Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο Παναθηναϊκός έστω και με… σβηστές μηχανές έκαμψε την αντίσταστη του «μαχητικού» Ήλυσιακού.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη από τον Ηλυσιακό στο ΟΑΚΑ με το τελικό 83-77, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Ένα 11-0 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδωσε το στίγμα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από την αρχή να ανεβάσει το ρυθμό και να πάει με περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Κι αυτό όταν στην άλλη άκρη, προσπάθησε να διατηρήσει τη βάση του παιχνιδιού του, την άμυνα. 

Ο Ηλυσιακός αντέδρασε με τη σειρά του, μείωσε στους 5 πόντους (24-19, 9'40'') και πλησίασε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο δεκάλεπτο (26-23 στο 13', 28-25 στο 14'), αλλά οι "πράσινοι" αντέδρασαν άμεσα, δείχνοντας ότι ελέγχουν το παιχνίδι. Η διαφορά ανέβηκε στο +12 (41-29, 16'50''), για να φτάσει στο +19 (58-39, 25'). Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι προσπαθεί να βάλει κάποια καινούρια στοιχεία στο παιχνίδι του, άλλαξε σχήματα στη διάρκεια της αναμέτρησης και προσπάθησε να δώσει χρόνο σε συγκεκριμένους παίκτες.

 Ο Ηλυσιακός από την πλευρά του προσπάθησε να μείνει στον αγώνα. Βρήκε ευκαιρίες, τις εκμεταλλεύτηκε και επέστρεψε για να μειώσει στους 3 πόντους (78-75, 38'). Ο Νίκος Παππάς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (81-75, 38'15'') και ο ίδιος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας διαμόρφωσε το 83-77 (39'18'') που ήταν και το τελικό σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το πρώτο ημίχρονο ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, με εξαίρεση τον Γιώργο Διαμαντάκο. Εκτός έμειναν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Γιόνας Ματσιούλις που τους δόθηκε χρόνος ξεκούρασης, ενώ τραυματίες είναι και δεν αγωνίστηκαν οι Ραμέλ Κάρι και Τζέιμς Γκιστ.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Ξενικάκης, Σαλαβός

Δεκάλεπτα: 26-19, 46-35, 67-52, 83-77

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 17 (4/9τρ) , Φώτσης 11 (9ρ, 3α, 2κ), Ούκιτς 10 (6α) , Λάσμε 10 (5ρ) , Μαυροκεφαλίδης 4 (4ρ) , Παππάς 16 , Γιάνκοβιτς 7, Ράιτ 8

Ηλυσιακός (Κουστένης): Καυκής 5, Αντωνάκης 9, Χατζής 8, Ζούμπος 7, Βαβάτσικος, Ιωάννου 4, Τζουγαράκης 12, Μποντζ 12, Πέτροβιτς 6, Πίγκραμ 14

Όταν ο Ατζαγκούν έχει κέφια!


Με το υπέροχο γκολ του Ατζαγκούν στο 36ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος από τους Ζωσιμάδες (1-0) και στρέφει πλέον την προσοχή του στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" (Τετάρτη, 19:00).

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προηγηθεί με δύο τέρματα στο πρώτο πεντάλεπτο αν εκμεταλλευόταν τα αστεία λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Και πάνω που μιλάμε για λάθη, ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά θύμισε τον... κακό Παναθηναϊκό παλαιότερων αγώνων, όπου η άμυνά του ήταν εύθραυστη και τα λάθη κάτι το συνηθισμένο.
 
Η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ

1. Ατρόμητος 2

2. ΠΑΟΚ 2

3. Παναθηναϊκός 1

4. Αστέρας Τρίπολης 0

Αφού οι... "άσπροι" του Γιάννη Αναστασίου ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, στη συνέχεια ισορρόπησαν, αλλά δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις. Αν δεν ήταν το εκπληκτικό γκολ του Ατζαγκούν στο 36', η λογική έδειχνε ημίχρονο χωρίς τέρματα. Λάθη στο κέντρο, αρκετά φάουλ και καθόλου ρυθμός. Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να επιτεθεί ακόμα και σε δεύτερο χρόνο όταν έχανε την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού έχοντας μάθει από τα λάθη των πρώτων λεπτών, έκοβε κάθε προσπάθεια.

To μπλοκάκι:

1ο λεπτό: Λάθος παράλληλη πάσα του Νάνο, ο Ίλιτς έκλεψε και πάσαρε στον Τσουκαλά, αυτός μπήκε από πλάγια θέση και πάσαρε στον Λίλα, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

5ο λεπτό: Παράλληλα πάσα του Νάνο στον Μέντες, αυτός έχασε το κοντρόλ και ο Ίλιτς πήρε τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ, πέρασε τον Καπίνο, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος ε εξαιρετικό τάκλιν έσωσε τον Παναθηναϊκό.

35ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ από τον Ντάσιο, ο Μπέριος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

36ο λεπτό: Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Λίλα απομάκρυνε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο ημικύκλιο, ο Ατζαγκούν σούταρε με τη μια, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βελλίδη.

63ο λεπτό: Καλό σουτ του Ατζαγκούν για τον Παναθηναϊκό και μπλοκάρει ο Βελλίδης.

69ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ από τον Ιλιτς, έδιωξε δύσκολα ο Καπίνο.

77ο λεπτό: Από πάσα του Μπεργκ, ο Ατζαγκούν πλάσαρε από κοντά συρτά στην περιοχή, όμως ο Βελλίδης απέκρουσε με τα πόδια.

87ο λεπτό: Καλό σουτ του Ντάσιου, μπλόκαρε ο Καπίνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φυσιολογική η άνοδος των γηπεδούχων στην προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν το ματς και να κάνουν αυτό που δυσκολεύονται ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια: να ανατρέπουν αποτέλεσμα.

Η εκτέλεση φάουλ του Ιλιτς στο 69ο λεπτό ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία του β' μέρους, αλλά η απάντηση του Παναθηναϊκού δεν άργησε να έρθει, σε πιο καθαρή ευκαιρία, στο 77ο λεπτό σε κοντινό συρτό σουτ του Ατζαγκούν. Η διαφορά ήταν η είσοδος του Μπεργκ που γέμισε την επίθεση του Παναθηναϊκού και έφερε πίσω, στην άμυνα, τους γηπεδούχους.

Αυτή ήταν και η σημαντικότερη κίνηση από πλευράς Αναστασίου, με τον Παναθηναϊκό πλέον να έχει την κατοχή και συνάμα τον έλεγχο του αγώνα, κρατώντας έως τέλους το υπέρ του 1-0.

MVP:

Δεν είναι μόνο το θαυμάσιο γκολ που πέτυχε, αλλά η γενικότερη εικόνα του. Ο λόγος για τον Ατζαγκούν, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο... Μπεργκ του Παναθηναϊκού.

Αδύναμος κρίκος:

Σε κακή μέρα ο Ιλιτς αν και είχε διάθεση. Αρκετές λάθος πάσες και βιαστικές αποφάσεις.

Σχόλιο:

Μέτρια εμφάνιση από τις δύο ομάδες, μέτριο θέαμα στο ματς, θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το καλύτερο δυνατό και στρέφει πλέον την προσοχή του στον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο -με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα- ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει μία ομάδα που όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν μπορεί να το γυρίσει.


ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Δεύτερος ο Ευθύμης Ντόκος στο Μεγαλόβρυσο!

Στο Μεγαλόβρυσο διεξήχθη ο διασυλλογικός αγώνας Mountain Bike με τον Παναθηναϊκό να εκπροσωπείται με τους τρεις γνωστούς αθλητές του από την Άμφισσα.

Στην κατηγορία των Παμπαίδων, σε μία απόσταση 6χλμ.(μία στροφή) ο Σπύρος Ντόκος, αν και όλη την εβδομάδα ήταν αδιάθετος λόγω ίωσης, κατάφερε να έρθει τέταρτος με όσες δυνάμεις είχε.

Στην κατηγορία των Παίδων, ο αδερφός του Ευθύμης ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου σε συνολική απόσταση 12χλμ (2 στροφές των 6χλμ).

Ο Παναγιώτης Ζουμάς ενώ βρισκόταν στις πρώτες θέσεις μαζί με τον Ευθύμη, στην πρώτη στροφή αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, προσπάθησε να το λύσει, αλλά δυστυχώς πριν ολοκληρώσει την δεύτερη είχε και δεύτερο, με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μία καλή θέση.

Ανάβαση Ρακίτας με 2 συμμετοχές

Άλλες δύο συμμετοχές είχε το Τριφύλλι στην ανάβαση "Ρακίτας" στην Πάτρα, μία στην κατηγορία Εφήβων και μία στην Αντρών.

Ο 16χρονος έφηβος, Μίλτος Γιαννούτσος ήρθε τρίτος στην κατηγορία του και 21ος στην γενική κατάταξη και ο Λάμπρος Ξοφάκης της κατηγορίας Νέων Αντρών στην δέκατη θέση. Ο αγώνας ήταν απόστασης περίπου 9 χιλιομέτρων με αρκετά «σκληρή» ανηφορική διαδρομή, φτάνοντας σε κάποια σημεία η κλίση το 20% και το μεγαλύτερο μέρος της να κυμαίνεται στο 14-15%.

ΠΑΛΗ:«Χάλκινος» ο Ματίας στο Βελιγράδι

Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, Βλαδίμηρος Ματίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά Ljubomir Ivanovic Gedza που πραγματοποιήθηκε στη σερβική πρωτεύουσα.

Ο Ματίας με δύο νίκες σε τρεις αγώνες βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών στην κατηγορία των 66 κιλών. Η μοναδική ήττα του Ματιά ήταν από τον Σλοβάκο πρωταθλητή Ευρώπης του 2012 (στα 60κ.) Λεβάι, ενώ στον τελικό των ρεπεσάζ έφτασε στη νίκη επί του Κροάτη Σλούγκα.
*Στη φωτό ο αθλητής του ΠΑΟ, Βλαδίμηρος Ματίας στο βάθρο και στην αμέσως επόμενη με το συναθλητή του Νίκο Λέων.