Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Όταν ο Ατζαγκούν έχει κέφια!


Με το υπέροχο γκολ του Ατζαγκούν στο 36ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος από τους Ζωσιμάδες (1-0) και στρέφει πλέον την προσοχή του στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" (Τετάρτη, 19:00).

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προηγηθεί με δύο τέρματα στο πρώτο πεντάλεπτο αν εκμεταλλευόταν τα αστεία λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Και πάνω που μιλάμε για λάθη, ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά θύμισε τον... κακό Παναθηναϊκό παλαιότερων αγώνων, όπου η άμυνά του ήταν εύθραυστη και τα λάθη κάτι το συνηθισμένο.
 
Η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ

1. Ατρόμητος 2

2. ΠΑΟΚ 2

3. Παναθηναϊκός 1

4. Αστέρας Τρίπολης 0

Αφού οι... "άσπροι" του Γιάννη Αναστασίου ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, στη συνέχεια ισορρόπησαν, αλλά δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις. Αν δεν ήταν το εκπληκτικό γκολ του Ατζαγκούν στο 36', η λογική έδειχνε ημίχρονο χωρίς τέρματα. Λάθη στο κέντρο, αρκετά φάουλ και καθόλου ρυθμός. Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να επιτεθεί ακόμα και σε δεύτερο χρόνο όταν έχανε την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού έχοντας μάθει από τα λάθη των πρώτων λεπτών, έκοβε κάθε προσπάθεια.

To μπλοκάκι:

1ο λεπτό: Λάθος παράλληλη πάσα του Νάνο, ο Ίλιτς έκλεψε και πάσαρε στον Τσουκαλά, αυτός μπήκε από πλάγια θέση και πάσαρε στον Λίλα, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

5ο λεπτό: Παράλληλα πάσα του Νάνο στον Μέντες, αυτός έχασε το κοντρόλ και ο Ίλιτς πήρε τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ, πέρασε τον Καπίνο, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος ε εξαιρετικό τάκλιν έσωσε τον Παναθηναϊκό.

35ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ από τον Ντάσιο, ο Μπέριος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

36ο λεπτό: Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Λίλα απομάκρυνε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο ημικύκλιο, ο Ατζαγκούν σούταρε με τη μια, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βελλίδη.

63ο λεπτό: Καλό σουτ του Ατζαγκούν για τον Παναθηναϊκό και μπλοκάρει ο Βελλίδης.

69ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ από τον Ιλιτς, έδιωξε δύσκολα ο Καπίνο.

77ο λεπτό: Από πάσα του Μπεργκ, ο Ατζαγκούν πλάσαρε από κοντά συρτά στην περιοχή, όμως ο Βελλίδης απέκρουσε με τα πόδια.

87ο λεπτό: Καλό σουτ του Ντάσιου, μπλόκαρε ο Καπίνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φυσιολογική η άνοδος των γηπεδούχων στην προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν το ματς και να κάνουν αυτό που δυσκολεύονται ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια: να ανατρέπουν αποτέλεσμα.

Η εκτέλεση φάουλ του Ιλιτς στο 69ο λεπτό ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία του β' μέρους, αλλά η απάντηση του Παναθηναϊκού δεν άργησε να έρθει, σε πιο καθαρή ευκαιρία, στο 77ο λεπτό σε κοντινό συρτό σουτ του Ατζαγκούν. Η διαφορά ήταν η είσοδος του Μπεργκ που γέμισε την επίθεση του Παναθηναϊκού και έφερε πίσω, στην άμυνα, τους γηπεδούχους.

Αυτή ήταν και η σημαντικότερη κίνηση από πλευράς Αναστασίου, με τον Παναθηναϊκό πλέον να έχει την κατοχή και συνάμα τον έλεγχο του αγώνα, κρατώντας έως τέλους το υπέρ του 1-0.

MVP:

Δεν είναι μόνο το θαυμάσιο γκολ που πέτυχε, αλλά η γενικότερη εικόνα του. Ο λόγος για τον Ατζαγκούν, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο... Μπεργκ του Παναθηναϊκού.

Αδύναμος κρίκος:

Σε κακή μέρα ο Ιλιτς αν και είχε διάθεση. Αρκετές λάθος πάσες και βιαστικές αποφάσεις.

Σχόλιο:

Μέτρια εμφάνιση από τις δύο ομάδες, μέτριο θέαμα στο ματς, θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το καλύτερο δυνατό και στρέφει πλέον την προσοχή του στον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο -με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα- ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει μία ομάδα που όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν μπορεί να το γυρίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!