Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Που να σαι τώρα παικταρά μου!-Αφιέρωμα στον Χουάν Χοσέ Μπορέλι!

 Ο αγαπημένος «Χότα Χότα» των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, Χουάν Χοσέ Μπορέλι, είναι ένας από τους καλύτερους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ποτέ στο πρωτάθλημά μας!!!
Υπήρξε εξαιρετικός μπαλαδόρος! Και οι περίφημες κλειστές ντρίμπλες του, οι επινοήσεις, η τεχνική και η όλη παρουσία του στο γήπεδο τον βοήθησαν να εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα του Παναθηναϊκού, και παράλληλα να... ξεσηκώνει τα πλήθη και να τους προσφέρει ουσία και θέαμα!

Ο γεννημένος στο Σαν Ισίδρο (8/11/1970) Αργεντινός μέσος διέπρεψε και ως προπονητής, άμα τη λήξει της καριέρας του. Εργάστηκε για πολύ καιρό στα τμήματα υποδομής της ομάδας που τον ανέδειξε, της μεγάλης Ρίβερ Πλέιτ. Κατόπιν, επωμίστηκε καθήκοντα βοηθού του τεχνικού Φερνάντο Γκαμπόα στην Τσακαρίτα Τζούνιορς. Όταν ο τελευταίος ανέλαβε πριν λίγο καιρό την Κολόν Σάντα Φε, που παίζει στην Πριμέρα Ντιβισιόν της Αργεντινής, ο «Χότα Χότα» τον ακολούθησε, κι έτσι σήμερα είναι ο βοηθός του στους Σαμπαλέρος!

Από τις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ αναδείχθηκε ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι, λοιπόν. Κάνοντας το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα των «εκατομμυριούχων» το 1988. Πρόλαβε να γευτεί την κατάκτηση τίτλων, προτού, μόλις στα 21 του, επιλέξει να κάνει το... υπερατλαντικό άλμα και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό!

Τα πρώτα του χρόνια στο «τριφύλλι», όμως, δεν ήταν εύκολα. Άργησε να καθιερωθεί. Η αξία του αμφισβητήθηκε... Μόλις όμως ανέλαβε τα ηνία των «πρασίνων» ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, το 1994, ο Μπορέλι αναγεννήθηκε! Παρουσιάζοντας το καλό του πρόσωπο και επιδεικνύοντας όλες τις αρετές του, έγινε αναπόσπαστο μέλος της «πράσινης» ενδεκάδας προσφέροντας ό,τι καλύτερο είχε κάθε φορά που αγωνιζόταν! Έπαιξε, συνολικά, 86 φορές στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 26 τέρματα. Πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (1995-96) και τριών Κυπέλλων (1993-94-95), ενώ είχε τεράστια συμβολή στην αλησμόνητη πορεία του Παναθηναϊκού ως τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 1995/96, κατά τη διάρκεια της οποίας πέτυχε κρίσιμα, πολύτιμα γκολ!!!

Οι εν Ελλάδι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες. Κι έτσι, το 1996, ο Μπορέλι μετακινήθηκε στην ισπανική Οβιέδο, ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν τότε. Δεν «του βγήκε» αυτή η μετεγγραφή, όμως. Ένα χρόνο αργότερα, επέστρεψε στη Ρίβερ Πλέιτ, κατόπιν έπαιξε στη Σαν Λορένσο, αλλά και στην Ντεπορτίβο Μαλδονάδο της Ουρουγουάης. Το 2001, ξαναφόρεσε πράσινη φανέλα ελληνικής ομάδας, αλλά αυτή του... νεοφώτιστου στην Α’ Εθνική τότε, Ακράτητου, τούτη τη φορά! Στο τέλος εκείνης της σεζόν (2001/02), ο «Χότα Χότα» αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι συμμετείχε επίσης και σε επτά αναμετρήσεις της εθνικής Αργεντινής. Κι όσο για το πέρασμά του από τα γήπεδά μας και τον Παναθηναϊκό, αυτό θα μείνει, το δίχως άλλο, αξέχαστο!!!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!