετά ο Kαμάρας κι ο Παναθηναϊκός συνέχισε να εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, δημιουργώντας μία ομάδα που έγραψε ιστορία. Oλα όμως ξεκίνησαν από εκείνο το ματς. Θυμάμαι πως είχε βρέξει νωρίς το πρωί στην Aθήνα. Eμείς είχαμε αποσυρθεί αποβραδίς στο ξενοδοχείο του Aπέργη στην Kηφισιά, όπως κάναμε πριν από κάθε ματς απ' το '56. Eκεί μαζευόμασταν πριν σουρουπώσει και τα λέγαμε παρέα όλοι μαζί.

O Kώστας Λινοξυλάκης, ως αρχηγός, μας μιλούσε πριν από τον αγώνα για να μας ανεβάσει την ψυχολογία. Tο ίδιο και οι προπονητές μας, ο Aντώνης Mηγιάκος, ο Oδυσσέας Tσούτσος και ο Nίκος Σίμος. O Mηγιάκης ως επικεφαλής της τριανδρίας μας μάζεψε λίγες ώρες πριν από τον αγώνα για να μας μιλήσει. «Eίναι το πρώτο ματς της σεζόν και πρέπει να το προσέξουμε. Nα δείξουμε πως είμαστε μία πολύ καλή ομάδα...» μας είχε πει. Hταν πολύ καλά παιδιά και οι τρεις τους και είχαν φτιάξει μία ομάδα-οικογένεια. Tα αποδυτήριά μας ήταν αγαπημένα και το έβλεπες αυτό σε κάθε μας παιχνίδι... Tο γήπεδο είχε πολύ κόσμο όπως σε κάθε εντός έδρας αγώνα μας κι έξω από τη Λεωφόρο γινόταν το... σώσε για ένα εισιτήριο.

Aκόμη και στη «μαύρη αγορά», όπως μας είχαν πει. Mπήκαμε καλά στο ματς. Kαι ο Παναιγιάλειος είχε καλή ομάδα, αλλά υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Πήραμε προβάδισμα με τον Παπαεμμανουήλ. Tρομερός παίκτης... Eίχε απίστευτα δυνατό και ευθύβολο σουτ κι έστελνε την μπάλα όπου ήθελε με τη μία χωρίς να ζορίζεται καθόλου. Mου έκανε πάντα δύσκολη τη ζωή στις προπονήσεις μας στου Zωγράφου. Eτσι έκανε και σ' αυτό το ματς. Tο δεύτερο γκολ το πέτυχε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Kύπριος Παναγιώτης Σιάηλος. Πολύ καλό παιδί και καλός σέντερ φορ, που «έφυγε» πολύ άδικα τέσσερα χρόνια μετά σε τροχαίο στη Συγγρού.

Mετά το τέλος του αγώνα βγήκαμε παρέα για να διασκεδάσουμε και να γιορτάσουμε την πρώτη νίκη της σεζόν. Oπως κάναμε σε όλες τις επιτυχίες. Mαζί, μία παρέα, μία οικογένεια. Ωραία χρόνια... Aκόμη και σήμερα ανατριχιάζω όποτε περνάω απ' έξω βλέπω τη Λεωφόρο, τον ναό του Παναθηναϊκού. Σε όποιο άλλο γήπεδο να πάω, τίποτα δεν με συγκινεί όσο το γήπεδο αυτό. Eδώ έζησα όλα τα ωραία μου χρόνια, εδώ άνοιξαν τα μάτια μου και άρχισα να βλέπω περισσότερα πράγματα στη ζωή μου. Eδώ έκανα φιλίες που κράτησαν μία ζωή με υπέροχους ανθρώπους που ήταν πάντα δίπλα μου. Eδώ, στον Παναθηναϊκό και στη Λεωφόρο...»

Ποδόσφαιρο Εφήβων Κ17:Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 1-4

Οι έφηβοι του Παναθηναϊκού νίκησαν με 1-4 τον Πλατανιά. Σκόρερ του Τριφυλλιού οι Χατζηγιοβάννης και Λάμπρου που πέτυχαν από δύο τέρματα ο καθένας.



Το 0-1 πέτυχε μόλις στο 2΄ ο νεαρός Χατζηγιοβάννης, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος από τον Παναθηναϊκό, με εκπληκτικό σουτ από πολύ μακριά, κρεμώντας τον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 0-2.

Ο Πλατανιάς μείωσε λίγα λεπτά πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενος μία στιγμή αδράνειας στην «πράσινη» άμυνα.

Στο δεύτερο μέρος πρωταγωνιστής ήταν ο Λάμπρου, ο οποίος πέτυχε το 1-3 περνώντας όλη την αντίπαλη άμυνα με φοβερό «σόλο», ενώ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την ανησυχία που επικρατούσε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, λόγω του δυνατού σεισμού στην Κρήτη με επίκεντρο τα Χανιά. Είναι χαρακτηριστικό πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν καλά-καλά να σταθούν στα πόδια τους εξαιτίας του ισχυρού ταρακουνήματος από το σεισμό.

Efivoi-lamprou900


πηγή

Επιτραπέζια Αντισφαίριση:Νίκες για άνδρες και γυναίκες στο πινγκ-πονγκ

Οι ομάδες ανδρών και γυναικών του Παναθηναϊκού στην επιτραπέζια αντισφαίριση επικράτησαν το Σάββατο (12/10) στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους επί του Έσπερου και του Ελληνικού αντίστοιχα.

Οι άνδρες νίκησαν με 4-1 σετ τον Έσπερο και οι γυναίκες με 4-3 σετ το Ελληνικό.

Για τους άντρες αγωνίστηκαν οι: Βασιλείου Διονύσης, Σιώκος Θεόδωρος, Σενσεβέν Άκης ενώ αύριο η ομάδα μας πάει για το "4 στα 4".

Για τις "πράσινες" αγωνίστηκαν οι: Μαρούσκου Ειρήνη, Μιχελάρου Μαρία, Άννα Κοκά ενώ λόγω ίωσης που την ταλαιπωρεί δεν αγωνίστηκε η Σπανοπούλου.

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται και σήμερα (13/10):
Ανδρών
Κυριακή (13/10)
ΑΟ ΚΑΡΕΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΩΡΑ 11:00

Γυναικών
Κυριακή (13/10)
ΑΟ ΚΑΡΕΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΩΡΑ 11:00

Ποδηλασία:Ντόκος Ανάβασις!

 Τα δύο αδέλφια της «πράσινης» ποδηλασίας Σπύρος και Ευθύμης Ντόκος κέρδισαν την πρώτη θέση την κατηγορία που αγωνίστηκαν σε διασυλλογικό αγώνα ανάβασης που διεξήχθη στην Καρδίτσα!

Ο Σπύρος στην κατηγορία Μίνι Μεγάλα κέρδισε την πρώτη θέση σε μία απόσταση 2,5 χιλιομέτρων. Ο αδελφός του Ευθύμης στην κατηγορία των Παίδων κατάφερε να τερματίσει πρώτος και αυτός, σε απόσταση 13,5 χιλιομέτρων.

Ο Ευθύμης σήμερα (13/10) θα λάβει μέρος, μαζί με τον Παναγιώτη Ζούμα, στην ανάβαση Ανατολής στη Λάρισα στην κατηγορία των Παίδων, σε αγώνα απόστασης 9 χιλιομέτρων.

«Ημίμετρο η ανάπλαση. Δεν καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας»

 Το Παναθηναϊκό Κίνημα μίλησε για τη μελέτη που θα παρουσιάσει τέλη Νοέμβρη και η οποία αφορά νέο, σύγχρονο γήπεδο στη Λεωφόρο με ανταποδοτικά οφέλη προς το δήμο αλλά και τη γύρω περιοχή.
«Θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Παναθηναϊκούς», ο βασικός προσανατολισμός του ΠΑΝ.ΚΙ. 
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώτησαν στη "Live Sport" o γενικός γραμματέας του Κινήματος Νίκος Αβραμίδης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Μάκης Χουλιάρας:

Είναι στόχος σας να έχει ο Παναθηναϊκός ηγεσία οπαδών;

Ν.Α.: «Το εγχείρημα του Ερασιτέχνη είναι σε εξέλιξη. Την κρίσιμη στιγμή βγήκαν μπροστά οι οργανωμένοι και θα κριθούν.

Στην ΠΑΕ. αν αύριο έφευγε ο Αλαφούζος, οι μετοχές θα πήγαιναν στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, κοινώς στους κατόχους διαρκείας του Παναθηναϊκού, σε ένα μεγάλο ποσοστό. Αν υπολογίσουμε πόσα εισιτήρια διαρκείας πήραν οι οργανωμένοι, αύριο το πρωί θα είχαν το 50% των μετοχών. Αν έχουν τη δυνατότητα να διοικήσουν την ΠΑΕ: Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο, αλλά σε νορμάλ συνθήκες μπορεί να γίνει».

Μ.Χ.: «Σε όλο τον κόσμο οι διοικήσει ακούν τον φίλαθλο. Τεχνοκρατικά, εγώ. ως οπαδός είμαι πελάτης. Εδώ έχουμε μπερδέψει την έννοια οπαδός, χουλιγκάνος. μπαχαλάκιας, φίλαθλος. Αυτοί που πάνε στη θύρα 13 δεν έχουν μόρφωση; Σε τι υστερώ από κάποιον που φοράει ένα κοστούμι και είναι στην ΠΑΕ; Λένε όλοι για την Μπαρτσελόνα. Γιατί εγώ στην Ελλάδα, ως οπαδός, θεωρούμαι πρεζάκιας και στην Ισπανία θεωρείται κυριλέ;»

- Οι λίγες συμμετοχές στην Παναθηναϊκή Συμμαχία πέρυσι και φέτος είναι κάτι που σας προβληματίζει για τη συμμετοχή στο ΠΑΝ.ΚΙ. και ενόψει των εκλογών. Γιατί δεν «προχωράει» ο σχηματισμός της Συμμαχίας;

Ν.Α.: «Η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου είναι αποστασιοποιημένη. Φάνηκε και από την Παναθηναϊκή Συμμαχία, ανεξάρτητα αν πιστεύω ότι έγιναν και τακτικά λάθη από την πλευρά της ΠΑΕ ως προς τον τρόπο επικοινωνίας. Η αιτία είναι η εσωστρέφεια που υπάρχει ακόμα. Βαρδινογιαννικοί, γιαννακοπουλικοί, βγενοπουλικοί, πατερικοί. Θα ήμουν πολύ πιο σίγουρος για το αποτέλεσμα των εκλογών αν υπήρχε περισσότερος χρόνος. Δεν ξέρω αν επαρκεί ο χρόνος για να πείσουμε, με τις περιορισμένες δυνατότητες που έχουμε».

-Έχουν έρθει φορές που έχετε καθίσει στο ΠΑΝ.ΚΙ. για να βγάλετε μια ανακοίνωση και τελικά να μην το κάνετε γιατί φοβάστε μήπως σας βάλουν ταμπέλα «βαρδινογιαννικοί», «βγενοπουλικοί», «γιαννακοπουλικοί», «αλαφουζικοί»;

Ν.Α.: «Δεν έχει τύχει. Υπάρχουν παιδιά που δραστηριοποιούνται και είχαν αντίθετη άποψη για τον Αλαφούζο. Έλεγαν π.χ. ότι έχει μικρύνει την ομάδα Αυτό το αντιμετωπίσαμε. Είπαμε ότι.εφόσον είναι πρόεδρος του Παναθηναϊκού, θα τον αντιμετωπίσουμε με καλή διάθεση. Σιγά σιγά έρχονται παιδιά που χαρακτηρίστηκαν βαρδινογιαννικοί. Μας γνωρίζουν και έρχονται. Δεν έχουμε ιδεοληψίες».

Μ.Χ.: «Η αιτία που δεν έχει γιγαντωθεί ο Παναθηναϊκός είναι αυτό. Υπάρχει κόσμος που βλέπει μόνο τα στραβά του Βαρδινογιάννη ή μόνο τα στραβά του Βγενόπουλου. Δεν γίνεται έτσι.
Αν με ρωτήσεις ποιο ήταν το μεγαλύτερο καλό του Βαρδινογιάννη, θα σου πω οι ακαδημίες, θα σου πω και τα λάθη που έχει κάνει. Και ο Αλαφούζος κάνει λάθη, αλλά δεν μπορείς να μην πεις ότι πήρε ένα προπονητικό κέντρο που δεν είχες. Ασχολείται πολύ. Ούτε τον Πατέρα είχα δει να ασχολείται τόσο»

- Ποιος είναι ο βασικός προσανατολισμός σας;

Ν.Α.: «Θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Παναθηναϊκούς. Κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια η ομάδα παρουσιάζει μια παρατεταμένη εσωστρέφεια και αυτό το έχει πληρώσει και συνεχίζει να το πληρώνει ο Παναθηναϊκός. Η συγκυρία είναι καλή. γιατί υπάρχει επαφή με τον Ερασιτέχνη, με την ΠΑΕ, που δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. με την ΚΑΕ. Κομμάτι της προσπάθειάς μας να ενώσουμε είναι και οι εκλογές.

Ο Παναθηναϊκός δεν υπολογίζεται από κανέναν. Υπάρχει σε εξέλιξη μια ιστορία που λέγεται Διπλή Ανάπλαση, η παρουσία ενός δημάρχου που είναι ο πρώτος στην ιστορία που αμφισβήτησε εγγράφως το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λεωφόρου».

- Τι κάνει το ΠΑΝ.ΚΙ. για να φέρει ενότητα στον Παναθηναϊκό;

Ν.Α.: «Συζητάει με όλους. Υπάρχουν σοβαρά θέματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Στις διαπροσωπικές σχέσεις των κ. Γιαννακόπουλου και Αλαφούζου δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Εμείς μιλάμε ξεχωριστά. Το να τους βάλουμε στο ίδιο τραπέζι είναι ένας στόχος μας. Δεν είναι εύκολο».

Μ.Χ.: «Για μένα είναι δύο κομμάτια, το αθλητικό και το πολιτικό. Όσον αφορά το πολιτικό, επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και ο κόσμος είναι απογοητευμένος, δεν βρίσκω τον λόγο να μη συσπειρωθεί εδώ. Δεν υπάρχουν πια ιδεολογίες στην πολιτική. Η ομάδα είναι ένας κοινός τόπος. Στο αθλητικό, είναι μια καλή διέξοδος ο αθλητισμός Αλλά πού: Σε ένα γήπεδο μόνο;»

- Υπάρχει απόσταση μεταξύ των ηγεσιών ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνη;

Ν.Α.: «Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη, όχι. Για την ΠΑΕ και την ΚΑΕ υπάρχει μια απόσταση, κατά την προσωπική μου άποψη. Είναι θέμα των δύο προσώπων. Για παράδειγμα, εγώ πίστευα ότι στη Διπλή Ανάπλαση έπρεπε να προστεθεί ένα γήπεδο μπάσκετ. Δεν το ζήτησε ποτέ ο Γιαννακόπουλος. αλλά θα ήταν ευχής έργον να γινόταν. Έζησα από κοντά την προσπάθεια της Μπακογιάννη να φέρει Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλους στο ίδιο τραπέζι. Έγινε πόλεμος μέχρι να καθίσουν»!

- Η δική σας πρόταση για το γήπεδο;

Ν.Α.: «Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται πολιτική βούληση. Όπως χρειάστηκε και για το Καραϊσκάκη. Εμείς δεχτήκαμε σκληρή κριτική εξαρχής γιατί είχαμε πάγια θέση για επιστροφή στη Λεωφόρο, σε στιγμή που ούτε η ΠΑΕ τη συζητούσε. Τώρα φτάσαμε να λέμε όλοι ‘τι καλά που είμαστε στη Λεωφόρο’. Δεν χτίζεις πολυκατοικία. Γήπεδο φτιάχνεις».

- Αν μπει το ΠΑΝ.ΚΙ. στο δημοτικό συμβούλιο, τι θα κάνει;

Ν.Α.: «Τέλος Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί η πρότασή μας για την ανακατασκευή της Λεωφόρου. Είμαστε πια στο στάδιο της οικονομοτεχνικής μελέτης. Κοιτάμε το κομμάτι της χρηματοδότησης. Το γήπεδο θα λειτουργεί και ταυτόχρονα θα γίνονται έργα. Αυτό είναι βασικό σκέλος του πλάνου. Υπάρχει μια ομάδα αρχιτεκτόνων στο Κίνημα που δραστηριοποιείται σε αυτό το κομμάτι. Ήρθε ένα παλικάρι πριν από ένα χρόνο, αρχιτέκτονας. και μας είπε ότι έχει μια πρόταση για τη Λεωφόρο. Είναι αυτός που θα παρουσιάσει το έργο. Πλαισιώθηκε από άλλους ανθρώπους και σιγά σιγά πήρε σάρκα και οστά. To κόστος εργασίας καλύπτεται από τον εθελοντισμό».

Μ.Χ.: «Είτε ένας επιχειρηματίας θελήσει να το χρηματοδοτήσει, για να έχει οικονομικά οφέλη, είτε να συμμετέχει με την αγορά θέσης. Όπως γίνεται στο εξωτερικό, είτε με δέκα διαφορετικούς τρόπους, μπορεί να γίνει το γήπεδο. Ως επιχειρηματικό εγχείρημα, αν δεις το πλάνο, δεν μπορείς να πεις ότι δεν βάζεις λεφτά».

- Σε ποιο βαθμό εξαρτάται το πλάνο από την κυβέρνηση;

Ν.Α.: «Κατ' αρχάς είναι θέμα δήμου. Ξεκινάς με ένα δικό σου οικόπεδο. Δεν γκρεμίζουμε. Χρειάζεσαι συνεργάτη τον δήμο. αλλά και γενικά πολιτική βούληση».

Μ.Χ.: «Τα οφέλη είναι ανταποδοτικά. Για τον δήμο γιατί ξεμπλέκει και δεν χρειάζεται ο ίδιος να φτιάξει γήπεδο. Για την περιοχή, διότι το γήπεδο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που μιλάμε για πλήρη ανάπλαση. Το πιο απλό: ας πούμε, είναι ότι το γήπεδο θα λειτουργεί με φωτοβολταϊκά και θα δίνει ρεύμα στη γύρω περιοχή. Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση δεν βοηθιέται κανείς».

- Μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ;

Ν.Α.: «Τη συγκεκριμένη πρόταση την έχουμε αναφέρει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Χρονικά συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο, αλλά δεν υπάρχει συσχετισμός. Από την άλλη, δεν θα είχαμε κανένα λόγο να ασχοληθούμε με τις δημοτικές εκλογές αν δεν υπήρχε στα σκαριά η πρότασή μας, που πρέπει να στηριχθεί και από τον δήμο. Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Θα παρουσιάσουμε πρόγραμμα που αφορά όλη την Αθήνα»

- Ποιοι είναι οι κοινωνοί της πρότασής σας για το γήπεδο;

Ν.Α.: «Κανείς αυτή τη στιγμή. Με την ΠΑΕ και τον Αλαφούζο έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, αλλά ουδείς έχει πλήρη εικόνα. Προτού παρουσιαστεί, θα γίνει ενημέρωση σε όλους, σε ΠΑΕ, Ερασιτέχνη».

- Μήπως ήταν λάθος της πολυμετοχικότητας ότι αυτά τα «μεγάλα κεφάλια» δεν έδωσαν τόσο βάρος για το γήπεδο όσο για τις μετάγραφες;

Μ.Χ.: «Ναι. θα έπρεπε. Έχουμε μια μελέτη που σ' εμάς ή στην ΠΑΕ δεν κόστισε ούτε ευρώ. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια αντίστοιχη μελέτη κόστισε 10,5 εκατ ευρώ. Ήταν από την αρχή γνωστό ότι δεν θα γίνει η Διπλή Ανάπλαση. Αυτοί οι τέσσερις της πολυμετοχικότητας είχαν δική τους τη μισή Ελλάδα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν μπορούσαν να κάνουν ένα γήπεδο».

Ν.Α.: «Έπρεπε να ρίξουν μεγαλύτερο βάρος στο θέμα του γηπέδου».

- Γιατί δεν το έπραξαν;

Μ.Χ.: «Γιατί είχαν προσωπικές διαφορές, Κάποια στιγμή φαινόταν ότι ήταν όλοι μαζί, αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά ήταν».

Ν.Α.: «Κάτι που συντηρεί την εσωστρέφεια είναι ότι κάποια στιγμή όσοι χειρίστηκαν τη Διπλή Ανάπλαση πρέπει να μιλήσουν στον κόσμο και να πουν γιατί δεν προχώρησε. Περισσότερο μιλούν το τελευταίο διάστημα όσοι είναι εκτός Παναθηναϊκού. Βγήκε ο Κακλαμάνης και είπε ότι η Διπλή Ανάπλαση τελείωσε και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να του πει ότι αυτός χειρίστηκε την ιστορία και δεν μας λέει τι έγινε. Βγήκε ο Βωβόε, που έριξε χρήματα και μαζί με το Δημόσιο, που έβαλε για τις απαλλοτριώσεις είναι οι μόνοι που έβαλαν χρήματα, και μας λέει τελείωσε. Προσπαθεί ο ίδιος να απεμπλακεί. 0 Λιάνης είπε ότι πριν από μια δεκαετία πήγαμε να φτιάξουμε τη Λεωφόρο και δεν μας άφησαν. Όλα αυτά μπλέκουν τον κόσμο. Είχαμε ζητήσει από τον Μακρόπουλο να γίνει Γ.Σ. με αποκλειστικό θέμα τη Διπλή Ανάπλαση, όπου θα καλούνταν όλοι όσοι ενεπλάκησαν. Να γίνει δημόσια κουβέντα και να πούμε στον κόσμο γιατί δεν προχώρησε».

Μ.Χ.: «Έχουμε αυτό το οικόπεδο στη Λεωφόρο. Έχει τεράστια αξία. Φεύγουμε από εδώ και πάμε σε ένα οικόπεδο μιας περιοχής που θεωρείται μια από τις τρεις πιο μολυσμένες στην Ευρώπη. Να κάθομαι στη 13 και να βλέπω το Καραϊσκάκη.

Με ποια λογική: Αφού έχουμε τη Λεωφόρο, γιατί να πάμε να μπλέξουμε με πέντε διαφορετικούς δήμους, με δέκα πολιτικούς, με κυβερνήσεις. Πιστεύετε ότι αυτοί που ήταν τότε στην πολυμετοχικότητα δεν μπορούσαν να ισοπεδώσουν τα οικόπεδα γύρω από τη Λεωφόρο για να φτιαχτεί το γήπεδο:»

- Δεν πιστεύετε ότι είναι ακόμα ανοιχτό το θέμα;

Ν.Α.: «Όχι»

-Ήσασταν στη δημοτική παράταξη που χειρίστηκε το θέμα. Τι συνέβη στον δήμο και άλλαζε το σχέδιο με τα χρόνια και έφτασε στο σημείο να μη γίνει;

Ν.Α.: «Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση με την προσφυγή των κορμοράνων στο ΣτΕ Μέχρι τότε πήγαινε καλά. Το χρεώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε ο Τσίπρας ήταν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. Επίσης ενεπλάκη το εμπορικό του Βωβού και. αντί να δοθεί προτεραιότητα στο γήπεδο και στον Ερασιτέχνη, έγινε ένα περίεργο πράγμα να μπει μπροστά ο Βωβός»

- Γιατί το ΠΑΝ.ΚΙ. δεν έχει πει στον κόσμο τι συνέβη με τη Διπλή Ανάπλαση;

Ν.Α.: «Στο θέμα απεμπλοκής από τη Διπλή Ανάπλαση πρέπει να μιλήσουν όσοι πρέπει. Η βασική μας θέση είναι να ενημερωθεί ο κόσμος. Εμείς ό,τι μαθαίνουμε και ξέρουμε το λέμε. Ο δήμος δεν μπορεί να στηρίξει το έργο, αν και είναι υποχρέωσή του. Πριν από μερικές μέρες υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα του δήμου και έφτασε ένα βήμα από την πτώχευση».

Μ.Χ.: «Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να βρει λεφτά, όχι ο Παναθηναϊκός».

Ν.Α.: «Θα πρέπει ο Καμίνης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι να τοποθετηθούν προεκλογικά για τη Διπλή Ανάπλαση. Στα χαρτιά είναι ζωντανή».

- Θεωρείτε ανούσιο το κονδύλι ανάπλασης της Λεωφόρου;

Ν.Α.: «Όχι. Οτιδήποτε γίνεται για καλό του Παναθηναϊκού είναι θετικό. Μακάρι να δοθούν, γιατί προεκλογικά είναι εύκολο να μοιράζεις εκατομμύρια.

Είναι μια προσωρινή λύση. Ημίμετρο. Καλά κάνει ο Αλαφούζος και θέλει να αυξήσει τη χωρητικότητα, αλλά δεν καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας. Στη δική μας πρόταση αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρχουν έσοδα. Σήμερα τα έσοδα του Παναθηναϊκού είναι μηδέν».

- Αυτό που λένε ότι σε 4,5 χρόνια δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει η Λεωφόρος ισχύει;

Ν.Α.: «Ναι. βέβαια. Αν δεν υπήρχε η πίεση των οργανωμένων προς την ΠΑΕ να περάσει την τροπολογία για την πενταετία, πιθανώς σήμερα να μην υπήρχε η Λεωφόρος».

- Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα κυβερνητικά στο γηπεδικό έναντι επί παραδείγματι του Ολυμπιακού;

Ν.Α.: «Η λογική του Κινήματος είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με ό,τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό. Τι εννοώ; Touς λένε ψηφίστε Φασούλα, Ανατολάκη, Αρβανιτόπουλο και το κάνουν. Αυτό στον Παναθηναϊκό δεν το συναντάς. Ο μέσος Παναθηναϊκός έχει άποψη. Πολλές φορές μάλιστα η κριτική του φτάνει στο σημείο να είναι πολύ σκληρή».

Μ.Χ.: «Ο Ολυμπιακός έχει Καραϊσκάκη, ΣΕΦ, κλειστό Μελίνα Μερκούρη χαρισμένα, τον Ρέντη φτιαγμένο και το Παπαστράτειο.

Εμείς, εδώ, έχουμε τη Λεωφόρο και τον Καμίνη να την αμφισβητεί. Στον Πειραιά δεν βρέθηκε ποτέ κανένας να αμφισβητήσει τίποτα. Δεν ζητάω να κάνεις λαμογιά, να μου πάρεις πρωτάθλημα σαν τη Ριζούπολη. Θέλω να με προστατέψεις. Αν είμαι για να χάσω, να χάσω. Αλλά όχι πριν παίξω καν να ξέρω ότι έχω χάσει. Δεν υπάρχει όραμα πια. Με εξαίρεση την τριετία της πολυμετοχικότητας δεν υπήρξε όραμα».

Η γκολάρα του Μπορέλι και η «Λεωφόρος» της Κορίνθου (video)

Θυμηθείτε με αφορμή το σημερινό φιλικό του Παναθηναϊκού με την Κόρινθο (16:30, ΣΚΑΙ), την τελευταία φορά οι «πράσινοι» επισκέφτηκαν την ομάδα της Πελοποννήσου για ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος, το φοβερό γκολ του Χουάν Χοσέ Μπορέλι (τελικό 0-3) και τον κόσμο του Τριφυλλιού που είχε στήσει ένα ξέφρενο πάρτι στις κερκίδες.

Η Κόρινθος ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 1991-92 και παρέμεινε εκεί για δύο χρόνια. Ο Παναθηναϊκός την αντιμετώπισε τέσσερις φορές σε αυτή τη διετία και μετράει ισάριθμες νίκες, όλες με ευρύ σκορ.

Χαρακτηριστικά:

01/09 1991 Παναθηναϊκός – Κόρινθος 7-0 (Σαραβάκος (3), Μαραγκός (2), Δώνης, Καλαντζής).
02/02 1992 Κόρινθος – Παναθηναϊκός 0-2 (Σαραβάκος, Φραντζέσκος)
14/11 1992 Κόρινθος – Παναθηναϊκός 0-3 (Καλαντζής, Φραντζέσκος, Μπορέλι)
21/03 1993 Παναθηναϊκός – Κόρινθος 4-0 (Δώνης (2), Γ.Χ. Γεωργιάδης, Βαζέχα)

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις καλύτερες φάσεις της τελευταίας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού στην Κόρινθο (0-3), τις γκολάρες των Φραντζέσκο και Μπορέλι αλλά και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των οπαδών του Τριφυλλιού που είχαν δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα.

Βόλεϊ Ανδρών:Ήττα ντροπή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος...

 Πρεμιέρα με το… αριστερό για το Τριφύλλι, που στη δύσκολη έδρα της Παναχαϊκής γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Volleyleague.

Οι «πράσινοι» ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 σετ και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Καριπίδη να κερδίζει τους δυο συνεχόμενους πόντους στο δεύτερο σετ με επιθέσεις μπλοκ άουτ. Το Τριφύλλι μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ και διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα  μέχρι τα μέσα του σετ. Μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο με τον Νίκο Ρουμελιώτη να είναι το «κλειδί» της γηπεδούχου ομάδας στην επίθεση, δίνοντάς της έτσι το προβάδισμα με 24-21 στο σετ, το 2-1 σετ  ήρθε παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει (25-23). 

Η ομάδα του Λάιου –με μόνη αλλαγή τον Μαδούρα στη θέση του Μουρ- δεν το έβαλε κάτω, ξεκίνησε πάλι δυνατά το τέταρτο σετ και κατάφερε να πάρει μια σημαντική διαφορά +6 (13-19) που όμως δεν διατήρησε αφού λάθη στην υποδοχή και έλλειψη συγκέντρωσης στα κρίσιμα σημεία στα τελειώματα του σετ έδωσαν την ευκαιρία στην Παναχαϊκή να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πάρει τελικά το σετ και το τρίποντο, αφού στην τελευταία φάση της αναμέτρηση σφυρίχτηκε φιλέ στον κεντρικό Μίκαελ Αμορόσο για το οποίο κόους του Παναθηναϊκού Γιάννης Λάιος σχολίασε αμέσως μετά τη λήξη: «Ηταν καθοριστικό το λάθος των διαιτητών στο τελείωμα του αγώνα. Θα παίζαμε ακόμα... Θα παίζαμε σίγουρα τάι μπρέικ. Κάναμε κι εμείς λάθη. Δεν εκμεταλευτήκαμε το προβάδισμα που είχαμε σε όλα τα σετ που χάσαμε»

Από τη μεριά του Τριφυλλιού, ο Μπέλος ήταν πρώτος σκόρερ με 18π. με τον Καριπίδη να ακολουθεί με 13π.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο ήταν παρούσα στην πρεμιέρα του Τριφυλλιού με τον πρόεδρο Η. Μιχαλαριά και τους Αντιπροέδρους του ΤΑΑ, Στ. Σπύρου και Δ. Κάσαρη.

Τα σετ: 25-18, 25-27, 25-23, 25-23


Οι πόντοι της Παναχαϊκής προήλθαν: 12 άσσοι, 59 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν: 7 άσσοι, 39 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 37 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ρουμελιώτης): Ντονάς 11π. (7/18, 1 μπλοκ, 3 άσσοι), Ραντούνοβιτς 12 (7/12, 3 μπλοκ, 2 άσσοι), Αγγελόπουλος 2 (2/4), Ρουμελιώτης 35 (33/48, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Π.Ρουμελιώτης 6 (3/9, 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Βλαχοστάθης 4 (4/11) / Μ.Ρουμελιώτης (λ. - 80% υπ., 60% άριστες), Χριστιάς (1 άσσος), Βασιλάκος 4 (2/5, 2 άσσοι), Πεφάνης 2 (1/1, 1 άσσο).
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάιος): Στιβαχτής 4 (2 άσσοι, 2 μπλοκ), Πενόλιο 7 (7/15), Αμορόσο 9 (6/10, 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Μούρ 4 (1/3, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Μπέλος 14 (14/24), Καριπίδης 11 (10/19, 1 άσσος) / Κουρούπης (λ. - 67% υπ., 44% άριστες), Καπίρης 3 (2 μπλοκ, 1 άσσος), Μαδούρας 2 (1/1, 1 άσσος), Μανιόπουλος 1, Πολυχρονιάδης.
 
HVLΟΠΑΠ 2013-14-1η Αγωνιστική 
 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΒΟΛΕΪ 2013

3

 - 

1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

 
 
Ημερομηνία - Ώρα Έναρξης 12/10/2013 - 19:00
Θεατές -
- 0
Γήπεδο Κλειστό Γυμναστήριο Παναχαϊκής
Πόλη Πάτρα
Διαιτητές
ΓΕΩΡΓΟΥΛΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
 
Τα σετ Διάρκεια Σετ Διακύμανση Αποτέλεσμα
1 27' 5 - 8 16 - 12 21 - 15 25 - 18
2 39' 8 - 6 16 - 15 21 - 17 25 - 27
3 31' 5 - 8 16 - 14 21 - 19 25 - 23
4 31' 5 - 8 13 - 16 16 - 21 25 - 23
5




Σύνολο 128'


100 - 91
 
 
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΒΟΛΕΪ 2013
(Coach ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Άρης)
indexSETΠόντοιSERVERECEPTIONATTACKBLOCK
12345TotBPW-PTotErrAceTotErrPos%Exc.%TotErrBlockedExc.Exc. %Pts
2 ΝΤΟΝΑΣ Στάθης 5,5 2 2 2 2
11 5 - 17 63 15 3 60% 47% 18 237 39% 1
5 RADUNOVIC Balsa 6,2 5 5 5 5
12 9 6 9 22 31 2 39% 39% 12 217 58% 3
6 ΧΡΙΣΤΙΑΣ Παναγιώτης .

**
1 1 1 5 .1 - . . . - ... . .
7 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος 6,3 1 1 1 1
2 1 1 8 1. - . . . 4 ..2 50% .
9 ΜΟΥΡΤΖΗΣ Φώτης .




- . - - .. - . . . - ... . .
11 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Νίκος 6,5 4 4 4 4
35 13 25 17 31 - . . . 48 7233 69% 1
12 ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Νίκος .




- . - - .. - . . . - ... . .
13 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Μένιος (L) .
***
- . - - .. 10 . 80% 60% - ... . .
14 ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ Κώστας 6,1
***
4 4 3 7 .2 20 1 80% 50% 5 ..2 40% .
15 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Παναγιώτης 5,8 3 3 3 3
6 4 1 16 42 - . . . 9 1.3 33% 1
17 ΠΕΦΑΝΗΣ Ανδρέας .


*
2 1 1 2 .1 6 1 67% 50% 1 ..1 100% .
18 ΒΛΑΧΟΣΤΑΘΗΣ Σωτήρης 5,5 6 6 6 6
4 . 2 14 .. 1 . 0% 0% 11 214 36% .

Team Totals.




77 38 40 95 1612 83 7 59% 46% 108 14759 55% 6
Points WonSERVEATTACKBLOCK             
Τα σετ 1 2114 25 72 15 1 27% 13% 18 2211 61% 4
Τα σετ 2 3141 24 43 26 3 62% 58% 30 4314 47% 1
Τα σετ 3 2171 23 22 20 1 75% 55% 30 5117 57% 1
Τα σετ 4 517- 23 35 22 2 64% 45% 30 3117 57% -
 
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
(Coach ΛΑΪΟΣ Γιάννης)
indexSETΠόντοιSERVERECEPTIONATTACKBLOCK
12345TotBPW-PTotErrAceTotErrPos%Exc.%TotErrBlockedExc.Exc. %Pts
2 ΛΙΟΝΤΑΣ Μιχάλης .




- . - - .. - . . . - ... . .
5 ΣΤΙΒΑΧΤΗΣ Κώστας 7,1 1 1 1 1
4 3 4 13 .2 - . . . - ... . 2
7 ΚΑΠΙΡΗΣ Θωμάς 6,8***

3 3 3 5 .1 5 . 20% 20% - ... . 2
8 PENOLIO Zachary 5,8 2 2 2 2
7 . - 9 .. 20 4 55% 40% 15 3.7 47% .
9 AMOROSO Michael 6,8 6 6 6 6
9 5 9 17 .2 - . . . 10 ..6 60% 1
10 MOORE Jarred 6,3 3 3
*
4 3 3 8 11 - . . . 3 ..1 33% 2
11 ΜΠΕΛΛΟΣ Χρήστος 6,1 4 4 4 4
14 3 7 15 5. - . . . 24 2414 58% .
12 ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ Βίκτωρ (L) .****
- . - - .. 27 4 67% 44% - ... . .
13 ΜΑΝΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης .*



- . - - .. - . . . - ... . .
15 ΜΑΔΟΥΡΑΣ Γιάννης .** 3 3
2 1 1 6 1. - . . . 1 ..1 100% 1
16 ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος .*
**
- . - 3 .. 1 . 100% 100% - ... . .
17 ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ Θεόκλητος 5,8 5 5 5 5
11 2 5 15 11 24 3 58% 29% 19 2310 53% .

Team Totals.




54 20 28 91 87 77 11 58% 38% 72 7739 54% 8
Points WonSERVEATTACKBLOCK             
Τα σετ 1 153 18 31 18 2 50% 44% 14 155 36% 3
Τα σετ 2 3113 27 13 20 3 60% 40% 20 3111 55% 3
Τα σετ 3 1111 22 21 20 1 70% 55% 20 3111 55% 1
Τα σετ 4 2121 24 22 19 5 53% 11% 18 --12 67% 1
 
Legend
BP Break Point Err Err W-P Win-Lost Ace Points
Blocked Blocked Exc.% Excellent % Pos% Positivity %
 
 
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Λάιος είπε: «Ηταν καθοριστικό το λάθος των διαιτητών στο τελείωμα του αγώνα. Θα παίζαμε ακόμα... Θα παίζαμε σίγουρα τάι μπρέικ. Κάναμε κι εμείς λάθη. Δεν εκμεταλευτήκαμε το προβάδισμα που είχαμε σε όλα τα σετ που χάσαμε»
 
 
 Κουρούπης: «Να χτίσουμε προσωπικότητα και χαρακτήρα»
   
Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Βίκτωρας Κουρούπης σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της ομάδας του με την Παναχαϊκή τόνισε:
«Για εμάς ήταν μια κακή ήττα. Πρέπει να χτίσουμε προσωπικότητα και χαρακτήρα γιατί στο μόνο που αυτή την στιγμή θυμίζει Παναθηναϊκό στην ομάδα μας είναι η φανέλα. Ακόμη είμαστε σε μια κατάσταση που δείχνουμε να ψαχνόμαστε ως ομάδα. Σε ότι αφορά στην Παναχαϊκή επειδή γνωρίζω την προσπάθεια που γίνεται και την δουλειά που έχει κάνει ο Νίκος Ρουμελιώτης και τα άλλα παιδιά θέλω να τους συγχαρώ. Έχουν δημιουργήσει μια ανταγωνιστική και οργανωμένη ομάδα, την οποία αγκαλιάζει ο κόσμος και αυτό είναι ευχάριστο να συμβαίνει».