Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ραντεβού στη Βαρκελώνη για το… μπρέικ

 O Παναθηναϊκός αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι με τελικό προορισμό τη Βαρκελώνη, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στους δύο πρώτους αγώνες της σειράς των play offs της Ευρωλίγκας. Η πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για αύριο (9/4, 21.00, ΕΡΤ), ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (11/4, 21.45, NovaSports).
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, χαρακτήρισε «εξαιρετική ομάδα» την Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε: «Είναι αξιόπιστη τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Θεωρώ ότι είναι μια από τις λίγες, αν όχι η μοναδική ισπανική ομάδα, η οποία μπορεί όχι μόνο να τρέξει, αλλά και να παίξει και στο μισό γήπεδο. Έχει αυτοματισμούς τους οποίους εκτελεί με μεγάλη ταχύτητα και ένταση. Έχει εμπειρία, έχει ταλέντο, ισορροπία κοντά και μακριά από το καλάθι στο επιθετικό κομμάτι. Στην άμυνα επιλέγει πως θα αντιμετωπίσει τον κάθε αντίπαλο, ανάλογα με το πώς παίζει και τα ατού του». 

Ο Πεδουλάκης τόνισε πως ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συμβολή όλων των παικτών, ακόμη κι αν είναι για μικρό χρονικό διάστημα: «Είναι μια σειρά αγώνων και θα πρέπει να μεγαλώσουμε το rotation. Ακόμη και τα δύο, τρία ή πέντε λεπτά, μπορεί να είναι πολύ σημαντικά, γιατί πρόκειται για συνεχόμενα και δυνατά παιχνίδια και είναι ήδη επιβαρημένη η χρονιά. Θα προχωρήσουμε με το ίδιο σκεπτικό που βαδίζουμε όλη τη χρονιά, αγώνα με αγώνα και θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι».
 
Σε ότι αφορά τη νέα μορφή του Top16 δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται και θα πρέπει κάποια πράγματα να τα δουν οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας. Και δεν αναφέρομαι στην κόπωση των παικτών που σίγουρα υπάρχει, αλλά περισσότερο σε θέματα διαδικαστικά. Για παράδειγμα έχοντας ολοκληρωθεί οι αγώνες την Πέμπτη το βράδυ, είναι δύσκολο να βρεις εισιτήρια. Σε περίπτωση που θα έπρεπε να ταξιδέψουμε στη Μόσχα, θα υπήρχε θέμα με τις βίζες. Πιστεύω ότι θα τα δουν, ότι ήδη γνωρίζουν κάποια τέτοια προβλήματα και θα τα λύσουν».

Σχορτσανίτης: «Να κάνουμε το μπρέικ»
Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολο έργο όπως αναγνωρίζουν οι παίκτες του. Τόσο ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης όμως, όσο και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, κάνουν λόγο για νίκη στη Βαρκελώνη: «Πάμε να κάνουμε το μπρέικ», τονίζει ο Σχορτσανίτης. «Είναι τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς. Είναι δύσκολα παιχνίδια. Πρώτον γιατί  η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα της  έδρας, αλλά και λόγω ακριβώς του αντιπάλου μας. Η Μπαρτσελόνα έχει δείξει ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Δεν χάνει εύκολα, ειδικά στην έδρα της, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. 

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει δυνατά απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις εντολές των προπονητών και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα έχει προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά δεν θα παίξουν ρόλο πιστεύω και σίγουρα δεν τους σκεφτόμαστε. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Το βασικό είναι να σταθούμε στην άμυνά μας όπως πάντα».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που έχει φέρει η Μπαρτσελόνα είναι γενικότερα η πορεία της και το πώς παίζει. Είναι πολύ καλή ομάδα, έχει τον ίδιο προπονητή για χρόνια και τον ίδιο σταθερό κορμό. Είναι δύσκολα παιχνίδια! Θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και ελπίζω να επιστρέψουμε με ένα θετικό απολογισμό. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι μεγάλη ομάδα και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη. Προσωπικά έχω άγχος, υπάρχει και στην ομάδα λίγο, αλλά δεν είναι κακό. Είναι καλό και… δημιουργικό. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει τόση πίεση όση υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.  

Η προϊστορία
Πολλές φορές έχουν συναντηθεί Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα στην ευρωπαϊκή τους πορεία και έξι φορές έχουν συνυπάρξει σε φάιναλ φορ. Η αρχή των μεταξύ τους αναμετρήσεων έγινε τη δεκαετία του ’80. Την επόμενη δεκαετία καταγράφονται οι πρώτες κόντρες σε φάιναλ φορ και το τριφύλλι πανηγυρίζει απέναντι στους Καταλανούς το πρώτο του ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1995-96).  Τα… ραντεβού γίνονται πιο συχνά από τη θέσπιση της Ευρωλίγκας, ενώ μετά το 1994, το 1996 και το 2000, οι δύο ομάδες θα βρεθούν μαζί σε φάιναλ φορ άλλες τρεις φορές: Το 2009, το 2011 και το 2012.

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 10-13
2011-12        Ευρωλίγκα                   69-74 (θ.3-4 Φ4)
2010-11        Ευρωλίγκα                   82-83*             75-71*    76-74   78-67
2009-10        Ευρωλίγκα                   71-83*             67-70
2008-09        Ευρωλίγκα                   66-90*             76-87
2007-08        Ευρωλίγκα                   76-66               56-55*   
2006-07        Ευρωλίγκα                   102-82             66-87*
2003-04        Ευρωλίγκα                   66-84               67-64*
1996-97        Ευρωλίγκα                   58-77*             79-75
1995-96        Ευρωλίγκα                   57-63*             74-95
1995-96        Ευρωλίγκα                   67-66 (τελ. Φ4)
1993-94        Ευρωλίγκα                   100-83 (μ.τελ.Φ4)
1981-82        Ευρωλίγκα                   79-89               83-113*


Ο Παναθηναϊκός ΣΑΠΙΖΕΙ στα χέρια σας.........................................

 Και φτάσαμε λοιπόν στην 28η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος να είμαστε στο -37 απο την κορυφή και να παλεύουμε να κερδίσουμε το Πανιωνάκι μπάς και μπούμε στα play-Ωχ!!!
Σε άλλη μια χρονιά άκρως ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ!
Ξεφτίλα και στο κύπελλο που αποκλειστήκαμε απο ένα χωριό των Χανίων!
Πόση μα πόση Ντροπή να αντέξει πια ο κόσμος του Παναθηναϊκού που ανηφορίζει στο ΟΑΚΑ κάθε τόσο για να παρακολουθήσει αυτο το συνονθύλευμα που έχουν οι δημιουργήσει ο Αλαφούζαλος και οι προσκύμενοι του!
Με εντελώς λάθος σχεδιασμό απο το περασμένο καλοκαίρι και με εξίσου λάθος μπαλώματα τον Γενάρη τύπου:Νίκι Κάιπερ,Χοκίν Εσπάρθα,Γιοχέι Καζιγιάμα!
Με την εμφάνιση στα προπονητικά δρώμενα της ομάδας του παντελώς αγνώστου παγκοσμιως Φάμπρι!
Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει,Είναι πράγματι αδιανόητο, να έχουν ορισμένοι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του Παναθηναϊκού και να αρθρογραφούν ως απλοί παρατηρητές. Να αναφέρονται σε λάθη της διοίκησης ή του προπονητή, αλλά να μην έχουν τα αρχίδια να πούνε ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ!!
Οι υπάλληλοι του Αλαφούζαλου, οι παρόντες όπως γουστάρουν να αποκαλούνται, δεν αισθάνθηκαν ούτε την ανάγκη, ούτε την ΝΤΡΟΠΗ, να απολογηθούν στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το νέο παραμύθι τους είναι, πως όποιος έχει καλύτερη λύση να την πραγματοποιήσει και να αφήσει την κριτική.

Εσείς ΠΑΝάχρηστοι διοικούντες από το καλοκαίρι μας τάζατε κατάκτηση Κυπέλλου, κατάκτηση 2ης θέσης, αξιοποίηση των Ακαδημιών, εμπιστοσύνη στους Σαμαρά-Ρότσα, 40.000 μέλη, 20 εκατομμύρια ευρώ και οικονομική εξυγίανση της ομάδας.

Εσείς ΠΑΝάχρηστοι διοικούντες μιλάγατε για συλλογική ευθύνη μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αγνοώντας όλες τις προτάσεις και τον σφυγμό του απλού κόσμου του Παναθηναϊκού.

Εσείς ΠΑΝάχρηστοι διοικούντες επιλέξατε τις επικοινωνιακές μαλκίες, περί επιστροφής Λεωφόρου επί ένα δεκάμηνο και πλέον , περί επιστροφής Σισέ επί 15 ημέρες, περί εύρωστων Παναθηναϊκών που θα συνδράμουν, περί προγραμμάτων Jessica(μάλλον Jessica Alba!) που θα μας εξασφαλίσουν γήπεδο στο Βοτανικό, περί σπουδαίας συνεργασίας με τον μαιτρ των μεταγραφών Βαρέλα, περί αποβαρδινογιαννοποίησης που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα, περί σωτηρίας της ομάδας χάρη στις δικές σας υπεράνθρωπες προσπάθειες, περί πόλεμου με το παρασκήνιο................. αντί να μιλήσετε με ειλικρίνεια στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Εσείς ΠΑΝάχρηστοι διοικούντες χωρίσατε τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε καλούς και κακούς, ανάλογα τι άποψη εξέφραζε για τις παλινωδίες σας. Καταφέρατε να διχάσετε τον κόσμο, περισσότερο από όσο κατάφεραν Βγενόπουλος και Βαρδινογιάννης επί μια 4ετία.

Εσείς ΠΑΝάχρηστοι διοικούντες είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την κατάρριψη όλων των αρνητικών ρεκόρ του παρελθόντος, την κατασπατάληση των οικονομιών του απλού φιλάθλου του Παναθηναϊκού σε διαφημίσεις και μισθούς αυλικών, την εικόνα του άδειου ΟΑΚΑ, την επαίσχυντη συμπεριφορά σε ποδοσφαιριστές της ομάδας που αγωνίστηκαν επί χρόνια, την διαπλοκή με επαγγελματίες οπαδούς και ρουφιάνους δημοσιογράφους.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!! ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Άνοιξης

 Έπρεπε να περάσουν 38 ολόκληρα χρόνια για να πανηγυρίσει κάποιον ομαδικό τίτλο στiς καταδύσεις η ομάδα του Παναθηναϊκού και σήμερα το κατάφερε! Η "dream team" του Tριφυλλιού κατέκτησε το Κύπελο Άνοιξης με συνολικό απολογισμό 8 χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα ξεχωρίζοντας σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.
H ομάδα του Παναθηναϊκού πήρε οκτώ πρωτιές, περισσότερες από κάθε άλλο σύλλογο και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο Κύπελλο Άνοιξης στις Καταδύσεις, που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7/4) στο Κλειστό Καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά.
 Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται αποδίδει καρπούς και μάλιστα πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πολλά από τα παιδιά αυτά όχι μόνο θα φέρουν πολλές πρωτιές στο Σύλλογο μελλοντικά, αλλά μπορούν ακόμα να φέρουν επιτυχίες και σε Εθνικό επίπεδο σε ένα άθλημα ιδαίτερα απαιτητικό και με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, όπως είναι οι καταδύσεις. 
«Ο Σύλλογος ήταν κοντά μας»

Μάλιστα, ο Θάνος Τσιρίκος μέσω της επίσημης σελίδας του Παναθηναϊκού Α.Ο στο facebook αφιέρωσε την επιτυχία αυτή: «Aφιερωμένο σε όλους σας και ιδιαίτερα στην προπονήτρια μας κ. Ινκα Μπαντούρι και τον κ. Παπαχαριζάνο.Ο Σύλλογος ήταν κοντά μας συνέχεια και τον ευχαριστούμε θερμά»!

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

Τραμπολίνο 1 μέτρο Δ’

ΑΓΟΡΙΑ

1.Αθανάσιος Τσιρίκος        ΠΑΟ        180.80

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

2.Αναστασία Ταράσοβα      ΠΑΟ        134.60

3.Βασιλεία Μαντινίδη         ΠΑΟ         131.50

Πλατφόρμα Β’

ΑΓΟΡΙΑ

2.Δημήτρης Μόλβαλης                ΠΑΟ          236.60

Τραμπολίνο 3 μέτρα Γ’

ΑΓΟΡΙΑ

1.Νικόλαος Μόλβαλης                 ΠΑΟ        291.65

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

3.Βασιλεία Μαντινίδη                ΠΑΟ                          136.60

Τραμπολίνο 3 μέτρα Δ’

ΑΓΟΡΙΑ

1.Αθανάσιος Τσιρίκος                    ΠΑΟ        191.65

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1.Αναστασία Ταράσοβα                ΠΑΟ                            124.35

Τραμπολίνο 1 μέτρο Γ’

ΑΓΟΡΙΑ

1.Νικόλαος Μόλβαλης                ΠΑΟ         240.05

3.Αθανάσιος Τσιρίκος                 ΠΑΟ         219.80

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

2.Αναστασία Ταράσοβα             ΠΑΟ          160.80


Τραμπολίνο 3 μέτρα Β’

ΑΓΟΡΙΑ

1.Νικόλαος Μόλβαλης                 ΠΑΟ                       262.10

Πλατφόρμα Δ’
ΑΓΟΡΙΑ
3. Νικόλαος Μόλβαλης              ΠΑΟ      193.15

ΑΓΟΡΙΑ
1.Νικόλαος Μόλβαλης                        ΠΑΟ     262.75
2.Δημήτρης Μόλβαλης                       ΠΑΟ     239.80

Μετά το τέλος των αγώνων, στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Αρχικά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως έκλεισε εδώ ο ανοιξιάτικος κύκολος, με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Άνοιξης. Προσωπικά έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος με την πολύ μεγάλη συμμετοχή από το μέλλον των Καταδύσεων. Σ’ αυτή την κατηγορία είναι γύρω στα 65 άτομα, πράγμα πάρα πολύ καλό και ενθαρρυντικό. Υπήρχαν νεαροί αθλητές που έκαναν τη διαφορά σε όλες τις κατηγορίες ξεχωριστά, με πολύ καλά προγράμματα και προσπάθειες.
Αυτό σημαίνει πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που επικρατούν στο άθλημά μας και το χώρο του αθλητισμού γενικότερα. Είναι ηλιαχτίδα ελπίδας και προσπαθούμε με την υπομονή μας εμείς, αλλά και οι συνάδελφοι προπονητές, να κρατήσουμε αυτή την υποδομή.
Τώρα πια ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει 31 Μαΐου-2 Ιουνίου, για να κλείσει και αυτός ο κύκλος και να συγκροτήσουμε την ομάδα που θα συμμετέχει στα μεγάλα μίτινγκ του καλοκαιριού.»

Ντροπή σας ΑΝΙΚΑΝΟΙ δήθεν σωτήρες του Παναθηναϊκού μας............

Στο ίδιο έργο θεατές, εσείς και εγώ πραγματιστές, αντιστασιακοί της πιο μεγάλης ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!! Ναι φίλοι μου, για ΠΡΟΔΟΣΙΑ πρόκειται αυτό που ζούμε επί ένα χρόνο, από την διοίκηση των τυχάρπαστων και αντιπαναθηναϊκών Αλαφούζο, Παναγόπουλο, Βασιλαρά, Γούναρη και Συμ-Φορέα!!!
Δεν υπάρχει πλέον δύναμη για αντίδραση, στέρεψαν τα αποθέματα οργής, στην πιο εξευτελιστική χρονιά του Συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Τυχάρπαστοι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, κατάφεραν να είναι ο Παναθηναϊκός σε κατάσταση που προκαλεί οίκτο σε εχθρούς και φίλους ........ κατάφεραν να γκρεμιστεί ότι με κόπο είχαν φτιάξει οι προκάτοχοί τους επί 105 συναπτά έτη!!!
Ένα τσούρμο κοράκια, που μαζεύτηκαν πάνω από το πτώμα της ομάδας, δίνοντας μάχη ποιος θα φάει την περισσότερη σάρκα!!! Μια πλειάδα γελοίων, που μοναδικό τους μέλημα είναι, τα Προεδριλίκια, τα Αντιπροεδριλίκια, η εμπορική εκμετάλλευση σημάτων, οι μισθοί, οι καρέκλες, τα νταραβέρια με τους αστείους Μετόχους, τα κολλητιλίκια με δημοσιογράφους και απόγονους του Στόλου!!!
Ο Παναθηναϊκός που ξέραμε, που αγαπήσαμε, που ακολουθήσαμε σε αμέτρητα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος....... ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!
Μάλλον τον τελείωσαν όλοι αυτοί οι ξευτίλες, αφού πρώτα φρόντισαν να διώξουν ότι πιο υγιές υπήρχε στο Σύλλογο, από παράγοντες μέχρι μετόχους!!! Λύση δεν υπάρχει καμιά, η παρακμή θα συνεχιστεί, κάνοντας όσους πραγματικά αγαπούν αυτή την ομάδα, να απομακρυνθούν ώστε να γλιτώσουν την ψυχική υγεία τους και των παιδιών τους!!!
Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ένα κλειστό club ρουφιάνων, επαγγελματιών οπαδών, δοσίλογων δημοσιογράφων, αποτυχημένων επιχειρηματιών, χρεοκοπημένων ιδεολογικά ανθρώπων...... με λίγα λόγια ΕΙΝΑΙ για όλους αυτούς που ορίζουν τις τύχες του....... Άσυλο ΠΟΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΑΣ!!!!


πηγή:www.aneksartitoi-panathinaikoi.gr