Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Διεθνής και δωδεκαδάτη η Νούσια!

 H Εθνική Γυναικών αναχωρεί την Πέμπτη 23 Μαΐου για την πόλη Πόπραντ της Σλοβακίας εν όψει του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που πρόκειται θα διεξαχθεί το διάστημα 24-26/5. 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης, ανακοίνωσε τη δωδεκάδα της Εθνικής βόλεϊ γυναικών, με την «πράσινη» ακραία Αποστολία Νούσια να βρίσκεται στην αποστολή για πρώτη φορά στην καριέρα της. 

Παπαφωτίου Αθηνά (ΑΕΚ), Κιόση Ελένη (Τράχωνες), Λαμπρούση Τζίνα (Ηρακλής Κηφισιάς), Ιβάνοβα Ιζαμπέλ (Ηρακλής Κηφισιάς), Χαντάβα Εύα (Καρσίγιακα - Τουρκία), Γιώτα Κατερίνα (Ηρακλής Κηφισιάς), Χριστοδούλου Στέλλα (Ολυμπιακός), Μαρία Γενιτσαρίδη (ΑΕ Βύρωνα), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Ανατόλια), Ειρήνη Κελεσίδου (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Μαρία Λαμπρινίδου (Κίμπερ Βόλεϊ - Γαλλία).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Χρήστος Βογιατζής (αρχηγός αποστολής), Κυριακάκος Καμπερίδης (βοηθός προπονητή), Ξενοφών Κωνσταντάκης (Φυσιοθεραπευτής) και Βίκυ Νεντή (στατιστικολόγος).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Αυστρία, το Λιχτενσταϊν και τη Σλοβακία. Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου περνάει στον 3ο προκριματικό που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2014 και που οδηγεί στα τελικά του Παγκοσμίου. Ενώ, η ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση θα παίξει σε επόμενο προκριματικό γύρο τον προσεχή Οκτώβριο. 


 

Σκοποβολή: Δυο ατομικά ρεκόρ για τα "πράσινα" πιστόλια

O δέκατος έκτος από τους 19 αγώνες που διοργανώνει ο “ΖΕΥΣ” για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013 στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα, διεξήχθη με τη συμμετοχή 17 σκοπευτών και σκοπευτριών από 7 συλλόγους.

Ο Γιάννης Καμπούρης ήρθε 3ος με 557/600, ο Θοδωρής Λουκόπουλους 8ος 520/600 και ο Τίτος Καpρέρ με ατομικό ρεκόρ κατετάγη 12ος με 490/600 στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών. Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και ο Νίκο Κόκκινος που ήρθε πρώτος με 557/600 στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών.

Επόμενοι αγώνες το ερχόμενο ΣΚ στο Εθνικό σκοπευτήριο των Χανιών, όπου η Σκοπευτική Λέσχη Κρήτης στο πλαίσιο των ετήσιων επετειακών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που είναι αφιερωμένες στη «Μάχη της Κρήτης», διοργανώνει διασυλλογικούς σκοπευτικούς αγώνες σταθερού στόχου. Τον Παναθηναϊκό θα εκπροσωπήσουν οι Δημήτρης Κατσίρης και Γιάννης Καμπούρης με συμμετοχή σε 4 διαφορετικά αθλήματα.
 
 
 

Μπάσκετ Γυναικών: Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Πέτρος Πρέκας!

 Ο βοηθός της Γιασεμής Σαμαντούρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Πέτρος Πρέκας, αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία του με τους Πρωταθλητές.
Αναλυτικά η επιστολή του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού:

«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πραγματοποιήθηκε η αναμόρφωση του τμήματος του γυναικείου μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η οποία επισφραγίσθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όσοι συμμετείχαμε σε αυτή την κοινή προσπάθεια, μοιραστήκαμε εμπειρίες, χαρές, και την μοναδική στήριξη του υπέροχου κόσμου του Παναθηναϊκού.

Εύχομαι να συνεχιστεί η μεγάλη αυτή προσπάθεια, που ξεκίνησε από την διοίκηση του ερασιτέχνη, με επικεφαλής τον κ. Μακρόπουλο, και τους ανθρώπους, που εκπροσωπούν το τμήμα του γυναικείου μπάσκετ, φέρνοντας σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού επιτυχίες και μόνο επιτυχίες.

Ακολούθως σας δηλώνω την παραίτησή μου από το τεχνικό προσωπικό του τμήματος.

ΠΡΕΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ »