Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Από ball boy, Super golden boy!

 Έχει περάσει μια ζωή στην Παιανία. Μια ζωή αρκετή για να μαζεύει τις μπάλες στον Γιώργο Καραγκούνη και αργότερα να τις μοιράζεται μαζί του.


Welcome to Tsilivi!
Σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου, ξεκίνησαν τα όνειρα. Εκεί όπου η ζωή ξεχειλίζει τα καλοκαίρια και όλα μοιάζουν να κινούνται σε έναν διαφορετικό ρυθμό τέτοιους μήνες του χρόνου. Χθες, το Τσιλιβί έζησε ξανά για λίγο καλοκαίρι. Τα μπαράκια δίπλα στη θάλασσα έμοιαζαν να έχουν γεμίσει κόσμο που διασκεδάζει, η νύχτα έμοιαζε ζεστή και υπήρχε μια γλυκιά προσμονή για το ξημέρωμα. Ακριβώς, όπως στις 20 Οκτωβρίου του 2010.

Τότε, ήταν η συμμετοχή του Χάρη Μαυρία στο Champions League. Τώρα, μια ακόμα πρώτη φορά. Το πρώτο του γκολ στο ντέρμπι που θα έσπασε τη χειμερινή μοναξιά και απομόνωση του καταθλιπτικού τοπίου με τη βροχή να… γεμίζει τη θάλασσα. Και στο μπαράκι του πατέρα του, τα ποτά θα ήταν κερασμένα! Ο Γιώργος Μαυρίας είχε ένα απωθημένο. Από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι ο γιος του έχει ταλέντο, ήθελε να τον δει να παίζει στον Παναθηναϊκό. Ποδοσφαιριστής και ο ίδιος, αλλά σε ερασιτεχνικό επίπεδο, είχε φτάσει να αγωνιστεί μέχρι τη Δ’ Εθνική. Άλλες εποχές τότε, πιο δύσκολες και με την οικογενειακή επιχείρηση να μην αφήνει σκέψεις για καριέρα έξω από τα… σύνορα.

Η οικογένεια διατηρεί ένα μπαρ στο Τσιλιβί, το οποίο λειτουργεί τέσσερις μήνες το χρόνο και είναι το μοναδικό διάστημα, στο οποίο αφήνει ο Γιώργος τον Χάρη και την υπόλοιπη οικογένεια και επιστρέφει στα πάτρια εδάφη. Ευτυχώς, ο Χάρης δεν… ασχολήθηκε και ιδιαίτερα με τη νυχτερινή ζωή στο παραθαλάσσιο θέρετρο και προτίμησε τη μπάλα. Εκεί επιστρέφει μόνο τα καλοκαίρια, άλλοτε μόνος του και άλλοτε με τον Στέφανο Καπίνο για να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν.

Η πρώτη μεταγραφή!
«Γιώργο, ο μικρός είναι καλός. Θέλω να μου τον φέρεις». Στις μικρές κοινωνίες, έτσι κλείνουν οι μεταγραφές. Ο Στράτος Κουρούμαλος ήταν προσωπικός φίλος με τον πατέρα του και δεν χρειάστηκε να δει πολλές φορές τον Χάρη για να καταλάβει. Η εμπειρία του σε μικρές ηλικίες (σ.σ. προϊόν της ακαδημίας του είναι και ο Ανδρέας Τάτος) του έδινε μια διορατικότητα παραπάνω και σε ηλικία 10 ετών, ο Χάρης εντάχθηκε στον Ζακυνθιακό. «Ξεχώριζε με την ταχύτητά του, την επιθετικότητά του και το πάθος του για το ποδόσφαιρο», έλεγε πριν μερικά χρόνια ο μέντοράς του ή δάσκαλος, όπως τον αποκαλεί ο 18χρονος μέσος. Τότε που οι προβολείς του ΟΑΚΑ στράφηκαν πάνω του και οι προβολείς των μίντια στράφηκαν στο νησί του Ιονίου.

«Ήταν συνεχώς με μια μπάλα στα πόδια», προσθέτει και ξετυλίγει το κουβάρι της εξέλιξής του. Τρία χρόνια μετά την πρώτη του μεταγραφή, η συγκυρία ήταν ιδανική για τον Χάρη Μαυρία. Ένα τουρνουά, ένας σκάουτερ και ένα όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. «Είχαμε συνεργασία με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και ο Σπύρος Λιβαθηνός ερχόταν συχνά να δει παίκτες. Λάβαμε μέρος σε ένα τουρνουά στο Λουτράκι και μετά μας έγινε η πρόταση. Ήταν τυχερός που βρέθηκε σε εκείνο το τουρνουά. Γιατί καμιά φορά, μια καριέρα κρίνεται από μια καλή συγκυρία». 

Η… ερυθρόλευκη παρεμβολή!
Κάθε όμορφη ιστορία, θέλει και μια απρόσμενη ανατροπή. Λίγο καιρό μετά το τουρνουά στο Λουτράκι, ακολούθησε ένα τουρνουά στο Χαϊδάρι. Εκεί, ο Χάρης Μαυρίας θα έδινε εκ νέου τα διαπιστευτήριά του, απέναντι σε ομάδες όπως η Λεβερκούζεν και η Μίλαν, που συμμετείχαν επίσης. Και ήταν τόσο πειστικός, ώστε να προκύψει ο Ολυμπιακός. «Ήρθαν ο Γιώργος Νταρακλίτσας με τον Αμανατίδη και μου ζήτησαν το παιδί. Μου έδιναν και 15.000 ευρώ για να πάει στον Ολυμπιακό. Περισσότερα απ’ όσα πήρα από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τον έδωσα. Είμαι κι εγώ Παναθηναϊκός, όπως γνώριζα πως το όνειρο του πατέρα του ήταν να τον δει με το τριφύλλι στο στήθος».
Κάπως έτσι, ολοκληρώνεται η διαδρομή από τη Ζάκυνθο στην Παιανία. Χωρίς χρήματα, ο Παναθηναϊκός θα αποκτούσε τον Χάρη Μαυρία. Με μοναδική συμφωνία, να πάρει λεφτά ο Ζακυνθιακός αν φτάσει ο μικρός να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο – όπως κι έγινε – ή αν πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Τα ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο, όμως, δεν αφορούν τις παιδικές ψυχές.

Το συμβόλαιο για ένα παιδί είναι οι αφίσες που έχει κολλημένες πάνω από το κρεβάτι του. «Το όνειρό μου είναι να παίξω στον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα για πολλά χρόνια», είχε πει στην πρώτη του συνέντευξη. «Από τότε που γεννήθηκα είμαι Παναθηναϊκός. Εγώ και όλη η οικογένειά μου», είχε συμπληρώσει. Είχε ίνδαλμα τον Γιώργο Καραγκούνη από τότε που τον… κυνηγούσε ως ball boy και τον Κώστα Κατσουράνη. Φυσικά και τον Λιονέλ Μέσι! Θα προλάβαινε πριν ενηλικιωθεί να βρεθεί στο ίδιο γήπεδο με τους δύο Έλληνες άσους και να παρακολουθήσει από κοντά και τον Αργεντινό.

Το ταξίδι στην Παιανία!
Ο Παναθηναϊκός φρόντισε για όλα. Το σχολείο που θα φοιτούσε ο Χάρης, τον ξενώνα που θα τον φιλοξενούσε στην Παιανία, το σπίτι όπου θα έμενε η οικογένειά του. Η απόφαση για τον Γιώργο Μαυρία ήταν εύκολη. Δεν θα άφηνε το παιδί του μόνο του στην Αθήνα, τη στιγμή που ήταν μόλις 13 ετών. Μετακόμισαν και εγκαταστάθηκαν στην πρωτεύουσα, επιστρέφοντας στο Τσιλιβί για τους τέσσερις μήνες το χρόνο που έχει δουλειά στο μαγαζί. Δεν βγήκαν χαμένοι, αφού το όνειρό τους θα γινόταν πραγματικότητα, έστω κι αν υπήρχαν τα δεδομένα στάδια από τα οποία έπρεπε να περάσει ο μικρός.

Ξεκίνησε από την ομάδα παίδων με τον Γιάννη Βονότρα, έπαιξε στην ομάδα εφήβων με τον Βαγγέλη Σάμιο και παράλληλα έπαιρνε συμμετοχές από τον Κώστα Ταράση και σε εκείνη των Κ-21. Ένας τραυματισμός (σ.σ. έσπασε το χέρι του το 2008) δεν έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία του, απλά τον ανάγκασε να κόψει λίγο ταχύτητα. Στις 2 Αυγούστου του 2009 έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και εντάχθηκε στην Golden Team του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Κλήθηκε από τον Νίκο Νιόπλια και συμμετείχε στην προετοιμασία του τριφυλλιού και το ανεπίσημο ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα έγινε στο φιλικό με την Βόλφσμπουργκ στις 21 Ιουλίου του 2010. Στα τέλη Αυγούστου υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2013 και όλοι θα περίμεναν από εκείνον περιμένουν την καριέρα που οι ικανότητές του και ο χαρακτήρας του υπόσχονται. Γιατί ακόμα και οι ψυχολόγοι που παρακολουθούν τα παιδιά στην Παιανία έκαναν λόγο για έναν απολύτως ισορροπημένο παιδί.

Ακριβώς τέτοιο θα ήταν και στις 20 Οκτωβρίου. Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την Ρούμπιν Καζάν για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, κουβαλώντας τις αποτυχίες των δύο πρώτων αγώνων. Ο Νίκος Νιόπλιας ρίσκαρε και στο 78’ της αναμέτρησης πέρασε τον 16χρονο στη θέση του Στέργου Μαρίνου. Ήταν, στο φινάλε, και το μόνο που έμεινε σε όλους από εκείνο το αδιάφορο 0-0. «Θυμάμαι έκανα ζέσταμα και σκεφτόμουν ότι ίσως μπω. Το γήπεδο είχε 40.000 κόσμο. Με το που με φώναξε ο προπονητής τα έχασα για λίγο. Άρχισα να το συνειδητοποιώ όταν άλλαζα την μπλούζα. Είχα άγχος. Με το που μπήκα στο γήπεδο και άκουσα τον κόσμο να χειροκροτεί, πήρα θάρρος και ανατρίχιασα. Ακόμη ανατριχιάζω» 

Δεν ήταν ο μόνος. Την ίδια στιγμή θα γινόταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες της Ζακύνθου, στις ιστοσελίδες και το μικρό παραθαλάσσιο Τσιλιβί θα έσφυζε με περισσότερη ζωή απ’ όταν οι Άγγλοι τουρίστες τριγυρνούν στους δρόμους πιωμένοι. «Παιδί μου, με γέμισες χαρά και περηφάνια. Σου εύχομαι να φτάσεις ψηλά και να οδηγήσεις τον Παναθηναϊκό σε νέο Wembley. Να είσαι πάντα γερός», του έστειλε μετά το τέλος του αγώνα ο Στράτος Κουρούμαλος. «Δάσκαλε σ’ ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ από πού ξεκίνησα», ήταν η απάντηση που έλαβε λίγο αργότερα.
Εκείνο το βράδυ, ο Χάρης Μαυρίας έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που έπαιξε σε αγώνα των ομίλων.
 Θα έπαιρνε αρκετό θάρρος, ώστε να αρχίσει να ονειρεύεται. Το πρώτο του γκολ… «Θέλω να είμαι σοβαρός στο πρώτο μου γκολ. Σίγουρα δεν θα το πανηγυρίσω με χορό. Επειδή πιστεύω στον Θεό, θα το αφιερώσω εκεί και στη συνέχεια στην οικογένειά μου». Η αλήθεια είναι πως είχε και κάποιον ακόμα στο μυαλό του. Ο Στέφανος Καπίνο είναι κάτι παραπάνω από φίλος ή συμπαίκτης για τον Χάρη Μαυρία, όπως και ο ίδιος τον περιγράφει. «Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, μέναμε στο ίδιο δωμάτιο. Είμαστε σαν αδέρφια. Πέντε χρόνια κάθε μέρα μαζί». 

Στο Ηράκλειο ο νεαρός γκολκίπερ ήταν στον πάγκο, αλλά ο συμπαίκτης του έτρεξε και του το αφιέρωσε.. Ο Μαυρίας πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ήταν και πάλι χειμώνας. Φεβρουάριος αυτή τη φορά, του 2012, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 46’ και σκόραρε στο 59’ κόντρα στον Εργοτέλη. Έκλεισε την πρώτη του… επαγγελματική χρονιά με 24 συμμετοχές κι ένα γκολ, με πολλές ευρωπαϊκές ομάδες να στρέφουν το βλέμμα τους προς την πλευρά του και με ένα καινούργιο συμβόλαιο το καλοκαίρι. Όπως έλεγε, άλλωστε, σε ανύποπτο χρόνο εκείνο που τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να βελτιώνεται και όχι να βγάλει λεφτά. «Ο Παναθηναϊκός σημαίνει πολλά πράγματα για μένα. Έχω μεγαλώσει εδώ και αγαπάω την ομάδα σαν οικογένειά μου», θα έλεγε την πρώτη μέρα του Ιουνίου, όταν υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2016.

Το καλοκαίρι που ξεκίνησε διαφορετικά, θα εξελισσόταν και διαφορετικά. Στο μέσο της τουριστικής περιόδου, 15 Ιουλίου ημερολογιακά, ο Χάρης Μαυρίας θα έπαιζε τελικό με την Εθνική Νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα… Στο αποκορύφωμά της, αρχές Αυγούστου όταν… βουλιάζουν τα νησιά, θα γινόταν ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που θα σκόραρε σε ευρωπαϊκό ματς. Και, μάλιστα, δύο φορές. Στο τέλος της, μέσα Σεπτεμβρίου πλέον, θα φορούσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Ήταν ωραίο καλοκαίρι για το Τσιλιβί… Αλλά και τον χειμώνα, ο Χάρης πάντα θα βρει έναν τρόπο να σπάει τη μελαγχολία του.



Βόλεϊ Γυναικών:ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α’: Αήττητες βλέπουν… πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει αήττητος στη δεύτερη φάση, χωρίς να έχει χάσει ούτε βαθμό από τους αντιπάλους τους. Η ανοδική πορεία των κοριτσιών  μας και η συνεχής δουλειά στα τμήματα των ακαδημιών υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Βλαχονικολού, της Σοφίας Τζαλαλή και Άγκι Μπάμπουλη αποδίδει καρπούς για το Τριφύλλι. Απόδειξη του γεγονότος αυτού η πρόσφατη κλήση στα αναπτυξιακά τμήματα της Εθνικής ομάδας έξι αθλητριών μας. 
Συγχαρητήρια αλλά και στήριξη 
Ο Πρόεδρος, Αχιλλέας Μακρόπουλος, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπεύθυνοι του τμήματος δίνουν τα συγχαρητήρια τους για τη μέχρι στιγμής πορεία των κορασίδων μας. Ο Σύλλογος θα ενισχύσει περαιτέρω τις μελλοντικές προσπάθειές τους. Ευχή όλων για πολλές επιτυχίες στη συνέχεια και υπόσχεση ότι ο Παναθηναϊκός θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια αυτή.

Η πορεία της ομάδας των κορασίδων μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης. 
6/10/2012
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3 (6-25, 10-25, 18-25) 
Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Μαρκουλάτου, Ρουσάκη, Κεφάλα Ε., Κεφάλα Εφη, Ζαρκαδούλα, Κουμούτσου λ., Σωτηρίου, Αποστολάκη Γιαννακοπούλου, Κασδοβασίλη
14/10/2012
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3 (14-25, 4-25, 11-25)
Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Σωτηρίου, Γιαννακοπούλου, Κασδοβασίλη, Βρακά, Κεφάλα Εφη, Κεφάλα Ελ, Μαρκουλάτου, Ρουσάκη, Αποστολάκη, Ζαρκαδούλα
21/10/2012 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ 3-0 (25-9, 25-16, 25-16)
Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Σωτηρίου, Γιαννακοπούλου, Κασδοβασίλη, Βρακά, Κεφάλα Εφη, Κεφάλα Ελ, Μαρκουλάτου, Ρουσάκη, Αποστολάκη, Ζαρκαδούλα
3/11/2012 
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3 (13-25, 13-25, 25-21, 15-21)
Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Γιαννακοπούλου, Αποστολάκη, Κασδοβασίλη, Κεφάλα Ελ., Κεφάλα Έφη, Μαρκουλάτου, Ζαρκαδούλα, Ρουσάκη, Κουμούτσου λ.
11/11/2012
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΣΧΟΛΕΣ ΜΩΡΑΪΤΗ 3-0 (25-12, 25-22, 25-15) 
Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Γιαννακοπούλου, Αποστολάκη, Κασδοβασίλη, Κεφάλα Ελ., Κεφάλα Έφη, Μαρκουλάτου, Ζαρκαδούλα, Βρακά, Ρουσάκη, Κουμούτσου λ
17/11/20122
ΕΝ. ΒΥΡΩΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3 (11-25, 14-25, 25-27)
Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Γιαννακοπούλου, Αποστολάκη, Κασδοβασίλη, Κεφάλα Ελ., Κεφάλα Έφη, Μαρκουλάτου, Ζαρκαδούλα, Γεωργακοπούλου, Ρουσάκη, Κουμούτσου λ.
25/11/2012 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΖΑΟΝ 3-0 (25-13, 25-22, 26-24)
Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Γιαννακοπούλου, Σωτηρίου, Αποστολάκη, Κασδοβασίλη, Κεφάλα Ελ., Κεφάλα Έφη, Μαρκουλάτου, Ζαρκαδούλα, Αγγελή, Ρουσάκη, Γεωργακοπούλου, Κουμούτσου λ.
1/12/2012 
ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3 (25-21, 19-25, 20-25, 16-25) 
Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Σωτηρίου, Γιαννακοπούλου, Αποστολάκη, Κασδοβασίλη, Κεφάλα Ελ., Κεφάλα Έφη, Μαρκουλάτου, Αγγελή, Ζαρκαδούλα, Ρουσάκη, Κουμούτσου λ.
9/12/012
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 3-0 (25-8, 25-11, 25-18)
Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Γιαννακοπούλου, Αποστολάκη, Κασδοβασίλη, Κεφάλα Ελ., Κεφάλα Έφη, Μαρκουλάτου, Ρουσάκη, Απέργη, Σιαμάτρα, Λεγάκη, Αγγελή, Μανικοπούλου



 πηγη:http://www.panathinaikos1908.gr

ΠρωτΑπριλιάτικο Αστείο:Επιταγή 28 εκ. για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

 Ο Βλάσης Τσάκας, εδώ και μήνες ταλαιπωρεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού με τις υποσχέσεις του για πρίγκιπες και λοιπούς συγγενείς.
Και την Τετάρτη το μεσημέρι σε μία συνέντευξη Τύπου που θα δώσει με τον Φεϊζάλ θα γίνει πρόταση αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Και σύμφωνα με πληροφορίες, το σημαντικότερο στοιχείο της επιστολής που έχουν παραλάβει όλοι οι μέτοχοι, είναι μια επιταγή 28 εκ. € που υπάρχει για τα ταμεία του «τριφυλλιού» από την γνωστή τράπεζα Barclay’s!

Τώρα, πως μια τόσο διάσημη τράπεζα εμπλέκεται σε αυτό το ντιλ, ένας Θεός ξέρει, αφού ο Βλάσης Τσάκας, από λόγια έχει χορτάσει τον κόσμο εδώ και καιρό. Πάντως, στο έγγραφο δεν υπάρχει το όνομα του Σαουδάραβα και αυτό προκαλεί τις πρώτες απορίες ενώ τοποθέτηση από την «πράσινη» ΠΑΕ θα υπάρξει μετά την συνέντευξη Τύπου του «πρίγκιπα» και του εκπροσώπου του. 


Διαβάστε τους 4 όρους που αναφέρει το έγγραφο για την εξασφάλιση της επιταγής για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

-Να μεταβιβαστεί μίνιμουμ 67,5% των μετοχών, ποσοστό ικανό για να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις από την πλειοψηφία, και μάξιμουμ το 90%. Κάθε μέτοχος που θα παραχωρήσει τις μετοχές του στον πρίγκιπα, θα λάβει το συμβολικό αντίτιμο των 1.000 ευρώ.

-Υπάρχει διορία 10 ημερών, έως τις 20 Δεκεμβρίου, ώστε να απαντήσουν οι μέτοχοι και να λάβουν στη Γ.Σ. απόφαση μεταβίβασης των μετοχών τους στον πρίγκιπα.

-Να παραιτηθούν 12 μέλη από το διοικητικό συμβούλιο για να οριστούν μέλη εκλεκτά του Μπιν Αμπντουλαζίζ.

-Να γίνει έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ για το διάστημα 1/1/2012 μέχρι και σήμερα, μια διαδικασία που δεν θα πάρει πάνω από 4-5 μέρες.

Εφόσον γίνουν αυτά θα ξεμπλοκαριστούν τα 28 εκατ. ευρώ υπέρ της ΠΑΕ, ποσό που αντιστοιχεί στο υπάρχον άνοιγμα. Επίσης στην πρόταση αναφέρεται ότι θα διατεθούν 42 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014 για μεταγραφές και επενδύσεις και άλλα 100 εκατ. ευρώ για γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Αυτές είναι οι νέες υποσχέσεις του Τσάκα…




πηγη:http://www.sport-fm.gr

Κολύμβηση:Ανθίζει ξανά το Tριφύλλι στις πισίνες!

Με εκπληκτικά αποτελέσματα άνοιξε για τον Παναθηναϊκό μας η αυλαία της κολυμβητικής σεζόν. Η νέα ενισχυμένη και καλοδουλεμένη αγωνιστική κολυμβητική ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση για την περίοδο 2012-2013 συμμετείχε με 29 κολυμβητές και κολυμβήτριες στη διοργάνωση «ΚΣΤ Ιωνίδεια» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου στο κολυμβητήριο της Νίκαιας με τη συμμετοχή 63 ομάδων και περισσότερων από 700 αθλητών-αθλητριών όλων των κατηγοριών.

Η ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση καταλαμβάνοντας τελικά τη 2η θέση και κατακτώντας συνολικά 34 μετάλλια (14 χρυσά,11 ασημένια και 9 χάλκινα). Ταυτόχρονα 26 από τους 29 αθλητές-αθλήτριές  μας έπιασαν τα όρια συμμετοχής τους στα χειμερινά πανελλήνια πρωταθλήματα.  

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι πλέον ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο έχει εκπροσώπηση σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων και Όπεν (ανδρών-γυναικών).
Μετάλλια:

Χρυσά:Μανωλαράκης (100μ πρόσθιο ΠΠ-Α)
Τσιλιμιδός (200μ μικτή ατομική Εφήβων)
Σιτόπουλος (200μ μικτή ατομική ΠΠ-Β)
Τσιλιμιδός (400μ μικτή ατομική Εφήβων)
Μανωλαράκης (400μ μικτή ατομική ΠΠ-Α)
Φιλιππάκος (200μ ελεύθερο Εφήβων)
Κατόπης (400μ ελεύθερο Παίδων)
Βραχάτης (100μ ύπτιο Ανδρών)
                Χαραλάμπου (100μ ύπτιο Εφήβων)
                Αποστολάκος (100μ ύπτιο ΠΠ-Β)
                Αποστολάκος (200μ ύπτιο ΠΠ-Β)
               Οικονομίδου (200μ ύπτιο ΠΚ-Α)
               Χαραλάμπου (50 μ πεταλούδα Εφήβων)
               Σιτόπουλος (100μ πεταλούδα ΠΠ-Β)
Ασημένια:Γενκιανίδης (100μ πρόσθιο ΠΠ-Β)
Γενκιανίδης (200μ πρόσθιο ΠΠ-Β)
Κατόπης (1500μ ελεύθερο Παίδων)
Φιλιππάκος (100μ ελεύθερο Εφήβων)
Χαιτίδου (100 μ ελεύθερο Κορασίδων)
Χαιτίδου (200μ ελεύθερο Κορασίδων)
Βραχάτης (50μ ύπτιο Ανδρών)
Αγγουριδάκη (50μ ύπτιο Γυναικών)
Οικονομίδου (100μ ύπτιο ΠΚ-Α)
Χατζηδοπαυλάκη (100μ ύπτιο ΠΚ-Β)
                Βραχάτης (200μ ύπτιο Ανδρών)
Χάλκινα:Κουλουλίας (100μ ελεύθερο Εφήβων)
Σιτόπουλος (100μ ελεύθερο ΠΠ-Β)
                Αργυροκαστρίτη (100μ ελεύερο Κορασίδων)
                Παπακωνσταντίνου (200μ ελεύθερο Παίδων)
               Αργυροκαστρίτη (200μ ελεύθερο Κορασίδων)
              Χατζηδοπαυλάκη (200μ ελεύθερο ΠΚ-Β)
             Φιλιππάκος (100μ πεταλούδα Εφήβων)
             Χαραλάμπου (200μ πεταλούδα Εφήβων)
             Μανωλαράκης (200μ πεταλούδα ΠΠ-Α)




πηγή:http://www.panathinaikos1908.gr

 Ο Τζέισον Καπόνο έφτασε λίγο πριν τις 7μ.μ. στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από το αεροδρόμιο πήγε απευθείας στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ, όπου είχε την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και το τεχνικό επιτελείο. Αν και δύο από τους νέους του συμπαίκτες του ήταν ήδη γνωστοί από το ΝΒΑ: Ο Μάρκους Μπανκς και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.
Ο Καπόνο δήλωσε λίγο μετά την άφιξή του: «Είμαι ενθουσιασμένος πραγματικά που θα αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Πέρασα κάποιες δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος πραγματικά που θα αγωνιστώ για μια μεγάλη ομάδα και με τέτοιους συμπαίκτες. Αυτό που θέλω είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να κατακτήσει τίτλους η ομάδα. Έχω παρακολουθήσει την πορεία του Παναθηναϊκού στα τελευταία δέκα παιχνίδια, ξέρω ότι παίζω πολύ καλά στην Ευρωλίγκα και ότι η ομάδα θα διεκδικήσει την κορυφή του ομίλου στη Ρωσία. Παίζουμε δυνατά, είμαστε ανταγωνιστικοί… Θεωρώ ότι παίζουμε εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα».
Σε ότι αφορά τους λόγους που καθυστέρησε η άφιξή του στην Ελλάδα, ο Καπόνο τόνισε: «Υπήρχε ένα οικογενειακό πρόβλημα, ένα θέμα υγείας… Ευτυχώς το ξεπεράσαμε και τώρα είναι όλα καλά. Ήταν κάτι πολύ σοβαρό, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Όλα είναι υπό έλεγχο πλέον και κοιτάμε μπροστά».
Ο ίδιος σε σχετική ερώτηση δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα: «Είμαι έτοιμος να μπω απευθείας στην προπόνηση και να βοηθήσω την ομάδα. Αυτή τη στιγμή από το ταξίδι νιώθω κουρασμένος, αλλά είμαι έτοιμος. Θα υποβληθώ σε ιατρικές εξετάσεις αύριο και μετά θα μπω αμέσως στο γήπεδο».
Γνωρίζοντας αρκετά για τον Παναθηναϊκό ήδη, ο Καπόνο δεν σκέφτηκε δεύτερη φορά όταν ρωτήθηκε για τους στόχους τους δικούς του και της ομάδας: «Αυτό που θέλω είναι να κατακτήσουμε κι άλλα πρωταθλήματα, κι άλλους τίτλους. Είναι εύκολη η απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Ξέρω ότι οι περισσότεροι με ξέρουν για το σουτ, αλλά μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα στο παρκέ. Όχι μόνο να σουτάρω καλά. Για να παίξεις στο ΝΒΑ πρέπει να κάνεις κι άλλα πράγματα στο παρκέ. Να παίζεις άμυνα κι επίθεση. Έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στο ΝΒΑ, ξέρω τι πρέπει να κάνω και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Μπορώ να παίξω και στις δύο άκρες του γηπέδου, παίζω έξυπνα… Ξέρω πολύ καλά τι χρειάζεται μια τέτοια ομάδα από εμένα. Είχα την τύχη να παίξω δίπλα, αλλά και απέναντι σε πολύ μεγάλους παίκτες, όπως τον Κόμπι Μπράιαντ. Εχω την εμπειρία που χρειάζεται, έχω μάθει από αυτούς και σίγουρα όλα αυτά θα μου φανούν πάρα πολύ χρήσιμα στην καριέρα που τώρα ξεκινάω στον Παναθηναϊκό».



πηγη:www.paobc.gr

Και επίσημα Παοκτζής ο Κατσούρ!

 Η ανακοίνωση:"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Κατσουράνη. Ο διεθνής άσος θα φορά την ασπρόμαυρη φανέλα από τον Ιανουάριο του 2013 και για τον επόμενο 1,5 χρόνο."

DJ Cashhhh Vlasis Tsakas!

 Ο Βλάσης Τσάκας ( ή Tsakass ) είναι γιος του Omar, γνωστού ταρίφα στο χωριό Tarif των Ηνωμένων Πιτών Αραβίας (Η.Π.Α.) και της Σουλτάνας. Τον πατέρα του στο χωριό τον φώναζαν Ομάρ Tarif και το μικρό Βλάση, Γομάρ Tarif. Τη μητέρα του τη φώναζαν και Σουλτάν (εξού και η γνωστή ρήση της Πετρούλας "Οοοοοοοοοοοοο Σουλτάν!").
Early days
 
Είναι παιδικός φίλος με την αυτού Εξοχότητα Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ α Φαρφάν Αλ Σαούντ. Ο πρίγκιπας είναι πρώτος ξάδερφος του Jefferson Farfan, παίκτη της Σάλκε. Όταν ήταν μικροί έπαιζαν μαζί μπάλα και ο Βλάσης Τσάκας φορούσε την εμφάνιση του Σαραβάκου. Ο πρίγκιπας φορούσε την εμφάνιση του Αντωνίου, γι' αυτό πάντα ήθελε να αγοράσει μία ομάδα που να έχει μέσα έναν Αντωνίου. Ο Farfan φορούσε τη δική του εμφάνιση. Ήξερε ότι όταν μεγαλώσει θα γίνει ποδοσφαιριστής.

Έργα και ημέρες 

Σε ηλικία 20 ετών γνώρισε τον ΜακΓκάιβερ και του έκανε πρόταση να φτιάξουν ένα ελικόπτερο από φύλλα φοίνικα και χουρμάδες. Ο ΜακΓκάιβερ δέχτηκε την πρότασή του αλλά στην πορεία είδε ότι ο Τσάκας δεν είχε τους χουρμάδες που είχε υποσχεθεί ότι θα έφερνε και έτσι το σχέδιο αναβλήθηκε για το επόμενο season του ΜακΓκάιβερ.
Σε ηλικία 25 ετών ο Τσάκας ήρθε σε επαφή με τους Metallica και τους έκανε πρόταση να κάνουν συναυλία στην Ελλάδα με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Τους είχε πει ότι ο Σιδηρόπουλος είναι ο γνωστός Έλληνας δάσκαλος του Jimi Hendrix και ότι ο Σιδηρόπουλος μαζί με το Μανώλη Χιώτη έμαθαν στον Jimi Hendrix κιθάρα. Η συναυλία δεν έγινε ποτέ γιατί ο Σιδηρόπουλος αρνήθηκε.
Όταν ήταν 30 χρονών ο Τσάκας άνοιξε γραφείο τελετών με όνομα "Η Όαση". Υποσχόταν στους συγγενείς του νεκρού ότι ό,τι και να είχε κάνει ο μακαρίτης στη ζωή του, αν τον έθαβε ο Τσάκας, θα έπαιρνε εισιτήριο διαρκείας για τον Παράδεισο.
Το 1991 υπογράφει συμβόλαιο με την I'M a Dubaian butcher (IMDb) FILM και παίζει σε πολλές ταινίες της χρυσής δεκαετίας του αραβικού κινηματογράφου. Στο συμβόλαιο υπήρχε όρος που έλεγε ότι στα στούντιο έπρεπε να λειτουργεί καντίνα που θα δούλευε ο αδελφικός φίλος του Τσάκα, Κωστάκης Καραμανλής.
Αργότερα έγινε στενός συνεργάτης του Κάιζαρ Σόζε και μπήκε στους κύκλους της αραβικής μαφίας, γνωστός ως ο "Πιστόλας" ή ο "Ψήστης" ( ήταν γνωστός για τo ψηστήρι που έκανε στις γκόμενες όταν τους έλεγε ότι η πυραμίδα της Γκίζας είναι οικογενειακό κειμήλιο από τη γνωστή δυναστεία των Τσακώνων ). Από τους φίλους του Τσάκα βγήκε η γνωστή παροιμία "Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά Τσάκα και καρτέρι".

Φιλμογραφία

- Ο Τρόμπας της Αραβίας ( Τρόμπας )
- Ο εμίρης και ο κακομοίρης ( πρόξενος εμιράτου )
- Αστραπόγιαννος ( Οθωμανός δερβέναγας των Σαλώνων )
- Πολύ σκληρός για να πεθάνει Νο13 ( aka Πιο σκληρός πεθαίνει - Τρομοκράτης από τον Νιμπίρου )
- Free Willis ( ο αδερφός του τρομοκράτη από τον Νιμπίρου που έρχεται στη Γη για να σώσει τον Βρούς Γουίλι )
- Και οι εφτά ήταν υπέρβαροι ( προπονητής εθνικής ομάδας σούμο της Τζέντα )
- Και ιππότης και Τζεντάι ( Μάστερ Yoda πριν γίνει Μάστερ )
- Ο ηλίθιος και ο Πανηλειακός ( ο εαυτός του, σε πρόταση που έκανε στον πρίγκιπα να πάρει τον Πανηλειακό )
- Ο ηλίθιος και ο πιο ηλίθιος ( πάλι ο εαυτός του, αλλά στο ρόλο του πιο ηλίθου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης )
- Σόδα Τσάκα και κοπάνα ( Χαβαλές )
- Σόδα Τσάκα και κοπάνα Νο2 ( Μπίλιας )
- Η μεγάλη απόφραξη Νο2 ( η βεντούζα )
- Επαγγελματίας οπαδός Νο2 ( Κώστας Τσάκας )
Trivia
- Για τις ανάγκες των γυρισμάτων του "Σόδα Τσάκα και κοπάνα", ο Τσάκας έφαγε 12.151 μοσχαρίσιες μπριτζόλες, 3.451 γουρουνόπουλα, 15.252 κοντοσούβλια, ενώ ήπιε 545.698 σόδες. Με τα κουτάκια από τις σόδες έφτιαξε το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και πήρε το βραβείο "Επιχειρηματίας της χρονιάς 2011".
- Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Σόδα Τσάκα και κοπάνα No2 " ο Τσάκας ήταν ο πρώτος άνθρωπος στη Γη που κάλεσε τον αριθμό 11888, όταν, την ώρα που πήρε για να παραγγείλει πίτσες πάτησε ένα λάθος ψηφίο. Πατεντάρισε τον αριθμό 11888 και αργότερα πούλησε τα πνευματικά δικαιώματα στον ΟΤΕ.
- To άλογο του Αστραπόγιαννου ήταν αραβικό και έτρεχε σε κούρσες που διοργάνωνε ο ΟΠΑΠ. Πέθανε στα γυρίσματα από αφυδάτωση γιατί χάθηκε στην έρημο της Τζέντας. Ο Τσάκας ήταν πάνω στο άλογο, αλλά ως γνωστός Τζεντάι που είναι, δεν έχει ανάγκη από νερό.
- Το αεροπλάνο στο "Πολύ σκληρός για να πεθάνει Νο13" έπεσε επειδή ο Τσάκας ήπιε τρεις σόδες και ρεύτηκε τα 2 γουρουνόπουλα και τις 14 μπριτζόλες που είχε φάει.
- Στο "Επαγγελματίας οπαδός Νο2" ο Βλάσης ΤΣΑΚας ήταν στο ρόλο του Κώστα ΤΣΑΚα, ενώ στο "Επαγγελματίας οπαδός" ο Κώστας ΤΣΑΚωνας ήταν στο ρόλο του Κώστα ΤΣΑΚανίκα. Το πραγματικό όνομα του σκηνοθέτη ήταν ΤΣΑΚης Βουγιουκλάκης, παραγωγός ήταν ο ΤΣΑΚ Νόρις και κασκαντέρ ο ΤΣΑΚι Τσαν ( ο αδερφός του Τζάκι Τσαν ).Η ταινία στο ΤΣΑΚ δεν βραβεύτηκε με Όσκαρ.

Αποφθέγματα
[...]
Τζίγκερ: Πότε θα μπουν τα λεφτά στο λογαριασμό;
Τσάκας: Την Τρίτη.
Τζίγκερ: Ο πρίγκιπας πότε θα έρθει να τον δούμε;
Τσάκας: Την Τρίτη.
Τζίγκερ: Καλά.Έχει και καιρό να βρέξει.Πότε λες να βρέξει;
Τσάκας: Την Τρίτη.
Τζίγκερ:Πότε λες να πάμε σε κανά μπουζουκάκι να γιορτάσουμε το deal;
Τσάκας: Την Τρίτη.
Τζίγκερ:Την Παρασκευή ή το Σάββατο σου αρέσει να βγαίνεις έξω;
Τσάκας: Την Τρίτη.
Τζίγκερ: Λες να κερδίσουμε το Σάββατο τον Ολυμπιακό;
Τσάκας: Θα σου πω την Τρίτη.
[...]

Eίπαν στον Τσάκα

“Άσε τον Παναθηναϊκό και πάμε για καμιά μπριτζόλα.”

- Θόδωρας "Μόνος μου τα' φαγα κορόιδα" Πάγκαλος
“Άσε το Ροναλντίνιο και φέρε καμιά χανούμισσα να μας ανοίξει το ματάκι να ούμε.”

- Μάκης Ψωμιάδης
“Θέλω κι εγώ μια χανούμισσα να πασάρω στους φύλακες γιατί με λιγουρεύονται.”

- Αχιλλέας Μπέος
“Πιάσε το σουγιά να ανοίξουμε την μπύρα.”

- Μαγκάιβερ
“Πού είναι η Ελλάδα;”

- Metallica
“Η αγαπούλα άργησε μιά μέρα.”

- Μάκης Ψωμιάδης
“Θα σε κάνουμε πασχαλινή λαμπάδα.”

- Αποστόλης Βακάκης, πρόεδρος των Jumbo
“Φέρε και τον Μαραντόνα.”

- Άγιος Πέτρος

Γνωστές ρήσεις του Βλάση Τσάκα

“Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι.”

- Στον Τζίγκερ όταν τον ρώτησε πού θα γιορτάσουν τη συμφωνία
“Όταν πηγαίναμε μαζί για μπάλα και είχαμε τον ήλιο ντάλα.”

- Στον πρίγκιπα
“Αν αρέσουν τα ελληνικά νησιά στον πρίγκιπα, θα πληρώσει και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.”

- Στους Ελληνάρες
“Ο πρίγκιπας θα αγοράσει και την ΑΕΚ.Θα έχει την ΑΕΚ για την Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό για την Ελλάδα.”

- Στα ΑΕΚάκια
“ΣΑΜΑΛΙ ΠΑΣΤΕΛΙ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑ”

- Στο γήπεδο 
 
 
 
 
πηγη:http://frikipaideia.wikia.com 

Να Ζήσεις Παλικάρι μου!

 Με το έπαθλο «ανερχόμενου ταλέντου» τιμήθηκε ο διεθνής αθλητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ζήσης, ο οποίος συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές του στo Πολυτεχνείο.

Ο 18χρονος λίμπερο, ρωτήθηκε γιατί επέλεξε τη θέση αυτή και αφού απάντησε γελώντας... «επειδή είμαι κοντός σε σχέση με τους άλλους», πρόσθεσε: «Κυρίως γιατί είμαι καλός στην άμυνα και την υποδοχή».
 
 
 
πηγη: http://www.paovolleyball.gr

Τιμήθηκαν Παύλος και Θανάσης για την ουσιαστική και πολυετή προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

 Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε οτι θα συνεχίζει να στηρίζει τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ.

Αφού ο Πατριάρχης της οικογένειας, όπως τον χαρακτήρισε ο Θανάσης, Παύλος Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε οτι θα συνεχιστεί η στήριξη του στο τμήμα μπάσκετ, η συνέχιση της αυτοκρατορίας συνεχίζεται... «Γιατί όχι να μην συνεχίσουμε; Όσο έχουμε υγεία θα είμαστε κοντά στον Παναθηναϊκό», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Όσο για την μεγαλύτερη επιτυχία, ο Παύλος δεν μπήκε στην διαδικασία να επιλέξει ένα από τα έξι Ευρωπαϊκά, λέγοντας: «Οι έξι φορές που πήρε πρωτάθλημα Ευρώπης», ενώ σχετικά με την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είπε: «Ο Ομπράντοβιτς άφησε το στίγμα του στην Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει. Ενα είναι το γεγονός, ότι μας προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες και θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας».
Από εκεί και πέρα, σχετικά με το πόσο επηρεάζει η κρίση τις κινήσεις του, είπε: «Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Είτε με λιγότερα είτε με περισσότερα χρήματα, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Και στο ποδόσφαιρο και παντού, όλα τα αθλήματα για εμάς είναι το ίδιο».
 
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έβαλε, έστω και προσωρινά, τέλος στα σενάρια περί αποχώρησης της οικογένειάς του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Τέλος στους κρυφούς πόθους κάποιων και στα σενάρια διάλυσης του μπασκετικού Παναθηναϊκού έβαλε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο «τυφώνας» αμέσως μετά την βράβευσή του από τον ΠΣΑΤ, έκατσε μπροστά στο μικρόφωνα, με το γνωστό του ύφος και είπε: «Ρωτήστε με όσα σκληρά θέλετε», με αποτέλεσμα η πρώτη να αφορά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το αν έχει να του απαντήσει κάτι: «Να είναι καλά εύχομαι και θέλω να είναι καλά και να θυμόμαστε κάτι, μπορεί να υπήρχε μια ενδοοικογενειακής διαφορά, αλλά να θυμόσαστε πάντα πως οι Γιαννακοπουλαίοι είναι πάντοτε μαζεμένοι. Ξεκίνησαν από το μηδέν και έγιναν αυτοί που έγιναν, γιατί ήταν η ισχύς εν την ενώσει».
Για το αν έχει ξεπεραστεί το θέμα, είπε: «Ακούστε να δείτε. Σε κάθε οικογένεια υπάρχουν διαφορές. Έτσι και σε εμάς», ενώ στην ερώτηση αν συνεχίζει στην ομάδα μπάσκετ, απάντησε: «Βεβαίως και συνεχίζουμε και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτή η ερώτηση. Είναι αυτονόητο για εμάς ότι συνεχίζουμε. Άλλωστε αυτό έχει δείξει η πολύχρονη ιστορία μέχρι και σήμερα.
Από εκεί και πέρα, η ερωτήσεις πήγαν στον επιχειρηματικό τομέα και στο αν η κρίση έχει επηρεάσει την οικογένεια. «Κοίταξε φίλε μου να θυμάσαι. Όταν είσαι άνθρωπος θα πρέπει να σκέφτεσαι τον συνάνθρωπο. Όταν υπάρχει μεγάλη δυσκολία και δυσχέρεια στον ελληνικό λαό, εμείς δεν μπορούμε να αποτελούμε εξαίρεση. Είμαστε υποχρεωμένοι τους ανθρώπους που έχουμε στην δουλειά μας και είναι γύρω στους 1200, πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε αυτούς και να κάνουμε πρώτα βήματα και όχι άλματα. Έχουμε τυπική, ηθική και ουσιαστική υποχρέωση οι άνθρωποι που τρώνε ψωμί από τα χέρια μας να συνεχίσουν να το κάνουν για όσο μεγαλύτερο διάστημα», ενώ όταν τον ρώτησαν αν το κράτος είναι εντάξει απέναντί του, είπε: «Το κράτος είναι μια άλλη ιστορία, έχει και αυτό τώρα μια δυσκολία, αλλά και αυτοί που το αποτελούν είναι άνθρωποι σαν και εμάς που προέρχονται από εμάς».