Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Έκτος ο Ζούμας!

 Ο Παναγιώτης Ζούμας (δεξιά στη φωτό) κατέλαβε την 6η θέση στο τοπικό ΕΠΟΣΚ. Ο "πράσινος" αθλητής από την Άμφισσα, στην κατηγορία των Παίδων ήρθε 6ος ανάμεσα σε 27 συμμετέχοντες στον πρώτο του αγώνα στον δρόμο. 

Στις γυναίκες, η Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου και η Ειρήνη Τερζή μπορεί να μην κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα όπως θα ήθελαν (κλείστηκαν στη στροφή από τις πρώτες), έφυγαν όμως ευχαριστημένες από τις επιδόσεις τους.
 
πηγή:panathinaikos1908.gr

Πίνγκ Πόνγκ:Σάρωσε η γυναικεία ομάδα αντισφαίρισης!

 Νίκη και στο μονό και στο διπλό πέτυχε η γυναικεία ομάδα αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού σήμερα στη Λεωφόρο, όντας πλέον μισό βήμα από την άνοδο!
Τον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς έδωσε το γυναικείο τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού σήμερα το μεσημέρι (24/2, 11π.μ) κόντρα στον Γ.Α.Σ Ελευσίς, στη Θύρα 2 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», παίρνοντας τη νίκη στο διπλό, αλλά και στο μονό με 3-1.

Η προσπάθεια των κοριτσιών για άνοδο φαίνεται πως θα ευοδοθεί, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία οπαδών στη Λεωφόρο, στηρίζοντας με τη φωνή και το τραγούδι τους την προσπάθεια του τμήματος.


πηγή:greenzone.gr

Δύσκολη νίκη για τις Κορασίδες!

 Οι κορασίδες θαύμα της Κατερίνας Χατζηδάκη δυσκολεύτηκαν κάπως, αλλά πήραν ακόμα ένα ροζ φύλλο (42-35) αγώνα στην έδρα του Αρη Πετρούπολης. Πρώτη σκόρερ η Κατσιμάρδου με 13 πόντους, ενώ η Χαρά Βασιλάκη αγωνίστηκε με πυρετό.
Παναθηναϊκός (Χατζηδάκη): Βελούδη Ανθή 4.,  Βελουδη Κατερίνα 8,  Κατσιμαρδου 13, Οικονόμου 9, Βασιλακη, Τρούμπα, Περιστερη 4, Παπαγεωργοπούλου 1., Φωτοπουλου,Κολοκοτρώνη ,Κακουρη, Μακο, Πισπιρη.

πηγή: www.paowbc.com

Μπάσκετ Γυναικών:Για Βόλτα στην φωλιά του Πάνθηρα!

 Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο αύριο στις 19:30μ.μ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Μετά τον θρίαμβο επί του Αθηναϊκού, οι «πράσινες» έχουν επιστρέψει σε καθημερινούς ρυθμούς, προπόνηση και δουλειά, χαμηλοί τόνοι ενόψει της συνέχειας.

Η δυναμικότητα του αντιπάλου, όποια κι αν είναι, δεν παρασύρει το Τριφύλλι που είναι προσηλωμένο στο στόχο του ενώ η Γιασεμή Σαμαντούρα θα έχει την ευκαιρία κόντρα στον αυριανό αντίπαλο να κάνει αλλαγές και να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής. 

Κυριακή 24/02

Ν. Σμύρνης 19.30 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός Παπαγιαννόπουλος, Αντωνόπουλος (Λιμνιάτης)
 
 
πηγή:panathinaikos1908.gr

Βόλεϊ Γυναικών: Νίκη και μόνο νίκη κόντρα στο ΣΑΑΚ Ανατόλια!

 Σε μια άκρως... βολεϊκή ημέρα στο κλειστό της Κυψέλης, αφού αγωνίζονται και τα δυο τμήματα πετοσφαίρισης του Συλλόγου, η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού(ΠΑΟ Women's Volleyball Club)παίρνει πρώτη τη σκυτάλη στις 5μ.μ και υποδέχεται το Ανατόλια για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. 

Οι "πράσινες" που μεσοβδόμαδα αγωνίστηκαν για το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ, θέλουν να κρατήσουν τα καλά στοιχεία από την αναμέτρηση, να μειώσουν τα λάθη και να πάρουν ένα καθοριστικό τρίποντο για την παραμονή του ΤΡιφυλλιού στην Α1. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα του Γ. Ρούση ενώ η στήριξη του κόσμου θα είναι για ακόμα ένα εντός ματς "κλειδί" για ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα. 

Κυριακή 24/2/2013
Πανελληνίου, 17.00, ΑΟ Παναθηναϊκός - ΣΑΑΚ Ανατόλια, Οικονόμου Β. – Κατσούλης, Μαυρικίδης
πηγή:panathinaikos1908.gr

Επιτέλους θυμήθηκε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 23η αγωνιστική προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πετύχει 3 γκολ στο πρωτάθλημα. Το έκανε απέναντι στο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, νικώντας τον με 3-1, επιστρέφοντας στις εντός έδρας νίκες μετά από 3 μήνες! Η προηγούμενη ήταν στις 18 Νοεμβρίου 2012 απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-0) και έκτοτε μεσολάβησαν τέσσερις αγώνες με απολογισμό 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Πλέον, το «τριφύλλι» έφτασε τις 3 εντός έδρας νίκες σε 11 αγώνες (6 ισοπαλίες, 2 ήττες).
Πρωταγωνιστής της νίκης ο Τοτσέ με 2 γκολ (39′, 75′), με τα οποία έφτασε τα 9 στο πρωτάθλημα, αλλά και ο Σισοκό, που ιδίως στο 2ο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός. Αξιοσημείωτο το πρώτο γκολ της καριέρας του Στέργου Μαρίνου(!), με το οποίο έγινε το 1-0 στο 29′ . Οσο για τον ΟΦΗ, μετά την άμεση ισοφάριση του Κουτσιανικούλη (31′), ουσιαστικά δεν απείλησε και έδειξε τις εμφανείς αμυντικές του αδυναμίες (3ο σερί ματς που δέχεται 3 γκολ).
Με τη νίκη αυτή, που τόσο την ήθελαν οι «πράσινοι», προερχόμενοι από δύο σερί ήττες, έφτασαν τους 29 βαθμούς, ισοβαθμούν στην 6η θέση με τον Λεβαδειακό και είναι στο -2 από τον 5ο ΠΑΣ Γιάννινα (και τα πλέι οφ), με τους Γιαννιώτες να φιλοξενούνται την Κυριακή από τον Ατρόμητο και τους Βοιωτούς από τον Αστέρα Τρίπολης.

Με… νέο αίμα
Φουρλάνος, Μαυρίας και Μαρίνος βρήκαν θέση στο αρχικό σχήμα του Φάμπρι, στο 4-2-3-1 του Παναθηναϊκού. Ο Καρνέζης ήταν στην εστία, με τους Σεϊταρίδη, Μαρίνο, Μπουμσόνγκ και Πίντο στην άμυνα. Σο και Βιτόλο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους, Σισοκό, Μαυρία και Φουρλάνο μπροστά τους, ενώ ο Τοτσέ ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά, το 4-4-2 του Γιάννη Πετράκη είχε τον Αγριμάκη στο τέρμα. Κουρδάκης, Ιωαννίδης, Σόουζα και Σαρ αποτελούσαν την αμυντική τετράδα. Βερόν, Μακρής, Κυζιρίδης και Κουτσιανικούλης ήταν στο κέντρο, με τους Περογαμβράκη και Παπάζογλου στην επίθεση.

Κακή εικόνα, τρία γκολ
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ο ΟΦΗ κλείστηκε, αλλά μετά το 10λεπτο, όταν έγινε εμφανές ότι οι «πράσινοι» είχαν εμφανή προβλήματα ανάπτυξης και ο Φουρλάνος δεν μπορούσε να αποδώσει σε ρόλο επιτελικού μέσου, οι Κρητικοί άρχισαν να «κερδίζουν μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο και να απειλούν με τον Παπάζογλου (7′, 24′).
Οι γηπεδούχοι είχαν, σαφώς, μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν απειλητικά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, παρά τα κέφια των Μαυρία και Σισοκό. Εξαίρεση η φάση του Σισοκό στο 23′ με το κακό κοντρόλ. Ετσι, οι «απειλές» τους προέρχονταν αποκλειστικά από άστοχα μακρινά σουτ (9′ Τοτσέ, 12′ Σο, 16′, 18′, 26′ Σισοκό).
Το ωραίο γκολ (πρώτο στην καριέρα του!) του Μαρίνου στο 29′ (ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια με το αριστερό) έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά η ισοφάριση ήρθε άμεσα από τον Κουτσιανικούλη στο 31′ (οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, αλλά ο σκόρερ δεν ήταν, ενώ ο Περογαμβράκης που σαφώς ήταν, δεν είχε ενεργό συμμετοχή στη φάση).
Ο Φάμπρι είδε τα προβλήματα στη δημιουργία και έβαλε στο 37′ τον Ζέκα αντί του Φουρλάνου, με το γκολ να έρχεται για τον Παναθηναϊκό από τον Τοσέ στο 39′ και το 2-1 δεν άλλαξε ως το ημίχρονο, παρά την ευκαιρία του Σισοκό στις καθυστερήσεις.

Κυρίαρχος στο δεύτερο
Με το 2-1 να είναι «εύθραυστο», ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ήταν κυρίαρχος. Βοήθησε σε αυτό η κατακόρυφη άνοδος της απόδοσης του Σισοκό, που «ταλαιπώρησε» την άμυνα του ΟΦΗ.
Δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι σε πλασέ του Μπουμσόνγκ (63′), ο Ιβοριανός έχασε μεγάλη ευκαιρία, για να ακολουθήσει η διπλή φάση των Μαυρία και Μαρίνου (68′) αλλά και αυτή του Ζέκα (69′), με τον Αγριμάκη να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις.
Στο 70′ ο Λιαχούδης «αρνήθηκε» πέναλτι υπέρ του Σισοκό (τον «γκρέμισε» ο Βερόν) και τελικά το 3ο γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός ήρθε στο 75′ από τον Τοτσέ, με το οποίο «καθάρισε» το ματς. Ο Ισπανός αποχώρησε λίγο αργότερα και ήρθε η επανεμφάνιση του Φορναρόλι, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ενώ ο Σισοκό στο 89′ «έψαξε» για άλλη μια φορά το γκολ που ήθελε, αλλά δεν το πέτυχε.
Οσο για τον ΟΦΗ; Αν και έψαξε τις αντεπιθέσεις και μπορούσε να απειλήσει δύο φορές με τον Κουτσιανικούλη (51′, 59′), είχε εμφανή αμυντικά προβλήματα και έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 81′ με τον Παπάζογλου, ο οποίος στις καθυστερήσεις «ζήτησε» και πήρε 2η κίτρινη κάρτα (αποβλήθηκε) γιατί είχε συμπληρώσει 7 κάρτες.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 29′ Μαρίνος, 39′, 75′ Τοτσέ – 31′ Κουτσιανικούλης
ΔΟΚΑΡΙ: 63′ Μπουμσόνγκ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90′+5′ Παπάζογλου (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′ Σο – 41′ Κυζιρίδης, 56′ Παπάζογλου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Μαυρίας (78′ Εσπάρθα), Φουρλάνος (37′ Ζέκα), Τοτσέ (82′ Φορναρόλι).
ΟΦΗ: Αγριμάκης, Κουρδάκης (51′ Ζαχαράκης), Ιωαννίδης, Σόουζα, Σαρ, Βερόν, Μακρής, Κυζιρίδης (79′ Καπουράνης), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης (68′ Βιτώρος), Παπάζογλου.


πηγή:xxsports.gr


Δυνατή Προπόνηση στα Ιλίσια ενόψει Εφές!

Λίγες μέρες μετά την πειστική εμφάνιση και τη μεγάλη νίκη στη Λιθουανία επί της Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Παναθηναϊκός, επιστρέφει την Κυριακή (24/2) στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου θα αντιμετωπίσει στις 19:00 (ΕΤ1) τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει οι παίκτες του να παρουσιαστούν με σοβαρότητα και συγκέντρωση απέναντι στην ομάδα των Ιλισίων, σε μία... μάχη που μοιάζει με... πρόβα τζενεράλε για την κρίσιμη αναμέτρηση που έπεται για την Ευρωλίγκα με την Εφές Ανατολού.
Κεντρικό πρόσωπο στο «κλειστό» των Ιλισίων θα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, καθώς σε περίπτωση που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού... μοιράσει μία ασίστ, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ που θα φτάσει τις 1.600 στην καριέρα του, λίγες μόλις μέρες μετά την... ανάδειξή του σε κορυφαίο... κλέφτη της Ευρωλίγκας.
Χωρίς Ούκιτς
Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το Σάββατο (23/2) την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον Ηλυσιακό με μοναδικό απόντα τον Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας στη μέση και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί ενόψει του αγώνα με τους Τούρκους.


πηγή:onsports.gr

Βόλεϊ Ανδρών: Νίκη Οξυγόνο αναζητεί κόντρα στην Κηφισιά!

 Με νέο τεχνικό στον πάγκο τον Γιώργο Μπακοδήμο, ο Παναθηναϊκός φιλoξενεί αύριο στις 20:30μ.μ την Κηφισιά για την 19η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στο κλειστό της Κυψέλης. 

Οι "πράσινοι" έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα όλη την εβδομάδα και με την υποστήριξη των φιλάθλων που αύριο θα βρίσκονται από νωρίς στο κλειστό της Κυψέλης με στόχο να στηρίξουν και τα δυο τμήματα βόλεϊ (αντρών-γυναικών) του Τριφυλλιού, φιλοδοξούν σε ακόμα ένα εντός έδρα "τρίποντο", όπως έκαναν και στην αναμέτρηση με τη Λαμία.

«Σταθεροί στην απόδοση μας»

Ο Γιώργος Μπακοδήμος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας, ανέφερε για τον πρώτο αγώνα του ως προπονητής του Παναθηναϊκού:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά δεν είναι το μόνο δύσκολο που έχουμε να δώσουμε μέχρι το τέλος ώστε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Έχω πλήρη επίγνωση του τι έχω αναλάβει και σε ποια θέση βρισκόμαστε. Αισθάνομαι πως έχω την υποστήριξη των παικτών, του κόσμου και φυσικά της διοίκησης. Έχω αυτοπεποίθηση και σιγουριά και αυτό πηγάζει από αυτό που είδα αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις της ομάδας. Η Κηφισιά είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει σταθερότητα και καλή τακτική. Δεν παίζει στην τύχη. Για να την αντιμετωπίσουμε πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και σταθεροί στην απόδοση μας».
πηγή:paovolleyball.gr