Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Φιλάκια Στον Κομπότη!!!!

 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του  στη Σούπερ Λιγκ περνώντας νικηφόρα από την έδρα του Λεβαδειακού, λίγες μέρες πριν υποδεχθεί τη Μάλαγα. Ο Λουκάς Βύντρα στο 34' πέτυχε ένα όμορφο γκολ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Κόρμπου συμβάλλοντας τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να κατακτήσει το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν το γκολ που θα τους γλίτωνε από την ήττα στην πρεμιέρα.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξεκινούσε το πρωτάθλημα με... προίκα από πέρσι τους -2 βαθμούς, ωστόσο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειξε από τον καταρτισμό της 11αδας πως το μυαλό του ήταν στη ρεβάνς με τη Μάλαγα. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε στον πάγκο τους Σπυρόπουλο, Τοτσέ και Φορναρόλι, οι οποίοι ήταν βασικοί κόντρα στους Ισπανούς και χρησιμοποίησε μετά από καιρό τους Λαγό, Σπυρόπουλο, Σεϊταρίδη, Μαρίνο.

Αντίθετα ο Γιώργος Παράσχος έριξε στη μάχη ό,τι καλύτερο είχε στη διάθεση του με στόχο να μπορέσει να κάνει την έκπληξη όπως και πέρσι, που ο Λεβαδειακός είχε κατακτήσει το τρίποντο.

Οι δύο ομάδες είχαν ρίξει την προσοχή τους στα μετόπισθεν με σκοπό να μην δεχθούν το γκολ. Ο Παναθηναϊκός είχε ελαφρά την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κυριακίδη. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 19' με τον Ναπολεόνι να βγάζει τη σέντρα και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Καρνέζη. Η απάντηση των "πρασίνων δεν άργησε να έρθει και στο 26' ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά από σέντρα του Σεϊταρίδη από τα δεξιά.

Με το ρυθμό και την αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων το γκολ δύσκολα θα σημειωνόταν από οργανωμένη επίθεση. Δεν υπήρχαν διάδρομοι προς την αντίπαλη εστία, ενώ κανένας παίκτης δεν έδειχνε ότι μπορούσε με κάποια προσωπική ενέργεια να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα. Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και η έλλειψη τελικής πάσας έπαιξαν το ρόλο τους για τη μη δημιουργία φάσεων.

Το. "γόρδιο δεσμό" τελικά έλυσε ένας αμυντικός μετά από στημένη φάση. Στο 34' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Βύντρα κοντρόλαρε στην κίνηση και με σουτ νίκησε τον Κυριακίδη και άνοιξε το σκορ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού όχι μόνο σκόραρε, αλλά πέντε λεπτά αργότερα έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κόρμπου και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.  Στην εξέλιξη της φάσης οι "πράσινοι" έφτασαν κοντά στο 2-0, όμως, η μπάλα από την κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φερέιρα να ρίχνει στη μάχη τους Σισοκό, Φορναρόλι και να βγάζει εκτός τους Χριστοδουλόπουλο, Μαυριά, με στόχο να ξεκουράσει τους δύο Ελληνες εν όψει του αγώνα με τη Μάλαγα και παράλληλα με τους δύο νέους στην 11αδα να προσθέσει ταχύτητα στην επίθεση για τις αντεπιθέσεις. Ο Λεβαδειακός αύξησε το επίπεδο της πίεσης που ασκούσε και απέκτησε τα ηνία του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν τον Καρνέζη στο 50' με τον Λισγάρα, στο 58' με κεφαλιά του Μεντί και στο 64' με τον Μάρτινς. Ο Φερέιρα βλέπωντας την ομάδα του να δέχεται πίεση απέσυρε τον Ζέκα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σπυρόπουλο, για να τονώσει περισσότερο την άμυνα του.

Οσο περνούσαν τα λεπτά ο Λεβαδειακός έριχνε ταχύτητα, λόγω και την έλλειψης  επίσημων παιχνιδιών, με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί και να φτάνει εύκολα μέχρι την περιοχή του Κυριακίδη. Μάλιστα ο Φορναρόλι θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" για την ομάδα του από το 73', αλλά σπατάλησε μία σπουδαία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για γκολ.

Ο Παράσχος στα τελευταία λεπτά ρίσκαρε περισσότερο περνώντας στον αγώνα τους Βασιλείου, Ζαουί κάνοντας ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Πόι στο 80' ανάγκασε τον Καρνέζη στην απόκρουση του αγώνα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είπε "όχι" και στον Ναπολεόνι.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη στην πρεμιέρα και πλέον πάει στον επαναληπτικό με τη Μάλαγα με την καλύτερη ψυχολογία.