Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο Παναθηναϊκός έφερε το μπέιζμπολ στην Ελλάδα το 1946 και 68 χρόνια μετά δημιούργησε το τμήμα!

Η βροχή δεν ήταν ικανή να χαλάσει την παρουσίαση του νεοσύστατου τμήματος μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Λεωφόρο.

 Η έδρα της ομάδας θα είναι στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού (από τη μεριά της Βουλιαγμένης-δίπλα στη στάση του μετρό).

Το λόγο πήρε ο έφορος του τμήματος, Νίκος Δεπούτης, ο οποίος αφού διευκρίνισε ότι είχε κάνει και στο παρελθόν προσπάθειες για να ανοίξει τμήμα το Τριφύλλι στο μπέιζμπολ, ευχαρίστησε τη διοίκηση που ανταποκρίθηκε αμέσως. Μιλώντας προς τους παίκτες τόνισε: «Όπως γνωρίζετε έχετε έρθει σε έναν πολύ μεγάλο Σύλλογο, οι ευθύνες είναι πολύ πιο μεγάλες από αυτές που ήταν μέχρι σήμερα. Στόχος είναι το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Πιστεύω στην αξία σας και νομίζω ότι θα καταφέρουμε και τα δυο. Αύριο στο γήπεδο θα έρθει και ο πρόεδρος Ηλίας Μιχαλαριάς που βρίσκεται εκτός Αθηνών για ανειλημμένη υποχρέωση και που έχει στηρίξει πολύ την προσπάθεια αυτή. Οι περισσότεροι από εσάς είστε ήδη Παναθηναϊκοί και ξέρω πως σε κάθε αγώνα θα τα δίνουμε όλα».

«Έχουμε μεγάλη ευθύνη»

Ο προπονητής της ομάδας, Τομ Μαζαράκης σχολίασε: «Είμαστε μέρος μιας ιστορικής ομάδας ενός ιστορικού Συλλόγου και έχουμε μεγάλη ευθύνη. Κουβαλάμε στην πλάτη μιας ιστορία πολύ βαριά και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε το Κύπελλο αλλά αυτό πρώτα θα πρέπει να το αποδείξουμε στο Κύπελλο».

Ο τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε ότι το άθλημα προσφέρεται για όλον τον κόσμο και ότι όλοι μπορούν να το δοκιμάσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μπέιζμπολ είναι ένα άθλημα που πάρα πολλοί λένε ότι δύσκολα το καταλαβαίνουν είναι όντως έτσι αν δεν έχεις καμία επαφή. Άπαξ και το παρακολουθήσει κάποιος, πολύ γρήγορα θα μάθει και θα το αγαπήσει κιόλας. Είναι ένα άθλημα που προσφέρεται για όλους, δεν υπάρχουν προδιαγραφές. Όλοι μπορούν να ασχοληθούν με το άθλημα, προσφέρεται για όλους και παίζεται σε όλο τον κόσμο».

Τέλος, στα του… αγωνιστικού κομματιού και κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είπε: «Παίζεται με εννέα παίκτες και στην επίθεση και στην άμυνα. Η ομάδα στην επίθεση χτυπάει με το ρόπαλο και προσπαθεί να τρέξει γύρω γύρω από τις βάσεις για να σκοράρει πόντους. Οι αμυντικοί προσπαθούν να αναχαιτίσουν την επιτιθέμενη ομάδα πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη σειρά της. Εναλλάξ η ομάδα προσπαθεί όταν ξεκινήσει (πάντα ξεκινά ο φιλοξενούμενος στο ρόπαλο) εάν έχει τρεις αποτυχίες αλλάζουνε και η επιτιθεμένη ομάδα αμύνεται και η ομάδα που αμυνόταν ξεκινά επίθεση. Εναλλάξ εννέα φορές, η κάθε ομάδα έχει εννέα φορές στην επίθεση και εννέα στην άμυνα. Όποιος έχει τους περισσότερους πόντους στο τέλος των εννέα γύρων είναι νικητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας δεν υπάρχει ισοπαλία στο μπέιζμπολ, πάνε σε δέκατο, ενδέκατο ή δωδέκατο μέχρι να υπάρξει νικητής! Πριν δυο χρόνια είχαν παίξει 27 γύρους στην Αμερική σε επαγγελματικό ματς! Κανείς δεν εγκαταλείπει! Ελπίζουμε εμείς να μην έχουμε τέτοιο συμβάν αλλά όλα είναι πιθανά».

«Θα αποδείξουμε πως είμαστε άξιοι να φοράμε τη φανέλα»

Ο αρχηγός Δημήτρης Χατζηκυριάκος (Νο77) με τη σειρά του είπε: «Ο Παναθηναϊκός πήρε μια πρωτοβουλία να αναδείξει το άθλημα του μπέιζμπολ στην Ελλάδα και εμείς θα τον τιμήσουμε με το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα με τη βοήθεια του κόουτς και των συμπαικτών μου» ενώ σχετικά με το τι θέλει να πει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που αναμένεται να τους στηρίξουν: «Να έρθουν να μας δουν είμαι σίγουρος πως θα τους αρέσει πάρα πολύ το άθλημα. Και εμείς θα τους αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να φοράμε τη φανέλα και θα νικήσουμε».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α. Ο. ΡΟΣΤΕΡ ΑΘΛΗΤΩΝ 2014

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ΕΤΟΣ ΑΡ. ΦΑΝ. ΑΡ.ΜΗΤΡ. ΘΕΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1997 12 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΒΟΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 1986 22 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΓΚΙΖΑΣ ΣΠΥΡΟΣ-ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1974 17 1181 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΛΟΥΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΕΝΤΓΟΥΙΝ 1979 13 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1966 4 862 ΕΞΩ ΗΠΑ-ΟΜΟΓΕΝΗΣ
ΚΟΜΝΗΝΑΚΗΣ ΤΖΕΪΜΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1980 99 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΑΜΟΣ 1981 2 1156 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΜΟΣ 1980 8 905 ΡΙΠΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1954 54 436 ΡΙΠΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 1986 26 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΜΑΡΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1982 33 431 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 1997 20 ΕΣΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1986 31 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΘΩΜΑΣ 1972 52 612 ΡΙΠΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1968 9 958 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 1973 23 ΡΙΠΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 1976 88 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΣΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 1989 6 ΕΞΩ ΗΠΑ-ΟΜΟΓΕΝΝΗ
ΣΟΥΣΚΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1974 11 962 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΤΑΛΙΑΤΟΥΔΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΤΑΓΓΕΛΟΣ 1981 24 98 ΕΣΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΤΑΨΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΙΑΣ 1981 3 99 ΕΣΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1982 25 97 ΕΣΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΤΣΟΥΛΟΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 1986 10 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΦΙΤΖΣΙΜΜΟΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ 1986 21 ΕΞΩ ΗΠΑ-ΟΜΟΓΕΝΗΣ
ΦΡΑΔΕΛΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1980 66 ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 1977 77 ΡΙΠΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΧΕΙΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1983 30 100 ΕΣΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
PUJADAS-OTERO ENRIQUE ENRIQUE 1983 18 ΕΣΩ KOYBA
VAJEHO-LARA ANGELO-LEONEL LEONEL 1976 7 ΕΣΩ ΔΟΜ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Χόκεϊ επί χόρτου 67 χρόνια μετά!

Παρουσιάστηκε σήμερα το επανίδρυση τμήμα του Παναθηναϊκού Α.Ο, το χόκεϊ επί χόρτου στην ιστορική Λεωφόρο. Το προσεχές διάστημα θα ξεκίνησουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στο Πρωτάθλημα με έδρα τον Άγιο Κοσμά. 

  Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Μιχαλαριάς, οποίος δήλωσε: «Παιδιά καλώς ήρθατε. Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον σύλλογο, διότι μετά από 66 χρόνια επιστρέφουν τα μπαστούνια του χόκεϊ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Είναι μεγάλη τιμή για τον Παναθηναϊκό που επανιδρύεται το χόκεϊ επί χόρτου και να είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί που έχουν δοξάσει τον σύλλογο και είναι τεράστια ονόματα και έχουν φέρει τίτλους και αποτελούν την ιστορία του.
 Εγώ σας εύχομαι καταρχήν να έχετε υγεία. Εμείς έχουμε μια αρχή δε θέλουμε να κερδίζουμε πάντα, αλλά πάνω από όλα θέλουμε να έχουμε μαχητική ψυχή και να μαχόμαστε για τις αξίες μας γιατί αυτό είναι το σημαντικό στη ζωή και στη αθλητική ζωή. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος θα το καταλάβετε και εσείς σιγά σιγά. Και εύχομαι να πορευτούμε μαζί στο όνειρο του Παναθηναϊκού».
Αναστασιάδης: «Το όνειρό μας πραγματικότητα»
Στη συνέχεια, ο προπονητής και έφορος του τμήματος, Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε: «Είμαστε πανευτυχείς που μας έχει δεχτεί η Παναθηναϊκή οικογένεια. Όλα τα παιδιά έχουν αντιληφθεί την δυναμική αυτού του συλλόγου της ιστορίας και του εμβλήματος του τριφυλλιού. Έχουμε βάλει τους στόχους για το που θέλουμε να φτάσουμε και θα ανεβάσουμε επίπεδο σε όλους τους τομείς. Δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Σήμερα είναι μια συμβολική στιγμή για όλους που ασχολούνται και 17 χρόνια με το άθλημα, αλλά οι κόποι πολλών ετών για πολλά παιδιά ανταμείβονται. Ζούμε συγκινητικές στιγμές. Ο πρόεδρος και η διοίκηση θα μας βοηθήσουν απλόχερα ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας που φυσικά αυτό που αρμόζει στον ΠΑΟ είναι να είναι πάντα ψηλά».

Γκιόργκας: «Μόνο πράξεις μέσα στο γήπεδο»
Ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος παλαιότερα αγωνιζόταν στις ακαδημίες μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Μανώλης Γκιόργκας φανερά συγκινημένος και με αίσθημα ευθύνης τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός μας δέχεται στην αγκαλιά του. Τα παιδιά είναι μαχητές θα το διαπιστώσετε και εσείς και ο πρόεδρος. Δε θέλω να λέω λόγια, μόνο πράξεις μέσα στο γήπεδο. Έχουμε την ανάγκη για τη συμπαράστασή σας. Θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο σας περιμένουμε όλους να μας βοηθήσετε και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν»!


Τέλος, η ομάδα φωτογραφήθηκε και με τις δυο εμφανίσεις της ενώ έγινε και μια μικρή επίδειξη του αγωνίσματος από τους παίκτες ενώ η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο προπονητής παρουσίασε δυο μπαστούνια της δεκαετίας του ’60 με τα οποία φωτογραφήθηκε ο αρχηγός της ομάδας, Μανώλης Γκιόργκας μαζί με το συμπαίκτη του Γιάννη Αντωνάκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τάξεις του τμήματος υπάρχουν πολλοί έμπειροι αθλητές αλλά και νέα ταλέντα αλλά και δυο εν ενεργεία διεθνείς αθλητές, που είναι οι τερματοφύλακες της ομάδας, Παπλωματάς-Ζωγράφος.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
 
Επώνυμο-Όνομα Ηλικία Θέση
Αναστασιάδης Νίκος 1974 Coach
Αντωνάκος Γιάννης 1985 Centre-forward
Αρβανίτης Διονύσης 1982 Full-Back
Arfan Akram 1976 Right-Defender
Βλάχος Χρήστος 1993 Right-wing
Βαιτσης Φίλιππος 1996 Left-Defender
Γκιόργκας Μανώλης 1978 Left-Defender
Δημουλάς Γιώργος 1995 Centre-forward
Ζερβακάκης Μιχάλης 1985 Goalkeeper
Ζωγράφος Δημήτρης 1989 Centre-midfielder
Κακλαμάνος Άκης 1980 Full-Back+Right-midfielder
Κουλούβαρδης Άκης 1988 Left-midfielder
Κουλούβαρδης Βαγγέλης 1992 Right-midfielder
Μάγγουρας Δημήτρης 1996 Right-Wing
Moazam 1976 Left-midfielder
Ντάτσης Χρήστος 1994 Centre-midfielder
Παπαγεωργίου Ανδρέας 1987 Right-midfielder
Παπλωματάς Γιώργος 1992 Goalkeeper
Σβορώνος Δημήτρης 1989 Right-Defender
Σπυρόπουλος Αλέξανδρος 1994 Right-Defender
Σπυρόπουλος Μιλτιάδης 1990 Left-Wing
Υδραίος Ευγένιος 1995 Right-wing
Φραντζής Ανδρέας 1985 Left-Wing
Χατζηνικολής Θοδωρής 1996 Right-wing
Χουσσεϊνης Μάκης 1985 Centre-midfielder