Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Με αρκετές αλλαγές για το «τρία στα τρία»

 Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (20:30, NS1) με στόχο να κάνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη Λεωφόρο. Αρκετές οι αλλαγές που έχει ετοιμάσει για το αρχικό σχήμα ο Γιάννης Αναστασίου, σε σχέση με τα τελευταία ματς.

Κάτω από τα δοκάρια θα κάθεται ο Καπίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Σίλντενφελντ και Ρισβάνης. Στο δεξί άκρο ο Τριανταφυλλόπουλος και στο αριστερό ο Νάνο.

Ο Λαγός θα αγωνιστεί ως αμυντικό χαφ, με τους Πράνιτς και Ζέκα μπροστά του ως εσωτερικούς χαφ. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Κλωναρίδης, Ντίνας και Μπεργκ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μέντες, Αμπεΐντ, Μπαϊράμι, Φιγκερόα και Ατζαγκούν.

Εξάστερος: Οι εξετάσεις συνεχίζονται με… Μακάμπι

 Μετά το πρώτο τεστ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός κοντράρεται σήμερα το μεσημέρι (16:00, Nova Highlights) με την Μακάμπι για τον μικρό τελικό του «Αλεξάντερ Γκομέλκσι Καπ».

Ο Παναθηναϊκός έδωσε χθες κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το πρώτο δυνατό τεστ στην περίοδο της προετοιμασίας του και είναι η αλήθεια πως ο βαθμός του δεν ήταν ο… αναμενόμενος. Οι «πράσινοι», όπως είπε και ο προπονητής τους αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ήταν εκτός ρυθμού με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να πιάσουν την απόδοση που ήθελαν. Όμως τα φιλικά γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται και ο Αργύρης Πεδουλάκης, παρά το 72-49, έχει πολλά στοιχεία και συμπεράσματα τα οποία θα τον βοηθήσουν στην συνέχεια.

Τα τεστ του Παναθηναϊκού στην Ρωσία, όμως, δεν σταματούν στην ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν σήμερα το μεσημέρι (16:00, Nova Highlights) την Μακάμπι στον μικρό τελικό του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ» Σε έναν αγώνα, που όπως και ο χθεσινός, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τελικός της... Ευρωλίγκας.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν περιμένει μεγάλες… διαφορές από τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ μιας και οι παίκτες του είναι σαφώς καταπονημένοι από την προετοιμασία, ενώ κάποιοι άλλοι (όπως οι Ματσιούλις και Λάσμε) δεν έχουν προλάβει ακόμα να μπουν στο πνεύμα της ομάδας. Ο «Άρτζι» όμως γνωρίζει πολύ καλά πως και από τον σημερινό αγώνα ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει... κερδισμένος. Για την συνέχεια της προετοιμασίας του και το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών του, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εξάστερος:Ένα ευχέλαιο και… γρήγορα!

 Οι τραυματισμοί έχουν «χτυπήσει» για τα καλά την πόρτα του ΟΑΚΑ και ακόμα και αν ο Αργύρης Πεδουλάκης τονίζει ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς», ένα ευχέλαιο θα ήταν ότι πρέπει για την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη απέδειξε από την πρώτη του χρονιά πως δεν έχει να… φοβηθεί κανέναν. Πως μπορεί να αντιμετωπίσει όποιον και αν βρεθεί στον δρόμο του και επιχειρήσει να του… χαλάσει τα σχέδια. Ακόμα και αν ο αντίπαλος δεν είναι ομάδα… Δεν είναι κάτι υπαρκτό. Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να ζει με τα προβλήματά του. Έχει μάθει να αντιμετωπίζει και τις… ατυχίες. Αυτές που δεν λένε να… ξεκουμπιστούν από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και να αφήσουν τον «Άρτζι» με τους συνεργάτες του και τους παίκτες του να κάνουν την δουλειά τους.

Και φέτος η ατυχία… χτύπησε την πόρτα του ΟΑΚΑ πιο νωρίς από ποτέ. Κυριολεκτικά με το «καλημέρα». Ο Αργύρης Πεδουλάκης στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού είδε τον Στεφάν Λάσμε να μένει εκτός, λόγω προβλήματος στο γόνατο και άκουσε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του να του λέει πως δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον σέντερ από την Γκαμπόν για τον επόμενο μήνα… Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησε ο Τζειμς Γκιστ, πήρε σειρά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ήρθε το διάστρεμμα του Γιώργου Αποστολίδη  και τέλος ο Ρόκο Λένι  Ούκιτς επέστρεψε από το Ευρωμπάσκετ φέρνοντας στον προπονητή του έναν τεράστιο… πονοκέφαλο.

Ίσως μια καλή λύση για τον Παναθηναϊκό να είναι ένα… ευχέλαιο. Ένας παππάς και ένα ευχέλαιο… Και για να είμαστε και ακριβείς, ορίστε και ο ορισμός:
«Ευχέλαιο αποκαλείται από μερικές χριστιανικές ομολογίες το μυστήριο το οποίο θεμελιώνεται στην Καινή Διαθήκη, σύμφωνα με το οποίο οι ιερείς δια επικλήσεως ευχών και χρίσεως με έλαιο των πιστών, τελούν ιερουργία προς άφεση αμαρτιών και πιο συγκεκριμένα για ψυχοσωματική υγεία. Το Μυστήριο του Ευχελαίου αναγνωρίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, η Καθολική Εκκλησία, η Εκκλησία των Αρμενίων και η Εκκλησία των Κοπτών. Η Εκκλησία των Διαμαρτυρομένων το έχει απορρίψει. Ο Λούθηρος το έχει "ανεχθεί" ως "καλή παραμυθητική τελετή" για βαριά ασθενείς. Από τους Ρωμαιοκαθολικούς το μυστήριο αυτό καλείται και "έσχατο μυστήριο επί επιθανάτιας κλίνης».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Στις 20 Αυγούστου ο Παναθηναϊκός είχε ορίσει το πρώτο ραντεβού για την νέα σεζόν στο βοηθητικό γήπεδο του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Δικαιολογημένοι απόντες οι διεθνείς, που είχαν μπει στην τελική ευθεία για την παρουσία τους στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Απών, όμως και ο Στεφάν Λάσμε. Ο σέντερ από την Γκαμπόν μπορεί να ήταν στο ΟΑΚΑ αλλά ήταν… απών από την προπόνηση. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατό του, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας ύστερα από λεπτομερείς εξετάσεις να κάνουν λόγο για οστικοί οίδημα στο γόνατο. Κάτι που μεταφράστηκε σε απουσία ενός μήνα από τις προπονήσεις…
Σήμερα, ο Λάσμε έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, έχει βγάλει μόλις μία φορά ολόκληρη προπόνηση, πήρε χρόνο στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και πλέον ανεβάζει ρυθμούς.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για τον Λάσμε
«Ο Στεφάν Λάσμε έδωσε το "παρών", αλλά ουσιαστικά καταγράφεται στους απόντες, καθώς έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο (οστικό οίδημα) και αναμένεται να απουσιάσει για τουλάχιστον ένα μήνα. Θα παραμείνει στην Αθήνα και θα ακολουθήσει θεραπεία».

Τζειμς Γκιστ, το δεύτερο… θύμα
Δύο εβδομάδες αργότερα και ενώ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωνε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Καρπενήσι, ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε τον ΤζειμςΓκιστ να μένει… εκτός. Ένας τραυματισμός του στο γόνατο, στην διάρκεια των τελευταίων προπονήσεων στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας έθεσε σε λειτουργία τον… συναγερμό στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Στις 4 Σεπτεμβρίου οι «πράσινοι» επέστρεψαν από το Καρπενήσι, με τον παίκτη του «τριφυλλιού» να οδεύει ολοταχώς για εξετάσεις στο νοσοκομείο. Τελικώς διαγνώστηκε κάκωση επιγονατίδας, κάτι που άφησε τον Γκιστ εκτός για λίγες μόνο ημέρες. Με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να γλιτώνει τα χειρότερα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για τον Γκιστ
«Ο Τζέιμς Γκιστ υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στο γόνατο. Ο Γκιστ έχει υποστεί κάκωση επιγονατίδας, θα υποβληθεί σε θεραπεία και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση σε περίπου 10 ημέρες».

Έξω και ο Μαυροκεφαλίδης
Καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, οι άνθρωποι της ομάδας ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους διεθνείς παίκτες που βρισκόντουσαν στην Σλοβενία για το 38ο ευρωμπάσκετ. Και τα δυσάρεστα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού ήρθαν και από… Σλοβενία μεριά. Στις  Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν θα συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, λόγω τραυματισμού.

Το ρεπορτάζ
Δυσάρεστα ήταν, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης Ο 29χρονος φόργουορντ, όπως διαπιστώθηκε από τα αποτελέσματα των σημερινών (13/09) εξετάσεων, έχει υποστεί θλάση δεύτερου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο, κατά συνέπεια χάνει τη συνέχεια του φετινού Ευρωμπάσκετ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τραυματίστηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το χθεσινό (12/09) αγώνα με την Ισπανία, κατά τη διάρκεια προπόνησης. Υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία, από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής μας, και κατάφερε να αγωνιστεί για πέντε λεπτά κόντρα στους Ίβηρες. Ωστόσο, οι έντονες ενοχλήσεις που αισθανόταν δεν υποχώρησαν κι έτσι υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο Αντρέα Τρινκιέρι να μην μπορεί να τον έχει στη διάθεσή του στους επόμενους αγώνες στα σλοβενικά παρκέ.

Σοκ με Ούκιτς
Η στιγμή που περίμεναν όλοι στον Παναθηναϊκό έφτασε. Το Ευρωμπάσκετ ολοκληρώθηκε και οι Γιόνας Ματσιούλις  και Ρόκο Λένι Ούκιτς επέστρεψαν στην βάση τους. Όλοι ήταν στο ΟΑΚΑ και ο «Άρτζι» ανυπομονούσε να δουλέψει με όλους του τους παίκτες. Μάταια, όμως..  Ο Ματσιούλις μπήκε για προπόνηση, αλλά ο Κροάτης γκαρντ πήγε για εξετάσεις μιας και παραπονιόταν για ενοχλήσεις στα πόδια του. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων… σοκαριστικά. Πρόβλημα  και στους δύο αχιλλείους των ποδιών του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Είναι φανερό πως ο Γιάσμιν Ρέπεσα και οι υπόλοιποι ιθύνοντες της Κροατίας προκειμένου να κερδίσουν πάση θυσία ένα μετάλλιο αδιαφόρησαν… εγκληματικά για την υγεία του Ρόκο Ούκιτς.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για τον Ούκιτς
«Ο Ρόκο Λένι Ούκις, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική Κροατίας στο Ευρωμπάσκετ 2013, επέστρεψε στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι και στις προπονήσεις. Ο Κροάτης γκαρντ υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έχει πρόβλημα στον αχίλλειο και στα δύο πόδια (πιο οξύ στο δεξί πόδι). Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία από τις προπονήσεις για έξι εβδομάδες. Ο Ούκιτς θα ακολουθήσει θεραπεία και θα επανεξεταστεί σε μία εβδομάδα».

Ας είναι ο τελευταίος
Μέσα σε αυτό το… απίστευτο καρέ των τραυματιών προσθέστε και την ατυχία του Γιώργου Αποστολίδη,  ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει τεθεί εκτός λόγω ενός διαστρέμματος. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να… ζει και με τους τραυματισμούς. Μια μεγάλη ομάδα, όμως, όπως ο Παναθηναϊκός έχει τις λύσεις, έχει τους παίκτες, έχει την ποιότητα να καλύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Φυσικά δεν θα ήταν καθόλου κακό αν ο τραυματισμός του Ούκιτς ήταν ο τελευταίος για την σεζόν 2013-2014 και αν τελικά οι «πράσινοι» με την επιστροφή τους από την Μόσχα έκαναν και ένα ευχέλαιο στο ΟΑΚΑ…

Βόλεϊ Ανδρών:Ματαιώθηκε το φιλικό με τον Παμβοχαϊκό

 Το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Παμβοχαϊκό ματαιώθηκε, έπειται από  συνεννόηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου με τις διοικήσεις των δύο ομάδων. 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από σχετική ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου προς τη διοίκηση του ΓΑΣ Παμβοχαϊκός και έπειτα από συνεννόηση με την διοίκηση του Παναθηναϊκού, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή του σημερινού φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο συλλόγων, που ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00, στο κλειστό του Δήμου Βέλου Βόχας "Γ. Τριαντάφυλλος"»

Τοξοβολία: Δυναμική συμμετοχή σε όλες τις δράσεις της ΕΦΟΤ

Την Τετάρτη 25/9/2013 στην Αίθουσα του Δ.Σ. του Πανελλήνιου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αθλητών από όλα τα σωματεία της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΕΦΟΤ) με θέμα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το χώρο της Τοξοβολίας. 

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. συμμετείχε σε αύτη την συνάντηση με 3 αθλητές τους Περιστερά Στέλιο , Χρονόπουλο Γρήγορη και Κωνσταντόπουλο Δημήτρη. Η παρουσία των εκπρόσωπων μας ήταν δυναμική και παρουσίασαν ιδέες και προτάσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος, όπως η πιθανότητα χρήσης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την διεξαγωγή αγώνων της ΕΦΟΤ καθώς και η δυνατότητα χρήσης υπαμοιβή των προπονητικών χώρων της ομάδας μας από αθλητές και άλλων σωματείων. Δέσμευση τους όπως και όλων των στελεχών της ομάδας τοξοβολίας είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει πλέον μια ουσιαστική και δυναμική συμμέτοχη σε όλα τα όργανα και τις δράσεις της ΕΦΟΤ.
 

Πινγκ πονγκ: Με το δεξί το Τριφύλλι!

Οι ομάδες του Παναθηναϊκού μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με τη γυναικεία ομάδα να επικρατεί της Ελευσίνας με 4-2 και την αντρική με το ίδιο αποτέλεσμα να κερζίδει την αντίστοιχη ομάδα της Κάντζας. 

Την Κυριακή (29/9) το κάλεσμα (βλ. αφίσα) είναι από… νωρίς για τον Τάφο του Ινδού, όπου γυναίκες και άντρες με τη βοήθεια του κόσμου του Τριφυλλιού θέλουν να κάνουν το «2x2».

Τα αποτελέσματα:

Γυναίκες: Μαρία Μιχελάρου, Ειρήνη Μαρούσκου, Ελπίδα Σπανοπούλου
ΕΛΕΥΣΙΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο 2-4

Άντρες: Θεώδορος Σιώκος, Άκης Σενσεβές, Διονύσης Βασιλείου
ΦΕΣ ΚΑΝΤΖΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο 2-4

Το αυριανό πρόγραμμα: 

Κύριακη 29/9

15.00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο-ΑΡΗΣ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
16.00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο-ΑΕΚ (ΑΝΤΡΕΣ)
 

Τουρνουά «Χ.Πασσανικολάκης»: Παναθηναϊκός-Ελληνικό 65-59

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 65-59 του Ελληνικού, κάνοντας το δυο στα δυο στο τουρνουά 
«Χ.Πασσανικολάκης» στην Κω και κατακτώντας το. 

Οι «πράσινες» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, ανέβασαν στροφές, έπαιξαν φοβερή άμυνα και έτρεξαν ένα σερί για να φτάσουν στο ημίχρονο να προηγούνται με +5. 
Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά είχε μεγαλώσει και το σκορ έγινε 53-42. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το Ελληνικό αντέδρασε αλλά η ψυχραιμία και η ευστοχία των αθλητριών της Γιασεμής Σαμαντούρας έδωσαν τη νίκη στο Τριφύλλι. Η Ντέλβα ήταν πρώτη σκόρερ για τις «πράσινες» με 16π. και ακολούθησαν Δίελα και Μαγκλάρα με 12π. η κάθε μία. 

Τα δεκάλεπτα: 10-19, 30-25, 53-42, 65-59

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα):  Καλέντζου 3,  Γέμελος 7(1), Πριόνα, Μαγκλάρα 12, Κοσμά 11(1), Σλούκα , Δίελα 12, Καβάσιλα 4, Ντέλβα 16, Θεολόγου, Χρονοπουλου, Χριστινάκη. 
 
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 4, Σταμάτη 6, Τσέρου, Ρουμπελάκη 2, Παντέλη 7, Μπαλτά 8(2), Νικολαϊδου 5, Χαλιβέρα 9 (1), Τζόνσον  9, Μπόνη  9(1), Θεοδώρου, Λούκα