Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Εξετάζει Τζάαμπερ ο Παναθηναϊκός!

 Μέχρι να διαβεί τον δρόμο του μεταξιού ο Πινγκ Σανγκ και να γίνει ο πρώτος Κινέζος που θα αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό η απόσταση είναι μεγάλη. Πάρα πολύ μεγάλη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, όμως, σχεδιάζει την ομάδα του για την νέα σεζόν έχοντας ως δεδομένο ότι ο 29χρονος Κινέζος σέντερ καλύπτει την 5η θέση ξένου για την Α1. Θεωρητικώς...
 Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέστησε σαφές στον προπονητή πως αν ο Σανγκ δεν μπορεί να ανταποκριθεί αγωνιστικά στις απαιτήσεις του συλλόγου, θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί. Γι' αυτό και δόθηκε το πράσινο φως στον κόουτς να προχωρήσει κανονικά στον σχεδιασμό.
Ως αποτέλεσμα ο Πεδουλάκης έδωσε την λίστα του με τους υποψηφίους γκαρντ τους οποίους επιθυμεί να προσθέσει δίπλα στον Διαμαντίδη, τον Ούκιτς και τον Κάρι. Αυτό που θέλει ο Έλληνας τεχνικός είναι έναν πλέι μέικερ με έφεση στην άμυνα και προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα και την Ευρώπη γενικότερα.
Ο πολύ γνωστός μας Ιμπραΐμ Τζάαμπερ βρίσκεται πρώτος σε αυτή την λίστα έχοντας όλα τα προσόντα που ζητά ο πρωταθλητής Ελλάδας με μοναδικό ερωτηματικό την φυγή του από την Ζαλγκίρις πέρυσι και γενικά κάποιες συμπεριφορές του τον τελευταίο καιρό. Έχοντας βουλγαρικό διαβατήριο δεν καλύπτει θέση Αμερικανού και αγωνιστικά ταιριάζει στους "πράσινους".
Δεν είναι, όμως, μόνος καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης εξετάζει την περίπτωση του Τράβις Ντίνερ κάτοχο πλέον ιταλικού διαβατηρίου και μέλος της εθνικής ομάδας της Ιταλίας.
Δεύτερη επιλογή είναι πάντως ο Ομάρ Κουκ αλλά το υψηλό του συμβόλαιο δεν επιτρέπει αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό να δαπαντήσει περισσότερα χρήματα έχοντας ορατό το ενδεχόμενο να προστεθεί ένας ακόμα ψηλός εκτός από τον Σανγκ.

πηγή

Βόλεϊ Ανδρών: Μπέλλος - Καρυπίδης στον Παναθηναϊκό!

 Ο Χρήστος Μπέλλος κι ο Θεόκλητος Καρυπίδης θα συνεχίσουν την καριέρα τους σύμφωνα με πληροφορίες μας στον Παναθηναϊκό.


Οι δύο πρώην παίκτες πλέον του ΑΟ Κηφισιάς θα φορέσουν τα πράσινα για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Ο Μπέλλος αγωνίζεται στην θέση του Διαγώνιου είναι γεννημένος το 1980 κι έχει ύψος 1.97 μ. Έχει αγωνιστεί στο Παγκράτι, Νίκαια, Ορεστιάδα, ΕΑΠ, ΑΕΚ, Μίλωνα, Κηφισιά και για λίγο στην Τουρκική Χάλκμπανκ.
bellos-paok
Ο Καρυπίδης αγωνίζεται σαν ακραίος είναι γεννημένος το 1980 έχει ύψος 1.98 εκ. Έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Κηφισιά, και στον Ιταλία με την Σίσλεϊ Τρεβίζο, την Ανκόνα, Βερόνα, Κοριλιάνο.

Που να σαι τώρα παικταρά μου!-Αφιέρωμα στον Χουάν Χοσέ Μπορέλι!

 Ο αγαπημένος «Χότα Χότα» των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, Χουάν Χοσέ Μπορέλι, είναι ένας από τους καλύτερους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ποτέ στο πρωτάθλημά μας!!!
Υπήρξε εξαιρετικός μπαλαδόρος! Και οι περίφημες κλειστές ντρίμπλες του, οι επινοήσεις, η τεχνική και η όλη παρουσία του στο γήπεδο τον βοήθησαν να εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα του Παναθηναϊκού, και παράλληλα να... ξεσηκώνει τα πλήθη και να τους προσφέρει ουσία και θέαμα!

Ο γεννημένος στο Σαν Ισίδρο (8/11/1970) Αργεντινός μέσος διέπρεψε και ως προπονητής, άμα τη λήξει της καριέρας του. Εργάστηκε για πολύ καιρό στα τμήματα υποδομής της ομάδας που τον ανέδειξε, της μεγάλης Ρίβερ Πλέιτ. Κατόπιν, επωμίστηκε καθήκοντα βοηθού του τεχνικού Φερνάντο Γκαμπόα στην Τσακαρίτα Τζούνιορς. Όταν ο τελευταίος ανέλαβε πριν λίγο καιρό την Κολόν Σάντα Φε, που παίζει στην Πριμέρα Ντιβισιόν της Αργεντινής, ο «Χότα Χότα» τον ακολούθησε, κι έτσι σήμερα είναι ο βοηθός του στους Σαμπαλέρος!

Από τις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ αναδείχθηκε ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι, λοιπόν. Κάνοντας το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα των «εκατομμυριούχων» το 1988. Πρόλαβε να γευτεί την κατάκτηση τίτλων, προτού, μόλις στα 21 του, επιλέξει να κάνει το... υπερατλαντικό άλμα και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό!

Τα πρώτα του χρόνια στο «τριφύλλι», όμως, δεν ήταν εύκολα. Άργησε να καθιερωθεί. Η αξία του αμφισβητήθηκε... Μόλις όμως ανέλαβε τα ηνία των «πρασίνων» ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, το 1994, ο Μπορέλι αναγεννήθηκε! Παρουσιάζοντας το καλό του πρόσωπο και επιδεικνύοντας όλες τις αρετές του, έγινε αναπόσπαστο μέλος της «πράσινης» ενδεκάδας προσφέροντας ό,τι καλύτερο είχε κάθε φορά που αγωνιζόταν! Έπαιξε, συνολικά, 86 φορές στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 26 τέρματα. Πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (1995-96) και τριών Κυπέλλων (1993-94-95), ενώ είχε τεράστια συμβολή στην αλησμόνητη πορεία του Παναθηναϊκού ως τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 1995/96, κατά τη διάρκεια της οποίας πέτυχε κρίσιμα, πολύτιμα γκολ!!!

Οι εν Ελλάδι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες. Κι έτσι, το 1996, ο Μπορέλι μετακινήθηκε στην ισπανική Οβιέδο, ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν τότε. Δεν «του βγήκε» αυτή η μετεγγραφή, όμως. Ένα χρόνο αργότερα, επέστρεψε στη Ρίβερ Πλέιτ, κατόπιν έπαιξε στη Σαν Λορένσο, αλλά και στην Ντεπορτίβο Μαλδονάδο της Ουρουγουάης. Το 2001, ξαναφόρεσε πράσινη φανέλα ελληνικής ομάδας, αλλά αυτή του... νεοφώτιστου στην Α’ Εθνική τότε, Ακράτητου, τούτη τη φορά! Στο τέλος εκείνης της σεζόν (2001/02), ο «Χότα Χότα» αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι συμμετείχε επίσης και σε επτά αναμετρήσεις της εθνικής Αργεντινής. Κι όσο για το πέρασμά του από τα γήπεδά μας και τον Παναθηναϊκό, αυτό θα μείνει, το δίχως άλλο, αξέχαστο!!!




 

Ο Παναθηναϊκός δεν θα γίνει «ΑΕΚ», αλλά…

 Υπάρχει μια υπόκωφη μουρμούρα στην ευρεία μάζα των φίλων του Παναθηναϊκού. Λογική ως έναν βαθμό. Ακόμη δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι η λέξη «πρωτάθλημα» δεν ακούγεται ούτε ως ανέκδοτο πλέον από κανέναν στην ομάδα (προτιμάται δειλά και από λιγοστούς τολμηρούς ή ρομαντικούς η λέξη «τίτλος» που παραπέμπει και στο κύπελλο).

Δεν μπορούν εύκολα να συνηθίσουν στην ιδέα ότι η παντοτινά Νο 1 «αιμοδότης» της εθνικής Ελλάδας πιθανότατα δεν θα έχει ούτε έναν Ελληνα διεθνή εφέτος στο ρόστερ της (θα έχει - εκτός απροόπτου, διότι αν προκύψει καλή πρόταση ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται-  τον Στέφανο Καπίνο, με μία συμμετοχή, αν και δεν έχει κλείσει ακόμη η μεταγραφή του Μαυρία…). Δεν είναι καθόλου εύκολη η οπαδική «μετάβαση». Ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατη η περίοδος της πολυμετοχικότητας με τα πανελλήνια ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας, το νταμπλ, τους παικταράδες, τη μοναδική φιέστα στην ιστορία της ομάδας όπου πήραν μέρος σχεδόν όλες οι σπουδαίες ποδοσφαιρικές μορφές της.

Είχε αναφερθεί από ορισμένους αναλυτές κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν και ειδικά μετά τη δεύτερη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου (λίγο μετά το alert του «διαζυγίου» με τον Κατσουράνη, πριν από τον χωρισμό με τον Ζεσουάλδο και το ρεσιτάλ προγραμματικής και μεταγραφικής γκάφας του Ιανουαρίου) ότι η εφετινή σεζόν του Παναθηναϊκού θα είναι η περυσινή της ΑΕΚ. Όχι στην πορεία των ομάδων: γελάω όταν ακούω Παναθηναϊκούς να μυξοκλαίνε με το αναβράζον μίγμα – δηλητήριο, μιζέριας – γκρίνιας – υψηλής κριτικής, λέγοντας «ΑΕΚ θα γίνουμε, θα κινδυνεύσουμε εφέτος!».

Όχι, φίλος. Ρεαλιστικά, δεν θα κινδυνεύσει ο Παναθηναϊκός. Ρεαλιστικά, με όσα έχουν γίνει στα μεταγραφικά και όσα (θεωρούμε ότι) θα γίνουν, θα διεκδικήσει μια θέση στα πλέι οφ και ό,τι καλύτερο στο Κύπελλο, προσπαθώντας να παίξει «κανονικό» ποδόσφαιρο, να είναι πιο σταθερός και να εκμεταλλευτεί την έδρα του, όπου πέρυσι έγινε «σουρωτήρι», αν και αήττητος από την πρώτη πεντάδα και με δύο νίκες επί της «Ενωσης».

Θεωρούσαμε πολλοί ότι η εφετινή σεζόν του ΠΑΟ θα ομοιάζει με την περυσινή της ΑΕΚ ως προς τη δραματική μείωση του μπάτζετ. Και όντως, ως προς αυτό το σκέλος, έτσι έγινε, αν συγκρίνουμε την κατάσταση των δύο ομάδων στο διάστημα 2011-2012 για την ΑΕΚ και 2012-2013 για τους Πράσινους. Στα υπόλοιπα, όμως, διαφέρουν!

Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο ή καλύτερο για το Τριφύλλι, αλλά διαφέρουν. Υπάρχουν εκείνοι που εκτιμούν πως το «ξεκαθάρισμα» στην ΑΕΚ, η απαλλαγή από τον «αργό βασανισμό» της χρόνο με το χρόνο φθοράς και απαξίωσής της, η ενότητα και η συσπείρωση υπό τη σκέπη του «ανέγγιχτου» και καθημερινώς αποθεούμενου από τα media Δημήτρη Μελισσανίδη (σε βαθμό που η κριτική για τις τιμές στα εισιτήρια διαρκείας να φαίνεται εξωπραγματική!), θα την ωφελήσει μακροπρόθεσμα πολύ περισσότερο.

Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν πως αποδείχθηκε ότι για να γίνει το «restart», για να εμφανιστεί η προοπτική, η ελπίδα, η προσδοκία, δηλαδή ο Μελισσανίδης, προϋπόθεση ήταν να πέσει η ΑΕΚ. Και που τώρα, αφήνουν πίσω αυτή την ιστορική κηλίδα και κοιτάζουν μόνο μπροστά: αυτό ακριβώς είναι το δίχτυ από το οποίο αδυνατεί να απεγκλωβιστεί ο φίλος του Παναθηναϊκού!
Αδυνατεί, σαν να μην θέλει, να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα. Συγκρίνει ασταμάτητα με το πρόσφατο παρελθόν (πολυμετοχικότητα – λεφτά –συμπαίκτες επιχειρηματίες - νταμπλ) ή ορισμένοι ιγότεροι και με το απώτερο, στη λογική του «το μη χείρον, βέλτιστον» («βαρδινογιαννικότητα» - ευρωπαϊκά «όλε – ολε» στη Λεωφόρο, ένα νταμπλ σε 12 χρόνια).

Θα χρειαστούν περισσότερα χρόνια για να συμβιβαστεί με την ιδέα της «προσαρμογής» ο φίλος του Παναθηναϊκού. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ήταν κάτι που τον «ταρακούνησε». Αν συμμετείχαν οι Πράσινοι στο Europa League, ο πήχης θα ήταν ακόμη πιο ψηλά για τον Γιάννη Αλαφούζο.
Έναν «ρισκαδόρο» και γενικώς… απρόβλεπτο επιχειρηματία, ο οποίος κουβαλά τον μοναχικό σταυρό του μαρτυρίου, ταυτίστηκε πλέον (με τη θέλησή του από ένα σημείο και έπειτα εφόσον έβγαλε αρκετά χρήματα από την τσέπη του) στη «μεταβατική» περίοδο με τον Παναθηναϊκό και βλέπει να κρίνεται από την πλειονότητα των φίλων του Τριφυλλιού όπως ο Βαρδινογιάννης ή οι «πολυμετοχικοί». Είναι άδικο αυτό για τον Αλαφούζο στου οποίου το ευρύτατο δημοσιογραφικό περιβάλλον - αν μη τι άλλο - δεν ανήκει ο υπογράφων, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ δημοσίως (εκτός κι αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια διαδικτυακή συνέντευξη είναι «τα λέμε μεταξύ μας στο παναθηναϊκό καφενείο»)…

Δίκαιο είναι, λοιπόν, να τον αξιολογεί κάποιος για τα αμέτρητα λάθη του, ειδικά σε επίπεδο management και ακόμη ειδικότερα για τις επιλογές του εντός της ΠΑΕ, από τις οποίες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η πορεία της ομάδας. Ακόμη και πιο αυστηρά, μάλιστα, όταν βλέπει ότι κάποια από τα σφάλματά του (ειδικά επικοινωνιακά) τα επαναλαμβάνει. Αδικο είναι να συγκρίνεται με τον Βαρδινογιάννη και με τα μεγαλεία της πολυμετοχικότητας. Διότι – παρότι δεν θέλει να λέγεται, να γράφεται και να διαφημίζεται – έχει ξοδέψει και αρκετά εκατομμύρια ευρώ και αμέτρητες εργατοώρες για να σώσει τον Παναθηναϊκό. Να τον σώσει! Όχι να τον κάνει και πάλι πρωταθλητή. Με προσωπικά χρήματα, με προσωπικές επαφές, με, με, με… Με πολλά!

Μ’ αυτά τα πολλά που έκανε και βάσει της εκκίνησης του περυσινού Παναθηναϊκού, πέρυσι απέτυχε. Εξ αρχής τοποθέτησε πολύ ψηλά τον πήχη. Προτού προσγειωθεί στην σκληρότατη πραγματικότητα και παραδεχθεί πρώτα ενδόμυχα ο ίδιος και εν συνεχεία δημοσίως ότι του… έλαχε να είναι ο «Στουρνάρας» του ΠΑΟ στη μνημονιακή περίοδο της ομάδας. Εφέτος μοιάζει πιο λογικός. Είναι πολύ πιο αγχωμένος, αλλά και πιο συνειδητοποιημένος. Ωστόσο, η μοναδική «παράλογη», απρόσμενη, ρηξικέλευθη κίνησή του, η απόφαση να φύγει από την Παιανία και να αγοράσει (η ΠΑΕ, αλλά με προσωπικές εγγυήσεις και επιταγές!) το «Απήλιον», είναι και εκείνη η μοναδική που έδωσε όραμα σε μια μερίδα φίλων της ομάδας.

Θα χρειαστεί ακόμη πολύς χρόνος για να «χωνέψει» ο οπαδός του ΠΑΟ τα νέα δεδομένα και ακόμη πιο πολύ για να στηρίξει την προσπάθεια διάσωσης και εν συνεχεία ανάκαμψης, η οποία δεν θα συνδυαστεί με έναν ιστορικό υποβιβασμό. Όχι, δεν θα γίνει «ΑΕΚ» ο Παναθηναϊκός, στη βάση του τετριμμένου «μότο» της εποχής. Διότι ο Αλαφούζος δεν είναι ούτε Δημητρέλλος (και… σία), ούτε εν αναμονή για σβήσιμο χρεών παράγων. Ενας επιφανής οπαδός του Παναθηναϊκού είναι, με περιορισμένο και όχι ξεχειλισμένο (συγκριτικά με άλλους αυτής της κάστας, όχι με τους… κοινούς Ελληνες θνητούς) πορτοφόλι.

Δυστυχώς, όμως, για τον Αλαφούζο, υπάρχει ένα δεδομένο που δεν ανατρέπεται, όπως αποδείχθηκε και με το εγχείρημα της «Συμμαχίας», παρά τις όποιες βάσιμες αιτίες - δικαιολογίες. Για την συντριπτική πλειονότητα των φίλων του Παναθηναϊκού έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι η αγαπημένη ομάδα τους δεν είναι τόσο ψηλά στην κλίμακα προτεραιοτήτων της (ούτως ή άλλως αφάνταστα επιβαρημένης την τελευταία τριετία, όπως και για όλους) καθημερινότητάς τους. Ας ρωτήσει και τον Δημήτρη. Θα καταλάβει ότι χρειάζεται ακόμη πιο γερό στομάχι.
 

Υπέγραψε ο Νάνο,πολυ κοντά σε στόπερ!

 Παίκτης του Παναθηναϊκού και με τη βούλα είναι ο Νάνο, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Προχωρημένες διαπραγματεύσεις με στόπερ, συνεχίζεται η αναζήτηση επιτελικού μέσου.
Ο 29χρονος Ισπανός αριστερός μπακ Νάνο πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 120.000 ευρώ. Ο πρώην παίκτης της Πονφεραντίνα, ομάδα β' Ισπανίας, αποτελεί το πέμπτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού μετά του Εμίρ Μπαϊράμι, Μάρκους Μπεργκ, Μέντες ντα Σίλβα και Γιώργο Κουτρουμπή.
Ο Νάνο, ο οποίος μαζί με τον Διαμαντή Χουχούμη θα απαρτίσουν το αμυντικό δίδυμο της αριστερής πτέρυγας, θα αρχίσει άμεσα προπονήσεις με το "τριφύλλι".
Τα επόμενα βήματα για τον Παναθηναϊκό είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ενός επιτελικού μέσου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν προχωρημένος διαπραγματεύσεις με στόπερ, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει. Παράλληλα οι "πράσινοι" καταβάλλουν προσπάθειες για να φέρουν πίσω τον Σισοκό από τη Βόλφσμπουργκ.

Έντονο το ενδιαφέρον της Σαραγόσα για τον Τοτσέ!

 Η μόνη ομάδα που όπως φαίνεται κοιτάει στα σοβαρά τη περίπτωση του Τοτσέ, είναι η Σαραγόσα. Οι Ισπανοί πλέον αγωνίζονται στην Segunda Division και έχουν ταβάνι συμβολαίου 400.000 ευρώ.
Ο παίκτης, θέλει πολύ να φύγει και να γυρίσει σε ομάδα της πατρίδας του. Ο Τοτσέ παίρνει περίπου 500.000 ευρώ καθαρά αυτή τη στιγμή, ενώ οι Ισπανοί του προσφέρουν 400.000 ευρώ. Άρα είναι πολύ πιθανό η ΠΑΕ να χρειαστεί να πληρώσει αυτή τη διαφορά των 100.000 ευρώ.
Μένει να δούμε αν το ενδιαφέρον είναι επίσημο.

Σαν Σήμερα 20/7/2001 ο Παναθηναϊκός έντυνε στα πράσινα τον Γιόνας Κόλκα(Joonas Kolkka)

 Το 2001, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Φινλανδό αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό από την Αϊντχόφεν, και… δεν το μετάνιωσε! Δύο χρόνια αγωνίστηκε με το «τριφύλλι» στο στήθος ο διεθνής άσος, και με τις εμφανίσεις του κατάφερε να μπει στις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας. Όποτε αγωνιζόταν, έδινε τον καλύτερο εαυτό του, δε δημιούργησε ποτέ (εξωαγωνιστικό) πρόβλημα, και ήταν σε πολλούς αγώνες των «πρασίνων» στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων!
Αναμφίβολα, δύο πολύ δυνατές στιγμές του Κόλκα με τα πράσινα ήταν οι ακόλουθες. Η πρώτη ήλθε στο παιχνίδι του γηπέδου της Λεωφόρου με τη Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2001/02: ο Φινλανδός κέρδισε το πέναλτυ που μετέτρεψε σε γκολ ο Άγγελος Μπασινάς, δίνοντας τη σπουδαία νίκη (1-0) στο «τριφύλλι»! Η δεύτερη ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, στο ίδιο γήπεδο, την επόμενη αγωνιστική περίοδο: ο Σκανδιναβός μέσος με δικό του τέρμα χάρισε τη νίκη (3-2) στον Παναθηναϊκό!!!

Ο Γιόνας Κόλκα γεννήθηκε το 1974 στο Λάχτι, και στην τοπική Ρέιπας… πρωτοκλώτσησε το τόπι! Ακολούθησε η θητεία του στη Μιλικόσκι, ώσπου το 1996 έφυγε για την Ολλανδία και τη Βίλεμ. Δύο χρόνια έμεινε στην ομάδα, έχοντας πολύ χρόνο συμμετοχής (68 εμφανίσεις/16 γκολ) και την ευκαιρία έτσι να δείξει το πλούσιο ταλέντο του! Η Αϊντχόφεν έσπευσε και τον απέκτησε. Ο Φινλανδός κέρδισε θέση βασικού (78 συμμ./3 γκολ) στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε στο «Φίλιπς Στάντιον». Κατόπιν, όπως είδαμε, το καλοκαίρι του 2001 τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Το 2003, όταν άφησε δηλαδή τους «πράσινους» ο διεθνής άσος, πήγε στη Γερμανία και τη Γκλάντμπαχ, όπου έμεινε μια χρονιά (28 συμμ./2 γκολ). Ακολούθως έπαιξε (επίσης για μια σεζόν) στην Πρέμιερ Λιγκ και την Κρύσταλ Πάλας, όπου κατέγραψε 26 παρουσίες και 3 τέρματα (σκόραρε μάλιστα εναντίον των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… μέσα στις έδρες τους!). Η ομάδα όμως υποβιβάστηκε, ο Φινλανδός έμεινε ελεύθερος, κι αποφάσισε να επιστρέψει στη γνώριμή του Ολλανδία.

Ξόδεψε, λοιπόν, ένα χρόνο στη ντεν Χάαγκ κι άλλον ένα στη Φέγενορντ, προτού το 2007 υπογράψει στη Μπρέντα, όπου ανήκει μέχρι σήμερα.

Εξάλλου, ο τόσο αγαπητός στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού Γιόνας Κόλκα έχει συμπληρώσει 98 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ενώ έχει σημειώσει και έντεκα τέρματα