Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τι κοινό έχουν Ολισαντέμπε και Φιγκερόα;


Τι κοινό έχουν Ολισαντέμπε και Φιγκερόα;ΟΛΙΣΑΝΤΕΜΠΕ 1

Υπάρχει κάτι που τον... συνδέει με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, εκτός φυσικά απ' το ότι θα έχουν φορέσει και οι δύο τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Λίγοι, λοιπόν, γνωρίζουν πως τη διετία 2002-03 στη μεταγραφική ατζέντα του προπονητή της Μπέρμιγχαμ, Στιβ Μπρους, υπήρχε τόσο το όνομα του Εμανουέλ όσο και του Λουτσιάνο! Για τους οποίους οι «Blues» έκαναν τότε συστηματικό σκάουτινγκ, με τον Μπρους να έχει πιο ψηλά στη λίστα του -με τους υποψηφίους προς απόκτηση επιθετικούς- τον Νιγηριανοπολωνό και να τον προκρίνει συγκριτικά με τον Αργεντινό. Κάνοντας μάλιστα δύο συνεχόμενες προσπάθειες για να πάρει τον Ολισαντέμπε από τους «πράσινους»!

ΟΛΙΣΑΝΤΕΜΠΕ 2
Ο ατζέντης Νίκος Λυράκης είχε πάει πρόταση 3 εκατ. ευρώ, την οποία αποδέχτηκαν στον Παναθηναϊκό, αλλά ο «Μανώλης» ατύχησε και η μεταγραφή χάλασε στο παρά πέντε γιατί ο πρόεδρος της Μπέρμιγχαμ ήταν γιατρός! Τι είχε δει τότε στο γόνατο του Ολισαντέμπε (και ποτέ δεν γράφτηκε); Πως ήταν γεμάτο κύστες (!), προϊόν παθογένειας και όχι μόνο. Αυτές από τη μία αποδείκνυαν πως ο άσος είχε παίξει πολύ περισσότερα ματς απ' όσα εμφανίζονταν στο βιογραφικό του (έτσι οι Αγγλοι υπέθεσαν ότι πρέπει να είναι και μεγαλύτερος ηλικιακά σε σχέση με την ταυτότητά του), ενώ από την άλλη τους προκάλεσαν φόβο ότι ενδεχομένως λόγω του υψηλού ρυθμού και των συνεχών αγώνων στην Πρέμιερ Λιγκ το γονατό του Ολισαντέμπε να μην άντεχε. Ετσι ο γιατρός-πρόεδρος της Μπέρμιγχαμ, όσο κι αν επέμενε ο Μπρους που αποτελούσε προσωπική του επιλογή, αρνήθηκε να δώσει την έγκρισή του για την ολοκλήρωση του deal...

ΦΙΓΚΕΡΟΑ 1
Τι κοινό έχουν Ολισαντέμπε και Φιγκερόα; Το καλοκαίρι του 2003, μετά και τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια του Στιβ Μπρους να υπογράψει τον 25χρονο Εμανουέλ Ολισαντέμπε, ο ιδιοκτήτης της Μπέρμιγχαμ, Ντέιβιντ Σάλιβαν, του πήγαινε σαν μεταγραφικό δώρο τον 22χρονο «Μatador»! Μόνο που όπως θα αποδεικνυόταν κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο προπονητής των «Blues» δεν τον... ήθελε! Ο Φιγκερόα βέβαια έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο του 2003 για να δικαιωθεί από τη FIFA που τον «κατοχύρωσε» στην Μπέρμιγχαμ, αφού στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε καταφύγει η Οσασούνα υποστηρίζοντας πως διέθετε προφορική συμφωνία με τον άσο. Το ίδιο καλοκαίρι και, σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Γιώργος Λούβαρης για λογαριασμό του Ολυμπιακού είχε συναντηθεί σε σουίτα ξενοδοχείου στην Αθήνα με έναν από τους μάνατζερ του Φιγκερόα (τότε εμφανίζονταν 3 διαφορετικοί, εκτός από τον πατέρα του), καταθέτοντάς τους μια πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά που υπερκάλυπτε κι εκείνη της Ρέιντζερς! Μόνο που οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν υπολογίσει το μπάσιμο της Μπέρμιγχαμ που τον έκανε τελικά δικό της με 3.750.000 ευρώ.

ΦΙΓΚΕΡΟΑ 2
Οταν το καλοκαίρι του 2003 έγινε η μεταγραφή του ξανθομάλλη (είχε ακόμη μαλλιά) Αργεντινού στην Μπέρμιγχαμ, οι τίτλοι των αγγλικών ταμπλόιντ ήταν σαφείς: η Μπέρμιγχαμ είχε υπογράψει τον φορ που θα γινόταν ο νέος Μπατιστούτα! Κάτι βέβαια που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αφού, παρότι ο Φιγκερόα και καλούτσικα έπαιζε και γκολάκια έβαζε με την Μπέρμιγχαμ στο πρωτάθλημα με τις ρεζέρβες, ο Στιβ Μπρους δεν του έδινε ευκαιρίες στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Τον θεώρουσε πολύ αδύνατο και όχι τόσο κινητικό κι ανθεκτικό για ένα πρωτάθλημα όπως το αγγλικό. Αυτοί πάντως που γνωρίζουν τον Μπρους μέχρι και σήμερα που είναι προπονητής στη Χαλ λένε για τότε πως δεν εμπιστεύτηκε ποτέ τον Φιγκερόα επειδή ήταν μεταγραφή του Σάλιβαν, ενώ δεν είχε... ξεχάσει πώς του χάλασαν τη δική του μεταγραφή, δηλαδή τον «Μανώλη» Ολισαντέμπε!


πηγή:sentragoal.gr

Μπάσκετ Γυναικών:Και τώρα ξεφτιλίστε τον Αθηναϊκό!

 Με την Ντέλβα να πετυχαίνει 34 πόντους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Ολυμπιακού Βόλου με 80-58 και πλέον ετοιμάζεται για το ντέρμπι του Σαββάτου.
Ακόμη μία εύκολη νίκη προσέθεσε στο ενεργητικό της, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Η «πράσινες» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, επικράτησαν εύκολα του Ολυμπιακού Βόλου εκτός έδρας με 58-80, δείχνοντας πως ο βαθμός της αγωνιστικής τους ετοιμότητας ενόψει του ντέρμπι με τον Αθηναϊκό, το επόμενο Σάββατο είναι ιδιαίτερα υψηλός...

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι «πράσινες» δεν μπήκαν και τόσο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να ακολουθεί από κοντά στο σκορ. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τα κορίτσια της Γιασεμής Σαμαντούρα να προηγούνται με με 11-15, ενώ η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε το τριφύλλι μπροστά με 36-30.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική... Με την Ντέλβα να «πυροβολεί», την άμυνα να έχει γίνει αδιαπέραστη, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 29 πόντους, ενώ οι γηπεδούχες μόλις 9. Έτσι, το 39-65 της τρίτης περιόδου, σφράγισε τη νίκη των «πράσινων», που έκαναν συντήρηση της διαφοράς στη συνέχεια, πριν το τελικό 58-80.

Δεκάλεπτα: 11-15, 30-36, 39-65, 58-80
Ολυμπιακός Β. (Καπουρνιώτης): Ταντουρόβσκα 8 (2), Σαρακατσάνη 6 (2), Αγαγιώτη 2, Σουλτάνη 5 (1), Παύλου, Χαβαλέ 18 (2), Ζέρβα 17, Ζήτη 2, Θανασούλα.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 9 (2), Βλάνη, Κόνιαλη, Μαγκλάρα 5, Ντέλβα 34, Χριστινάκη 4, Σλούκα, Δίελα 15 (1), Χρονοπούλου, Κωτούλα 2, Μοσχοπούλου, Θεολόγου 11.


πηγή:leoforos.gr

Βόλεϊ Γυναικών:Μάτς δίχως αυριο κόντρα στα Βριλήσσια!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα στις 18:00μ.μ εκτός έδρας τα Βριλήσσια για την 17η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ Γυναικών. 

Οι «πράσινες» είναι απόλυτα συνηδειτοποιημένες και γνωρίζουν ότι όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι… τελικοί. Στην έδρα τους τα Βριλλήσια παρουσιάζονται πιο δυνατά αλλά αυτό δεν ανησυχεί το σύνολο του Γ. Ρούση που θέλει να παρουσιαστεί σοβαρό και χωρίς λάθη, ώστε να φύγει με ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα στην Α1.

Η Ξανθή Μυλωνά, μιλώντας στο panathinaikos1908.gr ανέφερε: «Είναι ακόμα ένα παιχνίδι-τελικός, όπως είναι όλα τα ματς για εμάς μέχρι το τέλος του δευτέρου γύρου. Τα Βριλήσσια παίζουν καλά μέσα στην έδρα τους και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένες. Εμείς πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».  



πηγή:www.panathinaikos1908.gr

Βόλεί Ανδρών:Νέα Αρχή σε νέα έδρα!

 Στην 17η στροφή του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Λαμία στις 20:30μμ. με νέα έδρα το κλειστό της Κυψέλης.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν την κρισιμότητα του αγώνα και έχουν προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα προκειμένου αύριο να κάνουν μια νέα αρχή, έχοντας σύμμαχο στην προσπάθειά τους τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος ετοιμάζεται να τους στηρίξει δυναμικά στην Κυψέλη. 

Ο Κάσσανδρος Στίγγας, μιλώντας στο paovolleyball.gr ανέφερε: «Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με την αλλαγή της έδρας και να πάρουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε, γνωρίζουμε τις δυσκολίες της αναμέτρησης. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα και με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη με στόχο τους τρεις βαθμούς».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Volleyleague 2012-13 ΟΠΑΠ (17η αγωνιστική)

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Γυμναστήριο Πανελληνίου (Κυψέλη) 20.30: Παναθηναϊκός – Λαμία (Διαιτητές: Ράπτης, Κυριοπούλου)
Σύρου 17.00: Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής Γ.Σ. (Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Ε.) Ζηρίνειο 18.30: ΑΟ Κηφισιάς – Παμβοχαϊκός (Διαιτητές: Γεωργουλέας, Ονόπας)
Αιγινίου 17.00: Νίκη Αιγινίου – Ολυμπιακός (Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής) Αλεξανδρούπολης 19.00: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Μίλωνας (Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής)

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013
Μίκρα 17.30: Άρης – ΠΑΟΚ (Διαιτητές: Καραμπέτσος, Γεωργιάδης)


πηγή:www.paovolleyball.gr

Μπάσκετ Γυναικών:Λιώστε τις "Απογονες" του Βόλου!

 Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τριφυλλιού βρίσκεται στο Βόλο, όπου σήμερα στις 16:00μ.μ θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

Οι «πράσινες» δίπλα τους θα έχουν περίπου εξήντα πιστούς οπαδούς τους από τον τοπικό σύνδεσμο, οι οποίοι αναμένεται να κερδίσουν όπως πάντα τη μάχη της κερκίδας και να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις προσπάθειες του Τριφυλλιού.

Η Γιασεμή Σαμαντούρα, μιλώντας στην ιστοσελίδα του panathinaikos1908.gr στο facebook, τόνισε: «Το αυριανό παιχνίδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου είναι βελτιωμένος στα τελευταία παιχνίδια, έχει κάνει κάποιες νίκες, έχει ενισχυθεί με ξένη αθλήτρια. Είναι μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της και για αυτό «χτυπάει και διεκδικεί όλα τα παιχνίδια τουλάχιστον στην έδρα της. Εμείς είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένες και να έχουμε ενέργεια και διάθεση σε όλο τον αγώνα».

Δείτε το video εδώ: https://www.facebook.com/photo.php?v=577148945647533

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Εσπέρου Καλ. 16.00 Ικαρος Καλ. – Αρης Καρακάσης, Σοφιανόπουλος (Μακρυγιάννης)
3ο ΚΓ Α.Λιοσίων 16.00 ΔΑΣΑΛ – Τερψιθέα Γλ. Φραγκούλη, Κονταράτος (Παπαδόπουλος Στ.)
Αγ.Δημητρίου (Ν) 18.00 Κρόνος Αγ.Δημ. – Αθηναϊκός Παπαγιαννόπουλος, Ζακεστίδης (Παπαγιαννόπουλος)
ΕΑΚ Βόλου 16.00 Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός Δεληγιαννίδης, Τζίμα (Γκουντέλιας)
Κυριακή 10 Φεβρουάριου

ΠΑΟΚ 12.00 ΠΑΟΚ – Ελληνικό Ευφραιμίδης, Γερακίνης (Παραλικίδης)
Ν.Σμύρνης 12.00 Πανιώνιος – Αστέρας Εξ. Αντωνόπουλος, Καλογερόπουλος (Αθ.) (Σιώκας)



πηγή:panathinaikos1908.gr